• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Aynen demek ki çok dolmuşuz
Tabi çok şükür sağlıklıyız çalışıyoruz kimseye muhtaç değiliz
Ama zaman da geçiyor sanki hep bir koşturmaca bir şeylere yetişme, yetme telaşına düşüyorum ve hiç birşeye de yetemiyorum gibi hissediyorum
Çok haklısın canım..Ben hep şunu diyorum..Çalışmak tamam çok güzel bişey..imkanlarımız elbette daha iyi şartlarda oluyor.. Ama herşey yarım.. Yarım eş yarım ev kadını yarım anne yarım iş kadını gibi hissediyorum bende bezen kendimi.. hani pedagoglar diyor ya çocuğunuzla çok zaman geçirmek değil kaliteli zaman geçirmek önemli diye.. O kaliteli zamanı geçirmeye enerjiniz var mı diye soran yok :) Belkide çok önemsediğimizdendir bilmiyorum bu huzursuzluğumuz...ev hanımı olupta benim kadar çocuğuyla ilgilenmeyen anneler de görüyorum..bu da işin farklı bi boyutu tabi...

Siz yazdiktan sonra bankayla tekrar görüştüm. Hesap işletim ücreti var, dedi. Bu banka bir benden mi alıyor ya bu hesap işletim ücretini. Birde internetten yazılı olarqk gönderdim. Onun cevabını bekliyorum. @Papatya

Siz yazdiktan sonra bankayla tekrar görüştüm. Hesap işletim ücreti var, dedi. Bu banka bir benden mi alıyor ya bu hesap işletim ücretini. Birde internetten yazılı olarqk gönderdim. Onun cevabını bekliyorum. @Papatya

bu ne ya açık büfe gibi? umarım yanına çorba yapmadın
bu yemekler aynı anda yeniyor mu?
dün akşam musakka- bulgur pilavı (önceki günden yogurt çorbası vardı)- vişne kompostısu- salata
bu akşam da sulu köfte var, ana yemek dışında yardımcı yemeklerden dünden kaldı

Çorba da yaptım
Evet aynı anda yeniyor
Yemek yemek bir san'attır bana göre :cool:

Benim de aynı şey dikkatimi çekti. Kahvaltıda yediklerinizden de bahsetmiştiniz. Çok mu iştahlısınız, çok mu yemeğe düşkünsünüz? 3 3gunlukdunya

Yemek yemeyi severim , iştahım da yerindedir
Burada okuyorum menüdekileri , içimden nasıl doyuyorlar diyorum , tabi herkesin alışkanlığı farklı , annemden bana miras ..

Bı arada o akşam annem biber dolması yapmış , getirdi sağolsun , onu da yedik ;)

Çok haklısın canım..Ben hep şunu diyorum..Çalışmak tamam çok güzel bişey..imkanlarımız elbette daha iyi şartlarda oluyor.. Ama herşey yarım.. Yarım eş yarım ev kadını yarım anne yarım iş kadını gibi hissediyorum bende bezen kendimi.. hani pedagoglar diyor ya çocuğunuzla çok zaman geçirmek değil kaliteli zaman geçirmek önemli diye.. O kaliteli zamanı geçirmeye enerjiniz var mı diye soran yok :) Belkide çok önemsediğimizdendir bilmiyorum bu huzursuzluğumuz...ev hanımı olupta benim kadar çocuğuyla ilgilenmeyen anneler de görüyorum..bu da işin farklı bi boyutu tabi...

Aynı duygulardayım

Hep "yardımcı alayım, En azından haftada bir yarım gün" diye düşünüyorum , ona para kalmıyor ,harcama çok oluyor , ama fark ettim ki bizim para en çok mutfağa gidiyor
Kahvaltıda da yemekte de çok çeşit oluyor
Onu azaltırsam , oraya vereceğim fazla parayla bu işi halledebilirim sanki ..

Hergün bir çorba yanına da bir çeşit yapsam olur mu ki ?
Zaten yoğurt/ cacık , komposto , salata , turşu da oluyor ortada

günaydın kızlar
eylul sena eylul sena resmen duygularıma tercüman olmuşsun canım benim de hissettiklerim hep yarım olmak
bilmiyorum doğru olan ne?
ev iş çocuk koca arkadaşlar ailen ve tabi ki kendin hangisine ne kadar zaman ayıracaksın bilmiyorum
ben henüz istediğim performansa ulaşamadım.

Aynı duygulardayım

Hep "yardımcı alayım, En azından haftada bir yarım gün" diye düşünüyorum , ona para kalmıyor ,harcama çok oluyor , ama fark ettim ki bizim para en çok mutfağa gidiyor
Kahvaltıda da yemekte de çok çeşit oluyor
Onu azaltırsam , oraya vereceğim fazla parayla bu işi halledebilirim sanki ..

Hergün bir çorba yanına da bir çeşit yapsam olur mu ki ?
Zaten yoğurt/ cacık , komposto , salata , turşu da oluyor ortada
bencede canım yemek çeşidini azalt..sonuçta her şekilde doyoyuluyor..bende eskiden daha çok çeşit yapardım..birikime başlayınca çoğuzaman çorba yanına bi yemek yapıyorum yetiyor..bi de iki günlük yapınca epey tasarruf oluyor..

günaydın kızlar
eylul sena eylul sena resmen duygularıma tercüman olmuşsun canım benim de hissettiklerim hep yarım olmak
bilmiyorum doğru olan ne?
ev iş çocuk koca arkadaşlar ailen ve tabi ki kendin hangisine ne kadar zaman ayıracaksın bilmiyorum
ben henüz istediğim performansa ulaşamadım.
çalışırken ulaşmak biraz zor canım :( mesela bazen arkadaşlarıma falan özeniyorum sabah kahvaltılarına gidiyolar çaya kahveye gidiyolar.. çalışanda geçiniyo çalışmayanda aman ne bilim karışık bu işler valla :))

Eee bugün ne var yemekta kızlar.. :) benim kardeşim ufak bir operasyon geçircek bugün iş çıkışı oraya gitcem..biz dışarda yicez gibi mecburen..

bencede canım yemek çeşidini azalt..sonuçta her şekilde doyoyuluyor..bende eskiden daha çok çeşit yapardım..birikime başlayınca çoğuzaman çorba yanına bi yemek yapıyorum yetiyor..bi de iki günlük yapınca epey tasarruf oluyor..
Yani... Bazen annemle evde tek oluyorum babamla abim ağvaya giderler. Anneme diyorum anne erkekler yok hemen bi şehriye çorbası yapalım diyorum. Yada başka Bişey hemen tek çeşit yemekle bile geçiştirdiğim zamanlarım oldu mesela :)

çalışırken ulaşmak biraz zor canım :( mesela bazen arkadaşlarıma falan özeniyorum sabah kahvaltılarına gidiyolar çaya kahveye gidiyolar.. çalışanda geçiniyo çalışmayanda aman ne bilim karışık bu işler valla :))
Canım çalışmayanlar hanımlarda bu sefer diyo ki ne güzel çalışıyorlar biz evde tıkılalım hiç bişey yapmayalım.... Çalışmayı eğlenmek gibi görenlerin mantığı böyle

Evi üstten toparlayıp.
Arkadaşımın bebeğini görmeye gideceğim.
25 TL harcadım bu sabah.
A101den saklama kabı ve askı aldım.
Akşam annemle pazara gideceğiz.
Aşure için eksik bir kaç malzeme var. Hem de pazar eksikleri var.
Ama pazar eksiklerini yarın alırız. Çünkü yarın daha uygun olur. Bizim burda pazar bir gün önceden kuruluyor.

Dün çorba, makarna , salata vardı. Ama çok az yapmıştım kalmadı.
Buzluktan tavuk suyu çıkarmış annem. Onunla bir çorba, birde pilav yaptım mı tamamdır. Yanına da yine salata yapar geçiştiririm.

Back