BITTIM.

O
gündüzleri 1 saat az uyuyormuş. gündüz uykusunu 2 saate çıkarıp akşam 9.30 gibi yatırsan. çünkü sekiz çok erken. gündüz 1 saat uyku da çok az. bebeklerin uyku düzeni bizim gibi değil. akşam 8den sabaha kadar kesintisiz uyumasına imkan yok. gündüz uykusunu çoğaltıp. akşam biraz daha geç uykuya yatır bence. erken yatırmaya çalıştığın için de gerilebilir.
Olmazsa bu dedigini deneyecegim. Sekizde uyuyor ama bazen dokuz da oluyor saat. Böyle zamanlarda gec uyutuyorum. Rahatlatan caylari deneyecegim. Insallah düzelme olur

Cocugum yok sizi anlayamam durumunuza cok uzuldum... Üst kat komşunun çocuğu sürekli bağırıyor ben aşağıda cildiriyorum sinirlerim bozuluyor anneyi hayal edemiyorum...
aklıma gelen tek sey ise super dadi diye bir program var. Internetten tum bolumlerini izleseniz belki faydasi olur... kardesim cocugu icin hep izliyordu işe yaradigini söylemişti...

Siz olmamışsınız şanslısınız.
Bir arkadaşım doğum yaptığında görmeye gittik kızımla.Oradaki başka bayanlardan birisi çocuğu yemek yemediği için kolundan tutup masadan sertçe kaldırdı ve bağırdı.Kızım tam 1 saat ağladı.O hareket yapılan çocuk şaşkın şaşkın baktı.
Demek ki neymiş her çocuğun hassasiyeti de farklıymış.

yalnız olaylar aynı değil. 24 yaşındayım anne babam kolumdan sinirle çekse şimdi yine oturur ağlarım. çünkü burada şiddet direkt kişiye yöneltilmiş...

ancak adamın sabrının son damlasına kadar kullanıp yavrusunu odasında bırakıp eşine devrederek salona gectiğinde öfkesini saatine ve duvara yöneltmesinde bir şey yok.

aynı şekilde babam da sabrının sonuna kadar ''ama bak canım oğlum ..' diye acıklama yapıp kardesım istediğini alamadıgında çekip gidince babamın onu kırmamak adına bastırdıgı öfkesını kumandayı atarak boşaltamasında da bir sorun yok.

ama o kumanda kardesımın ayagına ve otururken atılsaydı ve o saatte bebege karsı ve bebek varken atılsaydı o zaman şiddet denebilirdi

Merak ettim gercekten bir senedir uyumayip cocuk baktiniz mi. Anneler ve özellikle uykusuz anneler beni daha iyi anlayacaktir.
Bennnnnn.. oğlum 5 yaşın içinde ve ben hala doğru dürüst uyku uyuyamıyorum ve çalışıyorumm...toplam gün içinde uyuduğum saat 4 yada 5 tirr...ben 4 senedir yaşıyorum bu durumu artık alıştımm...ama sizin gibi asla olmadımm...

Arkadaşım öncelikle Allah yardımcın olsun..

benim çocuğumda hiç uyku nedir bilmezdi çok ağlardı çok zor zamanlardı şimdi 1 buçuk yasında ve birazda olsa düzelme var..

geceleri hala deliksiz bi uyku söz konusu değil ama yinede buna şükür..

öncelikle sen sinirlenmemeye çalış çünkü çocuk direk etkileniyor..

ben bir tavsiyede bulunmak istiyorum..benim oğlumda bensiz durmazdı bende sizin gibi banyo yapamazdım :)

bende bunu su yolla çözdüm banyoya oğlumla giriyorum :) beraber banyo yapıyoruz :)

uykusu düzene girsin diye saat 8de banyo yapıyoruz yazın hergün şimdi kış olduğu için 2 günde 1 mutlaka banyo yaparız..

onunla banyoda oyun oynarım kendim yıkanırım oğlumu yıkarım ve suyun onu yormasına izin veririm :)

ve banyodan çıkıncada yorulmuş oluyor ve ayağımda sallıyorum saat 9 uyku saatimiz (fakat bu uyku saatini oturtmak için 6 ay boyunca hep aynı zamanlarda hep aynı şeyleri yaptım anca öyle oturdu ) 15 dakikaya uyuyor.. sonra sürekli uyanır ama idare ediyoruz bi şekilde..

belki banyo olayına çözüm bulurum diye yazdım.. Allah yar ve yardımcınız olsun.
:KK9::KK9::KK9:

lütfen şu süper dadiyi tavsiye etmeyin. anlık haftalık düzelme onlar . sadece davranissal psikoljiyi kullaniyorlr. insan bizim cocuklarimiz pavlovun oyuncağı değil .

hümanist yaklaşım uygulayan pedagoglara bakın .

çocuğu aglatarak yetistiren bi program . anne olarak saçma sapan buluyorum süper dadiyi rtük e kac kere şikayet ettim ama hala ekranda :KK43:

Bende 25 gun olucak doğum yaptım ilk bi hafta kabus gibiydi... Sebepsiz bağırıyor du. Doktora gittik aç bu bebek dedi sütüm yetersizmiş .. Ek mama verdi hem emziriyorum hem mama şuan çok şükür bebekte sakinleşti bende nefes aldim.. Sende de öyle olabilirmi?

Arkadaşlar lütfen biraz vicdanlı yorum yapın.Bazen bu kadınlara şaşıyorum. Kadın kadının halinden anlar.Hele ki anneyse !! tüm anneler bu dönemden geçtik. Şu an zaten depresif durumda olan kadını yerin dibine soktunuz.Pess..

Konu sahibi arkadaşım.Benim oğlum doğumdan sonra rahat 4 ay uyumadı. Kolikti.Ne çektiğimi bir ben,bir allah bilir. Allahtan annem yanımdaydı ama senin öyle bir şansın yok anladığım kadarıyla.
Seni iyileştirecek olan tek şey evladının gülümsemesidir emin ol. Uyku saatleriniz düzenli ama anneye hiç yardımcı olmayan saatler. Akşam uykusunu saat 22.00 çekebilirsen ve karnı tok uyutursan sabaha kadar deliksiz uyur diye düşünüyorum.Bu şekilde uykusu da bölünmeyeceğinden daha az agresif olur.
Sen de 24.00 gibi uyusan, sabah çocuk 7 de bile kalksa seni bu kadar yıpratmaz .
Akşam onu uyuttuktan sonra ertesi gün için yemeklerini yapabilirsin. Kendinle ilgilenebilirsin,eşinle vakit geçirebilirsin.

Ev işlerine gelince ; durumun varsa ayda bir dip köşe temizlik yaptır.Diğer günlük işleri kendin de halledebilirsin.
eğer temizlik için yardımcı alamıyorsan da yapabildiğin kadar yap. Kokmazsınız merak etme.
Öncelikle sakin ol !
Senden ve bebişinin bu değerli yıllarınızdan daha önemli ne olabilir ?

İkinize de mutlu bir ömür dilerim :KK66:

Iyi kötü bir düzenim var. Beni bu hale getiren gece bagirmalari oldu. Zaten uyumuyorum ama gece o kadar bagiriyor ki basim zonkluyor. Insallah gecici bir durumdur. üzülüyorum cok..
mızmızlanmak başka bağırmak başkadır neden bağırıyorki onu anlamadımm..

mızmızlanmak başka bağırmak başkadır neden gağırıyorki onu anlamadımm..
Ben de anlasam. O bagirirken tamam oynayalim desem otursam hemen susuyor ama. En cok da bana yapiyor. Simdiye kadar cok üzerine düstüm simardi galiba diye düsünüyoruz..

Bik bik etmek ne demek arkadaşım?Sanki bizim çocuklarımız doğduğundan beri fosur fosur uyuyor muyuz?Hem çalışıp hemde uykusuz olan anneler var (ben gibi) bizler napalım o zaman.Toplamda 3 saat uyku ile işe gelmişliğimde var.
Evetttt bennn aynen devam çalışıyorum ve yorgunluğum hiç bitmiyor..

Benimde oğlum var 2,5 yaşında çoğu zaman işler yetişmiyor yemek yetişmiyor ve anne olmak kolay değil bunalabilirsiniz o masum çocuğun günahı ne?Her dinlenemediğinde bunaldığında yapıştır ozaman çocuğap ayrıca kayınvalide yardım etmek zorunda değil kendi çocuğun!Biraz önce komşudaydım çocuk ağlıyor hanımefendi çay keyfi yapamıyor diye çocuğu sussun diye dövüyor annelik bu değil

Karsilastirmak istemiyorum ama siz karsilastiriyorsunuz. Ne mutlu size demek ki benden daha güclüsünüz. Ben de hamileligimde cok cektim gercekten yazmak dahi istemiyorum ve evde ölsem ancak ölümü bulacaklardi bana birsey olsa.
cocugum cok yaramaz evet popoya saplak olmaz. Ama canini acitmamak icin zaten rüzgar yapar gibi vururyorum ama cok büyütmüsünüz gercekten canini acittimi düsünebilmeniz sasirtiyor beni. Sadece sizin icin yazmadim bunlari . Tesekkür ederim yorumunuz icin
Popoya vurmak acıtıyor diye demedim.bir de vuruyorum demişsiniz,sanki her zaman yaptığınız şey gibi anlatmışsınız...karşılaştırma yapmamın nedeni daha güçlüyüm demek değildi,sadece ruh halini anladığımı ama bebeğine karşı tutumuna değinmek istedim.neyse daha fazla yorum yapmak istemiyorum.allah yardımcın olsun

konu sahibi bebiş napıo bu arada uyandı demiştin
Uyandi geziniyor. Kumandayla geldi tv acti. Bende patates kabak puresi yedirdim cilek ahududu pesine. keyfini yerine getirmeye calisiyorum. Zaten vicdan azabiyla bana küstü hissediyorum. Esim bile telefonda simarik bir dülümsemesi var ondan yapti mi diyor, yapmadi diyince o bile üzüldü.
Insallah bu gece daha sakin oluruz. Buraya yazarim durum bunu gerektirirse bakalim =(

Ben de anlasam. O bagirirken tamam oynayalim desem otursam hemen susuyor ama. En cok da bana yapiyor. Simdiye kadar cok üzerine düstüm simardi galiba diye düsünüyoruz..

Senin yanından ayrılmanı istemiyor. Bebeklerde dönemsel bir davranıştır bu. Ben oğlumu salonda bırakıp mutfağa su içmeye gidemezdim. Geçici bir süreç..

Bennnnnn.. oğlum 5 yaşın içinde ve ben hala doğru dürüst uyku uyuyamıyorum ve çalışıyorumm...toplam gün içinde uyuduğum saat 4 yada 5 tirr...ben 4 senedir yaşıyorum bu durumu artık alıştımm...ama sizin gibi asla olmadımm...
sizin gibi olmammmm derken. Evet ben düsman basina bir anneyim zaten olmayin benim gibi.

Benimde oğlum var 2,5 yaşında çoğu zaman işler yetişmiyor yemek yetişmiyor ve anne olmak kolay değil bunalabilirsiniz o masum çocuğun günahı ne?Her dinlenemediğinde bunaldığında yapıştır ozaman çocuğap ayrıca kayınvalide yardım etmek zorunda değil kendi çocuğun!Biraz önce komşudaydım çocuk ağlıyor hanımefendi çay keyfi yapamıyor diye çocuğu sussun diye dövüyor annelik bu değil
Bu söylediklerinizle benimle alakam ne anlamiyorum. Ben cocugum icin ne fedakarliklar yaptim cay muhabbeti gercekten pes dedirtti bana söylemeniz. Ben bir senedir cocuguma rüzgar saplagi attim bezine anlamadi bile. Bunu bile yazdim buraya. Ama odak noktasi bu oldu.

Bosuna yoruluyosun... acilen toparlan... uyku egitimi ver... yemek duzeni olustur. Karni tok uykusunu almis cocuk sadece sevgi ve ilgi ister o uyurken uyu . Uyaninca birlikte bulasiklari yerlestirin . Mama sandalyesine oturt sarkilar soyle ona bir yandanda yemek yap. Eline bi bez ver sen toz alirken oda sehbayi silsin. Supurge yaparken arkandan dolansIn. Evin temiz yemegin tam olunca sende mutlu olursun. firsatlari kacitma uyudugunda dus Al. Esini ihmal etme sev sevil. Cunku edinden uzakladincada yipranir sinirin.

Bu akillari senden daha vahim durumda olan ve 1 aydir hayata dinmus biri soyluyo. Inan durumum sendrn daha kotuydu. 24 saat sadece sallanirken uyuyan bazen sallasamda uyusa diye agladigim olan ben diyorum benim kizim dogdugundan 10 aya kadar kustu hemde nadil hergun yatak carsaf yastiklari on kat kiyafet degistigini dusun bunlari yiksmasi asmasi toplamasi bide kisin dusun. kopmus memelerke emzirmeyi dusun. Esim hamileyken isten cikti yeni is kudu sofor oldu esinin yaninda olmadigini dusun. Daha neler neler sayamiyorum. Ama degisti hersey simdide yoruluyorum ama duzenimi kurdum . 11 ay sinra lohusaliktan ciktim. Uyku egitimi verdim. ben basardiysam sende bbasarirsin guclu ol kimseden meded umma kendini bitek srn anlarsin biran once egit ve finlen

Opuyorum kuzucunu gelin bizimkiyle oynasinlar :)

X