Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

DONDURLUMUŞ EMBİRYOLAR İÇİN HER YIL (merkeze göre 200 İLA 800 TL alınıyor ) 2009 ÖNCESİ YASALARDA BUDA YOKTU

evet canım ben 600 lira verdim..
hemde opudan sonra ohss oldum transferim ertelendi o şekilde verdim...
benim dondurulmuşlar için 1 yılım kasım da doluyo
ozamana kadar kendimi psikolojik olarak iyi hissedecekmiyim bilmiyorum ama bidaha hem donmusa hemde transfere ayrıca vermeye gücüm yetmicek..
transfer tahmini 1500 lira olur dediler kasıma kadar yaptırırsam en fazla 2000 lira ödicem ama kasımı gecerse 2500-3000 olacak o yüzden nasipse eylül ekim gibi diğer tedaviyi düşünüyorum ama psikolojik olarak hazır olurmuyum bilmiyorum

Egunal pgt nerede göremedim :) Gözden kaçırdıysam özür :)

unuturmuyum canım sadece bir kaç madde daha biriksin topluca ekleme yaparım diye düşündüm..

"evlat kokusu,cennet kokusudur" demiş Peygamber Efendimiz(sav).bizde bi kokuyu içimize çekmek istiyoruz.

ben bu başlığa bayıldım bence saloganımız bu olmalı

yazın beni çok duygulandırdı arkadaşım..hele de şu kırmızı ile çizdiğim yer..duygularımı anlatamam şu anda..son cümlende ki dualarına da AMİN diyorum...

en yakın arkadaşlarım hamile kalacak diye ödüm kopuyordu benim,kıskanmak değil bu ama garip bi his..yaşamayan bilemez.bazen arkadaşlar,ya ne güzel senin evin hep derli toplu duruyor iyi ki çocuğun yok ne güzel özgürsün diyorlardı hepsini öldüresim geliyordu.bu mu güzel olan diyebiliyordum sadece..eğer bu bir kölelikse,ben anne denilen köleliğe razıydım oysa ki,böyle özgürlük olmaz olsun diyordum!

ah yaşadıklarımız hep aynı ya,hepimizde aynı cümleler var..hikayelerimiz çok benzer...benim tedavimin üstünden 4 yıl geçti,çocuklarım 3 yaşındalar şu anda ama sizleri her okuyuşumda o günlere gidiyorum tekrar...Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın İnşallah,isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın.

Son düzenleme:

bence tüm sorunlar ve çözümleri konuşulmalı, onlar içinden bazı maddeleri çıkarırlar zaten. Ne kadar çok sorunu hatırlatırsak o kadar iyi ifade etmiş oluruz konunun ehemmiyetini.

aminnnn

canım bendeki liste şöyle devam ediyor eklenmesi gerekenleri sende yoksa ekleyebilirsin..
1)özel vedevlet tüp bebekmerkezleri arasındaki fiyat farkları gözden geçirilsin istiyoruz..
2)tüp bebekrapor alım hakları gözden geçirilsin..(prim sayısı,yaş,aşılama sartları,ilkevlilikten cocuk olmayacak gibi)
3)merkezlerdeil dışından gelecekler için konaklama gibi yerler düşünülsün..(bazı merkezlerdeyapılıyor)
4)merkezlerdepsikolojik danısmanlar bulundurulsun..(bazı merkezlerde yapılıyor)
5)raporla yapılan denemelerin sayısı 2 den daha fazla olsun..
6)tüp denemeden önce histereskopi,kanama pıhtılaşma faktörleri gibi testleryapılsın
7)rapor devlette oldugu gibi özel
tüp bebekmerkezlerindede cıkartılabilsin
8)tüp bebek merkezlerinin sık sık denetlenmesi
9)sebepsizinfertilitede teşhis koyulması için yapılan tetkik ve tedaviledeki fiyatlar gözdengeçirilsin..(histereskopi,rahim filmi v.b.)
10) kök hücre labratuarları için düzenlemeleryapılsın(kanser hastalarının yumurta ve spremi saklanabilmesi gibi)
11)embriyodondurması işlemleri arasındaki fiyat farkları gözden geçirilsin
(ohssye bağlı gelişen transfer erteleme durumlarında)
12)pgtile ilgili yapılan tetkiklerin bi kısmı belli durumlarda tamamı sgk tarafındankarsılanabilsin..
13)ivftedavsinde kullanılan ilaçların fiyatları çoğu yerde ucurum farklarıoluşturuluyor buna göre düzenleme yapılıp belirli bir fiyat oluşturulsun..
14)embriyosınırlandırılması kaldırılsın(kişiye kaç embriyo transfer edileceğini dr larbelirlesin..)
15)cıkartılanraporlar tüm merkezlerde geçerli olsun(özel ve devlet)
16)özel merkezlerin sgk ile anlaşması olsun (anlaşma olmayan yer kalmasın enazından bi kısmını devlet karsılasın)
mor olanlar sonradan eklediklerim...
bide pgt yöntemi için açıklamanda mesela bi arkadaşımız genetik rahatsızlıgından dolayı direk tüp bebeğe yönelmiş normal yoldan cocugu olabilecegi için bu rapor kapsamına girmiyomuş.
yani rapor haklarının içine bence genetik hastalıgı olanlarda girmeli...
ayrıca ücretlerde özel olan yerlerde 5000-6000 lira civarından bahsediliyor buda zaten 2. bir tüp bebek fiyatına denk

merhaba
yazılanların hepsini okudum genelde ağlayarak bu konuda çok duygusal ve hassasım.. hiç böyle olacağımı da tahmin bile edemezdim.. psikolojim bozuldu tamamen..

ben benden kaynaklı problemle(47xxx mozaikliyim) pgt yaptıracağım

devleltte üniv hast. kasımda araştırılmaya başlandı ve şubatın sonunda pgtli tüp bebek kararı verildi.. eşim emekli sandığına bağlı olduğu için yaptırdığımız kan pıhtılaşması,genetiki,sperm vs tahlillerimizi devlet ödedi..sadece ben rahm filmini dısarda çektırdım 480tlye okadar..

tüp bebekte rapor için 2 aşılama istediler ve aşılamadan sonra sadece tüp bebeğiğ devlet karşılıyor pgt yi biz yine cebimizden vercektık..embryo incelenme başına 600 $ vercez bu arada.. fish ve array yöntemi var ve fish artık guvenırlığı kalmadı oyuzden array yontemine ağırlık verilmesi ve devlet arrayın %25ini filan karşılasa çok iyi olur..
ancak ben doğal yolla zaten hamile kalabiliyorum neden aşılama yaptırayım ki? bu saçma yani.. boşuna bekleyeceğim pgt için ve ben normal yolla hamile kalıyorum ve düşüyor bebeklerim.. genetikçi düşmezse sakat olacak ama doğduğunda yine ölecek çok yaşamaz dedi.. ee ben bunca üzüntüye yıpranmaya neden katlanayım?

her ne kadar üni devlet hastanesıde olsa raporuz olduğu için ;

sadece tüp bebek 4500tl + pgt 4000tl (tahimini henüz embryom ne kadar belli değil)=8500 tl birikmiş paramız olmadığı içinde bankadan kredi çektik - birazda fazla çektik ne olur ne olmaz diye-

benim ilk denemem olacak inşaAllah tutar :18::18::18:

birde donrudulmus embryoya yıllık 750 tl verıcekmısız bu uygulamanın ucretsız olması gerekmıyormıuydıu? devlet yaa en azından 400 filan olsa

fish ve array yontemleri

Preimplantasyon genetik tanı 3 farklı yöntemle gerçekleştirilebilir. Polar body biopsisi,

blastomer biopsisi ve trofoektoderm biopsisi.
Blastomer biopsisi, embriyoner gelişimin 3.gününde (72.saat) embriyodan alınan 1 hücrenin
kromozomal olarak incelenmesiyle gerçekleştirilir. Eğer anöploidi taraması yada translokasyon
tayini yapılacaksa blastomer cam lama fikse edilerek FISH tekniği ile 8,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,X
ve Y kromozomları incelenir. Tek gen hastalığında (talasemi, akdeniz anemisi gibi) ise blastomer
özel bir tüpe konularak PCR tekniği ile incelenerek sağlıklı embriyonun tesbiti yapılır.

KOMPERATİF GENOMİK HİBRİDİZASYON ( aCGH)

tüp bebek uygulamalarında kromozomların değerlendirilmesinde en gelişmiş yöntem komperatif
genetik hibridizasyon (array CGH) yöntemidir. Bu yöntemle embriyolardaki tüm kromozomları
hem sayısal (anöploidi) olarak hem de yapısal (translokasyon, inversiyon, duplikasyon)
olarak inceleyip 48 saat içinde sonuç almak mümkündür. Böylece kromozomlardaki duplikasyonlar,
delesyonlar, translokasyonlar saptanarak sağlıklı embriyoyu seçmemiz mümkün hale gelir.
Klasik FISH tekniği ile yapılan PGT işleminde 5-13 kromozom incelenirken mikroarray
yöntemiyle tüm kromozomları incelemek mümkündür.
Daha önceleri 5-6 gün süren mikroarray yönteminin daha da geliştirilmesi
sonucunda 1-2 gün içerisinde sonuç alabilecek düzeye gelinmesiyle birlikte,
klasik PGT ye göre daha sağlıklı sonuçlar elde edilebilmektedir.
Mikroçipler kullanılarak hazırlanan cam, plastik ya da silikon yüzeylerde
oluşturulan DNA dizi noktacıkları sayesinde aynı anda DNA nın bir
çok bölgesinin yüksek çözünürlükte incelenmesini mümkün kılar.
Mikroarray yöntemi bir hücredeki tüm kromozomları sayı bakımından
inceleyip, kromozom bölgelerindeki yapısal bozuklukları saptayarak
sağlıklı embriyoyu seçmek için en güvenilir yöntemdir.

merhaba arkadaslar biz turkiyede 3 kere tup bebek yaptik ama her seferinde senden para kopartmak istiyorlar buna bir son verilmesi gerekir.Avrupadan geldinmi para cok diyorlar ama öyle deyil bizde herseyimizi tup bebeke veriyoruz ellde birsey kalmiyor.Turkiyedeki bazi tup bebek merkezleri arastirmali bu konu hakkinda bence....durust olsunlar gözu insanlarin para sinda olmasinlar. Insanlara yardim edin bizimde cocuklarimiz olsun hem birtane deyil 5 tanede yapariz

son olarak Allah kimsenin başına vermesin evlatsız kadar kötü bişey yok.. zaten yaşamayan bilemez anlayamaz bizleri..

ben ablamla aynı zamanda hamile kalmıştım..ben düşük yaptım ablam masallah bir kızı oldu boncuk gözlü Allahım nazarlardan saklasın ..
5-6 aylıkken bize geldiler kucağıma aldım ve çok kötü oldum bende düşük yapmasaydım dedim şimdi benım bebegımde bu kadar olcaktı dedimmm.. kokusu böyle misler gibi olacakltı ded,im içimm yandı yandıııııı kül olduuuu ,Rabbim kimseyi evlatsızlıkla ve evlat acısıyla sınamasın...dayanamak çok zor oluyor bazen..

ahh bu bebek isteği nekadar tuhaf nekadar acı benım 1 yılı geçti ama sankı yıllardır ıstıorum o her ay kı bekleyiş bızım gıbı bebek askıyla yananlar bılır tüp bebek fiyatları düşse yada sgk karsılasa 1 değil 3 dene yapıcam sözz

ölüp ölüp dirilmek bizimkisi..
hergün yeniden yeni bir umutla ölüp ölüp dirilebilmek..

benim merak ettiğim konulardan biri de neden bu kadar arttı bu infertilite.....

kısa cevap olarak yediklerimiz,stres mi ? yediklerimizse neden hala ilaçlı -hormonlu üretim gerçekleştiriliyor.....anlamak çok zor.....

benim merak ettiğim konulardan biri de neden bu kadar arttı bu infertilite.....

kısa cevap olarak yediklerimiz,stres mi ? yediklerimizse neden hala ilaçlı -hormonlu üretim gerçekleştiriliyor.....anlamak çok zor.....

bir dergide okumustum; gelecekte normal yolla hamile kalmanın yerini tüp bebek

tüp bebeğin yerini de kök hücreyle hamilelik alcakmış..

küresel ısınma,,hormonlu yiyecekler..genetiği değiştirilmiş ürünler...bu liste uzar gider...

ölüp ölüp dirilmek bizimkisi..
hergün yeniden yeni bir umutla ölüp ölüp dirilebilmek..

bu sevgiyi içinden atamamak
her gün beklemek..
bu seferde olmadı deyip ölmek bizimkisi..
ama uyandığımız her güne umutla başlayıp günün sonunda yine öldüğümüzü anlamak bizimkisi......

HERŞEYE İNAT YİNE YENİDEN YENİ BİR UMUTLA İNADINA ÖLÜP ÖLÜP DİRİLEBİLMEK BİZİM YAPTIGIMIZ
(bu cümle çok hoşuma gidiyo yıllar önce tanıdıgım bi abla cocugu olmadıgında demişti bunu şimdi senden de duydum çok kötü oldum)

Kizlar bu maddelesttirilen konular ne zaman ve kime gonderilicekkk
Canım öncelikle bi taslak haline getirilecek..maddelerin belirli başlı konuları ve içerikleri yazılacak
harcadıgmız aralar filan..tüp bebekle bi anne olan bi kaç kişinin ve anne olmak isteyen bi kaç kişinin hikayeleri eklenecek..
daha sonra bunları kazen bey ilgili kişilere götürecek..

Tüp Bebek Raporu ile İlgili Talepler

*RAPOR ÇIKARMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ

-Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması (SGK)

Bu maddedeki sağlık kurulu raporu için gerekli testler, tahliller ve sonuçlarının çıkması, sonrasında değerlendirilmesi uzun zaman alıyor (en erken 1 ay) bu süre aşağı çekilmeli.
Testler ve tahlillerin daha kapsamlı olması örneğin;kanda genetik incelemesi,gerekirse tanı amaçlı histeroskopi ve pıhtılaşma testlerinin tamamının yapılması,sperm dna sının incelenmesi vb...Tekrarlayan düşükler,başarısız tüp bebek denemelerinden sonra araştırılmaya geçilmesi hem zaman,hem maddi,hem manevi kayıp olarak bizlere dönmektedir.

- 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması(SGK)

23 yaşından önce evlenmiş ancak sadece tüp bebekle anne baba olması tıbben belgelenmiş olan çiftler rapor haklarını kullanabilmek için 23 yaşını beklemek durumunda kalıyorlar yine üst yaş sınırı olarakta kadının 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor çiftlerin geç evlenmiş ya da herhangi bir sebeple evlat sahibi olmayı geç yaşlara bırakmış olmaları rapor haklarını kaybettirmemeli bu nedenle yaş sınırı olmamalıdır.Aynı zamanda çiftlerden birinin daha önceki evliliğinden olan çocuğu sebebiyle rapor hakkından yararlanamaması ya da ilk bebeği doğal yolla olan ama ikinci bebeğe sonradan oluşan sağlık sorunları gereği sahip olamayan tüp bebek yapmak zorunda kalan çiftlerede rapor hakkı verilmeli.

- Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması(SGK)

Devlet ya da Üniversite hastanelerinden alınmış rapor devlet,üniversite ve sgk ile anlaşmalı özel hastanelerde kullanılabiliyor.Raporlar özel,devlet ve üniversite hastanelerinin tümünde geçerli olmalı bu şekilde isteyen istediği merkezde istediği doktor ve ekiple çalışma imkanına sahip olacak daha uygun fiyatlı hastanelerde hasta yoğunluğuda azalmış olacaktır.Aynı zamanda tüp bebek raporu özel hastanelerde de oluşturulacak sağlık kurulu ile verilebilmelidir.

- En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması(SGK)

Sigorta gün sayısının 900 günden daha aşağı çekilmeli.

-Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
1) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede % 25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.
2) Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.

Hastalardan alınan katılım paylarının düşürülmesi mümkünse hiç alınmaması.

*RAPOR SÜRESİNİN UZATILMASI

Çıkarılan tüp bebek raporları 6 aylık süre için geçerli oluyor iki tüp bebek arasında sağlık durumuna göre doktorların ortalama verdiği süre minumum 2 aydır bu işin bir de maddi boyutu vardır 2 aylık bir süreçte 2.bir deneme yapılma ihtimali çok düşüktür ve 6 aylık rapor süresi genelde 1 tüp bebek denemesine imkan veriyor süre olarak bu ve bunun gibi sebeplerle bu süre uzatılmalıdır.Eğer rapor süresi uzatılamıyorsa rapor hakkı 2 den daha fazla olmalıdır.

Tıbbi Talepler

*35 yaş altı kadınlara birinci ve ikinci tüp bebek uygulamasında tek embriyo transfer ediliyor.Bu iki uygulamadan sonuç alınamıyorsa üçüncü ve sonraki uygulamalarda 2 ve daha üzeri embriyo transferi yapılabiliyor.Mevcut şartlarda tekrar tekrar tüp bebek denemesine imkanı olmayan hastalar için tek embriyo sınırlaması hem maddi kayıp hem zaman kaybına sebep oluyor örneğin; yumurta rezervi 25 yaşında azalmış erken menapoz tehlikesi yaşayan bir kadın için zaman çok değerli.Tedavi sırasında sadece 2 yumurta oluşturuyor ve embriyo haline geliyorsa bu 2 embriyodan sadece yaşı gereği 1 tane transfer ediliyor 2 embriyoda transfer edilse gebelik ihtimali o kadar artacaktır.Bu ve buna benzer sepelerden kaç embriyo transfer edileceği doktor ve hastansının ortak kararına bırakılmalı.

*Tedavi esnasında transferden sonra kalan embriyoların dondurulması için çiftlerden tüp bebek ücretinden ayrı bir ücret talep edilmektedir.Bu ücret ayrıca değil tüp bebek ücreti içinde tahsil edilmeli.

*Pgt yani
Preimplantasyon Genetik Tanı aileden gelen genetik bir hastalık nedeniyle ya da tekrarlayan gebelik kayıpları ve başarısız tüp bebek denemeleri olan çiftlerde uygulanan bir işlemdir ve bu işlem maddi olarak çiftleri oldukça zorlamaktadır.Ücretler gözden geçirilmeli mümkünse devlet desteği verilmelidir.

Tüp Bebek Hastaneleri/Merkezleri ile İlgili Talepler

*Devlet/Üniversite hastaneleri ve özel merkezler arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı.Parası olan özel hastaneye olmayan devlet/üniversite hastanelerine gitmemeli herkes özel hastane imkanlarından faydalanabilmeli bunun içinde tüp bebek ücretlerinde tavan fiyat uygulamasına geçilmeli.

*Tüp bebek merkezlerinin sık sık denetimden geçirilmeli

*Bazı hastane ve merkezlerde hali hazırda uygulanan psikolojik danışmanlık birimleri tüm merkez ve hastanelerde olmalı hatta mecbur kılınmalı.

Tüp Bebek İlaçları ile İlgili Talepler

*İlaç fiyatları eczaneler arasında farklılık göstermekte ve masrafların önemli bir kısmını teşkil etmektedir.
İlaç fiyatlarına her kesimden vatandaşın alım gücüne göre bir standart getirilmeli.

Konaklama ile ilgili talepler

*Tüp bebek yaptırabilmek için şehir değişikliği yapmak durumunda kalan çiftler tedavi masrafları haricinde konaklama için ciddi bir harcama yapmaktadır.Tedavi olunacak hastane çevresinde konaklama imkanı sağlanmalı belirli bir ödenek ayrılmalı.

ARA ARA YAYINLAYACAM EKSİKLERİ SÖYLEYİN FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞIN KIZLAR...

Son düzenleme:
bende tüp bebek mağdurlarındanım

tam 8 tüp bebek denemesi, bu denemelerde tek kuruş dahi devlet desteği almadım maddi manevi ne kadar yoprandığımızı tahmin edersiniz 4 gebeliğimde kullanmak zorunda olduğum ilaçlarımıda malesef devletten alamadım doktorum özel olduğu için reçetesini devlet ödemiyor sgk'ya bağlı doktora gittiğimde benim hastan deilsin bunları yazmam sorumluluğunu almam diyordu.sadece tüp bebek tedavi masrafı deil daha sonraki kullanılması zorunlu ilaçlarında temini için devletin desteği olmalı

biz tüp bebek raporu çıkartamadık yaşadığımız şehirde üniversite hastanesi olmadığı için yakın illerden birine gitmemiz gerekliydi git gel masrafı ayrıca eşim esnaf dükkanı başkasına emanet edemiyeceği için işinden kaldığındaki zarar hepsini düşününce cebimizden ödemek zorunda kaldık

şimdi 5.kez hamileyim hiç olmazsa hamileliğimde kullanmam gerekli ilaçları aile hekimine yazdırabiliyorum onları olsun devletten alabiliyorum inşallah daha fazla destek alabilir bundan sonra bu mücadele içine giren arkadaşalarım

elimizden gelen neyse yapmaya hazırım yetkililere sesimizi nasıl duyurabilirsek bu konuyu nasıl en kısa zamanda çözebiliceksek yapalım

canım dondurulmuşları belki tamamen ücretsiz yapamazlar ama en azından 1 sene veya 6 gibi kısa sürelide ücretsiz dondurulsalar belki kişiler bu arada tekrar deneye billirler bu secenek aklına eklensemi acaba diye düşündüm ben...:44:
bide benim çok fazla bilgim yok ama kızlar kök hücre ile ilgili calısmada gündeme alınsın diye söylemişlerdi bunu yok galiba listede...
ve bana bu ne oluyor anlatabilirmisin acaba????? yani kök hücre yumurta ve spermin saklanmasımı??? kafam karıstı:44::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…