• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Bugün oğluşumla beraber ofisteyiz. Öğlen yemeğimizi de evden getirmiştik. Abisine köfte kızartırken bize de ekmek arasına koyuverdim. Buradan da ayran aldık. Oh mis :) Yoğun bir gündü yine. Şehir dışında olacağım yarın da. Neyse ki akşam yemeğim var. Dün patlıcan oturtma yaptım. Onu pişirip yanına da bir de pilav tamamdır :) Önümüzdeki hafta gelecek paralar birikti. Gelse de bir an önce onları da birikime atsam:halay:

kaç gündür giremiyorum. bu akşam abim maaşını alıcak. tabi bende ütü parasını. iki pantolonumu tadilata bırakıcam birde pantolon alıcam yeni. hiç birşey kalmamış pantolon namına. geçen ay tişörtleri toparladım bu ayda pantolonları toparlarım. eylül ekim gibi de kışlıkları toparlarım diye düşünüyorum. bu arada kırılınca açılan kumbaralardan alıcam bozuklukları atmayı düşünüyorum içine.

kaç gündür giremiyorum. bu akşam abim maaşını alıcak. tabi bende ütü parasını. iki pantolonumu tadilata bırakıcam birde pantolon alıcam yeni. hiç birşey kalmamış pantolon namına. geçen ay tişörtleri toparladım bu ayda pantolonları toparlarım. eylül ekim gibi de kışlıkları toparlarım diye düşünüyorum. bu arada kırılınca açılan kumbaralardan alıcam bozuklukları atmayı düşünüyorum içine.
bereketli olsun canım.. :)

nihayet ayı bitirdik yeni aya bismillah..Paralarımız bereketlensin inşallah..bu ay sonu itibariyle ilk altın borcu olan 10 bin tamamlanmış olcak inşallah.. sonra iki ay tatil parası biriktirip yeniden birikime devam edicem bakalım.. tatili ilk önce kredi kartına taksit yapayım birikime dokunmayım demiştim ama ödeyip kurtulurum..sonrasında bitmeyen taksitle uğraşmayım dedim.. hafta sonu misafir vardı biirkime dokunmadım kredi kartından 120 tl alışveriş yaptım..beklenti dışında oldu ama misafirde bereketiyle gelir.. süt aldım yarım lt kavanozlara yaptım ilk defa yoğurtları böyle çok daha güzel ttutmuş taş gibi..birde tek tek kullanarak yoğurtun tamamı bozulmamış oluyor..yarın da çilek alıp reçel yapıcam bende..

Bugün oğluşumla beraber ofisteyiz. Öğlen yemeğimizi de evden getirmiştik. Abisine köfte kızartırken bize de ekmek arasına koyuverdim. Buradan da ayran aldık. Oh mis :) Yoğun bir gündü yine. Şehir dışında olacağım yarın da. Neyse ki akşam yemeğim var. Dün patlıcan oturtma yaptım. Onu pişirip yanına da bir de pilav tamamdır :) Önümüzdeki hafta gelecek paralar birikti. Gelse de bir an önce onları da birikime atsam:halay:
bende ofise getiriyorum yemeği..hijyen takıntım var biraz zaten böyle daha çok içime siniyor..hemde yemek parasından kurtuluyorum :)

günaydın hanımlar, yeni haftanız da ayınız da bereketli olsun inşallah :)

bizim tadilat tekrar 7000'e düştü :) banyo ve tuvaleti uzun süre kullanamayacağız diye çok düşünüyordum ki süresi de 15 günden 1 haftaya düştü çok şükür. artık bir hafta bir şekilde idare edeceğiz. bir de 2 taksitte elden ödeyeceğiz. kredi kartının limitinin yükseltilmesine gerek kalmadı. şimdi ne zaman yaptıracağımıza karar vermesi kaldı.

hafta sonu eşim ve bakıcım ıspanaklı ve patatesli 2 tepsi börek yaptılar.(ben hastaydım yattım) buzluğa atıp sabahları kahvaltıya çıkarıyoruz hafta içi. ben bazen yemekhanede yiyemiyeceksem yanımda getirip yiyorum. 1 aydır sadece bir öğlen dışarıda yedim bu yöntemle.

pikniğe gittik, su doldurduk :) su tesisatı değişince çeşmeden içebileceğiz inşallah :)
piknikten kalan közlenmiş biberlerle yemek yapacak bugün bakıcım.

benden haberler bu kadar :)
benimde buzluğumda hep börek olur.. ama ben pişirmeden atıyorum..misafir gelmeden buzluktan çıkardığım gibi fırınlıyorum.. taze yaptığımdan daha güzel oluyo daha çok kabarıyor

Eve gelmeden oglusum la markete uğradık. Kahvaltılık , kıyma , yufka , çiçek yağı ve abur cubur aldık. 90 tl ödedik. Bu aksam yapabilirsem köfte yapip dolaba atıcam. Bugün uzun süreli elektrik kesintisi oldu. Allahtan buzluktakiler erimemis. Bir sürü şey var buzlukta. Gelince ilk isim onlara bakmak oldu. Çarşamba günü yine bezelye alıp atacağım. Çilek alayim bir de...sizden özendim ben de reçel yapicam kızlar...

Eve gelmeden oglusum la markete uğradık. Kahvaltılık , kıyma , yufka , çiçek yağı ve abur cubur aldık. 90 tl ödedik. Bu aksam yapabilirsem köfte yapip dolaba atıcam. Bugün uzun süreli elektrik kesintisi oldu. Allahtan buzluktakiler erimemis. Bir sürü şey var buzlukta. Gelince ilk isim onlara bakmak oldu. Çarşamba günü yine bezelye alıp atacağım. Çilek alayim bir de...sizden özendim ben de reçel yapicam kızlar...
Elektrik kesintisinden itibaren 24 saat boyunca kalır onlar öylece. Ama mümkün olduğunca açmamaya çalışın. Kendi soğukluğuyla 1 gün dayanabiliyorlae

benimde buzluğumda hep börek olur.. ama ben pişirmeden atıyorum..misafir gelmeden buzluktan çıkardığım gibi fırınlıyorum.. taze yaptığımdan daha güzel oluyo daha çok kabarıyor

ben pişince buzluğa atıyordum. ama daha güzel oluyorsa pişmeden atıp denemek lazım

kayınvalidem de annem de reçel yapıp yapıp bana getiriyorlar. şu an en az 6 çeşit reçel vardır evde. çok da yenmiyor. ben de internetten reçelli kurabiye tarifi buldum. ilk fırsatta yapacağım. güzel olursa da bittikçe yaparım diye düşünüyorum.

turşu bolluğu da var evde. tadilat için gelecek ustalara yemek yapacağız her gün. her yemeğin yanına çıkarayım diyorum.

kalan portakalları sıkacağım bugün.

evdekileri bozulmadan tüketmeye çalışıyorum hala :)

bende geçen sene bol bol alınan kayısı ve şeftalileri blendırlayıp sakladım. ama mevsimi geldi tüketemedim. parka çoçuklara çıkarayım hafta sonları. bu sene çare olarak bardakta stoklayayım. iş yerine getirip içeyim. yapabilirsem. :S
hoşgeldin :) Ankaralısın sanırım bende Ankaradayım..blendrıdan geçirip donduryorsun sonrasında nasıl kullanıyorsun canım..hiç yapmadım ben

kayınvalidem de annem de reçel yapıp yapıp bana getiriyorlar. şu an en az 6 çeşit reçel vardır evde. çok da yenmiyor. ben de internetten reçelli kurabiye tarifi buldum. ilk fırsatta yapacağım. güzel olursa da bittikçe yaparım diye düşünüyorum.

turşu bolluğu da var evde. tadilat için gelecek ustalara yemek yapacağız her gün. her yemeğin yanına çıkarayım diyorum.

kalan portakalları sıkacağım bugün.

evdekileri bozulmadan tüketmeye çalışıyorum hala :)
benimde annem ve kayınvalidem saolsunlar reçel tarhana kurutmalıklarımı yapıolar ama son iki yıldır kendimde yapmaya başladım bunları..sonuçta bizlerde anneyiz artık kızıma ilerde yapabilmek için herbişeyi öğrendim konserveden reçele turşudan tarhanaya :) önceden pek uzaktım bu konulara :) ama acaip bir istek var bende..çok zevk duyuyorum..mesela konserve yapıorum..girip çıkıp konservelere bakıyorum :))))))

Tam tarif alabilir miyim canım sana zahmet
canım süt biraz su ve sıvıyağla bi karışım hazırlıyorum iki tane yufkayı üstüste koyup sekize bölüyorum üçgen parçlardan birinin üzerine bu karışımdan sürüp tekrar üçgen bi parçayyla üstünü kapatıp tekrar karışım sürdükten sonra hazırladığım içi koyup sarıyorum.. karışımı bol sür işin püf noktası bu.. sonrasında buzluğa atıyorum

Back