• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

anladim uygulamaya çalisicam
sorun para deilde benim savurganligim
tam savurganlikda deil biseyi ucuzlukda gorunce direk aliyorum aldikdaan sonra aslinda çokda ihtiyacimin olmadigini anliyorum
bilmem anlatabiliddmi derdimi :)
Anladim:) savurganlikta son ver artik uygulamaya başla.. Bendede vardi ama çok savurgan değildim simdi borca girince savurganlik bitti. :) almadan düşünüyorum bu lazim mi diye. Çok kararsiz bir insanim. Artik mutlaka eşime danisiyorum beraber karar veriyoruz bolelikte memnunum en iyisi eşim biliyor.;)

Evimde karincalar var kurtulamadim diyordum ama karıncalar sanirim bereket getirdi araba aldik biz. Çok şükür. Düşünüyorum da karincalardan dolayı mi diye..
4 ay önce 31 haftalık bebeğimi de kaybettim oğlum bize nimet getirdi diye düşünüyorum.
Çok şükür alanda veren de Allahtir.

Anladim:) savurganlikta son ver artik uygulamaya başla.. Bendede vardi ama çok savurgan değildim simdi borca girince savurganlik bitti. :) almadan düşünüyorum bu lazim mi diye. Çok kararsiz bir insanim. Artik mutlaka eşime danisiyorum beraber karar veriyoruz bolelikte memnunum en iyisi eşim biliyor.:KK66:
basin saolsun canim:(
bizde ev almmak istiyoruz, bankaya dosya verdiik cevap bekliyoriz kredi için
kredi i$i olursa bende baya bi çekerim kendimi herhalde
arabaniz da hayirli olsun, kazasiz belasiz kullanin in$allah

basin saolsun canim:KK43:
bizde ev almmak istiyoruz, bankaya dosya verdiik cevap bekliyoriz kredi için
kredi i$i olursa bende baya bi çekerim kendimi herhalde
arabaniz da hayirli olsun, kazasiz belasiz kullanin in$allah
Amin saolun. Ev kredisi almak istiyorsanız biraz birikim yap daha az faiz odersin ben öyle yaptim birikim yaptim 3 senelik krediyi 500 oduyorum arabaya krediyi 14 bin çektim. 30bine aldik arabayi. Çünkü birikim yapmisim. Daha az faiz olsun diye. Böylelikle rahat oluyor.

Banka çok aliyor faizi. 14 bin çektiyse banka 20 istiyor 6 bin faize gidiyor. 6 bin faizi banka alirsa o paraya faize gittiği için yazik oluyor. Ben parayi bankaya vermek yerine çelik kasa almayi düşünüyorum fakat güvenemiyorum. Çok zor birikim için. Ne yapucam bilmem böylelikle kendimiz birikim yapsak daha iyi olacak da. Faiz bile istemiyorum.

Banka çok aliyor faizi. 14 bin çektiyse banka 20 istiyor 6 bin faize gidiyor. 6 bin faizi banka alirsa o paraya faize gittiği için yazik oluyor. Ben parayi bankaya vermek yerine çelik kasa almayi düşünüyorum fakat güvenemiyorum. Çok zor birikim için. Ne yapucam bilmem böylelikle kendimiz birikim yapsak daha iyi olacak da. Faiz bile istemiyorum.
ben yurt disindayim burda biridkirip ev almak çok zor, hiç oyle ev alan duymadim :)
ama bu aralar faizler çok dipte
zamaninda % 4.5-5 den ev alanalr vardi çok deil 5 yil oncsine kadr
$u an 2 % den alicam ben,emlak piyasasi en kotu zamanlarii yasiyormis, evler ucuz faizler dusuk alan yok vs .. bizde bu $ansi degerlendirelim dedik olursa hayirlisi in$alalh ..
senesi uzdikça tabi alinan faizde çogaliyor hatta yuuzdeside artiyor
arada toplu verip borcu kapatmaya bakicaz bizde tabi para toplamayi basarabilirsek

ben yurt disindayim burda biridkirip ev almak çok zor, hiç oyle ev alan duymadim :)
ama bu aralar faizler çok dipte
zamaninda % 4.5-5 den ev alanalr vardi çok deil 5 yil oncsine kadr
$u an 2 % den alicam ben,emlak piyasasi en kotu zamanlarii yasiyormis, evler ucuz faizler dusuk alan yok vs .. bizde bu $ansi degerlendirelim dedik olursa hayirlisi in$alalh ..
senesi uzdikça tabi alinan faizde çogaliyor hatta yuuzdeside artiyor
arada toplu verip borcu kapatmaya bakicaz bizde tabi para toplamayi basarabilirsek
İste bu bence bu firsat eline gelmişse kacirma derim ilerde daha zor olucak cok iyi dusunmussun. Hayirlisi olsun inşallah ya bu arada hangi ulkedesin.

İste bu bence bu firsat eline gelmişse kacirma derim ilerde daha zor olucak cok iyi dusunmussun. Hayirlisi olsun inşallah ya bu arada hangi ulkedesin.
hereks oyle diyor :)
evi buldum, ev sahibiyle anlastik, noterin ilk anlasmasini imzaladim
burda kaldim iste :) banka ocakda belli olcak
bide ocakda kanun geçirdiler devlet 0% FAIZ vericek bana bi miktarini
o faz simdide var ama bana kriter uymuyor su an, bizde ocagi bekliyoruz bankaci sizi tutar kriter dedi buyuk ihtimal
sadece bekliyoruz
merakdan çatlamazsam iyi 1 ay içindee:mad::mad::mad:
fransadayim

o faz simdide var ama bana kriter uymuyor su an, bizde ocagi bekliyoruz bankaci sizi tutar kriter dedi buyuk ihtimal
sadece bekliyoruz
fransadayim
Hadi hayirlisi olsun her ülkede faiz farklidir. Valla biliyormusun ben faizden nefret ediyorum gina geldi artik :(

Ama o faiz hayatımızın içinde... Bankayla sınırlandırmayın faturayı birkaç gun geciktirdiğinizde bile gecikme faizi alıyorlar

Alo,Persil,rinso, bingo bu Markaları hiç denemedim tavsiye eder misiniz hanımlar çamaşır deterjanı bunları??
Kullanan var mı
Yikamada yada leke cikarmada ben hic sorun görmedim
Hatta suan bingo sık yıkanan camasirlar icin olan tozdeterjani var evde ama bitti bitecek
Ayrica tullere beyazlara bimin beyazlaticisini kullaniyorum deterjana karistiriyorum

sadece bekliyoruz
fransadayim
Merhaba
0 faizi caf mı veriyor acaba ?
degilse neresi veriyor ve kriterleri biliyor musunuz?

Merhaba
0 faizi caf mı veriyor acaba ?
degilse neresi veriyor ve kriterleri biliyor musunuz?
hayir cest l etat yani devlet
kriterler , geliriniz , binanin yasi , muhiti vs , bunlarin oranlarini bilmiyorum ama, zone A ,B DIYE AYriliyor bolgeler
bi arkadasim arsa alip ev yaptirdi ( 0 dan yaptigi için ) 50.000 euro alabilmis
sifir eve yardim daha çok
bide ilk eviniz olmasi lazim
bankaciniza sorarsaniz daha detayli bilgi verebilir
ocakda baskayack olan kanun daha çok kisi yararlanabilsin ev sahibi olabilsin diye
belki bi iki senne içersinde emlak canlanabilir, o zaman ev fiyatlari artacak alicilar olucak faizler yukselicek hepsi birbirine bagli

hayir cest l etat yani devlet
kriterler , geliriniz , binanin yasi , muhiti vs , bunlarin oranlarini bilmiyorum ama, zone A ,B DIYE AYriliyor bolgeler
bi arkadasim arsa alip ev yaptirdi ( 0 dan yaptigi için ) 50.000 euro alabilmis
sifir eve yardim daha çok
bide ilk eviniz olmasi lazim
bankaciniza sorarsaniz daha detayli bilgi verebilir
ocakda baskayack olan kanun daha çok kisi yararlanabilsin ev sahibi olabilsin diye
belki bi iki senne içersinde emlak canlanabilir, o zaman ev fiyatlari artacak alicilar olucak faizler yukselicek hepsi birbirine bagli
teşekkürler. Biliyorum zone A ,zone B ,zone C diye ayrılıyor ve ona göre yardım yapılıyorda bilmedigim şey bu 0 faizli kredi için ev kredisi çekerken bankacıya mı söylüyoruz yoksa başka bir kurumamı başvuruyoruz.

Ba
teşekkürler. Biliyorum zone A ,zone B ,zone C diye ayrılıyor ve ona göre yardım yapılıyorda bilmedigim şey bu 0 faizli kredi için ev kredisi çekerken bankacıya mı söylüyoruz yoksa başka bir kurumamı başvuruyoruz.
Banka ya gıdıp bı ımmobılıer için sımulatıon sordugunuzda o hesaplıyor ve bılgısayarda çıkıyor otomatık olarak hakkınız varsa.mesela şu an bankacım bekleyelim dedı,bılmıyor kesın olarak hakkkım olurmu.olursa miktarı nedır .kesın konuşamıyor yani.başka yere başvurmuyoruz.koyler ve evın yaşı ne kdr genç olursa hakkımız çogalıyor galiba.

öncelikle hayırlı olsun eviniz ve arabanız.
ben size özel bir soru sorucam müsadenizle,paranızı nasıl değerlendirdiniz..yani banka hesaplarındamı yoksa yastık altımı
benim 10 bin lira kadar bir param var bankada.benim derken eşimin direk verip senindir,ne yaparsan yap dediği bir para. .bugün ihtiyacı olsa hemen çıkarıp verebileceğim
ayrıca kendime özel,eşiminde haberdar olduğu(niyeyse) küçük meblalı birikimlerimde oluyo.onlarıda altın hesabı açtırmıştım orda tutuyorum
ama böyle çok yalan gelşyo,motivemi olamıyorum ne,en azından altın hesabını yastık altına çevireyim diyorum.
altın hesabı ise 1 lirayı bile altına çevirebiliyo
hangisi daha mantıklı,ne yapsam bilemedim.

Back