- 4 Haziran 2008
- 1.853
- 3.564
- 658
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #10.361
2000 verdikten sonra çalışma evde otur zaten :)Büyük şehirlerde olmak bazen gıcık ediyor beni. Bebek için bakıcı düşündüm 1750-2000 tl+sigorta vırt zırt dediler.
Gözüm korktu valla
2000 verdikten sonra çalışma evde otur zaten :)
benim konuştuğumda hergün için cumartesi hariç 1300 dedikredi ve borç varken şuan çok zor olur benim için tam gün.. 2 gün yeter aslında bana 2 gün içinde çok gibi geldi..sizlerden fikir alayım dedim..büyük şehirler uçuk maalesef
Canım benim kızım 4 e kadar okulda okuldan sonra anneaneye gidiyor zaten... evde kimse olmayacak zaten.. o yüzden 2 gün yeter dedim.. haftada 2 gün temzilik yapılsa hafta sonu ben rahat ederim..mesela salı gelse temzilik ve yemek yapsa o yemek bize çarşamba da yeter..bide perşembe gelse perşembe cuma yemek derdi olmaz.evde temiz olur enazından hafta içi... bende iş yapan insanım zaten çokda boş durmam..ama şuan mesela çok yoruluyorum yetişemiyorumiyi de canım 2 gün gelirse, diğer günler ne yapacaksın?
bi de bakıcı fiyatları, şehre, şartlara (çocuk sayısı, yapacağı iş, çalışma saatleri vs. ) göre değişiyor...
mesela benim bu yıl için konuşursak, büyük oğlum tam gün okulda, küçük oğlum sabahçı, sadece öğleden sonra evde, kızım da tam gün evde... :)
yemek, ev işi vs. yapıyor ama büyük temizlik yok (cam silme vs.) büyük temizlik için bayan alıyorum, ihtiyaç olduğunda...
Canım benim kızım 4 e kadar okulda okuldan sonra anneaneye gidiyor zaten... evde kimse olmayacak zaten.. o yüzden 2 gün yeter dedim.. haftada 2 gün temzilik yapılsa hafta sonu ben rahat ederim..mesela salı gelse temzilik ve yemek yapsa o yemek bize çarşamba da yeter..bide perşembe gelse perşembe cuma yemek derdi olmaz.evde temiz olur enazından hafta içi... bende iş yapan insanım zaten çokda boş durmam..ama şuan mesela çok yoruluyorum yetişemiyorum
birde benim eşim yardım etmeyi seven bi tip de değil..bazen isyan ediyorum yani..bi çöp kaldırmaz..ona kalsa dünden razı yardımcıya..kendisinden aman bi iş istenmesin yeterki...bende para gitmesin ona vereceğimi biriktirim diye kendimi paralıyorum...iyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum.. ne kadar dolmuşum beee
aynen canım detaycıyım biraz işte mesela hergün kolzeti temizlicem temizlemesem içim rahat etmez..ya da ne bilim her hafta nevresim değiştiryorum..bunun gibi çok örnek var..boşveren bi tip olsam bu kadar yorucu olmayacakda olmuyor işte..anladım canım... yemek işi kolay da, temizlik işi çok yorar, biraz da mükemmeliyetçiysen yandın... :) sen normal hani günlük temizlik için geliyorlar ya, günlüğü 100-150 arası değişiyor, ayda iki tam gün veya 4 yarım gün (benim arkadaş öyle yapıyor) alsan temizlik işi büyük ölçüde hallolur... sen de yemek işini ve günlük hafif işleri halledersin...
geç gitmen avantaj canım..çocuklarında düzenliyse ne güzel..benim kız çok düzensiz maalesef..güya kız çocuğu..eline geçeni atar..Benim hiç yardımcım olmadı...Hafta içi duruşmam erken saatte değilse evi toplayıp düzenleyip, bulaşıkları yerleştirip öğlen için oğlana yemek hazırlayıp öyle çıkıyorum. Çıkarken çöpü de atıyorum. İşlerini pek biriktirmiyorum. Evdeyken de sürekli elimde süpürge, deterjan illa bir şey olur. Çamaşırları beyaz ve renkli olarak ayırır biraz birikince hemen yıkarım. Kuruyunca oturduğum yerde katlar yerleştiririm. Ütüyü hafta sonu biriktirip yaparım. Hafta sonu birkaç yemek yapıp dolaba atarsam benden iyisi yok. Yoğurdumu da yine pazar günü mayalarım. Hafta içine çok işim kalmaz. Hafta sonu genel bir temizlik yapar, detaylıca siler süpürürüm. Ben boş durmayı hiç sevmiyorum ve sırtım inanır mısınız gece hariç yatak görmez. Böyle alıştım. Hem evimle ilgilenmeyi seviyorum, hem de severek yapıyorum. Hafta sonu gezdiğim binde birdir. İnsan yalnız olunca çoğu şeyden mahrum oluyor ve evde vakit geçiriyor. Evde olmayı da çok seviyorum açıkçası. Oğullarım da büyüdü ve düzenliler. Öyle olunca evim pek dağılmıyor zaten.
Benim hiç yardımcım olmadı...Hafta içi duruşmam erken saatte değilse evi toplayıp düzenleyip, bulaşıkları yerleştirip öğlen için oğlana yemek hazırlayıp öyle çıkıyorum. Çıkarken çöpü de atıyorum. İşlerini pek biriktirmiyorum. Evdeyken de sürekli elimde süpürge, deterjan illa bir şey olur. Çamaşırları beyaz ve renkli olarak ayırır biraz birikince hemen yıkarım. Kuruyunca oturduğum yerde katlar yerleştiririm. Ütüyü hafta sonu biriktirip yaparım. Hafta sonu birkaç yemek yapıp dolaba atarsam benden iyisi yok. Yoğurdumu da yine pazar günü mayalarım. Hafta içine çok işim kalmaz. Hafta sonu genel bir temizlik yapar, detaylıca siler süpürürüm. Ben boş durmayı hiç sevmiyorum ve sırtım inanır mısınız gece hariç yatak görmez. Böyle alıştım. Hem evimle ilgilenmeyi seviyorum, hem de severek yapıyorum. Hafta sonu gezdiğim binde birdir. İnsan yalnız olunca çoğu şeyden mahrum oluyor ve evde vakit geçiriyor. Evde olmayı da çok seviyorum açıkçası. Oğullarım da büyüdü ve düzenliler. Öyle olunca evim pek dağılmıyor zaten.
birde benim eşim yardım etmeyi seven bi tip de değil..bazen isyan ediyorum yani..bi çöp kaldırmaz..ona kalsa dünden razı yardımcıya..kendisinden aman bi iş istenmesin yeterki...bende para gitmesin ona vereceğimi biriktirim diye kendimi paralıyorum...iyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum.. ne kadar dolmuşum beee
Al birine vur ötekine diyorsun :)hangisi seviyor ki... :))
al bitane daha bendenn :))) bak güzel bi noktaya değinmişsin..bende bazen iş yapmaktan kızıma ve kendime zaman ayıramıyorum diye düşünüyorum.. tam ben işleri bitirip otutayım derken onun uykusu geliyor.. bi de keşke ev hanımı olsan daha çok vakit geçirsek deyip duruyor zaten..iyice canım sıkılıyorbu konuda bende çok dertliyim ya istanbul'da olunca gündeliğe kadın 125 istiyor en az
bende her yer temiz olsun herşeye yeteyim diyorum ama zamanım da gidiyor üstüne de yorgunluk
Çocuktan bile zaman çalıyorum gibi geliyor
hoş büyük temizlik için bile kadın çağırdım 1 kere geldi 2. kere hastalanmış haber bile vermedi bende ertesi güne misafir çağırmıştım sabahtan kalktım malzemeleri hazırladım koltukları çektim ki camlardan başlasın baktım gelmiyor aradım hastayım diyor hoş sesi kötüydü hasta olmuş ama insan bir haber verir kaldım öyle evin ortasında bi sinir bir gaz heryeri sildim ama bittim
o gün bugündür de kendimi hırpalayıp duruyorum
eşim de yardım eder ama o da çok karışıyor
haftaiçi iş yapınca iyice titiz oldun bir akşamımız var otur diyor ama inanın manyak derecesinde titiz değilim yemek pişmiş ocağı da silmiyim mi
aman ya valla bende senden dertli çıktımeylul sena
al bitane daha bendenn :))) bak güzel bi noktaya değinmişsin..bende bazen iş yapmaktan kızıma ve kendime zaman ayıramıyorum diye düşünüyorum.. tam ben işleri bitirip otutayım derken onun uykusu geliyor.. bi de keşke ev hanımı olsan daha çok vakit geçirsek deyip duruyor zaten..iyice canım sıkılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?