Iyi kötü bir düzenim var. Beni bu hale getiren gece bagirmalari oldu. Zaten uyumuyorum ama gece o kadar bagiriyor ki basim zonkluyor. Insallah gecici bir durumdur. üzülüyorum cok..
doktor bişey dedi mi niye bağırıyo acaba gazı mı var.
önce doktora götür. belki röntgenle falan bakarlar midesinde gaz var mı yok mu diye.
sonrasında
bence
1- akşamları bebeğine güzel bi duş aldır , hatta birlikte duş alın sen sadece vücudunu yıkasan da olur. saç yıkamak zor oluyor çünkü, bu onu yorar
2- duş aldırdıktan sonra ayak tabanlarına , karnına elma yağıyla masaj yap. bu bağırsaklarını rahatlatır.
3- her gün aynı saatte yatırmaya çalış. aynı saatte yatırırsan o saatte yatıyor bir süre sonra. ama sabırlı olacaksın. gece ne kadar kalkarsa kalksın, yatış saatleri hep aynı saatler olacak.
4-çocuğun yemesi içmesi nasıl. gece acıktığı için de ağlıyor olabilir. emziriyor musun. emzirmiyorsan ben olsam mama verirdim. bazı arkadaşlar gibi gece mamadan kes diyemicem. çünkü daha küçük. benim oğlum şu an 2,5 yaşında o bile bazen gece acıkıp süt istiyor. benim ki derdini anlatabiliyor, senin ki anlatamıyon. aç olma ihtimalini de hesaba kat. bi dene bakalım içecek mi
5-hiçbiri kar etmezse dikkatini dağıtmaya çalış. ninni söyle. acaba ilgi mi istiyor.
benim de zaman zaman sinirlerim bozuldu. 10 ay doğru dürüst. uykumu alarak dinlenerek uyanmadım. oğlum ağladığında bi türlü anlamıyodum. aç mı, beni mi istiyo, deneyerek anladım. çocuk konuşunca çok rahatlıyosun. mesela benim ki beni istiyosa annecim diyo burdayım diyorum yatıyo, bazen , bazen süt istiyor. biraz daha sabret .
bu arada enerjisini atamıyor da olabilir. zorla yatırıyosan sinirleniyodur. sabahları sıkıca giydir. en azından yakınında bi market gez . o bile iyi geliyor.