Yavaş yavaş konu başlıklarımız şekillenmeye başladı arkadaşlar.. Öncelikle bu konunun içinde bizler olduğumuz için sadece bizim anlayacağımız şekilde düzenlenmemeli bu konu..Mesela okuduğunda konu ile alakası hiç bir şekilde olmayan biri bile yalın ve nokta vuruş anlatımımız ile anlamalı ve kavramalı konuyu..
Başlıklarımız kabataslak;
1.Tüp bebek işlem ücretlerine kota konulması ve düzenleme yapılması.
2.Rapor hakkının 2 den ... bir sayıya çekilmesi..
3.Embriyo sınırlamasının doktor ve hastaya göre şekillendirilmesi..
4.Rapor çıkarmadaki problemler..
5.Hastanelerdeki denetim vb. gibi problemler.
Şimdi bunları örenklendirerek bir kaç cümle ile açıklamamız gerekecek..
Buradaki en kapsamlı konu bence
RAPOR çıkarmadaki problemler..
*.Yaş kısıtlandırılmasının kaldırılması.
*.Sigorta gün prim sayısı..
*.Bazı illerimizde üni hastanesi olmadığından, rapor çıkarma işlemini devlet ve özel hastanelerinde uygulamaya sokması..
*.Rapor süresindeki 6 aylık kısıtlama.
*.Daha önceki evliliğinden çocuğu olan bir kadının tekrar çocuk sahibi olma konusunda kısıtlandırılması..
Bunları yazarken yaş kısıtlandırılmasının kaldırılması dediğimizde, çünkü diye ayırıp açıklamamızı yapmalıyız gibi geliyor bana..
Mesela,
** Tüp bebek için rapor çıkartmadaki yaş kısıtlandırılmasının kaldırılmasını taleb etmekteyiz.
Çünkü; 23 yaşından önce evlenmiş ancak sadece tüp bebekle anne baba olması tıbben belgelenmiş olan çiftler rapor haklarını kullanabilmek için 23 yaşını beklemek durumunda kalıyorlar yine üst yaş sınırı olarakta kadının 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor çiftlerin geç evlenmiş ya da herhangi bir sebeple evlat sahibi olmayı geç yaşlara bırakmış olmaları rapor haklarını kaybettirmemeli bu nedenle yaş sınırı olmamalıdır.
gibi gibi :)) benimde fikrim bu yönde..
Egunalım yukarda yazından alıntı yaptım ama
Hakkaten yazarak ve bu konuyu bir hizaya sokarak yazmak hepten zor bir işmiş..Ama Allahın izni ile elbirliği ile kalkıcaz bu işinde altından kızlar..
Geleceğimiz ve istediğimiz yolunu gözlediğimiz meleklerimiz için haydi Beyin Fırtınasına....