birikim yapabilmenin yolları

Kızlar ya annemle dun bi cay bahcesinde oturuyoduk aklima ne geldi.
Anne bak surda nekadar insan var yada
Bilmem kac milyon-bin takipcisi olan insanlar.
Soyle bi hayat olsa dedim.
Herkes 1tl verse ama belirlenen herkes 150.000tl toplansa birine bir ev alinsa
Digerinin ihtiyaci ne araba misal ona 1tl toplansa araba alinsa
Digerine yazlık ne guzel bi hayat 1tl bir gunde nelere vermiyoruz ki.

Annem direk dilenciler topluyo ya zengin oluyolar iste dedi
Kadın haklı
Ama dilencilik degil benimki ya gönül rızasiyla bir iyilik yapma.

Bi de algı nekadar farkli bisi

Esime aksam dedim ki adamla kadin 15tane sapka aldilar tanesi 3.5dan dukkanlari var sanirim tanesi 10tl satarlar kârın gozune vurdular dedim
Esim: belki kimsesiz cocuklara almislardir dedi.

Ticaret kafasi bendeki
Esim hep vicdanli, iyi yanini dusunuyo
Bende hep kâr,kazık tarflarini

Algida secicilik.
Aklimin ucundan bile gecmemisti boyle bisi herkesin ilk izlenimi nasil farkli
Yalniz kafama yatti he is cikarmi acaba mantikli.

Elinden geliyorsa örgü, dantel yapabilirsin. Nikah şekeri davetiye katlama gibi ev işleri de var. Ufaktan böyle başlayayım dersen olabilir.

Mesela yurunecek mesafeyi de minibuse otobüse binen var. Ben olsam o parayı kumbaraya atmak için yururum. Bir de ben ilk okuduğum unide (tabi şuan ikinci uniyi okuyorum) tek dersimin olduğu günler oluyordu. O gün cafelere girip yemek yemezdim iki saat beklerdim (Kocaeliye servisle gidip geliyordum) yemeğimi evde yerdim. Harçlığımın o gunku payını kumbaraya atardım :)

tr_lelli Takdir ediyorum azminizi.

O kadar motive edici oldu ki. Bir kumbara edinmek ve eve gidip ilk parayı içine atmak için sabırsızlanıyorum.

Tebrik ederim. Bol bereketli olsun dilerim.
Cok tesekkurler
Hep beraber olsun birbirimize destek olalım
Birikimlerimizi güzel günlerde kullanalım.

Kızlar yeni gelenlere destek,motive amaclı tekrar paylasıcam resmi.
Ben nasıl birikim yaparım?
Azla birikim olmaz?
Nasıl olcak ya?
Biriktiremiyorum! Vs diyenler icin.

Oluyor birikiyor isteyin yeter.
9ayda 11.000tl
Gerekli olan sey 10lt su sisesi, hergun ufak da olsa atılacak mebla ve istek.
İsteyince oluyo.

Kocaeli belediyesinin bir sloganı var... "çalışınca oluyor" diye... Sende diyordu ki yapınca oluyor :)

mesela ben:)işyerim evime arabayla 10-15 dk lık mesafede .. ve ben yürüyerek gelip gidiyorum.. 30-35 dk kamı alıyor.. ama hem spor oluyor hem param cebimde kalıyor:)hafta da 17,5 tl cebimde kalıyor:)

hoşgeldiniz..mantıklı..her gün 2 lira kenara koymuş olsak günlük rutin olarak,o 2 liranın eksikliğini hissetmeyiz ama 1 yıl sonra 730 liranın varlığı güzel hissettirir yani:)en azından bana..
Aynen canım seneye kadar inşallah birşeyler olur yeri zamanı geliyo insanın cebinde 10 tl olmuyor 730 tl iyi para bana göre :)

Benim damacanayi gecen esim saymis dayanamamis 600 küsür var dedi, cidden bu damacana beni cok sardi

Günayydınn
Bizim yeni bebek kumbaramız(digerine göre bu gözüme cok bebek geldi) birikiyor
Sadece 50tl atıyo esim
600-650 civarı oldu diye saydım sanki çok ic iceceler kapagıda zaten yapıstırdık acılmıyo

Ocak ayı itibarıyle bir borcun altına giricez sanırım suan sadece aksam masaya yatirip kafamizda kurdugumuz bisi olur ise eger anlatırım olayı
Yatırımlık bi dusunce kısmet herseyden önce.
Dün 10tl harcadık hepsi oglusa
Bugunde 10tl kitap alıcam kendimede kitap bakarım 10tl de ona gider(okunmus kitapları satan bi dukkan var ordan alıyorum)
Bugun evdeyim yarın kurana gidicem
Benden böyle
Buda minnak kumbaramız.

ahanda şimdi gidiyom damacana almaya:)belki keramet ondadır..ben akşam kumbaraya attığımı sabah almaya başladım yahu
Adile nasit ,tarik akan filmiydi galiba bi semsiye vardı herkes pesinde
Bizim damacana öyle oldu :)
Keramet vardır belki
Ben ilk esimde gördum daha önce hic etrafimda kimsede gormedim
Yeni bir akım olsun
Trend.
Disarda elimizde damacana geziyomusuz
Sonra damacanalı dilenciler falan oluyomus.
:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…