BITTIM.

Demek istediğim siz nasıl unutmuyorsanız babanızın kumandayı attığını o da unutmayacak olduğuydu.Şimdi daha çok küçük hele bi yürümeye başlasın dağıtacak ta,dökecek te.Bunun için sabırlı olunması gerektiğiydi.

Çocuğu emzirmeye mi kalktı?

Belinsi, sakinleşmeye ve kafa toplamaya ihtiyacın var sanırım. Durumun gerçekten zor ve haklısın. Acaba meditasyon konusu ilgini çeker mi? Günde 20 dakika bile olsa zaman ayırabilirsen kendini biraz daha iyi hissetmene yardımcı olabilir.

Bunun dışında acaba çocuğu uyku saatinden önce iyice yorsan uyumasına yardımcı olur mu? Anne değilim bu yüzden çozuk konusunda pek yorum yapamıyorum.

Kesinlikle öyle her kadin anne olmadan önce kitaplar edinir bilgilenir plan kurar ama anne olduktan sonra der ki hamile arkadasina " o kitaplari oku mutlaka faydasi var ama her çocuk çok başka hepsine o yazanlar işlemez" diye. Bunu çok duydum sizde de aynisi olmuş:)

Bu kadar anneyim de degil.. Bence herkesin altından kalkamayacagi bir durumu iyi idare ediyorsunuz her yorumunuzda dikkatimi çekiyor bu durum. Siz kendi ilacinizi bulmussunuz inşallah zamanla daha iyi hissedeceksiniz

Meraba bende Almanyada yasiyorum. 3 sene olucak buraya geleli. Size önerim su olabilir, ev doktorunuza danismanizi tavsiye ederim Anne ve bebegin birliklerini katildiklari "KUR" programlari var. Sizi yasadiginiz bölgede yakin olan dinleme ya da tedavi ettikleri tesislere gönderiyorlar. Anne oldugunuz icin devlet sanirim ucretsiz karsiliyor yeme icme yatma masraflarinizi sadece yol parasi size ait. Sizi orada rehabilite ederlerken bebeginizde kreste kaliyor ve orada ilgileniyorlar. Sanirim 1- 2 haftalik bir Kur bu. Benim görumcem de gecen sene katilmisti bu programlardan birine AOK masraflarini karsilamisti.
Ikinci bir tavsiyem evlendigimden beri cocuk istiyorum ve malesef olmadi bugunde kadar. Suan tüp bebek tedavisi sonuca Hamile kaldim daha cok yeni. Allah nasip ederse Anne olacagim. Yasadigin cok zor bazen senin yasadiklarini bende yasamaktan korkuyorum. Benimde arkadasim yok ama Allaha sükür esim var. Ilerde Anne oldugumdan cocugumuz anaokuluna basladiktan sonra kendime ufak bir cevre edinebilecegimi düsünüyorum. Ben birazda bu sorunlarin tembel kaynagi esin olabilir diye dusunuyorum, eger yeterince destek olmuyorsa sana gayet muhtemel bu sorunlari yasaman. Kayinvalde bende de ayni onu geciyorum. Lutfen canini sikma.
Ha bu arada facebookta yeni bir grup kesfettim. Siddetle tavsiye ederim adi " Bebek Yapim Bakim Onarim " senin gibi yeni Anne olanlarin sorunlarina yardimci olmaya calisiyorlar. "Neden uyumuyor, neden agliyor, sütüm kesildi yardim edin" gibi konular bunlardan bir kaci.
Dövme, Annelik sabir isi. Sikma canini elbet büyücek bu bebiste

Insanlar kriz yasarlar. Üzücü de olsa. Esim saatini firlatti atti caresizlik aninda oturma odasinda ben onun yanina geldigimde kötü oldugumu söyleyerek. Cocuk yatak odasindaydi, o görmedi. Ama her ailese üzücü bazi seyler yasnair bu dogaldir kimse mükemmel degil. Sonuc önemli. Sabah aradi ise giderken serviste rüya görmüs nasil üzüldü cocuguna birsey oldu diye. Bunlari anlatmama gerek yoktu ama konu nerelere variyor..

Hava soguk olsada disari cikabilirsiniz, hem cocugada temiz hava cok iyi gelir, güzel sarin sarmalayin... Beneginizi maxi cosiye koyup banyoya yaniniza koyun, eline sevdigi bisey verin oyalansin ve o arada dusunuzi alin, haaa uzuncanak olmaz ama hallede bilirsiniz.... Yerleri süpürürken ve silerken gögsünüze baglaya bilirsiniz böylece kolaylik saglar size gerci baya büyümüs ama on onbes dakkalik bi islem sonucta... Öglenleri o uyuyorken sizde ya uyuyun yada koltuga uzanip dinlenin kendinize vakit ayirin... Yemek yaparken ona kösede bi alan hazirlayin, eline tahta kasik ufak bi tencere verin yada kapakli bisey ugrassin dursun sizde o arda yemeginizi yapin... Biraz yaratici olun, hepsine bi cözüm var, cocukla spor bile yapabilirsiniz hem ona oYun olur... Tabii ki arada bunalmaniz normal ama hergün hergün bu psikoloji olmaz... Ayrica almanyada Krabbelgruppelar var oraya yazilim, hem cocugunuz hem siz sosyallesirsiniz, arkadas edinirsiniz...

Bu yazdiklarinizi degerlendirecegim. Simdiye kadar cocugumu kimseye birakmadim krese birakmak nasil olur bilmiyorum, yasina girmesine az kaldi kres icin cok kücük. Yine bir bilgi alayim, tesekkür ederim. Bebegine Allah anali babali güzel bir hayat versin insallah =)

teşekkür ederim canım benim

Oncelikle kolay gelsin isin gercekten cok zor.. bebeqim uyunuyor yazmissin acaba bi proplemi aqrisi felanmi var.. uyku konusundada bebisini uyutmadan once ilik bi dus aldir biraz oynayin bebeqinizle ayrica yoqurdun cok faydasi oluyo uyku icin hemen uykusunu getirir belki o arada sizde dinlenirsiniz biraz.. bebeqinin suan tam oyun zamani herseyi bi tarafa birak ve sadede cocuqunla ilqilen bence..anlattiqina gore oda senin gibi yalniz akrani yok veya kendisini simartacak dedesi annneannesi veya babaannesi yok bunuda goz onunde bulundurman gerekiyo bence,cocuk aksama kadar seni ve aksamda babasini goruyo tabi bu benim dusuncelerim

Normalde plates yapiyordum cok iyi geliyor ama büyüdükce hic zaman bulamaz oldu. Gündüz en fzla bir saat falan uyuyor. Isinmak bile onbes dakika sürüyor.
Tessekkür ederim yorumun icin. Bu günler de gececek insallah =)

İnşallah bebeğiniz büyüdükçe durumlar da düzelir.Bu arada yatırma saatinizi 20:00 yazdınız diye okudum.Erken değil mi?21:00 yada 21:30 arası uyutursanız daha az uyanır gece.Meme emiyor birde sanırım uyanması normal.
Birde başımdan geçeni anlatayım o vakit;
Kızım 17 aylıkken çok huzursuzlanırdı.2 kez kustu ama afedersiniz oluk gibi.Doktoruna götürdüm ve böbreklerinde taş çıktı.25. ayımızdayız ve halen taşcıkları düşmedi.Gece uyuduğunda ağrısını daha fazla hissettiği için çok ağlayarak uyanır.
Yinede siz bir doktora götürün olur mu?

arada seviyorlar gelip o da bana yetiyor dinlenmek icin ama bu ara pek gelen giden olmadi. Benim yüzümü görüyor bebegim bir tek bütün gün. Büyüse hava isinsa annesi onu zaten parka götürecek. Yavrumun hic sucu yok ama annesinin düzelmesi lazim malesef..

Unutmuyorum bana bir travma yasattigi için değil ama... Çocukluk anilarimin hepsini hatirliyorum. Bu da bunlardan biri... en ufak bir suçlama ve ya kirginlik hissetmiyorum.

Kesinlikle sabirli olunmali haklisiniz.... Yine de bir kumanda yere firlatildi diye ne babam hasta psikopat olur ne ben sorunlu çocuk olurum

emin olsam götürürüm ama oturup konusuyor ben de kalkmazsam sacimi sekiyor. Yatirirsam da bagiriryor. simariklik oldugu cok bariz. Gececek insallah. Büyüme atagidir diye dua ediyorum huyu böyle giderse cok kötü. Gündüz bir saat uyuyor o kadar. Sekizde yatirinca da uyuyor ama gece cok uyaniyor yaninda yoksam hele basliyor bagirmaya..

Tüm sayfaları okumadım.ben de yurt dışındayım,yalnızım,eşim eve akşam 10 da gelir.depresyona girdiğim çok zaman oldu,bir buçuk yaşında çocuğum var.doğumum berbat geçmişti,20 gün boyunca hergün 6 ağrı kesici içiyordum.şu an ikinciye hamileyim.bulantı kusma halsizlik...ama hiç bir zaman çocuğumun poposu vurmadım,sizin stresiniz çocuğu daha kötü yapıyor.yapacağınız hiç bir açıklama popoya vurmayı haklı kılamaz.eşinden yardım işte.doktorundan yardım iste.olmadı al çocuğu bir aylığına ailenin yanına git.

Siz olmamışsınız şanslısınız.
Bir arkadaşım doğum yaptığında görmeye gittik kızımla.Oradaki başka bayanlardan birisi çocuğu yemek yemediği için kolundan tutup masadan sertçe kaldırdı ve bağırdı.Kızım tam 1 saat ağladı.O hareket yapılan çocuk şaşkın şaşkın baktı.
Demek ki neymiş her çocuğun hassasiyeti de farklıymış.

Arkadasin dedigi kres degil, saglik sigortasinin karsiladigi 2-3 haftalik Kur... Cocugunuzla gidiyorsunuz, gündüzleri cocugunuza bakiliyorken sizde diger annelerle vakit geciriyorsunuz, uyku sorunu cok ciddiye buna özel kurlar var, cocuk üc haftada gece 10-12 saat uyumayi ögreniyor, anneye yardimci olunuyor... Cok aglayan bi cocuksa ona göre bir kur veriliyor... Bi arastirin size iyi gelecektir...

Karsilastirmak istemiyorum ama siz karsilastiriyorsunuz. Ne mutlu size demek ki benden daha güclüsünüz. Ben de hamileligimde cok cektim gercekten yazmak dahi istemiyorum ve evde ölsem ancak ölümü bulacaklardi bana birsey olsa.
cocugum cok yaramaz evet popoya saplak olmaz. Ama canini acitmamak icin zaten rüzgar yapar gibi vururyorum ama cok büyütmüsünüz gercekten canini acittimi düsünebilmeniz sasirtiyor beni. Sadece sizin icin yazmadim bunlari . Tesekkür ederim yorumunuz icin

gündüzleri 1 saat az uyuyormuş. gündüz uykusunu 2 saate çıkarıp akşam 9.30 gibi yatırsan. çünkü sekiz çok erken. gündüz 1 saat uyku da çok az. bebeklerin uyku düzeni bizim gibi değil. akşam 8den sabaha kadar kesintisiz uyumasına imkan yok. gündüz uykusunu çoğaltıp. akşam biraz daha geç uykuya yatır bence. erken yatırmaya çalıştığın için de gerilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…