bence asamali olarak isteyin, hem yas, hem sayi, hem sure, hem fiyat.. hepsini bir anda isterseniz ters tepebilir, tabii ki tum zorluklardan bahsedilmeli ama talep cok yuksek olursa geri donme orani o kadar dusuk olur fikrimce.
umarim muvaffak olursunuz, Allah isteyen herkese nasip etsin mis kokululari(arada poh da kokuyo tabii)
Tüp Bebek Raporu ile İlgili Talepler
*RAPOR ÇIKARMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ
-Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması (SGK)
Bu maddedeki sağlık kurulu raporu için gerekli testler, tahliller ve sonuçlarının çıkması, sonrasında değerlendirilmesi uzun zaman alıyor (en erken 1 ay) bu süre aşağı çekilmeli.
Testler ve tahlillerin daha kapsamlı olması örneğin;kanda genetik incelemesi,gerekirse tanı amaçlı histeroskopi ve pıhtılaşma testlerinin tamamının yapılması,sperm dna sının incelenmesi vb...Tekrarlayan düşükler,başarısız tüp bebek denemelerinden sonra araştırılmaya geçilmesi hem zaman,hem maddi,hem manevi kayıp olarak bizlere dönmektedir.
- 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması(SGK)
23 yaşından önce evlenmiş ancak sadece tüp bebekle anne baba olması tıbben belgelenmiş olan çiftler rapor haklarını kullanabilmek için 23 yaşını beklemek durumunda kalıyorlar yine üst yaş sınırı olarakta kadının 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor çiftlerin geç evlenmiş ya da herhangi bir sebeple evlat sahibi olmayı geç yaşlara bırakmış olmaları rapor haklarını kaybettirmemeli bu nedenle yaş sınırı olmamalıdır.Aynı zamanda çiftlerden birinin daha önceki evliliğinden olan çocuğu sebebiyle rapor hakkından yararlanamaması ya da ilk bebeği doğal yolla olan ama ikinci bebeğe sonradan oluşan sağlık sorunları gereği sahip olamayan tüp bebek yapmak zorunda kalan çiftlerede rapor hakkı verilmeli.
- Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması(SGK)
Devlet ya da Üniversite hastanelerinden alınmış rapor devlet,üniversite ve sgk ile anlaşmalı özel hastanelerde kullanılabiliyor.Raporlar özel,devlet ve üniversite hastanelerinin tümünde geçerli olmalı bu şekilde isteyen istediği merkezde istediği doktor ve ekiple çalışma imkanına sahip olacak daha uygun fiyatlı hastanelerde hasta yoğunluğuda azalmış olacaktır.Aynı zamanda tüp bebek raporu özel hastanelerde de oluşturulacak sağlık kurulu ile verilebilmelidir.
- En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması(SGK)
Sigorta gün sayısının 900 günden daha aşağı çekilmeli.
-Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
1) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede % 25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.
2) Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.
Hastalardan alınan katılım paylarının düşürülmesi mümkünse hiç alınmaması.
*RAPOR SÜRESİNİN UZATILMASI
Çıkarılan tüp bebek raporları 6 aylık süre için geçerli oluyor iki tüp bebek arasında sağlık durumuna göre doktorların ortalama verdiği süre minumum 2 aydır bu işin bir de maddi boyutu vardır 2 aylık bir süreçte 2.bir deneme yapılma ihtimali çok düşüktür ve 6 aylık rapor süresi genelde 1 tüp bebek denemesine imkan veriyor süre olarak bu ve bunun gibi sebeplerle bu süre uzatılmalıdır.Eğer rapor süresi uzatılamıyorsa rapor hakkı 2 den daha fazla olmalıdır.
Tüp Bebek Hastaneleri/Merkezleri ile İlgili Talepler
*Devlet/Üniversite hastaneleri ve özel merkezler arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı.Parası olan özel hastaneye olmayan devlet/üniversite hastanelerine gitmemeli herkes özel hastane imkanlarından faydalanabilmeli bunun içinde tüp bebek ücretlerinde tavan fiyat uygulamasına geçilmeli.
*Tüp bebek merkezlerinin sık sık denetimden geçirilmeli
*Bazı hastane ve merkezlerde hali hazırda uygulanan psikolojik danışmanlık birimleri tüm merkez ve hastanelerde olmalı hatta mecbur kılınmalı.
Tüp Bebek İlaçları ile İlgili Talepler
*İlaç fiyatları eczaneler arasında farklılık göstermekte ve masrafların önemli bir kısmını teşkil etmektedir.
İlaç fiyatlarına her kesimden vatandaşın alım gücüne göre bir standart getirilmeli.
Konaklama ile ilgili talepler
*Tüp bebek yaptırabilmek için şehir değişikliği yapmak durumunda kalan çiftler tedavi masrafları haricinde konaklama için ciddi bir harcama yapmaktadır.Tedavi olunacak hastane çevresinde konaklama imkanı sağlanmalı belirli bir ödenek ayrılmalı.
ARA ARA YAYINLAYACAM EKSİKLERİ SÖYLEYİN FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞIN KIZLAR...
canım maddelerin içinde yazılı o kısmınıda belirttim görmedin sanırsam
bencede çocuğu olmayanın günahı ne rapor hakkından faydalanmıyor:13:
sağlıklı olsun da, o yeter .
bu sorunun cevabı aklıma takılmıştı gün içinde, cevabın için de teşekkürler canım. .
bir de kazen'in bir kaç yerde 'kız çoçuk yapıcam' dediğini okuyunca, bizde de yasallaştı sanmıştım
Merhaba Sayın Başbakanım,
Bizler 3 değil bir tane bebeği yıllarca uğraşmamıza rağmen bulamayan anneleriz. Infertilite çağımıza damgasını vurmuş ve en azından çözüme sahip bir rahatsızlık. Çözüme sahip dedim ama çözüm derken de bunun ciddi bir maddi ve manevi yük olduğunu ifade etmeliyim. Devletin bu konuda destekleri yadsınamaz ama
şeklinde oldukça sınırlıdır. Bu keyfe keder yapılan bir uygulama olmayıp tamamen bizlerin anne olma yolunda bizi maddi olarak oldukça yoran bir uygulamadır.
Bu konuda nasıl bazı sektörlere kaynak ayrılıyor ise bizler içinde bir kaynak ayrılması bizleri oldukça sevindirecektir. İşin bu kısmı sizin sorumluluğunuzda biz sıkıntılarımızı tek tek sizlerle paylaşacağız.
Bizler kaynak konusunda fikirler ortaya koyarız ama bunun en doğrusunu gene işin uzmanları yapacaktır.
Bizim tek bildiğimiz konu anne olma isteğimizdir.
Bu konuda desteğinizi bekliyor, bizi önemsediğinizi düşünerek en kısa sürede cevap vereceğinizi umuyoruz.
Not : Yazıyı sizlerin dilinizden yazmaya çalıştım, tamamen şablon bir yazıdır ama ekleme düzenleme her türlü değişikliği yapıp son haline getirip gerekli yerlere ulaştırmak benim sorumluluğumdadır.
http://www.kadinlarkulubu.com/porta...-bebek-islemlerinde-devlet-katkisi-46302.html
....bu yazıya bir de benim duygularımı eklemek istedim.
Evlat beklemenin ne demek olduğunu asla "evlat aramayan" bilemez.Bir kaç ay tamam ama bir kaç yıl olduğunda bu süre her ay yüreğin buruk,kalbin kırık,yaşama gücün azalmış oluyor.
Evlat isteyen birinin acısını.bir sürü karnı burnunda hamile kadınla,bir kadın doğumcu doktorun kapısında beklemeyen bilemez.
Sizinle aynı sene evlenen arkadaşlarınız size ikinci bebeğini beklediği müjdesini verirken sizin bir an önce ağlamak istediğinizi kimse anlayamaz..Ve sonra onun sevincine sevinememenin verdiği vicdan azabını yaşamanızı kimse anlayamaz..
Dışarı çıktığınızda bile kafa dağıtmak için gözünüz hep küçük bebeklerde ve hamile kadınların karınlarında oluyor.
Hele çok istediğiniz bebeğiniz bir doktor hatasıyla sizden koparılmışsa,cahil bir devlet görevlisinin "olsun bir daha olur" cevabını duyduğunuzda hissettiklerinizi kimse anlayamaz.Çünkü kimse bilemez sizin ona nasıl hasretle kavuşmayı beklediğinizi,her ay karı koca gelmeyen bebek yüzünden matem tuttuğunuzu,erkeğinin ağlayarak Allah'a dua ettiğinin görmeyen bir kadın bilebilir mi yaşadıklarınızı?ya da ağlayarak Allah'tan evlat isteyen bir erkeğin duygularını hissedebilir mi?..
..Ve zamanla evlilik hayatınızın eski neşesini kaybettiğini kimse göremez.
Evladının peşinde koşturan bir anne-baba görmek,onun ilklerini anlatan dostlarla olmak,dağılan evlerinden,boşalan mutfak dolaplarından,dökülen çekmecelerden bahsedilince yanımda gözlerim doluyor gülümseyen yüzümde ve içimden Allahım bana da bu duyguları yaşat diye dua ediyorum.
ALLAHIM KİMSENİN YUVASINI CIVILDAYAN BİR YAVRUDAN MAHRUM BIRAKMASIN.RABBİM KİMSEYİ EVLAT ATEŞİYLE SINAMASIN,YUVANIN NEŞESİ EVLATTIR KİMSEYİ HASRET BIRAKMASIN.HER KADINA ANNELİĞİ,HER ERKEĞE BABALIĞI TATTIRSIN İNŞALLAH.BİZ DE RAHMİMİZDE BİR CANLI BÜYÜTMEK VE ONU DÜNYAYA GETİRİP BU DUYGULARIN HEPSİNİ YAŞAMAK VE EŞLERİMİZE DE YAŞATMAK İSTİYORUZ.ALLAHIM İMTİHANIMIZI BİTİR ARTIK BİZE SAĞLIKLI,HAYIRLI,İHSAN SAHİBİ EVLATLAR NASİP ET.
Tüp Bebek Raporu ile İlgili Talepler
*RAPOR ÇIKARMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ
-Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması (SGK)
Bu maddedeki sağlık kurulu raporu için gerekli testler, tahliller ve sonuçlarının çıkması, sonrasında değerlendirilmesi uzun zaman alıyor (en erken 1 ay) bu süre aşağı çekilmeli.
Testler ve tahlillerin daha kapsamlı olması örneğin;kanda genetik incelemesi,gerekirse tanı amaçlı histeroskopi ve pıhtılaşma testlerinin tamamının yapılması,sperm dna sının incelenmesi vb...Tekrarlayan düşükler,başarısız tüp bebek denemelerinden sonra araştırılmaya geçilmesi hem zaman,hem maddi,hem manevi kayıp olarak bizlere dönmektedir.
- 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması(SGK)
23 yaşından önce evlenmiş ancak sadece tüp bebekle anne baba olması tıbben belgelenmiş olan çiftler rapor haklarını kullanabilmek için 23 yaşını beklemek durumunda kalıyorlar yine üst yaş sınırı olarakta kadının 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor çiftlerin geç evlenmiş ya da herhangi bir sebeple evlat sahibi olmayı geç yaşlara bırakmış olmaları rapor haklarını kaybettirmemeli bu nedenle yaş sınırı olmamalıdır.Aynı zamanda çiftlerden birinin daha önceki evliliğinden olan çocuğu sebebiyle rapor hakkından yararlanamaması ya da ilk bebeği doğal yolla olan ama ikinci bebeğe sonradan oluşan sağlık sorunları gereği sahip olamayan tüp bebek yapmak zorunda kalan çiftlerede rapor hakkı verilmeli.
- Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması(SGK)
Devlet ya da Üniversite hastanelerinden alınmış rapor devlet,üniversite ve sgk ile anlaşmalı özel hastanelerde kullanılabiliyor.Raporlar özel,devlet ve üniversite hastanelerinin tümünde geçerli olmalı bu şekilde isteyen istediği merkezde istediği doktor ve ekiple çalışma imkanına sahip olacak daha uygun fiyatlı hastanelerde hasta yoğunluğuda azalmış olacaktır.Aynı zamanda tüp bebek raporu özel hastanelerde de oluşturulacak sağlık kurulu ile verilebilmelidir.
- En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması(SGK)
Sigorta gün sayısının 900 günden daha aşağı çekilmeli.
-Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
1) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede % 25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.
2) Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.
Hastalardan alınan katılım paylarının düşürülmesi mümkünse hiç alınmaması.
*RAPOR SÜRESİNİN UZATILMASI
Çıkarılan tüp bebek raporları 6 aylık süre için geçerli oluyor iki tüp bebek arasında sağlık durumuna göre doktorların ortalama verdiği süre minumum 2 aydır bu işin bir de maddi boyutu vardır 2 aylık bir süreçte 2.bir deneme yapılma ihtimali çok düşüktür ve 6 aylık rapor süresi genelde 1 tüp bebek denemesine imkan veriyor süre olarak bu ve bunun gibi sebeplerle bu süre uzatılmalıdır.Eğer rapor süresi uzatılamıyorsa rapor hakkı 2 den daha fazla olmalıdır.
Tüp Bebek Hastaneleri/Merkezleri ile İlgili Talepler
*Devlet/Üniversite hastaneleri ve özel merkezler arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı.Parası olan özel hastaneye olmayan devlet/üniversite hastanelerine gitmemeli herkes özel hastane imkanlarından faydalanabilmeli bunun içinde tüp bebek ücretlerinde tavan fiyat uygulamasına geçilmeli.
*Tüp bebek merkezlerinin sık sık denetimden geçirilmeli
*Bazı hastane ve merkezlerde hali hazırda uygulanan psikolojik danışmanlık birimleri tüm merkez ve hastanelerde olmalı hatta mecbur kılınmalı.
Tüp Bebek İlaçları ile İlgili Talepler
*İlaç fiyatları eczaneler arasında farklılık göstermekte ve masrafların önemli bir kısmını teşkil etmektedir.
İlaç fiyatlarına her kesimden vatandaşın alım gücüne göre bir standart getirilmeli.
Konaklama ile ilgili talepler
*Tüp bebek yaptırabilmek için şehir değişikliği yapmak durumunda kalan çiftler tedavi masrafları haricinde konaklama için ciddi bir harcama yapmaktadır.Tedavi olunacak hastane çevresinde konaklama imkanı sağlanmalı belirli bir ödenek ayrılmalı.
ARA ARA YAYINLAYACAM EKSİKLERİ SÖYLEYİN FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞIN KIZLAR...
Merhaba bu süreci yaşayanlardan birisiyim. 1 çocuk olsun diye maddi ve manevi sarsıldım. rabbim nasip etti ve oldu. bir bayan olarak bu süreç hem biyolojikmen hemde psikolojikmen çok yıpratıcı bir süreç. Rabbim bu süreçi kimselere yaşatmasın(Amin).
ilk bebeğimi 2008 de kucağıma aldım. o dönemlerde 3 embriyo transferi yapılıştı ve biri düştü diğeri kese oluşmadı ve 2008 de kucağıma aldığım kızım ile süreci kapattım. 2010 yılında kanunlar değişti ve yaş ve transfer sayısında değişiklikler yapıldı. ben çoook üzüldüm. çünkü yaşım 31 ve 1 kere deneme yaptım diye o zamanlar tek embriyo konuldu. bu seferde ya tutmaz ise diye düşünerek hamileliğim geçti. 2011 yılında 2. kızımı kucağıma aldım. çok şükür 2 kızım var. ama tüp bebek ve maddi durumum bunu karşılayacak güçte olmasa idi hiç bir zaman annelik tadını tatamıyacaktım. ve hep içimde bir özlem olacaktı. çok şükür kızlarımla bu özlemi giderdim.
bence transfer sayısını ve yaş düzenlemesinin kanunda yeri olmaması lazım. onca para ver ve 1 tane uygulama olması çok fazla bir risktir. riski bölmek lazım. 3 taneden birinin tutma şansı %33 iken bir tanenin tutma şansı % 50. tüp bebek sürecinde % 1 bile çok önemli iken.
böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim.
inşallah bu kez çözecez bu işi en azından şartları ne kadar iyileştirebilirsek o kadar iyi..
konu bebek madem buna uygun sözle devam edeyim ''ağlamayan bebeğe emzik vermezler''
aynen canım 3 çocuk üzerinden yola çıktık 3 değil 4 doğuralım yeterki yardım edin diyoruz...
canım infertiliteler hakkında bi bölüm oluşturalım..
pgt ile ilgili yazımızı metinin içinde değilde ayrı madde olarak yazabiliriz
kök hücrelerle ilgili bi bölüm olabiir..
bide canım opu sonrası ilaçlara bağlı ohss gelişebiliyo buna rağmen bile dondurma işleminde ücret alınıyor..
mesela ben ohss oldum transferim ertelendi dondurma işlemi için para alındı bu olmasın..
ama diyelimki 2 tüp embriyom oldu opudan sonra ilk tüptransfer edildi diğerine dondurulma işlemi olsun parada alınabilir belki ona bişey diyemem ama ohss ilaç dozu kullanımı etkiliyo ve yan etkisi sayılır bence ondan alınaması gerekir...
hee bide bu dondurma işlamlarininde fiyatları merkezlr arası cok değişiyor..bence tüp bebek fiyatları arasına dondurma işlemi fiyatlarınıda yazalım bunlar benim fikirlerim siz ne dersiniz bilemem canım