• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen elti sorunum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vaveylaya katılıyorum.
Yemeklerini yap, dolaba at, kv deye gitmen azalır.
Eltiyi de görmemiş olursun hiç canın sıkılmaz.
Sulu yemekler yap, sebze yemekleri yap, işten gelince yanına pilav makarna salata oldu bitti.
Kimseye minnetin olmaz.

Ben her gün işten kv deye yada anneme gitsem hiç dinlenemem inan.
Yorumunuz için teşekkür ederim dikkate alacağım ama keşke konuyu hiç açmasaydım hata ettim galiba :) eskiden sadece kendi iç sesimle savaş veriyordum şimdi sayfalar dolusu insanların fikriyle vereceğim :)

Bakın ne eltinizin tavırlarını ne buradaki yorumları bu kadar içsellestirmeyin.

kocama cattım ağladım demissiniz. niye? eltinizin tavırları yüzünden değer mi peki? değmez. Calışan bayansınız eltinizin tavırları ve buradaki yorumlardan baska seylerle dolu olmalı kafanız bunları takacak zamanınız olmamalı.

Ben de çalışıyorum. Çocuğumda var cevremde eltiniz gibi insanlarda var ama yaptıgım sey mesafe koymak ve kendi evimle isimle mesgul olmak.

Benim eltim yok ama kayınvalidemin bizimle yasıt erkek kardesı ve esi kayınvalideme sıksık gelip bizi orada gorunce bizim canimizı sıkmak icin hareketler sergilediler. Hatta esimin dayisı esime o benim de annem beni o buyuttu sen yokken ben vardım bile dedi esimin yüzüne esi de beni gorunce ay ben cocugumu birakıp calisamam muhabbeti yapıyordu.

Biz esimle ne yaptık peki onlarla karsılasmamak icin kayınvalideme gitme sıklığımızı azalttık oldu bitti. Sıklık azalınca onlarla da karsılasmadık. Alsın onların olsun kayınvalidem biz kendi evimizde kendi kendi cocuğumuzla kendi hayatımızla mutluyuz.

Size de bunu tavsiye ederim. Cekin kendinizi esinizle görüsme sıklığını azaltın. hafta sonu bol bol yemek yapıp atın dolaba yemekler bitince aparatif gecistirin ama kafanız rahat olsun.

Ağlamaya eşe çatmaya gerek yok.
düşünceleriniz için çok teşekkür ederim iyi geldi ben hatalarım olduğunu elbette biliyorum ama bu kadar insanın da yükleneceğini tahmin edememiştim :)

Kuzularım merhaba öncelikle hepinizden özür diliyorum hayatta ne büyük dertler var biliyorum ama yıllardır bu durum da benim psikolojimi bozmak üzere... Biz eşimle sevgili olduğumuzu ailelere açıkladığımızdan beri (4yıl oluyor) eltim beni yarış halinde olması gereken biri haline getirdi nerdeyse. Ben üniversite mezunu güzel bi şirkette çalışan bir bayanım Eşiminde işi çok iyi bu yüzden eşim benden maddi hiçbirşey talep etmez Yani bizim halimiz çok şükür bu kadar iyiyken eltim Lise mezunu onunda eşinin durumu benim eşim gibi hemen hemen aynı yani böyle şeyler söylenmez ama onlar ford marka bir araç aldılar ehliyeti olduğu için araba onda kalıyor bizim de audimiz var sınıf olarak elbette çok çok üstü ama bir görseniz benim arabammmm benim arabamm diyip duruyor küçük dağları ben yarattım misali gezer şunu aldım bunu sattım bu çok pahalıydı ama Gökhan (Eşi) bunu al dedi hemen aldım 1 dakika evde oturduğunu görmeniz mümkün değil yani ful gezmelerde birde gezdiği görüştüğü tüm arkadaşlarının dedikodusunu yapar kayınvalideme gelip bende hepsini duyarım ama hiç katılmam sevmem ben öyle dedikodu felan zamanında benim için ve ailem içinde çok yapmıştı ama eşim kesti dilini diyeyim o zamandan beri yapmaz. Yani ben sabahtan akşama kadar çalışan bir insanım akşamda kayınvalideme yemeğe gittiğimde onun gezme alışveriş maceralarını dinlemek ister istemez beni çok geriyor yani birde ben çalıştığım için mecbur hep pantolon giyiyorum ama o evinden Çıkıp kayınvalideme gelirken etek Veya kısacık elbiseler felan giyip geliyor Eşimde orda oluyor ve patavatsızca eğilmeleri felan oluyor sürekli görüyorum eşimde farkında ben dönüp bakmam öyle bir kadına felan diyor ama tam eşimin önünde kısacık elbisesiyle lap diye eğiliyor ben ne yapsam hemen aynısını yapıyor görmeniz lazım yani kafayı yiyeceğim artık Ayrıca kayınvalidem ve kayınpederimde hareketlerinden çok şikayet ederler biz baş başa kalınca ama onu gördüklerinde başlarına taç ediyorlar herkese her lafı söyler sakınmaz ama resmen ilah gibi kimse ona bişey demez hayret ediyorum ben bu kadar sessiz pasif olmakla Acaba hata mi ediyorum diyorum çok bunalıyorum artık zaten pandemi var hiçbiryere gidip hiçbir arkadaşımı göremiyorum sabahtan akşama kadar çalışıp akşam böyle boş işler dinlemek beni deli etmek üzere gerildiğim için eşime çatıyorum geçen hafta çok ağladım kavga ettiğimizde bıktım artık bu düzenden dayanamıyorum diye eşimde hak veriyor bana ama elinden birşey gelmiyor napsın ...
Kayınvalidene yemeğe gitmezsen ve eltinle aynı ortamda bulunmaktan kaçınırsan sorun çözülür gibi beraber mi yaşıyosunuz ailecek

ben kv yerinde olsam hepsini kovalarım aş evi muamelesi resmen.
her gün onca kişiye yemek yapıcam ki eltinin çocukları da vardır.
kapıdan yemeği alıp gidecek biri.. ne kurması ne toplaması ne yıkamasına yardım yok.
gel al da indirim var zaar..
Çalıştığı için yemek yapamamak diye bir mazeret mi var bir de? Ben çevremde hiç görmüyorum bunu herkes bir şekilde yapıyor yemeğini. Ama KK da kaç defa okudum.

Sırf çalışmayıp sizden çok gezdiği ve kendi kazancı olmamasına rağmen mutlu olduğu için kıskanıyorsunuz.
Hiç de size inat bir şey yaptığını sanmıyorum kadının.
Bence siz de işten çıkın sabahtan akşama kadar kim daha çok gezecek onu yarıştırın mutluluğu onda bulursunuz.
Bu neymiş ya.

Çalıştığı için yemek yapamamak diye bir mazeret mi var bir de? Ben çevremde hiç görmüyorum bunu herkes bir şekilde yapıyor yemeğini. Ama KK da kaç defa okudum.
Esra her gün taze yemek yapmaya çalışıyorum evde.
Kızım var çünkü.
Yogurdumu bile mayalamaya çalışıyorum, kızım ev yogurdunu yiyor diye.
Her gün 2 saat işe gitmek için yol çekiyorum.
yarım saat olmak üzere git gel yürüme mesafem 1 saatte o tutuyor.
Öleyim ben ya.

dediğiniz gibi ben ev iş arasında sonsuz bir döngüye girdim galiba kendimi çok kötü hissediyordum konuyu açtığıma pişman oldum daha da kötü oldum kadının düşmanı kadındır demek istemiyorum öyle bir lafa inanmıyorum çünkü herkes gerçekleri yüzüme vurmak istermişçesine yorumlarda bu kadar acımasız diye düşünüyorum hoş olsun onlar yazıp başka konuya geçerek oraya da tıkır tıkır yazıyorlar yazdıkları ve acımasızlıkları bana kalıyor hiç konu açmamalıydım :)
İki eltim var bazen yazdıklarınızdan daha beterini yaşıyorum ben en son gelinim bana yapılanlar hep kıyaslandı kendileriyle. Fiyat farkı kalite farkı . Çocuk olunca daha beterini yaşayacaksınız durumlarda eşit üstelik ..kıskançlığın maddiyata bağlı olduğunu düşünmüyorum.ben normal hayatta eltilerimi tanısam selam vereceğim tipler değil çok farklıyız hayata bakışımız bir tanesi sizin gibi kp fermuari açık kalmış baba kapatirmisin dedim nasıl söyledin utanmadinmi dedi bana ben ona baba demişim kaç yaşında adam açık mı gezsin dedim ben söyleyemem sende soylememelisin dedi. ben şok,namusu bacak arası da zannetmek giydiği kıyafetleri eleştirmek böyle bir şey. anlaşamıyoruz yani üç elti kafa yapıları farklı. formülünü söyleyeceğim size iyi dinleyin "mesafe mesafe mesafe" ilk zamanlar çok görüşürduk baktım kafalar uymuyor gelip gitmemeye başladım şimdi evime ne zaman geldiler hatırlamam, KV denk geliriz arada.ararım KV kimse yoksa gitmeye çalışırım denk geldiğimizde de kızımla uğraşırım muhabbeti en aza indiririm sizede tavsiye ederim madem kafaniz uyuşmuyor ..

elti 14 yıllık evliymiş konu sahibesi kendi düzenini kurmak yerine eltinin düzenine uymuş.
ne düşündü bilmiyorum belki yine kıskandı o yemek yapmıyor bende yapmıyım diye yada işine geldi.
eltinin bu konuda eleştirilecek tek şeyi asalaklığı.
düşüncesiz insanın düzenine uyup kv yi kullanmak bu.
binmişler kadının tepesine resmen.

Kıskanıyorsunuz gibi bir hava sezdim :) isten gelince sizde giyin etek iş ile ne alakası var, iste pantolunu giyersin eve gelip bir yerlere giderken etek :) Ayrıca istediğini giyebilir kimseyi alakadar etmez.

Sizin yaptıklarınızı uyguluyormuş ya uygulasın ne olacak boşverin
ayy valla bende aynı şeyi sezdim. bi insan başka bi insanın giyimini niye bu kadar kafaya takar

Esra her gün taze yemek yapmaya çalışıyorum evde.
Kızım var çünkü.
Yogurdumu bile mayalamaya çalışıyorum, kızım ev yogurdunu yiyor diye.
Her gün 2 saat işe gitmek için yol çekiyorum.
yarım saat olmak üzere git gel yürüme mesafem 1 saatte o tutuyor.
Öleyim ben ya.
Düşünsene sen çalışıyorsun diye biri bedava aşçılığını üstleniyor, her türlü hizmet sınırsız. Biz mi kuyruğu dik tutmaya çalışıyoruz acaba sürekli, kendimizi mi yoruyoruz boştan yere? Benim çocuklar öyle tencere yemeği de yemiyor pek şöyle bir kazan pişirip üç gün yiyelim, dediğin gibi her gün yemek pişer. Hoş düşünüyorum da ben zaten yapamazdım diğer türlü, restoranta gider gibi. Tuhaf.

elti 14 yıllık evliymiş konu sahibesi kendi düzenini kurmak yerine eltinin düzenine uymuş.
ne düşündü bilmiyorum belki yine kıskandı o yemek yapmıyor bende yapmıyım diye yada işine geldi.
eltinin bu konuda eleştirilecek tek şeyi asalaklığı.
düşüncesiz insanın düzenine uyup kv yi kullanmak bu.
binmişler kadının tepesine resmen.
Kayınvalide de uygunmuş demek ki, ya da ses çıkaramıyor kadın. Benimki olsa 1-2 yapar üçüncü de kapıyı açmaz :KK70:

Düşünsene sen çalışıyorsun diye biri bedava aşçılığını üstleniyor, her türlü hizmet sınırsız. Biz mi kuyruğu dik tutmaya çalışıyoruz acaba sürekli, kendimizi mi yoruyoruz boştan yere? Benim çocuklar öyle tencere yemeği de yemiyor pek şöyle bir kazan pişirip üç gün yiyelim, dediğin gibi her gün yemek pişer. Hoş düşünüyorum da ben zaten yapamazdım diğer türlü, restoranta gider gibi. Tuhaf.
Esra artık yetişemediğim için ve zaman tasarrufu olsun diye iki adet 4.5 ve 3 lt düdüklü bakıyorum..
pilavı bile onda yapacagım zaman kısalsın da ocagın başında durmayayım diye.
Yıldım demeyelim de yoruldum çok.

Eltimi kıskanıyorum temalı bir konu daha. Bakın eltinizi görmek istemiyorsanız her gün yemek yemeğe kayınvalideye gitmeyeceksiniz. 12 yıldır evli pilav yapmayı bilmiyor diye eleştiriyorsunuz ya siz biliyorsunuz da ne oluyor her gün yemeğinizi kayınvalide yapıyormuş. Bir dünya çalışan karı-koca kendi yemeklerini yapabiliyorlar.

İstediğini giymekte özgür size laf düşmez.

Ayrıca iyi ki dedikodu sevmiyormuşsunuz. Sevseniz ne olurdu acaba?

Benim annemde tutturur yemek yapayim bana gelin ya da isten cik kapidan gel al diye.

Kirmamak icin bir ara isten cıkıp gittim ama inanın yemek yapmaktan daha zor. hadi iceri cagirdi gir o yorgunlukla al yemegi geri eve don direk eve doneyim evde makarna yiyeyim daha iyi kafa dinlemeye vaktin olmuyor.

Hatta annem hergun gelin bende yiyip icin evinize gecin diyor ama esime soylemeden reddettim. Her aksam isten gelip insan uzanmak istiyor ne bileyim kafa dinlemek istiyor varsın evde yemeğim olmasın.

Sizin audiniz var onun yok diye mevcut arabasiyla mutlu olmamasi gerekmiyor :) ne guzel iste kazasiz belasiz mutlu mesut kullansin. Yaris bunun neresinde? Benim niye audim yok diye olay cikartsa, kayninizi kaldiramayacagi borca soksa, kv devreye girip siz cift maassiniz destek olun kardesiniz bunaldi dese haklisiniz. Genelde bu sekilde oluyor cunku :))

Bunun disinda pilav yapmayi bilmemesi, gezmesi, kisa giyinmesi kimseyi ilgilendirmez. Bir kadinin bir kadina bunu yapmasina ben sok oluyorum.

Dedikodu da hos degil ama size ne?
Ben siz onu cekememissiniz gibi hissettim.
Calismiyor, ama fena da bi hayat yasamiyor, sahip olduklariyla mutlu, geziyor, kayinvalide yapiyor o yiyor. Sizle yaris nerde?

Rahat birakin kadını. Burdan onun sizinle bir problemi varmış gibi görünmüyor. Kadin kendince hayatını yaşıyor. Sizde geliriniz ondan daha fazla iken neden benden daha mutlu diye kiskaniyormussunuz izlenimi verdiniz konuda

Param var ama daha azına sahip eltim kadar tadını çıkaramıyorum diyorsunuz yani...

Çalışmayın derim ama böyle bir tavsiye vermeyi kendime yakıştırmıyorum.

Kayınvalideye gitmeyin.
İster hafta sonundan yemek yapın, ister birine para verip her gün yemeğinizi yaptırın, ister dışarıdan sipariş verin.
Eltiye maruz kaldıkça siz daha mutsuz ve kıskanç olacaksınız.

Kuzularım merhaba öncelikle hepinizden özür diliyorum hayatta ne büyük dertler var biliyorum ama yıllardır bu durum da benim psikolojimi bozmak üzere... Biz eşimle sevgili olduğumuzu ailelere açıkladığımızdan beri (4yıl oluyor) eltim beni yarış halinde olması gereken biri haline getirdi nerdeyse. Ben üniversite mezunu güzel bi şirkette çalışan bir bayanım Eşiminde işi çok iyi bu yüzden eşim benden maddi hiçbirşey talep etmez Yani bizim halimiz çok şükür bu kadar iyiyken eltim Lise mezunu onunda eşinin durumu benim eşim gibi hemen hemen aynı yani böyle şeyler söylenmez ama onlar ford marka bir araç aldılar ehliyeti olduğu için araba onda kalıyor bizim de audimiz var sınıf olarak elbette çok çok üstü ama bir görseniz benim arabammmm benim arabamm diyip duruyor küçük dağları ben yarattım misali gezer şunu aldım bunu sattım bu çok pahalıydı ama Gökhan (Eşi) bunu al dedi hemen aldım 1 dakika evde oturduğunu görmeniz mümkün değil yani ful gezmelerde birde gezdiği görüştüğü tüm arkadaşlarının dedikodusunu yapar kayınvalideme gelip bende hepsini duyarım ama hiç katılmam sevmem ben öyle dedikodu felan zamanında benim için ve ailem içinde çok yapmıştı ama eşim kesti dilini diyeyim o zamandan beri yapmaz. Yani ben sabahtan akşama kadar çalışan bir insanım akşamda kayınvalideme yemeğe gittiğimde onun gezme alışveriş maceralarını dinlemek ister istemez beni çok geriyor yani birde ben çalıştığım için mecbur hep pantolon giyiyorum ama o evinden Çıkıp kayınvalideme gelirken etek Veya kısacık elbiseler felan giyip geliyor Eşimde orda oluyor ve patavatsızca eğilmeleri felan oluyor sürekli görüyorum eşimde farkında ben dönüp bakmam öyle bir kadına felan diyor ama tam eşimin önünde kısacık elbisesiyle lap diye eğiliyor ben ne yapsam hemen aynısını yapıyor görmeniz lazım yani kafayı yiyeceğim artık Ayrıca kayınvalidem ve kayınpederimde hareketlerinden çok şikayet ederler biz baş başa kalınca ama onu gördüklerinde başlarına taç ediyorlar herkese her lafı söyler sakınmaz ama resmen ilah gibi kimse ona bişey demez hayret ediyorum ben bu kadar sessiz pasif olmakla Acaba hata mi ediyorum diyorum çok bunalıyorum artık zaten pandemi var hiçbiryere gidip hiçbir arkadaşımı göremiyorum sabahtan akşama kadar çalışıp akşam böyle boş işler dinlemek beni deli etmek üzere gerildiğim için eşime çatıyorum geçen hafta çok ağladım kavga ettiğimizde bıktım artık bu düzenden dayanamıyorum diye eşimde hak veriyor bana ama elinden birşey gelmiyor napsın ...
Eltinle aynı ortamda bulunmaktan kaçın o gidiyosa sen gitme uzak tut kendinden eltiyi

Kocanız kayınvalideniz siz yengenizin frikiklerini görüyorda kocası mı görmüyor? Adam salak mı herkesin gördüğünü görmeyecek? Bence abartarak anlatıyorsunuz mevzuyu! Hangi koca eşi kısa birşey giydiğinde bi yeri görünüyor mu diye bakmaz ki yapmayın Allah aşkına! :)Ayrıca cidden kocanızla oturup yengenizin frikiklerini konuşmak nedir? Ben öyle bi kadına bakmam nedir? Ayrıca çalışmayan kadını aşağılamak nedir ne yanlış kafalar bunlar böyle!🤨

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back