- 9 Aralık 2014
- 502
- 209
Bebek senin yüzünden huysuz gibi birsey demisti birisi. Ben bunu hissedemiyor muyum? Buna üzülmüyormuyum sanki. Bir daha dikkatli okursaniz görürsünüz. Bunlari yazmaya hic gerek yok.
Yanlış olduğunu biliyor ve loğusa bunalımı üstüne bunun vicdan azabını çekiyor zaten. Daha sakin yorumlar daha iyi hissettirecektir.Bir üye ye çocuğunuz var mı bu yorumu yapmak için empati kurmanız lazım gibi bir şey yazmışsınız!
Ufak bir bebeğe vurmanın yanlış olduğunu söylemek için hiç kimsenin çocuğunun olmasına gerek yok!
Problemleriniz olabilir, herkes dönemsel zorluklar bunalımlar geçirebilir ama kimlere zarar verdiğimize dikkat etmemiz lazım.
Hanimefendi ben cocugumu dövmuyorum. Bezine agirligimi vermeden saplak attim canini acitmak niyetiyle degil. Bunu anneler anlar istemese de bazen yapar. Bunu yapmazsam kendimi balkondan atacak kadar cildirma noktasinda oluyorum. Bunu da her an yapiyormusum gibi oldu. Bir senedir ilk defa dün gece yaptim. Ben cocugu dövüyor muyum?Bir üye ye çocuğunuz var mı bu yorumu yapmak için empati kurmanız lazım gibi bir şey yazmışsınız!
Ufak bir bebeğe vurmanın yanlış olduğunu söylemek için hiç kimsenin çocuğunun olmasına gerek yok!
Problemleriniz olabilir, herkes dönemsel zorluklar bunalımlar geçirebilir ama kimlere zarar verdiğimize dikkat etmemiz lazım.
bu mesajda ne varki. gayet doğru yazmışsınızama ben sadece yardımcı olmak istedim ne yazdım ki
tekrar yazayım arkadaşlar görsün
tatlım, aslında suçlayıcı yazmamışlar "2 arkadaş" için söylüyorum. sen şuan kötü olduğun için alındın sanırım. ama gerçekten bebek negatif elektrikten etkileniyor olabilir. huysuzluk sebebi olabilir bu. bi pskoloğa görünsen mesela. ne bileyim ben de kaldım yurt dışında ve Amerikalı komşu edindim. sen de böyle şeyler yapıp konuşabilirsin birileriyle. Sana da iyi gelir.
Ben kizima super dadidan gorerek uyku egitimi verdim... eskiden aglayan mizmiz bir cocuktu gece gunduz grzmek market 24 saat sallaniyodu reflu vardi dogustan hic yanliz yatiramadim tam 11 aumy sonra lohusaliktan ciktim ! sallarken agliyodu uyutmak saatler suruyodu dakka basi kalkiyodu. Bi gece izledim ve bende uyguladim yatir kalki o kalkti ben yatirdim.tam 45 dakika soluksuz agladi. Uyudugunda hala hickiriyodu( sonra hic aglamadi uykulari duzrldi uzadi kizim huzurlu mutlu bi cocuk oldu. Ben sinirlenmiyodum aglamiyodum artik. Eskiden ninni soylemek istemiyorum diye agliyodum artik cok tukenmistim simdi kendime ait zamanim oluyo dinlennebiliyorum. 9 aydan sonra gece beslenmesi azalarak kesilmeli gece beslenmesse kesintisiz uyku oluyo. Ve uyku cocuklar icin beslenmek kadar onemli. Eskisinden daha guzel ve sicak iliskimiz oda bende mutluyum. Hep aglamasindan iyi uyumamasindan beslenmemesinden iyidir bikere aglicak 2 kere aglicak sonra gecicek hrsey evlatlarimiz icin zaten. Her dedigi yapilan doyumsuz bir nesil yetisiyo malesef . Uzmanlarinda bi bildigi vardir mutlaka
Ben yavruma 6 sene sonra hamile kaldim 18 imde evlendim kadin oldun demeden kendimi doktorlarda buldum senelerce evlat hasreti cektim hastanelerde surundum. Batil hurafe tip ne duyduysam ne gorduysem yaptim en iyi doktorlara gittim tukendim. Yasadiklarimin zerresini anlatsam aglarsin . Sonra hamile oldum hic ummadigim anda konularimda var merak edersen okuyabilirsin. Kizim oldu surekli agliyo emzirmemiz normal degil uclari kopuyo aciĺerde yalvariyodum nolur gecirin acisini diye. Cocugum surekli yediginden fzlasini cikariyodu. Kis bebegi hergun yataklar yorganlar ust bad bin kere degisiyodu. Ne kucama alip yavrum diyebildim ne uyudugunu izleyebildim surekli rahatsiz yese mutlu olamayan uyusa uyuyamayan bi bebekti gaz sancilari felan derken kucamiza alamiyoduk cunku kusmasin diye hep guzel tutmak zorundaydik hic kendi uyuyamadi koynuma alip uyumadi hep salla salla aglaya aglaya zorla emzir. Hep bi kaus savas gbydi. Sonra kusmasina care buldum doktorlar ilaclar kar etmedi . Kendi mantigimla etraftan duyduklarimi birlestirdim astik onu.kusmadi bitti ama hic uyumuyodu salliyorum aglaya aglaya bir degil iki degil 11 ay. Deseler biktim diye aglicaksin asla inanmazdim ama cok agladim cok zor hic uyumamak cok zor hicbi sekilde iyi olamiyosun. Ben suna inaniyorum mutlu anne mutlu cocuk. Kizim sadece 45 dakka agladi ve biz artik anne kiziz ... oncesini hatirlamak bile istemiyorum aciyodu herkez bana boyle emzirilirmi boyke uyutulurmu diye . Simdi bana sariliyo opuyo yatmadan once sevisiyoruz koklasiyoruz. Uyaninca gulucukler saciyo annnnnnnemmm diyo . Ben cocuguma eziyet ediyo musum sallayarak yada yanima alarak . Simdide besigine atip gitmiyorum yaninda pufum var oturuyorum ona sunu ogrettim ihtiyaci oldugu her an onun yaninda olucam uyandiginda beni cagirmasi yeterli . uyurken elinden tutuyorum uyuyunca ustunu ortup yanindaki cekyata veya odamiza gidiyorum bazen sIk uyaniyo bazen az. Ben hic bi eksisini gormedim bize cok iyi geldi . Iyi bi anne oldum kizimin bundan nasil bi kotu etkisi olucani dusunuyosunuz bilmiyorum ama inanin biz gercekten mutluyuz bence herkez denemeli hasta olur dis cikarir o ayri yanimada aliyorum bazen beraberde yatiyoruz ama o artik kendi uykuya dalabilen bi cocuk. Uyku sevgi kadar beslenme kadar yararli hatta belki daha fazla bir gunun yarisindan fazlasini uyuyaRak geciyolar kaliteli uyumasi onemli...
Yani ben neden mutluyum rahat ettim diye degil yawrum duzgun ve kaliteli uyuyo diye mutluyum cunku saatlerce agliyodu ne yapsam kar rtmiyodu belki sallarken mutlu olsa devam edicrktim yillarca sallicaktim ama mutlu edemiyodum utumadigi iginde ne oynamayi biliyodu ne oyalanmayi simdi herseyi duzenli hic kendimden uzaklasmis hissetmiyorum aksine hersey hayalimdeki gb oldu onu mutlu edebiliyorum artik
Sizin tepki gostermenizin durumun düzelmesine bir faydası yoksa Farabi konuşmaya gerek yok diye düşünüyorumBen psikolog degilim üye burda çocuğuma uyusun diye hsfif pat pat vurdum diyorsa tepki verebilirim sonuçta biz arkadaş degiliz akraba degiliz üyeler burada teselli bulamayınca eleştiri yapan üyeleri fırçalıyorlar,bu da doğru degil ban göre.
Sizin tepki gostermenizin durumun düzelmesine bir faydası yoksa Farabi konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum
Merak ettim gercekten bir senedir uyumayip cocuk baktiniz mi. Anneler ve özellikle uykusuz anneler beni daha iyi anlayacaktir.Bir üye ye çocuğunuz var mı bu yorumu yapmak için empati kurmanız lazım gibi bir şey yazmışsınız!
bakın buradan destek alamazsınız. çünkü gerçekten psikolojiniz yerle bir olmuş. acilen terapi almalısınız. hem kendiniz için hemde o bebek için. yarın doktordan randevu alın. acilenHanimefendi ben cocugumu dövmuyorum. Bezine agirligimi vermeden saplak attim canini acitmak niyetiyle degil. Bunu anneler anlar istemese de bazen yapar. Bunu yapmazsam kendimi balkondan atacak kadar cildirma noktasinda oluyorum. Bunu da her an yapiyormusum gibi oldu. Bir senedir ilk defa dün gece yaptim. Ben cocugu dövüyor muyum?
Yazmayin gercekten psikolojim bozuldu destek diyorum. Sizin yorum yapmaniza gerek yok bu yaklasimla.
Gercekten bu insanlar her isini cok düzgün yapan kisiler mi? Hata yok mu hayatlarinda. Ben burada bundan övündügümü nerede yazdim. Cocugum icin ayri üzülüyorum zaten bana katlanmak zorunda diye, bu hallime..Sizin tepki gostermenizin durumun düzelmesine bir faydası yoksa Farabi konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum
Kendi aileniz de yanınızda yok sanırım kayınvalide ile de pek hoşlaşmıyorsunuz galiba hepsi üst üste gelmiş ama arkadaşlar gerçekten haklı sizdeki stres bebeğinize de yansıyor kesinlikle uykusuzluk kötüdür bilirim benim çocuğum yok henüz ama uykumu alamadığımda eşim bile yaklaşmaya çekinir bana anlayabiliyorum sizi Almanya dasınız galiba çok türk var oralarda eminim tanışabilir siniz birileri ile, bir de kayınvalideniz den rica edin biraz o baksın bebeğinize siz biraz uyuyun ve dinlenmeye çalışın havalarda etkilidir benim bile içim sıkılıyor soğuk kapalı kasvetli
Hanimefendi ben cocugumu dövmuyorum. Bezine agirligimi vermeden saplak attim canini acitmak niyetiyle degil. Bunu anneler anlar istemese de bazen yapar. Bunu yapmazsam kendimi balkondan atacak kadar cildirma noktasinda oluyorum. Bunu da her an yapiyormusum gibi oldu. Bir senedir ilk defa dün gece yaptim. Ben cocugu dövüyor muyum?
Yazmayin gercekten psikolojim bozuldu destek diyorum. Sizin yorum yapmaniza gerek yok bu yaklasimla.
Hanimefendi ben cocugumu dövmuyorum. Bezine agirligimi vermeden saplak attim canini acitmak niyetiyle degil. Bunu anneler anlar istemese de bazen yapar. Bunu yapmazsam kendimi balkondan atacak kadar cildirma noktasinda oluyorum. Bunu da her an yapiyormusum gibi oldu. Bir senedir ilk defa dün gece yaptim. Ben cocugu dövüyor muyum?
Ya takılma sennnnGercekten bu insanlar her isini cok düzgün yapan kisiler mi? Hata yok mu hayatlarinda. Ben burada bundan övündügümü nerede yazdim. Cocugum icin ayri üzülüyorum zaten bana katlanmak zorunda diye, bu hallime..