- 30 Nisan 2014
- 2.647
- 9.799
- 358
Ama çalışınca bir sürü konu olur işte :) iş dışında asla iş hakkında konuşmam zaten yeterince bunaliyorsun. Bir de kadın evde niye gezmesin ne yapabilir ki başka .Hadi bir iki kişi dese neyse de.
Herkes aynı şeyi diyorsa demek ki aklın yolu bir.
Bu eltili konularda degişmeyen ve asla şaşmayan madde başlıkları
1- evimiz var (kendimiz aldık)
2- Ben çalışıyorum, o oturuyor.
3- bizim arabamız üst segmen, eltim tofaşcı hjkfhhfhaf ,
4- Onun çocuklarına bakıyorlar, benimki bostan korkulugu.
5- Eltim hep gezmelerde, benim saçım süpürge.
6- Giyiminde iş yok ben daha edepliyim.
7- Ben çok sakinim diye hürmet görmüyorum ama eltim cazgır diye herkes ona süt liman.
Birde tamam ortak payda bulamayabilirsin konuşmak içinde sonuçta atom parçalamıyorsunuz, ya da fok balıklarının çok yalnız olması üzerine fikir teatisi yapmıyorsunuz, düşünce sistemleri üzerine tez yazmıyorsunuz...
Altı üstü ortama Türk ailesiyiz hepimiz..
Evimizde konuşulan konular belli.
Ne yani şimdi ?
dediğiniz gibi ben ev iş arasında sonsuz bir döngüye girdim galiba kendimi çok kötü hissediyordum konuyu açtığıma pişman oldum daha da kötü oldum kadının düşmanı kadındır demek istemiyorum öyle bir lafa inanmıyorum çünkü herkes gerçekleri yüzüme vurmak istermişçesine yorumlarda bu kadar acımasız diye düşünüyorum hoş olsun onlar yazıp başka konuya geçerek oraya da tıkır tıkır yazıyorlar yazdıkları ve acımasızlıkları bana kalıyor hiç konu açmamalıydım :)Derdinizi gayet güzel anlattınız. Kıskandığınızı kendiniz de kabul ediyorsunuz. Kayınvalidenize gitmeyin, whatsapp durumlarına bakmayın. İlgilenmeyin. Kıyafetinden size ne? Kayınvalidenizi ne ilgilendiriyor onun kıyafeti? Bence siz dönüp kendi hayatınıza bakın. başkalarının gezip tozmasına, kıyafetlerine ve mutluluğuna bu kadar kafayı taktığınıza göre kendi hayatınızda meşgul olabileceğiniz bir şey yok. Ayrıca 14 yıllık evli ama pilav yapmayı bilmiyor ne demek? Herkes pilav yapmayı bilmek zorunda mı ya da evli bir kadın çok iyi yemek yapabilmek zorunda mı? Etek giyerse bakılırmış, nefs varmış, göz kayarmış.... Kaymasın arkadaşım. Kocalarınız nefsine sahip çıkmayı bilmeyen adamlarsa yanında ne işiniz var zaten. Bence siz biraz kendi hayatınıza odaklanın, sosyalleşin, ev-iş arasında kaybolmayın. Kayınvalidenize gitmektense eşinizle evinizde baş başa keyifli vakit geçirin.
Siz neden bu kadar takıldınız bu noktaya ve cevap vermediğim halde sürekli olarak yazıyorsunuz anlayamadım ?Kaçınız AUDİ marka arabasıyla (küçük bile yazmaya kıyamadım ) k.validesine yemek alıp geri dönüyor ha ?
Hepiniz yürüyerek gidiyorsunuz be !
Fakir fakir konuşmayın.
Yalnız kadının düşmanı sensin.dediğiniz gibi ben ev iş arasında sonsuz bir döngüye girdim galiba kendimi çok kötü hissediyordum konuyu açtığıma pişman oldum daha da kötü oldum kadının düşmanı kadındır demek istemiyorum öyle bir lafa inanmıyorum çünkü herkes gerçekleri yüzüme vurmak istermişçesine yorumlarda bu kadar acımasız diye düşünüyorum hoş olsun onlar yazıp başka konuya geçerek oraya da tıkır tıkır yazıyorlar yazdıkları ve acımasızlıkları bana kalıyor hiç konu açmamalıydım :)
Yazan sensin diye olabilir mi acaba ?,Siz neden bu kadar takıldınız bu noktaya ve cevap vermediğim halde sürekli olarak yazıyorsunuz anlayamadım ?
Hayır ben sizin yorumlarınıza cevap vermediğim halde siz her yazdığım yoruma fikrinizi belirtiyorsunuz ben gereksiz buldum açıkçasıYazan sensin diye olabilir mi acaba ?,
Onunki ford benim ki audi diyen biri 2003 modele binmez zatenGerçekten yanlış anlıyorsunuz herkesin öğrenmesi benim ne işime yarayacak içinizde hanginiz beni gerçek hayatta tanıyor veya gördü ki Türkiye’de yaşıyoruz ve tahminimde 15.000 tane bu marka araç vardır hangi biri benim ya da ne model nerden biliyorsunuz belki Audi ama 2003 model çok ucuz bişey bilip bilmeden yorum yapmanız beni hayli üzdü
Cevap vermen için yazmıyorum ki sana :)Hayır ben sizin yorumlarınıza cevap vermediğim halde siz her yazdığım yoruma fikrinizi belirtiyorsunuz ben gereksiz buldum açıkçası
Eltin icin esine catma o kendi basitligiyle kalsin sen tahsilli kulturlu bir kadinsin kaliteni bu yonden ortaya koy orasini burasini acmakla olmuyo onun eside nasil musade ediyor hayret insan oturmasina kalkmasina azcik dikkat eder sen o varken onun anlamayacagi kulturlu seylerden bahset bastir onu bosver bende gorumcemden bu yonde cok cektim benden 10 yas buyuk olmasina ragmen afedersin benle bilmem ne yarisina giriyor her defasinda lafi koyuyorum ama anlayana iste 2. Univ. Yazildim kendisi lise mezunu basliyor taslamaya en sknunda tum bagimizi koparttik cunku zehriyle benide curutuyodu hiic onunla yarisa girmedim sende umursama o senin kalemin degil belli ki bunu ona hissettir.Kuzularım merhaba öncelikle hepinizden özür diliyorum hayatta ne büyük dertler var biliyorum ama yıllardır bu durum da benim psikolojimi bozmak üzere... Biz eşimle sevgili olduğumuzu ailelere açıkladığımızdan beri (4yıl oluyor) eltim beni yarış halinde olması gereken biri haline getirdi nerdeyse. Ben üniversite mezunu güzel bi şirkette çalışan bir bayanım Eşiminde işi çok iyi bu yüzden eşim benden maddi hiçbirşey talep etmez Yani bizim halimiz çok şükür bu kadar iyiyken eltim Lise mezunu onunda eşinin durumu benim eşim gibi hemen hemen aynı yani böyle şeyler söylenmez ama onlar ford marka bir araç aldılar ehliyeti olduğu için araba onda kalıyor bizim de audimiz var sınıf olarak elbette çok çok üstü ama bir görseniz benim arabammmm benim arabamm diyip duruyor küçük dağları ben yarattım misali gezer şunu aldım bunu sattım bu çok pahalıydı ama Gökhan (Eşi) bunu al dedi hemen aldım 1 dakika evde oturduğunu görmeniz mümkün değil yani ful gezmelerde birde gezdiği görüştüğü tüm arkadaşlarının dedikodusunu yapar kayınvalideme gelip bende hepsini duyarım ama hiç katılmam sevmem ben öyle dedikodu felan zamanında benim için ve ailem içinde çok yapmıştı ama eşim kesti dilini diyeyim o zamandan beri yapmaz. Yani ben sabahtan akşama kadar çalışan bir insanım akşamda kayınvalideme yemeğe gittiğimde onun gezme alışveriş maceralarını dinlemek ister istemez beni çok geriyor yani birde ben çalıştığım için mecbur hep pantolon giyiyorum ama o evinden Çıkıp kayınvalideme gelirken etek Veya kısacık elbiseler felan giyip geliyor Eşimde orda oluyor ve patavatsızca eğilmeleri felan oluyor sürekli görüyorum eşimde farkında ben dönüp bakmam öyle bir kadına felan diyor ama tam eşimin önünde kısacık elbisesiyle lap diye eğiliyor ben ne yapsam hemen aynısını yapıyor görmeniz lazım yani kafayı yiyeceğim artık Ayrıca kayınvalidem ve kayınpederimde hareketlerinden çok şikayet ederler biz baş başa kalınca ama onu gördüklerinde başlarına taç ediyorlar herkese her lafı söyler sakınmaz ama resmen ilah gibi kimse ona bişey demez hayret ediyorum ben bu kadar sessiz pasif olmakla Acaba hata mi ediyorum diyorum çok bunalıyorum artık zaten pandemi var hiçbiryere gidip hiçbir arkadaşımı göremiyorum sabahtan akşama kadar çalışıp akşam böyle boş işler dinlemek beni deli etmek üzere gerildiğim için eşime çatıyorum geçen hafta çok ağladım kavga ettiğimizde bıktım artık bu düzenden dayanamıyorum diye eşimde hak veriyor bana ama elinden birşey gelmiyor napsın ...
Maşallah sizde dedikodu konusunda eltinizden geri kalmamışsınız... Onu bilmem de sizde bayağı iticisiniz. Ben en çok kayınvalideye acıdım14 yıllık evli ve pilav yapmayı bilmiyor... tabi hergün kayınvalidemde :)) Biz çalıştığımız için kayınvalidem sağolsun hergün gidelim orda yiyelim istiyor ama ben bazen kafam kaldırmayacağı için araba ile gidip yemeği alıp geri evime dönüyorum eskiden çok sık görürdüm şu sıra haftada 2-3e düştü ama görmediğim günler de whatsapp durumları ile kendini hatırlatıyor :))
dediğiniz gibi ben ev iş arasında sonsuz bir döngüye girdim galiba kendimi çok kötü hissediyordum konuyu açtığıma pişman oldum daha da kötü oldum kadının düşmanı kadındır demek istemiyorum öyle bir lafa inanmıyorum çünkü herkes gerçekleri yüzüme vurmak istermişçesine yorumlarda bu kadar acımasız diye düşünüyorum hoş olsun onlar yazıp başka konuya geçerek oraya da tıkır tıkır yazıyorlar yazdıkları ve acımasızlıkları bana kalıyor hiç konu açmamalıydım :)
Bakın ne eltinizin tavırlarını ne buradaki yorumları bu kadar içsellestirmeyin.
kocama cattım ağladım demissiniz. niye? eltinizin tavırları yüzünden değer mi peki? değmez. Calışan bayansınız eltinizin tavırları ve buradaki yorumlardan baska seylerle dolu olmalı kafanız bunları takacak zamanınız olmamalı.
Ben de çalışıyorum. Çocuğumda var cevremde eltiniz gibi insanlarda var ama yaptıgım sey mesafe koymak ve kendi evimle isimle mesgul olmak.
Benim eltim yok ama kayınvalidemin bizimle yasıt erkek kardesı ve esi kayınvalideme sıksık gelip bizi orada gorunce bizim canimizı sıkmak icin hareketler sergilediler. Hatta esimin dayisı esime o benim de annem beni o buyuttu sen yokken ben vardım bile dedi esimin yüzüne esi de beni gorunce ay ben cocugumu birakıp calisamam muhabbeti yapıyordu.
Biz esimle ne yaptık peki onlarla karsılasmamak icin kayınvalideme gitme sıklığımızı azalttık oldu bitti. Sıklık azalınca onlarla da karsılasmadık. Alsın onların olsun kayınvalidem biz kendi evimizde kendi kendi cocuğumuzla kendi hayatımızla mutluyuz.
Size de bunu tavsiye ederim. Cekin kendinizi esinizle görüsme sıklığını azaltın. hafta sonu bol bol yemek yapıp atın dolaba yemekler bitince aparatif gecistirin ama kafanız rahat olsun.
Ağlamaya eşe çatmaya gerek yok.
Konu başında hergün gidiyordunuz, yorumlara göre şekillenip arada gidiyor oldunuz nedenseÇok teşekkür ederim elimden geldiğince az gitmeye çalışıyorum ama bazen yorgun olduğumda gitmek mecburiyetinde oluyorum cevabınız için çok sağolun iyi geldi
Kayınvalide ne düşünüyor acaba her akşam evinde hazır yemek bekleyen sizler hakkında. Azıcık aşım kaygısız başım diye bir laf var. Eltiden böylesine rahatsız olsam evimde haftaiçi beş gün ekmek arasına peynir koyar yerim. Pilav yapamıyor diye eltiyi eleştir ama her gün kvde yemek ye ve hatta gitmek istemediğinde arabayla (Audi) git yemek al. Müthiş.
Eltinizin konu açması gerekirken sizin açmanız trajikomik. Tamam tamam sizin audiniz var siz daha zenginsiniz mi diyelim ? Yada edepsiz elti kısacık elbise giyiyor tebrikler siz pantolon mu diyelim ? Ne diyelim ? Kıskançlık başınıza vurmuş geçmişler olsun.Kuzularım merhaba öncelikle hepinizden özür diliyorum hayatta ne büyük dertler var biliyorum ama yıllardır bu durum da benim psikolojimi bozmak üzere... Biz eşimle sevgili olduğumuzu ailelere açıkladığımızdan beri (4yıl oluyor) eltim beni yarış halinde olması gereken biri haline getirdi nerdeyse. Ben üniversite mezunu güzel bi şirkette çalışan bir bayanım Eşiminde işi çok iyi bu yüzden eşim benden maddi hiçbirşey talep etmez Yani bizim halimiz çok şükür bu kadar iyiyken eltim Lise mezunu onunda eşinin durumu benim eşim gibi hemen hemen aynı yani böyle şeyler söylenmez ama onlar ford marka bir araç aldılar ehliyeti olduğu için araba onda kalıyor bizim de audimiz var sınıf olarak elbette çok çok üstü ama bir görseniz benim arabammmm benim arabamm diyip duruyor küçük dağları ben yarattım misali gezer şunu aldım bunu sattım bu çok pahalıydı ama Gökhan (Eşi) bunu al dedi hemen aldım 1 dakika evde oturduğunu görmeniz mümkün değil yani ful gezmelerde birde gezdiği görüştüğü tüm arkadaşlarının dedikodusunu yapar kayınvalideme gelip bende hepsini duyarım ama hiç katılmam sevmem ben öyle dedikodu felan zamanında benim için ve ailem içinde çok yapmıştı ama eşim kesti dilini diyeyim o zamandan beri yapmaz. Yani ben sabahtan akşama kadar çalışan bir insanım akşamda kayınvalideme yemeğe gittiğimde onun gezme alışveriş maceralarını dinlemek ister istemez beni çok geriyor yani birde ben çalıştığım için mecbur hep pantolon giyiyorum ama o evinden Çıkıp kayınvalideme gelirken etek Veya kısacık elbiseler felan giyip geliyor Eşimde orda oluyor ve patavatsızca eğilmeleri felan oluyor sürekli görüyorum eşimde farkında ben dönüp bakmam öyle bir kadına felan diyor ama tam eşimin önünde kısacık elbisesiyle lap diye eğiliyor ben ne yapsam hemen aynısını yapıyor görmeniz lazım yani kafayı yiyeceğim artık Ayrıca kayınvalidem ve kayınpederimde hareketlerinden çok şikayet ederler biz baş başa kalınca ama onu gördüklerinde başlarına taç ediyorlar herkese her lafı söyler sakınmaz ama resmen ilah gibi kimse ona bişey demez hayret ediyorum ben bu kadar sessiz pasif olmakla Acaba hata mi ediyorum diyorum çok bunalıyorum artık zaten pandemi var hiçbiryere gidip hiçbir arkadaşımı göremiyorum sabahtan akşama kadar çalışıp akşam böyle boş işler dinlemek beni deli etmek üzere gerildiğim için eşime çatıyorum geçen hafta çok ağladım kavga ettiğimizde bıktım artık bu düzenden dayanamıyorum diye eşimde hak veriyor bana ama elinden birşey gelmiyor napsın ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?