- Konu Sahibi denizeliklim
-
hayırlı geceler 4.günüm
bugünkü menüm
yeşil elma
kahvaltı
1yumurta
1salatalık
peynir
2ceviz
5 zeytin
2çeri domates
yşil biber
yeşil çay
ara
4kayısı
2ceviz
öğlen
çorba
kabakyemeği
4çatal makarna
ara
sütlü kahve şekersiz
yarım paket light kepekli bisküvi
akşam
yarım kase light puding
bolca cevizli salata(yeşil biber,pul biber,göbek,salatalık,havuçlu)
ara
4dilim ananas
toplam su =2lt
spor =50 dk yürüyüş
bu topik çok sessizleşti
kendim çalıp kedim sölicem artık
evet canım topik çok sessiz kimse diyet modunda değil ve genelde feysbuk sayfasında takılıyorlar ben feysbuk hesabımı kapattığım için buradan yazıyorum mecbur.
05şubat pazartesi yani bugünkü menüüüm
sabah
yeşil çay
kahvaltı
2dilim çavdar ekmeği
salata
ara
4kayısı
2ceviz
öğlen
çorba
yağsız fırında tavuk
ara
küçük kase light puding
2ince kepekli bisküvi
akşam
çorba
yoğurtlu karıbaharlı havuç salatası
ara
yarım fincan az kahveli şekersiz süt
kahve diyemiyorum çünkü kahve çok azdı içinde amaç süt içmek çok fazla d vitamini eksikliği varmışta
toplam su=2.5lt
spor =50dk yürüyüş
diyete başladığımda 73kiloydum
şimdi 72.7 gösteriyo
çok kötü hissediyorum kendimi kilo vermem lazım :18:
diyetisyene gittim aslında ..ilk 5kilo hedefim sonra Allah ne verdiyse yani bi 5kilo daha versem mutlu olurum..tatlım sen kaç kilosun ve hedefin ne? bir de uyguladığın belirli bir diyet var mı yoksa az az yiyerek mi yapıyorsun benim gibi?
canım benim günlüğüm var bir de. oraya da yazıyorum. bu menü güzel olmuş keşke bi de sabah birazcık peynir ekleseydin.
çorbaları ne kadar yediğin de önemli. yani aslında diyet olayında motto '' ne yediğin değil, neyi ne kadar ve nasıl yediğin önemli'' cümlesi. 1 kase çorba 1 dilim ekmeğe eşit. karbonhidrat bakımından çok zengin. ben o nedenle çorbanın ölçüsünü hep 1 bardakla sınırlı tutarım.
bir de söylemek istediğim bir şey var canım... zeytin, ceviz, fındık, fıstık vs gibi besinler ''yağ grubu besinleri''dir. yani kahvaltıda hem 5 zeytin hem 2 ceviz yersen, diğer ara öğünlere de kuruyemiş vs koyarsan günlük yağ limitini sanki biraz aşarmışsın gibi geliyor bana. gerçi diyetisyene gittin mi nasıl bir şey oldu bilmiyorum tabi. sonuçta ben doktor değilim de... ben pek besin gruplarını karıştırmamaya çalışıyorum ve kahvaltı dışında ekmek tüketmemeye çalışıyorum. ekmek yerine diğer öğünlerde 2 kaşık pilav ya da makarna ya da 1 kase çorba tüketiyorum ve işe yatıyor bu. hatta akşam ekmek ya da ekmek grubundan besin tüketmemeye çalışıyorum.
evime 1 tane mutfak tartısı aldım sinbodan 20 tl ye... o çok işimi görüyor gerçekten. ben takıntılı bir insan olduğum için gramları bile hesap ediyorum malesef...
aslında tüm vitaminlerim eksik tırnaklarım falan kırılıyo kansızlık d b die gidiyo çorbayı zaten zorla içiyorumki iştahımı kessin.
ama doktor eğer bi yanlışlıkyaparsa bilmem
biraz azimle olur :)) zamanla menülerin daha da düzelecektir.
opidiiiik evet yine geçip giden bir gün ve yine ben burdayım.
bugün karnım deli gibi acıktı. sürekli bastırmak için sürahiye yollandım, çay may içtim.
gelelim menüye:
kahvaltı:
- 1 yumurta
2 dilim tam bugday ekmeği
3 siyah zeytin
30 gr light peynir
form çayı
yeşillik
ara: 1 armut
ara: 1 kuru kayısı- 5 çiğ badem
öğle:
- 3 köfte
bol yeşil salata (yağsız)
1 bardak ayran
ara: 5 badem
akşam:
- 1 kepçe sulu köfte
1 bardak ayran
1 sarma- 1 dolma
akşam yemeğinden hemen sonra da 2 çay kaşığı fıstık ezmesi yedim.. allahım bugün doymak bilmiyorum ben yemin ederim ya! neden böyle oldum anlamıyorum.
bunun dışında gün içinde 2 kupa form çayı ve 2 lt su içtim. ayrıca 1buçuk saat de yürüdüm.
mükemmel bi liste olmamakla birlikte fena da değil. davranışlar 21 günden sonra alışkanlığa dönüşürmüş. daha dün bir bugün iki... elbette gittikçe daha iyi olacak.
yarın menüde balık vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar nihohohobalığı seviyorum güzel kardeşim. balık çok güzel. balık çok mis. en çok da fırında balık seviyorum. haydi öptüm şimdilik hepinizi :))
bildirim
tam beğencektim akşam yemeği ve sonrası fazla gb geldi
3 şubat 2013 pazar günü kilom: 63.1
7 şubat 2013 perşembe günü kilom: 60.9
bildirim
3 şubat 2013 pazar günü kilom: 63.1
7 şubat 2013 perşembe günü kilom: 60.9
Beni niye kimse sallamıyooooooooooo destek olsanıza lan(((((((
şu ticker ım güncellemediğim için silinmiş gitmiş ya :))))) yenisini yapiyim diyorum ama uzun süredir tartılmıyorum ben. bi de yumurtalıklarımda kist çıktı benim. onun için ilaç kullanıyorum ve ilacın kağıdında şişlik ve gaz yapacağı yazıyor. o yüzden tartılırsam fazla çıkıcam gibi geliyo, moralim bozulmasın diye tartılmıyorum. şu 1 aylık spor dönemi bitene kadar da tartılmayı düşünmüyorum haberiniz olsun :)))
birazdan dünkü menümü ve sporumu yazıcam renk gelsin sayfamıza
dünkü menüm:
sabah uyanınca 2 bardak su
kahvaltı: çavdar ekmeğinden tost, haşlanmış yumurta, çay.
ara: 10 tane fındık
öğlen: 1 kepçe mercimek çorbası, tavuk döner(ekmeksiz tabi ki), 1 kase yoğurt, 1 dl ekmek (çooook ince bir dilimdi, aslında yememeliydim ama akşama kadar çok acıkıyorum biraz karnım doysun diye yedim)
ara: 1 kase yoğurt
akşam: 1 kepçe çorba, 5 tane falan etli sarma, salata.
evet menülerim her zamanki gibi dolu dolu :)) yediklerimi biraz daha azaltmaya çalışıcam. biraz fazla yiyorum sanki.
sporum: 20+15 dk bantta yürüyüş ve ara ara koşma :) , 20 dk bisiklet, 20 dk eliptik bisiklet, 50 tane mekik, her 2 yana da 50şer tane sopa çevirme.
su: her gün fiks 2 lt içiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?