Ne kadar berbat bir yazım diliBir bebege az veya cok vurmanin bahanesi yoktur!!!!! Gelene gecene cemkirme!!!! Durum net bir sekilde ortada sende esinde hastasiniz!!!! O yavruya aciyorum!! Yoruma elestiriye acik deyilsen konu acma!!! Herkez senin keyfini oksayacak sekilde yorum yapmak zorunda deyil!! Bide bu moda oldu ya hem konu ac hem cemkir oldu baska????
Arkadaşım öncelikle Allah yardımcın olsun..
benim çocuğumda hiç uyku nedir bilmezdi çok ağlardı çok zor zamanlardı şimdi 1 buçuk yasında ve birazda olsa düzelme var..
geceleri hala deliksiz bi uyku söz konusu değil ama yinede buna şükür..
öncelikle sen sinirlenmemeye çalış çünkü çocuk direk etkileniyor..
ben bir tavsiyede bulunmak istiyorum..benim oğlumda bensiz durmazdı bende sizin gibi banyo yapamazdım :)
bende bunu su yolla çözdüm banyoya oğlumla giriyorum :) beraber banyo yapıyoruz :)
uykusu düzene girsin diye saat 8de banyo yapıyoruz yazın hergün şimdi kış olduğu için 2 günde 1 mutlaka banyo yaparız..
onunla banyoda oyun oynarım kendim yıkanırım oğlumu yıkarım ve suyun onu yormasına izin veririm :)
ve banyodan çıkıncada yorulmuş oluyor ve ayağımda sallıyorum saat 9 uyku saatimiz (fakat bu uyku saatini oturtmak için 6 ay boyunca hep aynı zamanlarda hep aynı şeyleri yaptım anca öyle oturdu ) 15 dakikaya uyuyor.. sonra sürekli uyanır ama idare ediyoruz bi şekilde..
belki banyo olayına çözüm bulurum diye yazdım.. Allah yar ve yardımcınız olsun.
Ben ileride anne olursam emin olun bundan bile keyif alırım. Çünkü sizin yerinizde olmak isteyen ve olamayan binlerce hatta milyonlarca kişi varken asla bundan şikayet etmezdim.Merak ettim gercekten bir senedir uyumayip cocuk baktiniz mi. Anneler ve özellikle uykusuz anneler beni daha iyi anlayacaktir.
11 ay oldu ama gecen doktora gittim rahmim hala toparlanamamis hastanede de problem yasamistim bebegim cok büyüktü benim icin. Hastaneden beri bütün isleri ben görüyorum karnimda sorun olustuysa yakinda bir daha doktora gidecegim. Neyse bu ayri konu da.. Uyumasi icin elimden geleni yapacagim. Dün esimle tartistik sabah kalkacak ve bebgimi susturamiyorum. Ikimizinde sinirleni yiprandi. Duvara atti saatini, kirdi. Duvar da ayri kötü... Ikimiz de kriz yasiyoruz resmen. Uyutmuyordu ama bari bagirmasin bir haftadir böyle neredeyse. Ne yapacagimi bilemez oldum. Morale ihtiyacim var.
Gercekten dediginiz gibi. Burasi insana moral vermese yardim almak istermiyim hic.. Moral alanlar da oluyor, vicdanlarina birakiyorum.. Ayni muameleyi görmesinler yine de..Olacak .
Psikolojisi bu kadar bozuk birine toz pembe konuşmak mecburidir
Ben ileride anne olursam emin olun bundan bile keyif alırım. Çünkü sizin yerinizde olmak isteyen ve olamayan binlerce hatta milyonlarca kişi varken asla bundan şikayet etmezdim.
Her neyse konu başka yöne doğru gidiyor. Siz bildiğiniz gibi yapın.
öncelikle uyumanız gerek. çok az uyuduğunuz için sinir de kalmaz, günlük işlerinizi de yapamazsınız.. yakında unutkanlık da başlar.. gündüz part time bakıcı gibi birini bulun, yurtdışında yarı zamanlı çalışan öğrenciler oluyor mesela öyle birini.. çocuğunuzu ona bırakıp uyuyun, alışveriş yapın kısaca kendinize zaman ayırın..
ilk 2 yıl kuralı ne yazık ki hemen her şey de geçerli, seneye çok daha rahat edersiniz.. ama saçlarınız da aklar ve yıpranmış bir sinirle kalırsınız.. eğer eşiniz size yardımcı olmuyorsa o zaman yardımcı olacak kişinin parasını verecek ki siz sağlam kalın..
Hayir normalde cok sakin insanlariz. Sabah aradi özür diledi. Bu sorunu cozmemiz lazim dedi. cumartesi calisacak pazar ben bakarim sen uyursun dedi. Durumumuz böyle. Su zamanlar cabuk gecer insallah..Bu yazdığınıza takıldım. Normalde agresif davranışları var mı eşinizin? Yoksa sadece uykusuzluktan mı böyle?
Size karşı da fiziksel olarak bir şey yapıyor mu? Sadece eşyalara mı yapıyor?
Yani onun stresi size geçiyor, sizinki bebeğinize, kısır döngü.
Eşiniz de destek almalı
Hah, böyle bol ünlemle "çemkirince" birden aydınlandı ve depresyonu üstünden attı konu sahibi.Bir bebege az veya cok vurmanin bahanesi yoktur!!!!! Gelene gecene cemkirme!!!! Durum net bir sekilde ortada sende esinde hastasiniz!!!! O yavruya aciyorum!! Yoruma elestiriye acik deyilsen konu acma!!! Herkez senin keyfini oksayacak sekilde yorum yapmak zorunda deyil!! Bide bu moda oldu ya hem konu ac hem cemkir oldu baska????
Çocuğunuz için düzen oluşturun. Büyük ihtimalle tutumunuz yanlış çocuğa karşı. bu yüzden size aşırı bağlılık gösteriyor. Sürekli ilgi bekliyor. kendi kendine uyumayı, oynamayı öğretmelisiniz.
Yaşar Kuru'nun gözyaşları içinde okuduğum bir yazısı:
EŞİNİZE YA DA ÇOCUĞUNUZA
• Vurmak aklınızdan geçtiğinde,
- Onu, son görüşünüz olduğunu düşünün.
• Kızmak-bağırmak aklınıza geldiğinde,
- Onu, bir daha görmeyeceğinizi hayal edin.
• Küçümsemek, kıyaslamak aklınızdan geçtiğinde,
- Onun karşınızda son duruşunun olduğunu düşünün.
• Hakaret etmek, incitmek, horlamak aklınızdan geçtiğinde,
- Onunla son kez göz göze geldiğinizi hayalinizden geçirin.
• Çünkü;
- Hem size hem de ona;
- Ne ölümün,
- Ne hastalığın,
- Ne de "çekip gitmenin" acı gerçeği,
- Davul-zurna ile duyurulmaz.
burda bik bik edenler akşama tosur tosur uyurken biz zombi gibi gezecez gene canım boşver sen, ama lütfen bebeğine saplak atma bu günlerde geçecek öyle düşün eşim bana destek olduğu halde ben beterim seni düşünemiyorum
Güc buldugum zaman ilk isim ona bunu ögretmek. Yapacaklarimi bilsem de buna zaman bulamiyorum. Burada sizinle konusuyorum yemek yapmak yerine.. Yeter ki biraz rahatliyayim.