birikim yapabilmenin yolları

bugün tanıdık bir avukata gittim hükmi red başvurusu için konuşmaya giderken tatlı aldım 16 TL harcadım yani kalan 4 lira bozuk da kumbaraya gitti. bir yudum mutluluk dava için masraflar hariç 3500 TL ye anlaştık. Yalnız kafama takılan bir durum daha önce konuştuğum avukatlar herkişi için ayrı davalar açılması gerekli demişti. Ama bu görüştüğüm 2 kişi birden tek davada açılabilir dedi bu doğrumu

Canım birden fazla kişi aynı davada davacı tarafta yer alabilir. Avukatına katılıyorum. Ben de birden fazla kişi için tek dava açmıştım. Dava konusu aynı olduğu için olur.

Canım birden fazla kişi aynı davada davacı tarafta yer alabilir. Avukatına katılıyorum. Ben de birden fazla kişi için tek dava açmıştım. Dava konusu aynı olduğu için olur.
Ayy iyi o zmn sevindim çünkü her sorduğum farklı bir şey söyleyince tereddütte kalmıştım

Çooooooook teşekkür ederim kesinlikle işime yarayacak

O konserveler,turşular, tarhanalar, reçeller filan büyük yardımcılar ya..:)

Altının gramı 118 liraya, dolar 2,84 kiraya Euro ise 3,27 lira. Ben şok oldum. Bir günde bu kadar fırlamaları... O bişey değil arkadaşımla yarışa gitmiştim bende nakit yerine altın olarak tuttuğum için benim elimdeki para artmış oldu. Her türlü yarışı kazanırım

ben de yapmak istiyorum aslında ama tam olarak niyetlenemiyorum hala

sizler için öneri olurmu bilmem ama ben çalıştığım için mesela aldığınız sebzelerden biraz fazla alın buzluğa koyun..Mesela biz ıspanağı çok severiz..böreğini yemeğini kavurmasını herşeyini.. 1 kilo yerine 3 kilo ıspanak alırım..pişirceğim kadarını kullanıp gerisini doğrayıp buzluğa atarım..2-3 kullanımlıkdaha çıkar..geldiğimde buzunu çözdürmeden kullanırım yemeklerde..tazesinden kesinlikle hiçbir farkıda yok..

aynen canım..ben de senin gibi yapmaya çalışıyorum ve çok faydasını görüyorum...
bütün kış ben yaz sebzesi hiçbir şey almadım eve...

Aslında 3 gr birden alacaktım ama malum mevsim değişiyor
halılarımı yıkamaya verdim.
2 yorgan ve 2 battaniye de kuru temizlemeye.
210 liram bunlara gitti.
Onun dışında gereksiz harcamalarımı neredeyse kestim.
Market alışverişi dışında.
10 tane ayakkabının yanına 11. yi almıyorum yanii
Alıştım sankii cimrileşmeye

çok fena alışkanlık yapıyor, tecrübeyle sabittir :)

çok fena alışkanlık yapıyor, tecrübeyle sabittir :)

Evet buda bence bir çeşit felsefe :)
Yaşam biçimi, çok yeniyim ama dikkat ettim
en azından bir şeye bakarken düşünmeye başladım
elimdekileri gözden geçirir oldum falan
Kredi kartım ful dolu mesela, 4 ayım var.
Kartı temizleyip tek seferde 5 gr ları hedefliyorum.
Şu an borcum varken bile 2 gr attıysam kenara bu iş
olacak yani kaçarı yok.

bence de borcun içinde 2 gr çok iyi.
bende borcun için gram parası ayırdım kenara. ilk fırsatta alacağım :)

Dün ofiste ufak tefek dilekçe paraları vardı çekmecede biriken...üstüne biraz da ben kattım gittim bir miktar dolar daha aldım...esas gelecek paralarım önümüzdeki haftaya gelecek beklemedeyim...onlar gelene kadar gene birşeyler atayım istedim kenara...bugün de bir miktar param geldi...ama dışarıdan yeni girdim içeriye piyasalara bakıp napacağıma karar vereceğim şimdi...
Dün bir arkadaşımla konuştum duruşma çıkışı..geleni harcıyoruz kenarda kuruşumuz yok dedi...harcasak bizim de olmazdı...çok şükür oluyor ve bu idare ve istekle daha da olacak inşallah...
Bugün pazara çıkacağım. Bezelyeyi fazla alıp buzluğa atacağım biraz daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…