- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
öyle bir anlatışın varki tatlım ne dememi bekliyosun 4 senedir yaşıyorum diyorum şu an işteyim yarn tatil ve ben saat 6 30 gene ayaktayım diyorum.pazar günüde aynıı..kafa olmuş kazan diyorum ve ben bunu hala yaşadığımı söylüyorum..annelik kolaymı ne dicez nasıl yardımcı olacağız şu yazıları yazacağına ve bebeğin uyurken sende uyuyacaksın.taki evladın düzene girene kadarsizin gibi olmammmm derken. Evet ben düsman basina bir anneyim zaten olmayin benim gibi.
Isim olsa güle oynaya giderim her isin yorgunlugu baska bütün gün evde oturup bu yorgunlugu cekmek baska. Ben dinlenirken baska is yaparim yorulsam dahi rahatlarim. Bu durumu herkes yasamaz belki ama yasamayanlar da yasayana kötü anne muamelesi yapmamali.Evetttt bennn aynen devam çalışıyorum ve yorgunluğum hiç bitmiyor..
sen gene bana kız olurmu.. doktorum anoson çayı önermişti ve az da olsa faydasını gördüm dene lütfen ama doktora danış miktarını onlar belirliyor..O
Olmazsa bu dedigini deneyecegim. Sekizde uyuyor ama bazen dokuz da oluyor saat. Böyle zamanlarda gec uyutuyorum. Rahatlatan caylari deneyecegim. Insallah düzelme olur
Bebegimle daha iyi ilgilenmek icin moral bulmaya buraya girdim sizin gibi yazanlar haricinde ise de yaradi.öyle bir anlatışın varki tatlım ne dememi bekliyosun 4 senedir yaşıyorum diyorum şu an işteyim yarn tatil ve ben saat 6 30 gene ayaktayım diyorum.pazar günüde aynıı..kafa olmuş kazan diyorum ve ben bunu hala yaşadığımı söylüyorum..annelik kolaymı ne dicez nasıl yardımcı olacağız şu yazıları yazacağına ve bebeğin uyurken sende uyuyacaksın.taki evladın düzene girene kadar
Cay verecegim bu aksam ama anason burada bulabilirmiyim bilmiyorum. Caylar daha hafif oluyor anason cok uyutuyor diye duymustum ama uyustursun da istemiyorum. Bir bakacagimsen gene bana kız olurmu.. doktorum anoson çayı önermişti ve az da olsa faydasını gördüm dene lütfen ama doktora danış miktarını onlar belirliyor..
ah bee güzelim annelikk kolaymı valla değill akşam oğluma şu lafı söylüyorum oğlumm sabah erken kalkmak yok tamammı.. düşünün her akşam.. 8 de iş başı yapıyorum 7 buçukta kalksam bana yetecek ama 6 buçukta uyanuyor..Isim olsa güle oynaya giderim her isin yorgunlugu baska bütün gün evde oturup bu yorgunlugu cekmek baska. Ben dinlenirken baska is yaparim yorulsam dahi rahatlarim. Bu durumu herkes yasamaz belki ama yasamayanlar da yasayana kötü anne muamelesi yapmamali.
Şuan çocuğun uyuyorsa yat dinlen kalkıncada onunla ilgilen.Bu söylediklerinizle benimle alakam ne anlamiyorum. Ben cocugum icin ne fedakarliklar yaptim cay muhabbeti gercekten pes dedirtti bana söylemeniz. Ben bir senedir cocuguma rüzgar saplagi attim bezine anlamadi bile. Bunu bile yazdim buraya. Ama odak noktasi bu oldu.
hımm sakın danışmadan verme anasonu doktor belirliyor ölçüsünü benimki 13 aylıktı ve doktoru meyve suyunun içine iki çay kaşığı koydurtmuştu.. çok iyi gelmişti oğlumaa..Cay verecegim bu aksam ama anason burada bulabilirmiyim bilmiyorum. Caylar daha hafif oluyor anason cok uyutuyor diye duymustum ama uyustursun da istemiyorum. Bir bakacagim
aynenn bende az kaldı oğlum sen ilkokula başla atacağım seni yataktan sen uyumak isterken diyorumhuysuz çocuk büyütmek çok zor ...benim kızıma verdiğim emekle 10 çocuk rahat büyürdü ...
bende kızımı zor büyüttüm yemek yiyemezdim uyuyamazdım , uykusuzluktan beynim uyuşurdu ...hep kendimi şöyle avuttum , kızıma sen büyü sana bir temiz sopa çekecem derdim ...
üzülme canım inan büyüyünce herşeyi unutuyorsun ve yavrun senin en iyi arkadaşın oluyor ..
Vallah imkan yok demeyin, bebeklerin 10-12 saate kadar uykuya ihtiyaci var, uykularuni alamayinca daha huzursuz oluyorlar... Benim iki cocugumda bebekken 19-19.30 yatip sabah 7 ye kadar uyuyordular, kücük halen öyle saIlir bazen altida kalkiyor büyükte artik sekiz gibi yatiyor... Ufaklik öglenleride bir saat uyuOr... Yani imkansiz degil...gündüzleri 1 saat az uyuyormuş. gündüz uykusunu 2 saate çıkarıp akşam 9.30 gibi yatırsan. çünkü sekiz çok erken. gündüz 1 saat uyku da çok az. bebeklerin uyku düzeni bizim gibi değil. akşam 8den sabaha kadar kesintisiz uyumasına imkan yok. gündüz uykusunu çoğaltıp. akşam biraz daha geç uykuya yatır bence. erken yatırmaya çalıştığın için de gerilebilir.
Ay sorma bacım mevlam öyle imtahanlar nasip etmesin hiç bir kulaa.Oğlum geçen hasta oldu kustu midesini üşütmüş gece eşimle acile göturdük gece 5 defa kıyafet değiştirdim çişini söyleyen çocuk söylemedi bir taraftanda kusuyor uykusu var ama uyuyamıyordu.Eşimle sabahladık 4 te uyuduk eşim 7 de işe gitti ben kahvaltıdan sonra uyudum yarım saat oğlum kalktı akşama kadar bir taraftan yıkayıp çamaşır kurutmaya çalışıyorum bir taraftan oğluma bakıyorum akşama kadar baygın gibi eşim geldi tekrar acile gittik ve acilde saatlerce bekledik buhardı bilmem neydi.Ama eşim de bende gık diyemezdik çünkü anneyiz babayız.Benim oğlum sürekli hasta olur yemek zor yediririm çok yaramaz hareketli ne yapalım bizim çocuğumuz.Engelli annelerin düşünün onların sınavı ömür boyu ve onlar o kadr merhmetliler o kadar sabırlılar ben hayran kalıyorum
Anason Fencheltee oluyor, mesela dm den alabilirsiniz...Cay verecegim bu aksam ama anason burada bulabilirmiyim bilmiyorum. Caylar daha hafif oluyor anason cok uyutuyor diye duymustum ama uyustursun da istemiyorum. Bir bakacagim
Ahhhh be canimemziriyorum. Bu yüzden ilac kullanmiyorum. cocuga zararim mutsuz olmam. Bunu düzeltmeye calisiyorum. popoya saplak olayi cok büyütüldü ben canini acitmadim zaten. Bir anne bunu istemez zaten. Ama annesi olarak benim de sevkate ihtiyacim var bu günlerde. Annem olsa da yanimda dizine yatip aglayip uyusam keske..
depresyondasınız anlaşılan, çok bişey yapamayız ama siz kk ya takılın kk üyeleri burdan eminim sizi yalnız bırakmaz arkadaş olurlar , yani elimizden geldiği kadar. benimkiler ikiz 3,5 yaşındalar. inanın halen çocuklarımı alıp bir yere gidemedim. eşim götürürse gidebiliyorum. uykusuzluksa sizinkinin kaç katını yaşadım, çocuklarıma kendim baktım, kaygı bozukluğumda var. eminim çocuğunuza bakarken isyan etmek istemiyorsunuz ama bunlar depresyonda oluşunuzdan oluyor. troid veya kansızlığınız varsa bunlarda tetikleyebilir. ev işlerine konsantre olamamanız normal uykusuzken öyle oluyor.umarım bir an önce toparlanırsınız.Artik dayanacak gücüm kalmadi. Öyle yorgunum ki..
Daha önce konu actim yasadigim yerde yalnizim, cevre dinin diyenler icin söylüyorum o sansim da yok. Yurt disindayim, parklarda arkadas edinin deseniz o da olmuyor malum kültür farkimiz var..
Dün gece dayanamadim yavrumun poposuna sap sap attim. Cildiracak gibiydim, kendime hakim olmamiyorum. Bütün gece bagiriyor, kac gündür uyku uyumadim ama bagirmasa en azindan. Bir derdi de yok.
Kendimi berbat hissediyorum, gece basimin sag tarafinda kursun vardi sanki cok agriyordu.
Ben artik cocugumla gülmek eglenmek istiyorum. Bu halimle ne gülebiliyorum ne de güldürebiliyorum.
Dus alamiyorum, pesimden ayrilmiyor. Gündüz uykusunda zaman bulup yemek yapiyorum. Bugün onu da yapmayacagim. Burada sizinle konusmak istiyorum. Buna cok ihtiyacim var.
Havalar günes acca da yürüyüse ciksam diye bekliyorum. Hic yardim edenim yok, kaynanam arada ugrar. Aramiz söyle ki, ondan pek birsey isteyemiyorum. Bu konu baska acmak dahi istemiyorum.
Durumum söyle. Gülemiyorum. Bitkinim. Aglamamak icin zor duruyorum. Sezeryan oldum ve sürekli yara yerim agriyor. Kendime aynada bakmak istemiyorum.
En cok da cocugumla güzel ilgilenemiyorum. Icten ice bu bitiriyor beni. Bazen kiziyorum, hele ki geceleri. Hic sucu yok ama annesi gercekten kötü durumda. Bunlari yazarken bile gözlerim doldu. Cocuguma bunu yapmaya hakkim yok ama su an sevkate ve dinlemeye o kadar ihtiyacim var ki.
Bazen birsey olsa da hastanede yatsam birkac gün, belki dinlenirim diyorum. Sirf dinlenebilmek icin istiyorum bunu..
Kendimce evde spor yapardim, yürüyüse cikardim. Kendimi oyalamaya calisirim ama artik bu bile mümkün degil. Evim daginik, her seye yetisemiyorum. Nasil zaman geciyor anlamiyorum bile. Söyle doya doya aglasam...
Yaklasik bir senedir gece uyku uyumadim hic. En fazla bes kere 6 saat uyudugum olmustur bir sene boyunca.
Güclü olmaya calisiyorum. Bunlar kücük dertler diyorum. Ama herseyden bikmis durumdayim. Gülemiyorum. Artik bana hicbirsey zevk vermiyor. Psikolojik destek almak istiyorum ama yasadigim yerde dile cok hakim degilim. Doktora gitsem bile bana ne faydasi olacak. Sirf sakinlesmek icin hap verseler yeter diyorum..
Gercekten herseyi tüketmis gibiyim..