- 28 Mayıs 2013
- 572
- 17
Bu konuda sitede bir ankette açmıştım. Aslında bunu burada da bol bol konuşabiliriz. Ben bir erkek olarak asla bunu saklamadım, herkesle konuştum. Onuda bırakın bazıları tüp bebekle çocuk sahibi olduktan sonra bunu da saklama gereği duyuyor. Bunlar konuşulmalı...
neyse, benim oğlumla tatilim başlıyor gidip annesinden alayım geleyim. Haaa bakın birde çocuk evliliklerde evliliği kurtaran bir çözüm değildir. Hep söylerim önce sağlık sonra ağız tadı ....
saygılar
yaaa yüzümü güldüren kadınn % 75 bayıldımm buna
3 kere histeroskopi yaptırdım , ilaç duymadım. Hiç korkmayın çok basit birşey.
evet %75 im oldun artık...
yazdığın mesajda vurguladığın noktalar üzerine gidilmeli taleplerimizin altı anlaşılabilir örneklerle doldurulmalı bencede bazı yerlerde örnek verdim ama bunlar artırılabilir...
Öncelikle duyarlılığınız için çok teşekkürler.
Ben tüp bebek sürecinin yanında bir de pgt olayına değinmek istiyorum. Yaklaşık 5 yıllık evliyim, taşıdığım genetik bir hastalık sebebiyle doğal yoldan hamile kalmayı hiç denemedim. Çocuk istediğimizde tüp bebek merkezinin yolunu tuttuk. Bizi her tüp bebek hastası gibi zorlu bir süreç bekliyordu. Tedavi sonunda oluşan embriyolarımız genetik incelemeye girecek ve sağlıklı çıkarsa transfer yapılacaktı. Velhasıl öyle böyle derken 3 tedavi 1 ameliyat geçirdim. Doğal yoldan hamile kalmaya engel teşkil edecek bir sorunumuz olmadığı için rapor olayına yanaşamadık bile.
İlk tedavim 2012 ocak ayında oldu. Pgt ile birlikte 5000 lira ödedik.
İkinci tedavim 2012 nisan ayında oldu. Pgt ile birlikte 8000 lira ödedik.
Üçüncü tedavim de 2013 nisan ayında oldu. Pgt ile birlikte 6500 lira ödedik.
Bu arada genetikten kaynaklı sorundan dolayı yapılan bir test için de 6500 lira ödedik.
Allah evlat hasretiyle yanan her ailenin yardımcısı olsun...
canım demin dedim ya genetik rahatsızlık yüzünden tüp deneyen bu iki arkadaş...merhaba
yazılanların hepsini okudum genelde ağlayarakbu konuda çok duygusal ve hassasım.. hiç böyle olacağımı da tahmin bile edemezdim.. psikolojim bozuldu tamamen..
ben benden kaynaklı problemle(47xxx mozaikliyim) pgt yaptıracağım
devleltte üniv hast. kasımda araştırılmaya başlandı ve şubatın sonunda pgtli tüp bebek kararı verildi.. eşim emekli sandığına bağlı olduğu için yaptırdığımız kan pıhtılaşması,genetiki,sperm vs tahlillerimizi devlet ödedi..sadece ben rahm filmini dısarda çektırdım 480tlye okadar..
tüp bebekte rapor için 2 aşılama istediler ve aşılamadan sonra sadece tüp bebeğiğ devlet karşılıyor pgt yi biz yine cebimizden vercektık..embryo incelenme başına 600 $ vercez bu arada.. fish ve array yöntemi var ve fish artık guvenırlığı kalmadı oyuzden array yontemine ağırlık verilmesi ve devlet arrayın %25ini filan karşılasa çok iyi olur..
ancak ben doğal yolla zaten hamile kalabiliyorum neden aşılama yaptırayım ki? bu saçma yani.. boşuna bekleyeceğim pgt için ve ben normal yolla hamile kalıyorum ve düşüyor bebeklerim.. genetikçi düşmezse sakat olacak ama doğduğunda yine ölecek çok yaşamaz dedi.. ee ben bunca üzüntüye yıpranmaya neden katlanayım?
her ne kadar üni devlet hastanesıde olsa raporuz olduğu için ;
sadece tüp bebek 4500tl + pgt 4000tl (tahimini henüz embryom ne kadar belli değil)=8500 tl birikmiş paramız olmadığı içinde bankadan kredi çektik - birazda fazla çektik ne olur ne olmaz diye-
benim ilk denemem olacak inşaAllah tutar :18::18::18:
birde donrudulmus embryoya yıllık 750 tl verıcekmısız bu uygulamanın ucretsız olması gerekmıyormıuydıu? devlet yaa en azından 400 filan olsa
.
canım o zaman sunuda uygun bi yere örnek olarak tutusturabilecekmisin acaba:44:
mesela bi arkadaşın genetik problemi varmış bu yüzden pgt ye yönelmiş bunların fiyatlarıda malum..
arkadaşlar tüp bebek raporu alamıyolarmış sebebide normal yollardan cocugunun olabilmesi....
evet normal yollardan cocugu olabilir ama sağlıklı gebelik ve bebek değil...
mesela bu örnek olurmu canım...
istersen geçmişe dönüp bu arkadası bulayım canım
evet güzel örnek bak bu:13:
Sayın Kazen ..
Böyle bir başlık açıldığı çok yerinde olmuşş, çok tesekkür ederim kendi adıma...
Ve ben çektiğim sıkıntılardan Basbakanımızın her defasında " 3 ÇOCUK " isteğinde bulunmasından açıkcası rahatsızdım, cünkü ; " OLAMAYANIN SIKINTISINI BİLMEDİĞİ İÇİN HİÇ DİLE GETİRMİYOR "...
Bu yüzden acaba sesimi nasıl duyururum düşüncesi her daim vardı..
Benim gibi yıllarını veripte, yılların yorgunluğu bir yana, ilaç bulamama, bulduğunda ise, ilaç paralarını karşılamak için biçok şeylerden vazgeçme ve " ÖNCE BİR BEBEĞİM OLSUN " demekten alamıyor insan kendini ..!
Ben hikayemi anlatayım..
16 yıllık evliliğim biticek bu Ağustos ayında...ve yaşım 34 oldu artık bu uğurda savas vermekten..
ve yıllardır tedavi görmekden yoruluyor insan...
İlk zamanlar snde birsey yok deniliyordu ama, yılların bnden alıp götürdeklerinle beraber, artık bende de sıkıntılar basladı..asıl sebep esinden ve esine bir ilaç veremiyoruz bu durumda"" denilmesi beni çok bunaltıyordu..
ilk zamanlar normal tedavi, sonrasında 2 kez aşılama .. ile olamayacağını Dr umuz tüp tedavisini önermişdi.. o zamanlar devlet desteği yokdu.. sonra olduğunu öğrenince başladık..
2005 yılında 3ay arayla 2 tüp tedavsi oldu.. (( devlet desteğini alabilmek için rapor çıkartmaya çok zorlandık ! ))
3. yü yaptıracağımız zaman tekrar basvurduğumuzda, bize ;
-- devlet desteği kaldırıldı, siz kendi imkanlarınızla yaptırıcaksınız " dediler...
ve ... 2010 yılında , 3. tüp tedavisi gördük..
sonuçlar maalesef ..!!!
Aradan yıllar geçti ve biz bıraktık tedavi işini, çünkü maddi-menavi çok zorluyor insanı..
özellikle bayan bir sürü iğneler, ilaçlar kullandıktan sonra, olamadığını hazmetmesi ne zordur, bunu yaşayan bilir ..!!!
Tmm.. her zaman önce Allah dileyince olucak diye her daim diyoruz ama, çekilen çilenin yanında, birde parasal boyutunu karşılayıp, elin, avucun eve boş dönmesi, insanı daha çok yıpratıyor...
Bu konuda muzdarip olan çoğu insan gibi, bitkisel desteklerle çare bulmayı deniyor insan, neye ne iyi geldiğini bilmeden...
ve geçtiğimiz 2 ay öncesinde 4. tüp denememiz oldu..
ve maalesef yine sonuç alamadık.. ve bu kez kinde, transfer islemine girememek beni çok yıkdı..
Ayrıca, "yumurta kalitesini arttırmak" için kullanmam gereken bir ilaç vardı..
onu bulmak çok zor oldu..
Koskoca Ankara da bile, depolarına varıncaya kadar sorusturduk,
"" elimizde yok, piyasada bu ilaç yok, yurtdısından gelmesini 15gün içinde bekliyoruz..." dediler bizlere..
ve Dr um ; acilen bulmanız gerekiyor , nasıl olur da bulamazsınız...diye birde sitem ediyorlar..!
---İlacı bulmak mesele, fiyatlar zaten almıs basını gidiyor, yeter ki bulalım da, parasından geçtik ..!!! diyebilicek hale geldikk..!
Ve şuan için bize denilen ;
"" 5. tüp tedavisini ne zaman düsünüyorsunuz ?? ""
yılların yorgunluğu, olamadığının sıkıntısı, ve defalarca tüp denemesi yapmıs biri olarakdan, ömrümüz geldi geçiyor, ve benim yumurta rezervi azlığından dolayı, 5. tüp denemesini bian önce gerçekleştirmek istiyorlar..
4 tüp denemesini de, Ankara'da yaptırmıstık farklı yerlerde..
ve artık bu son olsun deyip, İstanbul istiyorum..
>>> İsim yapmıs merkezler <<< parasal konuda daha yüksek fiyat söylüyorlar ..
Ayrıca bana, yumurtaları istenilen düzeye getirmek için, iğne dozlarını yüksek tuttukları için,
sadece bir iğne için , 13 kutuya 2500 tl ödedik.. bu sadece bir iğne..!
ve artık bu kadar sıkıntının içinde, parasal olarak rahatlık sağlanması gerekiyor..
sonuç olarak ;
16 yıllık evli
34 yaşında
4 tüp denemesi başarısızlıkla sonuçlanmış, yumurta azlığı sıkıntısı yaşayan biri olarakdan,
5. tüp için çok büyük bir endişe içindeyim Eşim ve Ben ..
Bir insan ; ev, yat, kat, eşya, araba, vs. Parayla alınabilicek ne varsa, aldığın an gözünün önünde olur..
Paranın alamadığı " BİR BEBEK "" !!!
Saygılar..
gerçekten zor ve yorucu günler atlatmışsınız ama daha bitmemiş maalesef bende 4.tüpe başlayacam bir ara...
sizden ricam 2005 senesinde ve sonraki tüp bebek denemeleri ne kadar tuttu ilaçlar birilkte yaklaşık rakamlar verebilirmisiniz
gerçekten zor ve yorucu günler atlatmışsınız ama daha bitmemiş maalesef bende 4.tüpe başlayacam bir ara..
sizden ricam 2005 senesinde ve sonraki tüp bebek denemeleri ne kadar tuttu ilaçlar birilkte yaklaşık rakamlar verebilirmisiniz
evt .. daha hersey bitti denilmedi ama, 5. tüp de , "" ben bittim artık "" demek istemiyorum
o zamanın parası ile, 5000 ile 6000 arasında değisiyordu..
ve smdi ki 5. tüp olursa şayet, farklı tekniklern uygulanabileceğinden, İstanbul gibi bi yerde, kaç tutar bilemiyorum..
şuan için arastırma pesindeyim, yapılan bütün herseyi yolladım bi Dr ablamıza, O da şu aşamada artık neler yapılcaksa , bana bi fiyat sorusturması yapıcakk..
ve tabii, yol masrafı, + tahlil paralarını saymıyorum bile..
birde, dondurulmus embriyo ... Konusu var ..
3. Tüp denemesini yaptırıdğımız zaman, opu işlemi için çağırcaklardı bizi, sıramızı bekliyorduk..
Ve bizle beraber sıra bekleyenlerden bir çift telefon konusmasını duymustuk..
* beyfendi, telde kine diyor ki ;
--- yaa bizden şu kadar dondurulabilicek embriyoya, şu kadar fiyat istiyorlar, biz bunu nasıl karşılıycazz ??...
* eşim de dedi ki o anda bana..
Bizde yeter ki sağlıklı embriyomuz olsa da, bir bebeğimiz olsa...
Zaten olanı tutunamıyor o ayrı.. Dondurulcak embriyomuz hiç olmadı kii...((
BEN 6 DENEME YAPTIM VE ÇOK YIPRANDIM MADDİ MANEVİ ÇOK SIKINTILAR YAŞADIM BENDE ÇOK İYİ BİLİYORUM Kİ DAHA İYİ YERLERE (merkezlerde)DAHA İYİ SONUÇLAR ALABİLİRDİK AMA İMKANLARIMIZ BUNA İZİN VERMİYOR VE İMKANSIZLIĞIN BİR ÇOK ÇİFTİN ANNE BABA OLMASINA ENGEL OLMASI BENİ ÇOK ÜZÜYOR
benim 6 dememde 3 defa tarnsferim oldu onlarda 2. Kaliteydiler yumurtalarım boş çıkıyordu son rapor için ünvrt hast gittim eşim ağrı erkek infertilitesi sayısı 2006 5 milyon ken 2013 de 7 milyon olmuştu size erkek infertilitesinden direk rapor veremeyiz sayı 5 milyondan fazla dedilerbende aşılama yapılacak dediler tüm epikirizlerimi götürdüm bakın benim olgun yumurtam olmuyor önemli değil presedür budur yumurtanız olsun olmasın aşılama yapacağız dediler
BEN ADANADA YAPTIRDIM HEP BURADAKİ BÜTÜNMERKEZLERLE GÖRÜŞTÜM EN SON ACI BADEMLE GÖRÜŞTÜM (bu yıl başladı adana acı badem tüp bebeğe ama tüm acıbadem standartları aynı dedi) AMA BANA ARTIK YETER BENCE BUNDAN FAZLA DENEME DEDİİ TABİKİ SANA KALMIŞ AMA SONUÇ YİNE AYNI OLABİLİR DEDİİÇok büyük geçmis olsun insaAllah..yapılan her ne varsa , sonuç alamamak çok yıpratıyor irsanı..
sonuç olarak pek bi gelisme olmamıs oldu ikimizin arasında..
biz özelde yaptık da, yine sonuç alamadık !
şuan için İstanbul'da fiyat sorusturması haberini bekliyorum..farklı teknikler uygulanması gerektiğini ve ne kadar tutacağı hakkında..
bu kez de İstanbul olsun bakalım, içimde kalmasın !
cünkü bana 4. tüp yaptırdığım yerde ki Dr um, ne zaman düsünüyorsunruz deyinhce..
--ben daha kendime gelemedim , nasıl hemen düsüneyim ... dedim.
ve bunun aslında 2 açıklaması vardı..
yine aynı yerde, yine bilindik yöntem uygulancakdı..
bana denilmiyor ki, artık şu aşamaya geçicez, şu tekniği uygulıycaz.. denilmiyor..
ve ben 4. tüp ten sonra İstanblda ki Dr ablamıza danıstım, bana şu yöntem uygulansa daha basarılı oluncağı esim için, şu teknik uygulansa daha yararlı oluncağı benim için denildi..
şmdi kafama çok yattı, artık dedim abla,
--en son ne yapılcaksa, onu yapsınlar, ben artık yo rul duumm..
bünyem artık küçük biseyi bile kaldıramaz oldu..
geçen tüp lerden snra pskolojöik destek gördüm ...
benim de, 2 tüp de, 1. kaliteydi yumurtalarım.
ilkin de, 8 yumurta dan 3 tane 1. kaliteli embryo vardı, 3 ünü transfer etmislerdi.
2. tüpte, 7 yumurtam vardı, yine 3 tanesinin kalitesinden dolayı, 3 transfer olmusdu..
--
3. tüp te, 3 yumurtam olmusdu o ay.. sadece 1 tanesi bölünmeye basladı denildi fakat, 6 hücreli olarak trnsfer etmislerdi..
((bunun yanı sıra tüp yaptıran hemsire bi arkds vardı tanıdık..
o dediydi ki,,artık ne kadar doğrudur bilemiyorum..
---6 hücreli zaten tutunamazdı ki, nasıl transfer ettiler ki ... dedi..
--
4. tüp ise, sabah-aksam 4 ayrı iğne yapıyordum kendim..gündüz ki ayrı..
8 yumurtam olmusdu, dr um iyi bir gelisme gösterdiğini, ancak 4 tanesine islem yapılcağını söylediler..
transfer sabahı ben gitmeye hazırlık yapparken, embryo Dr u aradı beni, 2 günden beri bekledik ancak, 2 hücreliden daha fazla ilerleme göstermediği için, transfer islemimiz iptal... edildi denilince, dünyam basıma yıkıldı..
hiç böylesini düsünmemisdik olur böyle diye..
--
esimde sprm sıkıntısı için bi ilaç veremiyoz, ama en sonunda asıl sebebi buna bağlamasını biliyorlar diye çok kızıyordum..
Ama sana, olgun yumurtan olmadığı halde, yumurtan olsun olmasın aşılama yapcaz nasıl diyebiliyorlar ???!!!