• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Dün ofiste ufak tefek dilekçe paraları vardı çekmecede biriken...üstüne biraz da ben kattım gittim bir miktar dolar daha aldım...esas gelecek paralarım önümüzdeki haftaya gelecek beklemedeyim...onlar gelene kadar gene birşeyler atayım istedim kenara...bugün de bir miktar param geldi...ama dışarıdan yeni girdim içeriye piyasalara bakıp napacağıma karar vereceğim şimdi...
Dün bir arkadaşımla konuştum duruşma çıkışı..geleni harcıyoruz kenarda kuruşumuz yok dedi...harcasak bizim de olmazdı...çok şükür oluyor ve bu idare ve istekle daha da olacak inşallah...
Bugün pazara çıkacağım. Bezelyeyi fazla alıp buzluğa atacağım biraz daha.

Dolar alırken belli bir miktar bekliyormusunuz.
Yani bozuklar 100 tl olsun öyle gidip alayım gibi :)

Dolar alırken belli bir miktar bekliyormusunuz.
Yani bozuklar 100 tl olsun öyle gidip alayım gibi :)
Canım bozuk derken oyle az düşünme 50 - 100 ve 200 gibi. Avukatim ben. O paralar gelmemiş gibi bir çekmecede birikiyor bakıyorum bayagi bir olunca toplu alıyorum.
Bozuk paraları oglanların kumbarasına atıyoruz bende pek bozuk para olmuyor.

Canım bozuk derken oyle az düşünme 50 - 100 ve 200 gibi. Avukatim ben. O paralar gelmemiş gibi bir çekmecede birikiyor bakıyorum bayagi bir olunca toplu alıyorum.
Bozuk paraları oglanların kumbarasına atıyoruz bende pek bozuk para olmuyor.

evet onun için sordum zaten :)
bende öyle yapayımm çok teşekkürler.

Kızlar gelen bütün parami cebimdeki son kurusa kadar dolara yatirdim. Baktım yükseliş trendinde yüklü bir miktar alıp kenara attım. Pazartesi gelecek param ile de kartlarımı yatirip bankaya atacağım inşallah.
Pazara da çıktım. Patates soğan fasulye bezelye domates biber patlıcan salatalık yeşillik ve erik aldım. Toplam 26 tl tuttu. Bunlar bana iki hafta gider sanırım. Evde hersey fazlasiyla var.Bezelyeyi bu aksam buzluga atacağım. Akşam için evdeki malzemeler ile börek yaptım. Bu aksam da böyle olsun.

Yooo degilim ama calisiyorum o anlamda soyledim
Anladım. Siz de ofis benzeri bir yerde çalışıyorsanız atın bir tarafa unutun az da olsa. Onlar sonra kocamaaan oluyor. Evde pek para biriktiremiyorum ben. Kaç kere niyetlendiysem olmadı. İllaki harcandi. O yüzden eve pek para getirmiyorum.

okudum bile :)
bizim şirketin bir oluşumu var. isteğe bağlı olarak her ay maaşımızdan belli bir miktar kesip bizim için biriktiriyorlar. yılda bir kerede şirketin büyüme oranında kar payı veriyorlar. bu ay eşime de bana da yatmış kar payları :) benim 3500 eşimin de 3000 lirası birikmiş toplamda :) ev alırken kullanabiliriz o paraları. ya da ihtiyaç olmazsa dokunmayız birikmeye devam eder :)

pazartesi de tadilat başlayacak ve 1 hafta sürecek. gelen ustalara yemek yapılacak. biraz yorucu olacak gelecek hafta.

okudum bile :)
bizim şirketin bir oluşumu var. isteğe bağlı olarak her ay maaşımızdan belli bir miktar kesip bizim için biriktiriyorlar. yılda bir kerede şirketin büyüme oranında kar payı veriyorlar. bu ay eşime de bana da yatmış kar payları :) benim 3500 eşimin de 3000 lirası birikmiş toplamda :) ev alırken kullanabiliriz o paraları. ya da ihtiyaç olmazsa dokunmayız birikmeye devam eder :)

pazartesi de tadilat başlayacak ve 1 hafta sürecek. gelen ustalara yemek yapılacak. biraz yorucu olacak gelecek hafta.
Ohhh süper :) hiç dokunmayın canım hemen atın birikime...çok sevindim...

Ohhh süper :) hiç dokunmayın canım hemen atın birikime...çok sevindim...
hatta şöyle diyorlar bunun için eğer emekli olana kadar hiç çekmezsen bir emekli ikramiyesi de burdan geliyormuş. eğer ihtiyacımız olmazsa hiç çekmeyiz :)

hatta şöyle diyorlar bunun için eğer emekli olana kadar hiç çekmezsen bir emekli ikramiyesi de burdan geliyormuş. eğer ihtiyacımız olmazsa hiç çekmeyiz :)
Ben de çok önemli bir ihtiyaç olmadığı sürece dokunmazdım. Düşünsene o para birikip bir ikramiye parası olduğunu...harika olur...çünkü bu gençliğin yaşlılığı da var...o para o zaman muazzam iş görecektir :)

Kızlarcım merhabaaa.

Uğrayamıyorum ne zamandır. Artık bebek düşündüğümüz için gebelik topiclerini arşınlıyorum. :)
Bu aydan sonra rahata kavuşacağız Allah'ın izniyle :)
Az çok ufak tefek birikim yine de yapıyoruz. 3 adet çeyrek alacağım bu ay hediye amaçlı.

Hepinize sevgiler.

Şoka gittim biraz önce. 4 lira harcadım geldim. Küçüklerinden iki tane kakaolu süt 1.30 tl, petitonun ülker versiyonunu aldım 5 tane 1.25 tl de ona. Malum özel gün. Evde çikolata bulunduruyorum o zamanlar. Yoksa daha fazlasına saldırıyorum. 1.35 tl de 3lü ıslak mendille verdim. Çantaya koymaya iyi oluyor ufak ıslak mendiller. :)

Kızlarcım merhabaaa.

Uğrayamıyorum ne zamandır. Artık bebek düşündüğümüz için gebelik topiclerini arşınlıyorum. :)
Bu aydan sonra rahata kavuşacağız Allah'ın izniyle :)
Az çok ufak tefek birikim yine de yapıyoruz. 3 adet çeyrek alacağım bu ay hediye amaçlı.

Hepinize sevgiler.

Hoşgeldin canımcığım:)
Allah gönlüne göre versin inşallah.
Ben de geçtiğimiz Mayıs'ta hamile kalmıştım, yazın en sıcak günleri karnım büyümeden ve çok bunalmadan geçirmiştim, hamileliğin son aylarının kışa gelmesi iyi olmuştu.
Senin için de hayırlısı neyse öyle olsun.
Seneye kucağın meleğinle dolsun.

Ayy gerçekten evin neşesiymiş bebek. Şimdi hayat daha bir anlamlı, daha bir başka.
O yokken ne kadar boş yaşıyormuşuz. Uzun bir süre uyuması için uğraşıyorum, uyuduğunda da sürekli gidip izliyorum, özlüyorum.

Rabbim çok büyük. Annelik duygusu müthiş birşey. Yaşayınca göreceksin, dünyalar senin oluyor, daha doğrusu o senin dünyan oluyor.

Kızlar günaydın..Hayırlı, bereketli cumalar..

Dün akşam mutfak alışverişi yaptım 106 tl harcadım. 55 tl eşim harcamış pazarda. Eve aldığı her şeyi bak bunu sana aldım hadi ye demeye başladı artık :kk77: Bu arada bizim birikimlerin yönü bebek olunca değişti gibi bakalım. Zamanla şekil alacak sanırım her şey çok kasmamaya çalışıyorum. Keyfini çıkarmak en iyisi sanırım :21:

Back