Heeee sende başlarsın yarın benim gibi sus kızım sus oğlumİnş konuşur yakında az kalmış
Isigi acma. Gunduz ne kadar uyuyor?Insallah bir derdi yoktur. Cünkü bir cocuk icin bile fazla direniyor. Herseyi anliyor. Emiyor ayni sizinki gibi. Ama ikna edemiyorum bir türlü uyumaya geceleri. Uykudan uyanip bagiriyor oturup. Bu gece de muhtemelen böyle gececek. Acacagim isigi ve onunla oyun oynayacagim. Yapacak birseyim kalmadi artik.
Bir ara ben de psikologa gitmek istedim, ama bu ulke oyle ki... En ufak suphelenseler bebegi hemen benden alir koruyucu aileye verirler. Psikolojimin duzeldigine emin olmadan da vermezler.
Oglumdan ayri ne ben ne oglum iyi olabilir.
Esim surekli beni negatif yorumlariyla da yoruyor. Neden evimiz surekli daginik, neden bulasiklari biriktiriyorsun hemen cikani yikamiyorsun, simdi boyleyse 2 cocukla evi b.k goturur. Gelecekten umutsuzum vs bik bik otuyor beni daha da sinirlendiriyor.
Isigi acma. Gunduz ne kadar uyuyor?
Kararli ol iyi bir uyku egitimi ver.
Bir kac gun aglar sonra alisir. Ama kalkip oyun oynarsan bunu her gece yapmaya devam edecek bilesin.
Gecesi gunduz olmus, o yuzden uyumak sacma geliyor ona.
Ingilteredeyim. Esim malesef mukemmeliyetci, yemek yapiyorum da, daginiklik konusunda beni yoruyor.Sen de mi yurt disindasin? Evet ailelerin elinden aliyorlar cocuklari. Hele ki Türklerin cok duydum. Ben de korkmaya basladim gercekten. Ya beni de alirlarda psikolojin bozuk diye! Hayir gidemem. Bol bol dua edecegim. Kizimi elimden alirlarsa asil biterim ben. Cok sükür esim cok rahat hatta yemek yapmayayim da disardan yiyim diye bakiyor. Ama ben mükemmelliyetciyim biray, benim icin zor oluyor.
Buyume atagi olabilir, dis olabilir, karni acikiyor, susuyor olabilir, sen bu gunlerde duZenini bozmamaya bak.Bir düzeni vardi. Geceleri böyle yapmaya 4 gündür falan basladi. Acaba büyüme atagi olabilir m? Ya da devam ederse doktora gidecegiz. Dis olur belki diyorum ama emin degilim. Sekiz tane dis cikardi önden simdiye kadar.
Ingilteredeyim. Esim malesef mukemmeliyetci, yemek yapiyorum da, daginiklik konusunda beni yoruyor.
Kendi de duzenli degil: oglan gun boyu dagitiyor, ben de sagolayim pek duzenli sayilmam. Esim surekli sikayet edince deliriyorum.
Valla bir soyluyor susuyorum, iki soyluyor susuyorum. Ayni gun icinde 3. Sikayeti duyunca patliyorum artik.Cok sinir bozucu olmali. Benim kayinpederim öyle misafire geliyorlar sevmek icin panik oluyorum ama cok da bitkin oluyorum. Artik tozlar kaliyor. Her seye yetismek mümkün degil cocukla. Siz kendinizi de düsünün esinizin laflarina kafanizi takmamaya calisin
Buyursun kendi yapsin. Nazlanin. Esim cok tembel, inanilmaz tembel. Nazlaninca suyu bile getirir ama kiyamiyorum. Sen ondan iste bakalim ne yapacakValla bir soyluyor susuyorum, iki soyluyor susuyorum. Ayni gun icinde 3. Sikayeti duyunca patliyorum artik.
Yapiyor. Ama yapinca daha cok konusuyor.Buyursun kendi yapsin. Nazlanin. Esim cok tembel, inanilmaz tembel. Nazlaninca suyu bile getirir ama kiyamiyorum. Sen ondan iste bakalim ne yapacak
Artik dayanacak gücüm kalmadi. Öyle yorgunum ki..
Daha önce konu actim yasadigim yerde yalnizim, cevre dinin diyenler icin söylüyorum o sansim da yok. Yurt disindayim, parklarda arkadas edinin deseniz o da olmuyor malum kültür farkimiz var..
Dün gece dayanamadim yavrumun poposuna sap sap attim. Cildiracak gibiydim, kendime hakim olmamiyorum. Bütün gece bagiriyor, kac gündür uyku uyumadim ama bagirmasa en azindan. Bir derdi de yok.
Kendimi berbat hissediyorum, gece basimin sag tarafinda kursun vardi sanki cok agriyordu.
Ben artik cocugumla gülmek eglenmek istiyorum. Bu halimle ne gülebiliyorum ne de güldürebiliyorum.
Dus alamiyorum, pesimden ayrilmiyor. Gündüz uykusunda zaman bulup yemek yapiyorum. Bugün onu da yapmayacagim. Burada sizinle konusmak istiyorum. Buna cok ihtiyacim var.
Havalar günes acca da yürüyüse ciksam diye bekliyorum. Hic yardim edenim yok, kaynanam arada ugrar. Aramiz söyle ki, ondan pek birsey isteyemiyorum. Bu konu baska acmak dahi istemiyorum.
Durumum söyle. Gülemiyorum. Bitkinim. Aglamamak icin zor duruyorum. Sezeryan oldum ve sürekli yara yerim agriyor. Kendime aynada bakmak istemiyorum.
En cok da cocugumla güzel ilgilenemiyorum. Icten ice bu bitiriyor beni. Bazen kiziyorum, hele ki geceleri. Hic sucu yok ama annesi gercekten kötü durumda. Bunlari yazarken bile gözlerim doldu. Cocuguma bunu yapmaya hakkim yok ama su an sevkate ve dinlemeye o kadar ihtiyacim var ki.
Bazen birsey olsa da hastanede yatsam birkac gün, belki dinlenirim diyorum. Sirf dinlenebilmek icin istiyorum bunu..
Kendimce evde spor yapardim, yürüyüse cikardim. Kendimi oyalamaya calisirim ama artik bu bile mümkün degil. Evim daginik, her seye yetisemiyorum. Nasil zaman geciyor anlamiyorum bile. Söyle doya doya aglasam...
Yaklasik bir senedir gece uyku uyumadim hic. En fazla bes kere 6 saat uyudugum olmustur bir sene boyunca.
Güclü olmaya calisiyorum. Bunlar kücük dertler diyorum. Ama herseyden bikmis durumdayim. Gülemiyorum. Artik bana hicbirsey zevk vermiyor. Psikolojik destek almak istiyorum ama yasadigim yerde dile cok hakim degilim. Doktora gitsem bile bana ne faydasi olacak. Sirf sakinlesmek icin hap verseler yeter diyorum..
Gercekten herseyi tüketmis gibiyim..
Yapiyor. Ama yapinca daha cok konusuyor.
Surekli ogut veriyor. Bence yapmasin da konusmasin da :)
merhabalar...tam olarak diğer şartlarınıxı bilmediğim için yorum yapmak zor aslında...her insanın yaşantısı kendine özgü aslında ancak anladığım ağır bir depresyonda gibisiniz...bebeğinizin tepkilerinin anormal olduğunu sanmıyorum ancak sizin tahammul sınırınız düştüğü için kaldırmakta zorlanıyorsunuz sanırım...bu noktada eşinizin desteği arkadaşlığı çok önemli ama yorumları tam okuyamadım o da eksik sanırım...kesinlikle yardım almalısınız...türk bir doktor bulabilirsiniz belki...nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bi arastırın belki bir turk doktor vardır dilini anlayabileceğiniz...kendi çabanızda çok önemli tabi ama bir tıbbi destek iyi olur gibi...
Evet sartlar beni bu hale getirdi. Destek almam lazim. Esim elinden geleni yapiyor ama cok calisiyor is ssatleri böyle. O kadar üzgünüm ki artik kendime söz verdim sesimi yükseltmeyecegim diye bebegime kizmayacagim diye. Neredeyse bir senedir cok sabirli davrandim ama galiba tasma noktama varmisim. Kendi kendimi telkin ediyorum. Doktor isini de düsünecegim..
canım esinlikle seninle ilgili değil bu durum...kendini suclama...tepkilerin yuksek olabilir ama sinirlerin yıpranmış...vucudumuz gibi ruhumuzda hastalanır ilaç ve tedavı ister...grip olduğumuzda dur kendimi konrol edeyim hemen iyileşeyim diyebiliyor muyuz...bu da öyle...bazen kontrolden cıkarız...bazen biraz cıkarız kontrolden kendimiz halledebiliriz bu durumu...bazen biraz fazla cıkarız bir destege ihtiyacımız olur...bu forum konusmak içini dökmek için çok guzel bir mekan ...biz hep buradayız...inş aradığın tıbbı yardımı da bulursun...bu tıbbı yardımı ararken olumlu duşunceler geliştirmeye çalış zihninde...sinirlenince kızdığının farkına varıp derin nefes al...umursamamayı öğrenmeye çalış...günde yarım saat olsun çok sevdiğin bir şeyi yapmaya çalış...duzenli beslen...neşeli muzıkler dinle...kendine basıt dinlendirici bir hobi bulmaya calış... :))
Aaaaa evet bak boyle bise de olabilir Allah korusun tabii de..Çocuğunuzun durmadan bağırdığını soyluyorsunuz acaba kulaklarında sorun olabilir mi...siz ve eşiniz depresyondasınız ırası bariz ama birde çocuğunuzu doktora gosterseniz belki sıkıntısı vardır halledilirse siz de daha rahat edersiniz. Veyahut sesinide keşfediyor olabilir...ama çoğu gitmiş azı kalmış yaşıda gelmiş emin olun duzelecek.
rica ederim ne demek....o zaman kendinizi şuna inandırarak uyuyun yarın mutlu uyanacağım.....ve her ne hissederseniz hissedin uyandığınızda gülümseyin ve gidip kızınızı öpün.... neşeli bir müzikle guzel bir kahvalı hazırlayın...yalnız dahi yeseniz kusursuz bir kahvaltı olsun.. :) eminim gununuzun kalan kısmında bu başlangıcın faydasını göreceksiniz :)) sohbet etmek istersenizde her ne olursa olsun hep buralardayım :)) kolay gelsin...kızınızı benim içinde opün ve ona guzel şeyler anlatın...bebekler sizi anlar...sizi mutlu görunce o da sakınleşecektir :) görüşürüzHavalar isindigi gibi hergün gözlügümü takip parka gidecegim kizimi salincak da sallayacagim. Bunu hayal ederek mutlu oluyorum. Hobilerim icin ise zaman yok. Kk hobim oldu cünkü kizim bölse de sorun olmuyor. Insallah yarin üzgün bir kaple uyanmam. Onun gülümsemesini görmek icin neler vermem su an.. Tesekkür ederim güzel yorumlariniz icin =)
rica ederim ne demek....o zaman kendinizi şuna inandırarak uyuyun yarın mutlu uyanacağım.....ve her ne hissederseniz hissedin uyandığınızda gülümseyin ve gidip kızınızı öpün.... neşeli bir müzikle guzel bir kahvalı hazırlayın...yalnız dahi yeseniz kusursuz bir kahvaltı olsun.. :) eminim gununuzun kalan kısmında bu başlangıcın faydasını göreceksiniz :)) sohbet etmek istersenizde her ne olursa olsun hep buralardayım :)) kolay gelsin...kızınızı benim içinde opün ve ona guzel şeyler anlatın...bebekler sizi anlar...sizi mutlu görunce o da sakınleşecektir :) görüşürüz
Cok sükür öyle degil yani en ufak sese kulak kabartir hemen. o yüzden geceleri mutfaga giremiyorum sese uyaniyor diye. Cok sükür Rabbime. Kiziniz icin üzüldüm ama artik cihazlarla hersey daha kolay, buna seviniyorum. Sesinizden mahrum degil meleginiz..Aaaaa evet bak boyle bise de olabilir Allah korusun tabii de..benim kizimda isitme engelli ve cihazini cikardigimiz zaman sesini duyabilmek icin ciyak ciyak bAgirir. Yine Allah gostermesin diyorum ama konu sahibi bi doktora git istersen gerekli testler yapilsin