BITTIM.

Bebek senin yüzünden huysuz gibi birsey demisti birisi. Ben bunu hissedemiyor muyum? Buna üzülmüyormuyum sanki. Bir daha dikkatli okursaniz görürsünüz. Bunlari yazmaya hic gerek yok.

ama ben sadece yardımcı olmak istedim ne yazdım ki
tekrar yazayım arkadaşlar görsün

tatlım, aslında suçlayıcı yazmamışlar "2 arkadaş" için söylüyorum. sen şuan kötü olduğun için alındın sanırım. ama gerçekten bebek negatif elektrikten etkileniyor olabilir. huysuzluk sebebi olabilir bu. bi pskoloğa görünsen mesela. ne bileyim ben de kaldım yurt dışında ve Amerikalı komşu edindim. sen de böyle şeyler yapıp konuşabilirsin birileriyle. Sana da iyi gelir.

Yanlış olduğunu biliyor ve loğusa bunalımı üstüne bunun vicdan azabını çekiyor zaten. Daha sakin yorumlar daha iyi hissettirecektir.

Kendi aileniz de yanınızda yok sanırım kayınvalide ile de pek hoşlaşmıyorsunuz galiba hepsi üst üste gelmiş ama arkadaşlar gerçekten haklı sizdeki stres bebeğinize de yansıyor kesinlikle uykusuzluk kötüdür bilirim benim çocuğum yok henüz ama uykumu alamadığımda eşim bile yaklaşmaya çekinir bana anlayabiliyorum sizi Almanya dasınız galiba çok türk var oralarda eminim tanışabilir siniz birileri ile, bir de kayınvalideniz den rica edin biraz o baksın bebeğinize siz biraz uyuyun ve dinlenmeye çalışın havalarda etkilidir benim bile içim sıkılıyor soğuk kapalı kasvetli

Hanimefendi ben cocugumu dövmuyorum. Bezine agirligimi vermeden saplak attim canini acitmak niyetiyle degil. Bunu anneler anlar istemese de bazen yapar. Bunu yapmazsam kendimi balkondan atacak kadar cildirma noktasinda oluyorum. Bunu da her an yapiyormusum gibi oldu. Bir senedir ilk defa dün gece yaptim. Ben cocugu dövüyor muyum?
Yazmayin gercekten psikolojim bozuldu destek diyorum. Sizin yorum yapmaniza gerek yok bu yaklasimla.

bu mesajda ne varki. gayet doğru yazmışsınız

Burada sizinle hemen hemen ayni halde olan bir annenin yazdiklarini alintiladim. Umarim kendisi sorun etmez. Ama belki size yön verebilir.

Sizin tepki gostermenizin durumun düzelmesine bir faydası yoksa Farabi konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum

Merak ettim gercekten bir senedir uyumayip cocuk baktiniz mi. Anneler ve özellikle uykusuz anneler beni daha iyi anlayacaktir.

bakın buradan destek alamazsınız. çünkü gerçekten psikolojiniz yerle bir olmuş. acilen terapi almalısınız. hem kendiniz için hemde o bebek için. yarın doktordan randevu alın. acilen

Sizin tepki gostermenizin durumun düzelmesine bir faydası yoksa Farabi konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum
Gercekten bu insanlar her isini cok düzgün yapan kisiler mi? Hata yok mu hayatlarinda. Ben burada bundan övündügümü nerede yazdim. Cocugum icin ayri üzülüyorum zaten bana katlanmak zorunda diye, bu hallime..

Sakin olmaya çalış..iyi bi arkadas bulsan gündüzleri vakit geçer inan psikologtan daha iyi..psikiyatrik ilaçlar seni sersemletir gerek yok..sohbete ihtiyacın var bence..kaynanan annen varsa 2gün bırak dinlen...
paran varsa yarım gun krese ver bi süreliğine..

Arkadaşım öncelikle Allah yardımcın olsun..

benim çocuğumda hiç uyku nedir bilmezdi çok ağlardı çok zor zamanlardı şimdi 1 buçuk yasında ve birazda olsa düzelme var..

geceleri hala deliksiz bi uyku söz konusu değil ama yinede buna şükür..

öncelikle sen sinirlenmemeye çalış çünkü çocuk direk etkileniyor..

ben bir tavsiyede bulunmak istiyorum..benim oğlumda bensiz durmazdı bende sizin gibi banyo yapamazdım :)

bende bunu su yolla çözdüm banyoya oğlumla giriyorum :) beraber banyo yapıyoruz :)

uykusu düzene girsin diye saat 8de banyo yapıyoruz yazın hergün şimdi kış olduğu için 2 günde 1 mutlaka banyo yaparız..

onunla banyoda oyun oynarım kendim yıkanırım oğlumu yıkarım ve suyun onu yormasına izin veririm :)

ve banyodan çıkıncada yorulmuş oluyor ve ayağımda sallıyorum saat 9 uyku saatimiz (fakat bu uyku saatini oturtmak için 6 ay boyunca hep aynı zamanlarda hep aynı şeyleri yaptım anca öyle oturdu ) 15 dakikaya uyuyor.. sonra sürekli uyanır ama idare ediyoruz bi şekilde..

belki banyo olayına çözüm bulurum diye yazdım.. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Bende altı aylık anneyim iki hafta önce herşeye manyak gibi ağlıyordum bebeğim doğduğunda artık hicbirsey eskisi gibi olmayacak ne yapacağım ne edeceğim özgür değilim diyordum. IstedigiM zaman istediğim şeyleri yapamamak Asabiyet verdi. Çok zor günlerim geçti. Eşimin desteğiyle azda olsa atlattim. Benim esimde sabahın nurunda ise gider herkes gibi erken yatıp uyumasi gerek. Ama ben yardım isterim yetisemedigim durumda söylerim bu bebeğin bakımı sadece bana ait değil sevgiside ortak bakimida. Ne yapalım uykusuz kalıyorsa da buda baba olmanın bir manada kulfeti diyelim. Öyle kolay baba olunmaz. Dışarı çıkma konusunda ise vallahi arkadaşım sıkı giydirir koyarım kanguruya çıkarım markete pazara. Olmadı arabasına sıkı sıkı bağlar battaniyesi bilmem neyi çıkarım parka. Ev düzeni içinde bazen mok götürüyor bazen yemek hatta bazen değil çoğu zaman yemek yapamam. Ne yapalım eşim gelince o bebeğe bakar ben yemeği yaparım. Bu böyle arkadaşım. Eşinin desteği ile atlatirsin inşallah. Evi filan boşver senin kafan iyi olduktan sonra o bebekte iyi olur evinde düzenli olur. Benim evim hala düzensiz daha dün iki saat boyunca bulasik topladım mutfağı az topladım. Demek istediğim önceleri bunu bile yapamıyordum. Tavas yavaş hir düzen olacak ister bir yıl olsun ister üç beş ay. Sıkma canını kendini koyverme hersey düzene girecek bebeğini ihmal etme bu dünya mesgalesinde. Vicdan azabı olmasın sonra. Allah yardimcin olsun.

Aynen dediginiz gibi. Bu durumda olmak hayli zorken uykusuzluk ve yorgunluk insanin sinirlerini hayli yipratiyor..

Üye istiyor ki biz ona burada her anne de oluyor bu diyelum.Ama öyle değil ki.Ben ağır bir depresyon geçirmiş olarak depresyonun ne demek olduğunu biliyorum.Ben bu üyeye burada böyle yorum yapıyorsam onun iyiliği için,psikoloğa gitsinndiye.Ben de arkadaşlarım bana psikoloğa git deyince benim birşeyim yok diyordum,sonrs onlars hak verdim.Yani bunun tek bir çozüm yolu var,psikolog.Hakaret etmiyoruz,kırmıyoruz da.

Bir bebege az veya cok vurmanin bahanesi yoktur!!!!! Gelene gecene cemkirme!!!! Durum net bir sekilde ortada sende esinde hastasiniz!!!! O yavruya aciyorum!! Yoruma elestiriye acik deyilsen konu acma!!! Herkez senin keyfini oksayacak sekilde yorum yapmak zorunda deyil!! Bide bu moda oldu ya hem konu ac hem cemkir oldu baska????

Ben size haklısınız demeliydim dimi çok pardon.

Gercekten bu insanlar her isini cok düzgün yapan kisiler mi? Hata yok mu hayatlarinda. Ben burada bundan övündügümü nerede yazdim. Cocugum icin ayri üzülüyorum zaten bana katlanmak zorunda diye, bu hallime..
Ya takılma sennnn
olur böyle şeyler
biz hiç mi annemizden tokat yemedik
ama bir daha yapmamaya çalış lütfen
çok yorguNsun
Dinlenmen gerek
kendine dinlenme ortamı olusturman lazım

Ben seni çok iyi anlıyorum benimki de ayaklandı ve dişi çıkıyo gece 5 10 15 kaç kere kalkarsa yat kalk yapmaktan eşim de ben de hastayız geçen kafamı kaldıramadım eşim işe gidemedi ben uyumuş kalmışım çünkü, izin almış işten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…