BITTIM.

Evet unutkanlik hat safhada. Aptal gibi oldum. uzun süredir bu haldeyim. Konsantre olamiyorum. Gecen elimi yaktim, ocagim cam, yaktigimi unutum elimi üzerine dayamistim.. Tepki bile veremeyecek kadar aptallastim zaten. Bagiramadim bile =(

allah korusun bir gün daha ciddi bir şey unutursun.. ben çok ütüyü unutup çıkmışımdır uykusuzluktan.. k.validene git, ya da o gelsin en azından gün içinde biraz uyu dinlen.

Anne olursaniz anlasiniz demek ki. Diger türlü empati yapamiyorsunuz. sikayet degil zaten. Neyse size anlatmaya calismayacagim. Sevgiler..
İsterseniz konuyu kapattirin size yardimci olmak isteyenlere diğer anne çocuk forumlarindan ya da özel mesajla bilgi alabilirsiniz. Daha fazla kendinizi burada laf anlatarak yormayin... Biraz daha stres yüklü olmayin...

Umarim her şey yoluna girer... İmkaniniz varsa babanesine yalvarin hatta para ya da istediği bir şey ile iki günlüğüne emanet edin ve esinizle bir otele gidip birbirinize sarilip iki gün uyuyun...

Eve döndüğünüzde ise aglamalarina musamma göstermeden uyuma düzeni banyoya ayri girme vs hepsi için savasin..

Tesekkür ederim beni anlamaniza sevindim. Bu zor günler gecer gider bebegimiz de biz de unuturuz insallah bu kötü anilari..
İnanın geçecek, hepsi geçip gidecek. Hatırlamayacaksınız bile.
Zamanla düzene girecek. Sadece biraz destek alıp dinlenmelisiniz.
Eşinizle konuşun hiç değilse bu akşam biraz uyuyun, güzel bir banyo yapın, biraz kendinizle kalın.

Beni anlamakta zorluk cekenlere empati icin bunu yaziyorum cünkü baska taraftan bakiyorlar hatta kirici oluyorlar. Onlara dediginiz yanlis demek yerine neden anlamayip bu tavirla yaklastiklarini söylüyorum. Cocugunuz olmuyor mu dedim anlamadim. Ne haddime, neden aliniyorsunuz. Gercekten canim skkn siz baska konulara baksaniz..

Bik bik etmek ne demek arkadaşım?Sanki bizim çocuklarımız doğduğundan beri fosur fosur uyuyor muyuz?Hem çalışıp hemde uykusuz olan anneler var (ben gibi) bizler napalım o zaman.Toplamda 3 saat uyku ile işe gelmişliğimde var.

allah korusun bir gün daha ciddi bir şey unutursun.. ben çok ütüyü unutup çıkmışımdır uykusuzluktan.. k.validene git, ya da o gelsin en azından gün içinde biraz uyu dinlen.

Bende geçen düdüklüyü patlatıyodum altı açık bas bas bağırıyo uykusuzluk beter arkadaşlar 1 2 3 gün değil bilfiil 10 aydır adam akıllı uyku uyumuyorum, tosunun uyku düzeni bozulmasın diye haftada 1 gün pazara çıkıyoruz o yani sosyalliğim

bik bik etmek boş konuşmak

benim. yorumum o şekilde oldu teşekkürler

voouuv diyorum ve gercekten ilk defa beni biri güldürdü az önce agliyordum ama simdi gülüyorum. Allah icinize göre versin hanimefendi.

yazmadan edemeyeceğim. kimse size kırıcı olmadı bende dahil. anne değilim evet ama keşke olsam ve uykusuz kalsam. kıymetini bilin. size sadece yardımcı olmak istedik. yerden yere vurmayın lütfen. ayrıca çocuk yada başka sebebp ben yıllardır hem çalışıp hem okul, akedemik ilerleme gibi durumlardan dolayı 4-5 saat günde uyuyorum. 1 yılla sınırlı değil. ayrıca evliyim ve sağlık sorunlarıyla boğuşuyorum. ama gayet iyiyim, ümitliyim, mutluyum. buda benim elimde, yani sizin de elinizde, sevgiler...

Aynen yazdiginiz gibi. Biz canimizi veriyoruz burada ama cocuguna iskence eden anne muamelesi görüyoruz. Eskiden bir yerim kirlense sinirlenen ben simdi mamali suratini elini kolunu kucakliyorum bagrima basiyorum.

Konu sahibi arkadaşım emin ol bugünlerde geçecek evet geçene kadar çok yıpratıyor bunu çok iyi biliyorum. Benim oğlumda aynı durumdaydı 1 yıl neredeyse 2-3 saatlik uykuyla yaşadım. Bir yılın ilk 6 ayı evdeydim ama son 6 ayı çalışarak geçti. İşyerinde uyuya kaldığım zamanları, hatta uykusuzluktan sendeleyip düştüğüm zamanları biliyorum. Biraz sabırlı olmaya çalış ve hepsinden önemlisi yavrunu rahatlatmaya çalış. Örneğin yatmadan önce duş aldırsan rahatlar belki ve daha rahat uykuya dalmasını sağlayabilir. Yatağına yatır ayağında sallamadan yanına uzan kafasını okşayarak rahatlamasını sağlayabilirsin.

Yine çocuğu olanlar anlayamaz aşamasına geçilmiş.
Bizim de etrafımızda bebek oldu kiminin yeğeni var kiminin kardeşi,annelerin neler çektiğini biliyoruz.Ben sadece üyenin depresyonunun cocuktan kaynaklı olmadığını düşündüğüm için yazdım.Konu sahibi gülemiyorum,arkadaşım yok,diyor.Bunlar bebeğin büyümesiyle geçecek şey değil.Bebek de stresleniyor olabilir yani.Neden olumsuz yorum yapanlars linç etmişgibidavranılıyor anlamıyorum.

Iyi kötü bir düzenim var. Beni bu hale getiren gece bagirmalari oldu. Zaten uyumuyorum ama gece o kadar bagiriyor ki basim zonkluyor. Insallah gecici bir durumdur. üzülüyorum cok..

doktor bişey dedi mi niye bağırıyo acaba gazı mı var.
önce doktora götür. belki röntgenle falan bakarlar midesinde gaz var mı yok mu diye.
sonrasında
bence
1- akşamları bebeğine güzel bi duş aldır , hatta birlikte duş alın sen sadece vücudunu yıkasan da olur. saç yıkamak zor oluyor çünkü, bu onu yorar
2- duş aldırdıktan sonra ayak tabanlarına , karnına elma yağıyla masaj yap. bu bağırsaklarını rahatlatır.
3- her gün aynı saatte yatırmaya çalış. aynı saatte yatırırsan o saatte yatıyor bir süre sonra. ama sabırlı olacaksın. gece ne kadar kalkarsa kalksın, yatış saatleri hep aynı saatler olacak.
4-çocuğun yemesi içmesi nasıl. gece acıktığı için de ağlıyor olabilir. emziriyor musun. emzirmiyorsan ben olsam mama verirdim. bazı arkadaşlar gibi gece mamadan kes diyemicem. çünkü daha küçük. benim oğlum şu an 2,5 yaşında o bile bazen gece acıkıp süt istiyor. benim ki derdini anlatabiliyor, senin ki anlatamıyon. aç olma ihtimalini de hesaba kat. bi dene bakalım içecek mi
5-hiçbiri kar etmezse dikkatini dağıtmaya çalış. ninni söyle. acaba ilgi mi istiyor.
benim de zaman zaman sinirlerim bozuldu. 10 ay doğru dürüst. uykumu alarak dinlenerek uyanmadım. oğlum ağladığında bi türlü anlamıyodum. aç mı, beni mi istiyo, deneyerek anladım. çocuk konuşunca çok rahatlıyosun. mesela benim ki beni istiyosa annecim diyo burdayım diyorum yatıyo, bazen , bazen süt istiyor. biraz daha sabret .
bu arada enerjisini atamıyor da olabilir. zorla yatırıyosan sinirleniyodur. sabahları sıkıca giydir. en azından yakınında bi market gez . o bile iyi geliyor.

Siz, ben, öteki dayanmış ne kadar güzel.
Herkesin gücü bir değil, desteği imkanı aynı değil, psikolojisi aynı değil.
Ben yaptım sen de yap mantığı bambaşkaymış.

Isterseniz bunlar icin konu acin ha gerek yok diyorsaniz ne mutlu size gücünüz var ugrasabiliyorsunuz benim durumumda degilsiniz. Ben kiymetini biliyorum ama konu baska bütün bunlar baska. Ben moral almak icin buradaki arkadaslara yazmak istedim. Sevgiler..

Çok aydınlattınız beni!!Keşke kalanına da bir yorum getirseydiniz hanımefendiciğim.

bu kadının elinden bu kadarı geliyo demek ki hanımefendiciğim, ben yazıyorum ama ben bile onu anlayamam çünkü eşim yardimci bana, sıkıştım mı gidiyorum ankaraya, herkesin bünyesi sinir sağlamlığı vs farklı farklı

seni cok cok iyi anliyorum arkadasim ben de tek basima bakt im on ay kadar.. uykusuzlugu tek basina yasamiyorsun sen yaninda bi de destek kimsen olmamasi uzuyor seni.. ben de ayni durumdaydim artik duvarlarla konusacak hale gelmistm. cocugum da kis cocuguydu disari cikamiyordum hasta olmasin diye.. elhdulillah atlattim o hallerimi.. sen de atlatacaksin arkadasim hepsi gececek.. sadece bebise kizip vurmalarinin pismanligi kalacak.. hele bi bahar gelsin bebegini al parka bahceye cik uc bes konusacak birilerini bul. bebegin sana tepkiler versin hepsi gececek.. bi de uyku egitimi de verebilirsek tadindan yenmeyecek insallah ben bi de abartip cocuk tv izlemesin diye tv de acmiyordum. sese hasret kalmistim artik. ben bile atlattiysam sen de atlatacaksin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…