Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

hazır 3 çocuk doğurun söylemleri gündemde iken isteyelim git gel git gel yapmayalım diye hepsini birden istiyoruz
şaka bir yana aslında parça parça istemekle hepsini birden istemek arasında fark var hepsi birden fazla gelecektir bencede ama parçalara bölerek istemekte sürekli birşeyler istiyoruz bir türlü doymuyoruz izlenimi bırakmazmı:26::26::26:

Son düzenleme:
şimdi kaçıyorum yarın döncem ben sizeiyi geceler bebişli rüyalarınız olsun sonra rüyalarınız gerçek olsun

merhaba arkadaslar
öncelikle topiğiniz, topiğimiz hayırlı olsun dilerim istenilen sonuca ulasılır.
bende 7 yıl aradan sonra 3. tüp bebek denememizde yavruma kavustum.(rabbim dileyen herkese nasip etsin ins bu eşsiz duyguyu).
tüp bebegi denemeden önce 7 yıl boyunca sürekli tedavi gördük. görünürde herhangi bi sorun yoktu yani tanımlanamayan infertilite. 2 asılamam oldu negatifle sonuclanan, laparoskopi ameliyatı geciridim, hcg cekildi, histereskopi yapıldı yani bitmek tükenmek bilmeyen bi tedavi süreci. bu sürecten tüp bebek sürecine gelene kadar bütün raporlu ilaç alma haklarımı doldurdum. aslında buda es gecilmemesi gerekn bi durum. bu raporla ilaç alma kotasını biraz daha yüksege cekebilseler ne ii olur.
velhasıl 2011 yılı içerisinde 3 denemeyide art arta aynı merkezde yaptırdık hatırladıgım kadarıyla fiatlarını da yazayım
1. denemede merkeze 3600 lira + ilaçlar 1200 1300 civarı tutmustu sanırım, toplamda ortalama tahlillerle felan 5000 lira
2. deneme merkeze 3600+ ilaçlar yine 1200 1300 civarında tuttu toplam ortalama 5000 lira
3. deneme sadece ilaç masraflarını ödedik yine 1200 1300 civarı. merkezden ücret almamıslardı saolsunlar yani toplamda 1300 diyebilirz.
birde su konuda da bir talepte bulunabiliriz hatırladıgım kadarıyla 30 yas altı bayanlara birinci ve ikinci denemelerde yanlızca 1 tane dölenmiş yumurta transfer edilebiliyor, 3 denemede bu sayı 2 ye cıkıyor ki zaten bu sayılarla tutunmama olsalıgı yüksek oluyor. sözde cogul gebeliklerin önüne geçilmeye calısıldı ama bir yumurta transfer edilip negatif sonuc alanlar ne yapsınlar belki bi daha tüp bebek yaptırma sansı bulamayacak. bu sayınında biraz daha artırılması gerek bence.
hepinizi canı gönülden destekliyor ve insallh sesimizi duyarabilecegimizi ümit ediyorm...

Egunal pgt nerede göremedim :) Gözden kaçırdıysam özür :)

Cinsiyet tayininin yasallaşması bu ülkede imkansız gibi bir şey.

Benim hastalığım cinsiyete bağlı bir rahatsızlık olduğu için bu konuda çok araştırma yapmıştım. Mutasyonu bulunamayan rahatsızlıklarda çiftlerin cinsiyet seçimi yapma hakkı var bunun dışında kesinlikle yasak.

Merhaba. Benım de cocugum olmuyor. Bı tane cocuga bıle hasretım. Olursa 3 degıl de 7 tane olsun dıyenlerdenım ama bır tanesı bıle olmuyor. Lutfen bebegı olmayan ve tup bebek yaptırmaga gucu yetmeyen tum kadınlara yardım edın. Gercı bana ulasmaz o yardım cunkı ben uzaklardayım. Ama turkıyede olan tum kardeslerımıze yardım edersınız ınsallah.allah her bırımızın yardımcısı olsun.amın!

....bu yazıya bir de benim duygularımı eklemek istedim.

Evlat beklemenin ne demek olduğunu asla "evlat aramayan" bilemez.Bir kaç ay tamam ama bir kaç yıl olduğunda bu süre her ay yüreğin buruk,kalbin kırık,yaşama gücün azalmış oluyor.

Evlat isteyen birinin acısını.bir sürü karnı burnunda hamile kadınla,bir kadın doğumcu doktorun kapısında beklemeyen bilemez.

Sizinle aynı sene evlenen arkadaşlarınız size ikinci bebeğini beklediği müjdesini verirken sizin bir an önce ağlamak istediğinizi kimse anlayamaz..Ve sonra onun sevincine sevinememenin verdiği vicdan azabını yaşamanızı kimse anlayamaz..

Dışarı çıktığınızda bile kafa dağıtmak için gözünüz hep küçük bebeklerde ve hamile kadınların karınlarında oluyor.

Hele çok istediğiniz bebeğiniz bir doktor hatasıyla sizden koparılmışsa,cahil bir devlet görevlisinin "olsun bir daha olur" cevabını duyduğunuzda hissettiklerinizi kimse anlayamaz.Çünkü kimse bilemez sizin ona nasıl hasretle kavuşmayı beklediğinizi,her ay karı koca gelmeyen bebek yüzünden matem tuttuğunuzu,erkeğinin ağlayarak Allah'a dua ettiğinin görmeyen bir kadın bilebilir mi yaşadıklarınızı?ya da ağlayarak Allah'tan evlat isteyen bir erkeğin duygularını hissedebilir mi?..

..Ve zamanla evlilik hayatınızın eski neşesini kaybettiğini kimse göremez.

Evladının peşinde koşturan bir anne-baba görmek,onun ilklerini anlatan dostlarla olmak,dağılan evlerinden,boşalan mutfak dolaplarından,dökülen çekmecelerden bahsedilince yanımda gözlerim doluyor gülümseyen yüzümde ve içimden Allahım bana da bu duyguları yaşat diye dua ediyorum.

ALLAHIM KİMSENİN YUVASINI CIVILDAYAN BİR YAVRUDAN MAHRUM BIRAKMASIN.RABBİM KİMSEYİ EVLAT ATEŞİYLE SINAMASIN,YUVANIN NEŞESİ EVLATTIR KİMSEYİ HASRET BIRAKMASIN.HER KADINA ANNELİĞİ,HER ERKEĞE BABALIĞI TATTIRSIN İNŞALLAH.BİZ DE RAHMİMİZDE BİR CANLI BÜYÜTMEK VE ONU DÜNYAYA GETİRİP BU DUYGULARIN HEPSİNİ YAŞAMAK VE EŞLERİMİZE DE YAŞATMAK İSTİYORUZ.ALLAHIM İMTİHANIMIZI BİTİR ARTIK BİZE SAĞLIKLI,HAYIRLI,İHSAN SAHİBİ EVLATLAR NASİP ET.

o kadar güzel anlatmışsınki hissettiklerini diyecek söz bulamadım.işte dedim tam da böyle...
konuyla ilgili yazılan herşeyi satır satır okudum ve her yazdığınızı onaylayarak okudum.hala ağzıma alamadığım bir kelimeyi tescillettirmek için aylarca gidip gelmek;olur olmaz laflara/azarlara maruz kalmak gerçekten çok acı.bi kere sırf bu muamele yüzünden gitmek istemiyorum hastaneye/hastaneler.hani demişsiniz ya pskolojik destek diye bize verilmeli doğru ama ilk önce bizimle muhattap olan doktora,hemşireye,sekretere psikoloji eğitimi verilmeli.devlet özelde yapılan işlemleri de,raporlarıda tanımıyor.fakat rapor çıkarmak için gittiğimiz hastaneler burun kıvırıyor,DIŞARIYA RAPOR VERMİYOR.bi hastanenin bunu söyleme lüksü olmamalı.bi kere mantık hatası;eğer ben raporu devlet hastanesinden üniversite hastanesinden almak zorundaysam onlarda vermek zorunda.ama öyle muamelelerle karşılaşıyoruz ki sanki rapor değil ekmek veriyorlar bize.elpençe divan durmak zorundayız karşılarında.soru sormak için ağzını açanlar bi güzel ağızlarının payını alıyorlar.Tamam kabul ediyorum bu konu bizim hayatımızın merkezinde olsada onlar için İŞ.hergün yaptıkları sıradan bişey.o kadar yoğunlarki aynı soruları günde yüzlerce kez cevaplamak durumda kalıyorlar ama bu benim hatam/suçum değil.düzen böyle.maliyet bu kadar yüksekken,rapor çıkarmak bu kadar zorken o hastaneler böyle yoğun olmaya devam edecek.
diyeceğim doğal yolla hamile kalabilirken tüp bebek gibi zorlu bi sürece girmek isteyecek kadının aklına şaşarım.bu bi ihtiyaç.insanlar mecbur kalmadıkça zaten bu yola başvurmaz dolayısıyla bu rapor denen illet illa çıkarılacaksa özelde de öıkarılabilir pekala.tedaviyi hangi hekim yapacaksa raporuda o çıkarsın nedir yani.ben 5 yıldır bebek peşinde geziyorum.3 yıl önce raporla denedim.3 yıldır hala bebeğime kavuşamadığıma göre mantıken değişen bişey olmaması gerekir değilmi?tekrar rapor çıkarmak kadar abes bişey olamaz.ve ben bunun için aylardır uğraşıyorum!hala sonuç alamadım.elbette maddi gücüm olsa bu kadar çileyi çekmez raporsuz yaptırırdım ama bu ülkede bizim gibi orta halli insanlar için 6000-7000tl ciddi bir miktar.5yıl boyunca doktor doktor gezdiğimiz için para biriktirme şansımızda olmuyor tabi.
Bi taraftan üstüne vazife olmayan pek çok insanın yerli yersiz sorularına muhattap oluyorsunuz,bir taraftan eşinize bi evlat verememenin burukluğunu yaşıyor onun çocuklara imrenerek baktığı heran suçluluk duyuyorsunuz,bi taraftan tedavilerle heba olan yıllarınıza,gençliğinize ağlıyosunuz,bitaraftan sizinle mutluluğunu paylaşan hiç bi sevdiğinizin bebek haberine sevinemediğinizi farkedip kişiliğinizden şüphe eder hale geliyorsnuz.bi taraftan kendinizi sürekli birileriyle kıyaslıyor;benimle evlenenlerin çocukları şunu yapıyor,okula gidiyor,anneler günü hediyesi alıyor....diyorsunuz bi tarftanda bu saçma sapan işlerle uğraşıyorsunuz.
aynen arkadaşların dediği gibi tek kişinin kazancıyla bu işlerin altından kalkmak mümkün değil ama bu kadar git gel yapmaya izin almak,sevk almak,rapor almakta kolay değil...o kadar doluyum ki yazarken konuyu toparlayamadım bile,biliyorum siz beni anladınız umarım ilgililerde anlar ve bi çözüm bulurlar.zaten zor olan sınavımızı daha da zor hale getirmekten vazgeçerler

Süper bir girişim , umarım neticesi çok çok güzel olur ve bir çok insanın hayallerinin gerçekleşmesine vesile olursunuz.
Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah.

canım infertiliteler hakkında bi bölüm oluşturalım..
pgt ile ilgili yazımızı metinin içinde değilde ayrı madde olarak yazabiliriz
kök hücrelerle ilgili bi bölüm olabiir..
bide canım opu sonrası ilaçlara bağlı ohss gelişebiliyo buna rağmen bile dondurma işleminde ücret alınıyor..
mesela ben ohss oldum transferim ertelendi dondurma işlemi için para alındı bu olmasın..
ama diyelimki 2 tüp embriyom oldu opudan sonra ilk tüptransfer edildi diğerine dondurulma işlemi olsun parada alınabilir belki ona bişey diyemem ama ohss ilaç dozu kullanımı etkiliyo ve yan etkisi sayılır bence ondan alınaması gerekir...
hee bide bu dondurma işlamlarininde fiyatları merkezlr arası cok değişiyor..bence tüp bebek fiyatları arasına dondurma işlemi fiyatlarınıda yazalım bunlar benim fikirlerim siz ne dersiniz bilemem canım

bütün kadınların en kutsal görevidir anne olmak ve bunun üzerinde güzel bir duygu olduğunu zannetmiyorum.inşallah sesimiz duyulur ve anne olmak isteyen herkes muradına kavuşur.

Ben 2 aşılama ve tüp bebek tedavisi gördüm. ama sonuç başarısız. Bu tedaviler altında kullandığımız ilaçlar çok ağır hem maddi hem manevi etkiliyor. en son şubat ayında başkent hastanesinde tüp bebek tedavisinde ilaçlar, hastane ücerti dahil toplam 4.000 TL yi buldu. Dediğim gibi hem hamddi hem manevi yıpranıyoruz. şimdi maddiyatımız düzelince tekrar deneyeceğiz . Devletimiz en az 3 çocuk diyor. Biz bir tanesi için çaba gösteriyoruz. b konuda en azından maddi külfetimizi kaldırmaları.
Böyle bir konuda duyarlılık gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

arkdaşlar gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsiniz ellerinize sağlık...bizler 1 evlat için canımızı veririz sözüne diyeceğim söz yok anlamlı olmuş. arkadaşlar başbakan kürtajı yasakladı, kadınlar diyeceğim ama kadın demeye utanıyorum biz bir evlat için ölürken başkaları doğurup tuvaletlere atıyor, sokaklara atıyorlar bebekleri...televizyonda haberlerde bunları duyup izliyor da bizleride duyup görmesi lazım. bizlerden de 3 çocuk istiyor peki neden 2 hak tanıyor tüp bebekte ssk lıya bu nu neden çoğaltmıyorlar iğneler dünyanın parası hastahane ücretleri filan çok pahalı bizler yemeden içmeden gezip tozmadan 1 senede bir tüp bebek parasını biriktiriyoruz hem maddi hem manevi olan değerlerimiz zedeleniyor peki bizlere destekleri nerde bu konuda....gerçekten çok sevindim bu başlığa çok iyi olmuş inşallah bizlerinde sesini duyarlar

Merhaba bu süreci yaşayanlardan birisiyim. 1 çocuk olsun diye maddi ve manevi sarsıldım. rabbim nasip etti ve oldu. bir bayan olarak bu süreç hem biyolojikmen hemde psikolojikmen çok yıpratıcı bir süreç. Rabbim bu süreçi kimselere yaşatmasın(Amin).
ilk bebeğimi 2008 de kucağıma aldım. o dönemlerde 3 embriyo transferi yapılıştı ve biri düştü diğeri kese oluşmadı ve 2008 de kucağıma aldığım kızım ile süreci kapattım. 2010 yılında kanunlar değişti ve yaş ve transfer sayısında değişiklikler yapıldı. ben çoook üzüldüm. çünkü yaşım 31 ve 1 kere deneme yaptım diye o zamanlar tek embriyo konuldu. bu seferde ya tutmaz ise diye düşünerek hamileliğim geçti. 2011 yılında 2. kızımı kucağıma aldım. çok şükür 2 kızım var. ama tüp bebek ve maddi durumum bunu karşılayacak güçte olmasa idi hiç bir zaman annelik tadını tatamıyacaktım. ve hep içimde bir özlem olacaktı. çok şükür kızlarımla bu özlemi giderdim.
bence transfer sayısını ve yaş düzenlemesinin kanunda yeri olmaması lazım. onca para ver ve 1 tane uygulama olması çok fazla bir risktir. riski bölmek lazım. 3 taneden birinin tutma şansı %33 iken bir tanenin tutma şansı % 50. tüp bebek sürecinde % 1 bile çok önemli iken.
böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim.

öncelikle Rabbim ağız tadınızı bozmasın evlatların hayırlı saglıklı evlat olsun Rabbim bizlerede nasip etsin canım...
ben 1 kez denedim pozitif sonucu aldım dünyalar benim olmustu ne yerdeydim ne gökte tuhaf bi halde geçirdim günlerimi..ama ne yazıkki 9 haftalıkken kaybettim öylesi dahda acı...
ve ben suan 2. ye hazıranıyorum eşimin durumu zaten iyi değil ben herseyi kendim yaptım 4 ay oldu bebeğimi kaybedeli 2 ayda kalan borçları az az ödedim 2 aydır biraz biriktiriyorum ve inanırmısınız sırf param toplu gelsin her ay belki kenara koyamam diye gün yapıyorum arkadaşlar bana vereceği için mecbur bi şekilde ödicem diye
ben sanslıyım bidahaki donmuşlarla olacak ona daha az para gidecek ama şimdiden ya olmazsa diye diğeri için biriktirmeye başladım bile

not:bebeğimi kaybettiğim için başbakanlıgın yapabileceği bişey yok biliyorum sadece paylaşmak istedim

NE YAPIYORUZ O HALDE HEP BİRLİKTE AĞLAYALIM CANIM ÖNCELİKLE ELBETTE ÇOĞUNLUK OLARAK HAREKET EDERSEK ÇOK İŞE YARAYACAKTIR VE BENCE AİLE VE SOSYAL POLTİKALAR BAKANI FATMA ŞAHİN BU KONUDA HASAS (belikde bir kadın olduğu için )BİZ 2009 .2010 YILINDA FATMA ŞAHİNLE GÖRÜŞME İMKANI BULMUŞTUK (o zaman yasalarla rapor hakkı 2 çekilmiş sgk ve 3 yılık evlilik artı gibi bir sürü şart konmuştu) FATMA ŞAHİN BENDE BİR KADINIM VE ETRAFIMDA BEBEK İÇİN UĞRAŞAN BİR ÇOK YAKINIM VAR NELER YAŞADIKLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUM SİZLER İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM İLGİLİ YERLERE DİLEKÇELERİNİZ ULAŞTIRACAĞIM DEDİ ... BİRDE BİZ BU ÇALIŞMALRI KK DE YAPARKEN ÇİDER DERNEĞİ KURCUSU DA (sibel tuzcu) BİZE DESTEK VERDİ KENDİLEİRNİN FORMUNDAN MAİLER ATILDI VS VE SİBEL HANIM ŞUNU SÖYLEDİ EĞER Kİ TÜRKİYEDE BEBEK SAHİBİ OLAMAYANLAR BİR ARAYA GELİP HEP BRLİKTE HAREKET ETSEK ÇOK GÜZEL ŞEYLER BAŞARA BİLİRİZ AMA NEDENSE İNFERTİLİTE HASTALARI BİLE KALKIP MAİL BİLE ATMIYORLAR EVET BİR DÜZELTME YAPILSIN AMA BEN KILIMI KIPIRDATMAYAYAIM DİYEN ÇOK KİŞİ VAR DEMİŞTİ İNŞ BU SEFER GÜZEL ŞEYLER OLSUN

Merhaba bence bu konuya bir başlık daha eklemek gerekiyor:Bayan hekim. Gerek devlet hastanelerinde gerekse özel hastanelerde tam kadroyu bırakın, dr.un bile bayan olma ihtimali çok düşük. Bu konuda bayan hekimlerin teşvik edilmesi ve sırf bu alanla alakalı uygulama yapacak olan hekim kadrosunun bayan olması gerektiğini düşünüyorum. Ve bu konunun sadece muhafazakarlıkla alakalı değil aynı zamanda anne adayının psikolojik olarak rahat ve huzurlu olması için gerektiğinin önemle altını çizmek isterim.

DONDURLUMUŞ EMBİRYOLAR İÇİN HER YIL (merkeze göre 200 İLA 800 TL alınıyor ) 2009 ÖNCESİ YASALARDA BUDA YOKTU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…