Olmazsa bu dedigini deneyecegim. Sekizde uyuyor ama bazen dokuz da oluyor saat. Böyle zamanlarda gec uyutuyorum. Rahatlatan caylari deneyecegim. Insallah düzelme olurgündüzleri 1 saat az uyuyormuş. gündüz uykusunu 2 saate çıkarıp akşam 9.30 gibi yatırsan. çünkü sekiz çok erken. gündüz 1 saat uyku da çok az. bebeklerin uyku düzeni bizim gibi değil. akşam 8den sabaha kadar kesintisiz uyumasına imkan yok. gündüz uykusunu çoğaltıp. akşam biraz daha geç uykuya yatır bence. erken yatırmaya çalıştığın için de gerilebilir.
Siz olmamışsınız şanslısınız.
Bir arkadaşım doğum yaptığında görmeye gittik kızımla.Oradaki başka bayanlardan birisi çocuğu yemek yemediği için kolundan tutup masadan sertçe kaldırdı ve bağırdı.Kızım tam 1 saat ağladı.O hareket yapılan çocuk şaşkın şaşkın baktı.
Demek ki neymiş her çocuğun hassasiyeti de farklıymış.
Bennnnnn.. oğlum 5 yaşın içinde ve ben hala doğru dürüst uyku uyuyamıyorum ve çalışıyorumm...toplam gün içinde uyuduğum saat 4 yada 5 tirr...ben 4 senedir yaşıyorum bu durumu artık alıştımm...ama sizin gibi asla olmadımm...Merak ettim gercekten bir senedir uyumayip cocuk baktiniz mi. Anneler ve özellikle uykusuz anneler beni daha iyi anlayacaktir.
Arkadaşım öncelikle Allah yardımcın olsun..
benim çocuğumda hiç uyku nedir bilmezdi çok ağlardı çok zor zamanlardı şimdi 1 buçuk yasında ve birazda olsa düzelme var..
geceleri hala deliksiz bi uyku söz konusu değil ama yinede buna şükür..
öncelikle sen sinirlenmemeye çalış çünkü çocuk direk etkileniyor..
ben bir tavsiyede bulunmak istiyorum..benim oğlumda bensiz durmazdı bende sizin gibi banyo yapamazdım :)
bende bunu su yolla çözdüm banyoya oğlumla giriyorum :) beraber banyo yapıyoruz :)
uykusu düzene girsin diye saat 8de banyo yapıyoruz yazın hergün şimdi kış olduğu için 2 günde 1 mutlaka banyo yaparız..
onunla banyoda oyun oynarım kendim yıkanırım oğlumu yıkarım ve suyun onu yormasına izin veririm :)
ve banyodan çıkıncada yorulmuş oluyor ve ayağımda sallıyorum saat 9 uyku saatimiz (fakat bu uyku saatini oturtmak için 6 ay boyunca hep aynı zamanlarda hep aynı şeyleri yaptım anca öyle oturdu ) 15 dakikaya uyuyor.. sonra sürekli uyanır ama idare ediyoruz bi şekilde..
belki banyo olayına çözüm bulurum diye yazdım.. Allah yar ve yardımcınız olsun.
mızmızlanmak başka bağırmak başkadır neden bağırıyorki onu anlamadımm..Iyi kötü bir düzenim var. Beni bu hale getiren gece bagirmalari oldu. Zaten uyumuyorum ama gece o kadar bagiriyor ki basim zonkluyor. Insallah gecici bir durumdur. üzülüyorum cok..
Ben de anlasam. O bagirirken tamam oynayalim desem otursam hemen susuyor ama. En cok da bana yapiyor. Simdiye kadar cok üzerine düstüm simardi galiba diye düsünüyoruz..mızmızlanmak başka bağırmak başkadır neden gağırıyorki onu anlamadımm..
Evetttt bennn aynen devam çalışıyorum ve yorgunluğum hiç bitmiyor..Bik bik etmek ne demek arkadaşım?Sanki bizim çocuklarımız doğduğundan beri fosur fosur uyuyor muyuz?Hem çalışıp hemde uykusuz olan anneler var (ben gibi) bizler napalım o zaman.Toplamda 3 saat uyku ile işe gelmişliğimde var.
Popoya vurmak acıtıyor diye demedim.bir de vuruyorum demişsiniz,sanki her zaman yaptığınız şey gibi anlatmışsınız...karşılaştırma yapmamın nedeni daha güçlüyüm demek değildi,sadece ruh halini anladığımı ama bebeğine karşı tutumuna değinmek istedim.neyse daha fazla yorum yapmak istemiyorum.allah yardımcın olsunKarsilastirmak istemiyorum ama siz karsilastiriyorsunuz. Ne mutlu size demek ki benden daha güclüsünüz. Ben de hamileligimde cok cektim gercekten yazmak dahi istemiyorum ve evde ölsem ancak ölümü bulacaklardi bana birsey olsa.
cocugum cok yaramaz evet popoya saplak olmaz. Ama canini acitmamak icin zaten rüzgar yapar gibi vururyorum ama cok büyütmüsünüz gercekten canini acittimi düsünebilmeniz sasirtiyor beni. Sadece sizin icin yazmadim bunlari . Tesekkür ederim yorumunuz icin
Uyandi geziniyor. Kumandayla geldi tv acti. Bende patates kabak puresi yedirdim cilek ahududu pesine. keyfini yerine getirmeye calisiyorum. Zaten vicdan azabiyla bana küstü hissediyorum. Esim bile telefonda simarik bir dülümsemesi var ondan yapti mi diyor, yapmadi diyince o bile üzüldü.konu sahibi bebiş napıo bu arada uyandı demiştin
Ben de anlasam. O bagirirken tamam oynayalim desem otursam hemen susuyor ama. En cok da bana yapiyor. Simdiye kadar cok üzerine düstüm simardi galiba diye düsünüyoruz..
sizin gibi olmammmm derken. Evet ben düsman basina bir anneyim zaten olmayin benim gibi.Bennnnnn.. oğlum 5 yaşın içinde ve ben hala doğru dürüst uyku uyuyamıyorum ve çalışıyorumm...toplam gün içinde uyuduğum saat 4 yada 5 tirr...ben 4 senedir yaşıyorum bu durumu artık alıştımm...ama sizin gibi asla olmadımm...
Bu söylediklerinizle benimle alakam ne anlamiyorum. Ben cocugum icin ne fedakarliklar yaptim cay muhabbeti gercekten pes dedirtti bana söylemeniz. Ben bir senedir cocuguma rüzgar saplagi attim bezine anlamadi bile. Bunu bile yazdim buraya. Ama odak noktasi bu oldu.Benimde oğlum var 2,5 yaşında çoğu zaman işler yetişmiyor yemek yetişmiyor ve anne olmak kolay değil bunalabilirsiniz o masum çocuğun günahı ne?Her dinlenemediğinde bunaldığında yapıştır ozaman çocuğap ayrıca kayınvalide yardım etmek zorunda değil kendi çocuğun!Biraz önce komşudaydım çocuk ağlıyor hanımefendi çay keyfi yapamıyor diye çocuğu sussun diye dövüyor annelik bu değil