birikim yapabilmenin yolları

çok teşekkür ederim.
Bu aralar herkes kredi çekiyor.faizler düştügü için tabi.
inşallah sizin kredide onaylanır.

Çooooooook sinirliyim
Görümcemin 19 yaşında ünv.öğrencisi(aileyle aynı şehirde) bi oğlu var ve hep huzurumuzu bozuyo bu çocuk
Biraz evvel dayısını gene aradı 100 tl istedi eşim de asla hayır diyemiyo çünkü çok iyi niyetli yeni maaş aldı maaşı bitti gönderemem diyemiyo tartıştık gene o salak yüzünden eşimle aram bozuluyo ben birikim derdindeyim daha 3 hafta önce eşim 150 tlye ona ceket aldı
Katlanamıyorum bizim de çocuğumuz olcak çok anlayışsızlar, strese sokuyolar beni, bebişim de etkilenir diye üzülüyorum

Eşim sinirlendi parayı çok sevdiğimi iddia ediyo böyle böyle soğuyo benden para konusunda
Oysa 1 tl olmasın ekmek alamıyosun beni anlamıyo

Az önce maaş kartımı aldı o salağa para göndercek
Eşimle bozuşmayayım diye göz mü yummalıyım çünkü burs alıyo evinde ünv okuyo ne masrafı olcak serserinin teki hayırsız

İnş bu karnım burnumda halimle eşimle aramı bozanlar mutsuz olurlar

Görümcem de çok rahat arsız uyuz oluyorum bunlara

Kartini verme canim.kendi cebinde parasi varsa versin.sizinde ihtiyaclarimi var Cocugunuz geliyor ,biraz dusunmeli bence.olmadi görumceyi arayip ,durumu anlatacaksin baska yolu yok.

Parayi iyi bi yere saklarsaniz iyi olucak. Banka işlere önceden guvenirdim vadeli yapardim faizin haram olduğu bilmiyordum sonrada artik faiz yapmayacaktim. Ama bankada vadesiz 10bin varsa iyi ama su kanun cikmis kari koca ayni hesap acmasi gerekiyormus tek acinca devlet %25 i aliyormus paranin. Bu durum benim hoşuma gitmedi. Banka güvenli diyorlar da ben güvenmiyorum bilmiyorum. Evde iyi bi yere saklarsan her ay aldiği maasin bi kismi yada maaşa yakin kalan parayi saklarsa biriktir ben öyle yapiyorum. Bi yandan kumbara kutu yaptim. Bozuklukları atiyorum bide maaş aldigimiz zaman 100-200 atiyorduk böle birikim olmuş oluyor biseye lazim oluruz diye. Çok şükür. Hastalikta saglikta ne olursa olsun birikim yapmak çok onemli. Her an birşey cikiyor harcarsin o kadar. Para olmadi mi hic birşey yapamazsin. Mesela çocuğunuz hasta olacak para lazim demi ona harcicaz. Evinde birşey ters cikti onu yaptircaz bu suru şey. En azinda para hazirlikli olmali.

Sen niye versiyon kartini madem eşine guvenmiyorsamiz o maaş kartiyla birikim yap da eşine verme

ariel ve aloyu i beyazlara persilide renkliler için alırım gayette memnunum tavsiye edilir
Bende bimden alıyorum lavanta kokulu. Valla lavanta kokulu çok seviyorum ne bilim bide camasir yumursaticisi bulut moru kulaniyorum hic degistirmedim memnunum:) deterjanlar sürekli değiştirdin memnun kalamadim en son bimjn deterjani denemeye karar verdim lavanta kokulu birşey isde

@Curly_me %25 olayını bilmiyordum hiç..maaşlı değil eşim,ticaretle uğraşıyo,bende çalışmıyorum.ama azcık dikkat etsem 300-400 rahat biriktirebilirim ayda.saklama işinide halledebilirim.
teşekkür ederim cevabın için

bimden deterjan hiç almadım nasıl memnunmusunuz

ariel çok güçlü bi deterjan coloru dahi olsa renklileri bozuyor sadece beyazlara kullanıyorum bende

Bende bilmiyordum eşimden duymusum kari koca beraber hesap açarsa devlet %25 i almiyormus tek açarsa aliyormus kanun yeni cikti daha

bimden deterjan hiç almadım nasıl memnunmusunuz

ariel çok güçlü bi deterjan coloru dahi olsa renklileri bozuyor sadece beyazlara kullanıyorum bende
Deniyorum bakalim. Bingo aldim gül kokulu olandan en sondaki memnun kalmadim. A101detejan vardi ondan kullandim o güzeldi ama bitmişti bi lralik deterjanlar vardi iyiydi. Beyazlardan omo kullanıyorum memnunum da agirlatiyor oda ya. Bimin lavanta kokulu deterjani daha deniyorum kokusu çok güzel ama. Olmazsa degistircem ABC renkli deterjani nasil bilemiyorum

Canım benim esimide yegenleri kullaniyo
Abisi ablası zaten cok yediler esimi sira cocuklarinda
Lafa gelince bizim annemiz babamiz var kimse karisamaz dediler esime ama isleri dusunce amcalari oluyo
Ben 5yıldir gorusmuyorum
Gorumcem aldigin kirayi bize vericeksin die msjlarmi atmadi
Abisinin cocuklari ellerinde sigara bos bos gezip amca denize gidicem para lazim
Amca harcligim yok diye msjlarmi atmadilar
Bizi suraya gotur bizi buraya gotur karimi havaalanina birak mi demiyolar
Neler neler
Esim hepsine kosuyo
Esimler 6kardes annesinin tum masraflari esimde sanki esim tek cocuk
Hanimefendi ucaksiz bi yere gidemez cunki incileri dokulur
Deselerki burdan eminönune ucak var onuda ucakla gider
Ben hayatimda daha ucaga binmeyi birak havaalanina gitmedim.

Benim yarami destiniz ben helal etmiyorum
Cocugumum ve benim rizkimi yiyolarsa helal etmiyorum
Biktim sulalesinin aclarindan.
Sonu yok emin olun verdikce istiyolar
Ben ac kalsam kimseye acım demem insan gurur yoksunu olmasın.

Kızlar ben bu yuzden simdiye kadar bi bok sahibi olamadim afedersiniz
Elime para gecmiyoduki esim bu açları doyurcam diye bizi hic dusunmedi
Yan gelip yatip gardasimizsin destek ol dediler
Kaynanam gelip gelip agladi esime
Abinler aç, cocuklar perisan, evlerinde sunlari bunlari yok diye
Ki hepsinin evi var sagliklari yerinde
3er4er cocuk dogurmayi bilmisler
Yan gelip yatmayi biliyolar
Beni hic dinlemedi esim
Abim yaparim ablam veririm dedi
Benim ssk yokken evi arabasi ssksı belediyede calisan kocasi olan sevgili ablasina harclik veriyodu.

Ayy bak yine sinirlendim.

Rabbim hayırlısını versin inş. Size de sabır versin

Karınca için evet bereket derler

Kurtulmak için domatesin yeşil sap kısmını çıktığı yere koyarsanız uzaklaşır

Kiralık kasa hesaptaki paradan daha mantıklı geliyor bana

Alo,Persil,rinso, bingo bu Markaları hiç denemedim tavsiye eder misiniz hanımlar çamaşır deterjanı bunları??
Kullanan var mı

Türk malı diye bingo sıvı kullanıyorum
"Yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı" ilkokulda bunu öğretmişlerdi.
Bir de etimatik varmış kimyasal içermiyormuş , çok duydum ama hiç denk gelmedim.

Yumuşatıcı yerine sirke kullanıyorum daha doğal tavsiye ederim

Sen niye versiyon kartini madem eşine guvenmiyorsamiz o maaş kartiyla birikim yap da eşine verme

Yo yo yanlış anladın 2 yıllık evliyiz maaş kartımı ilk kez istedi eşim, çünkü bebek alışverişi için kredi kartına çok yüklendik kira ve araba kredisi derken garibimin beş kuruş maaşı kalmadı onlara da hayır diyemiyo çok temiz kalpli hiç dayanamıyo hep fedakar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…