birikim yapabilmenin yolları

umraniyeye gelsin o kiracı bakayım 1200 den aşağı ev bulabiliyormu. bulursa öpüp başına koysun.
Ümraniyedemi uctu yahu
Nerelere gitsekk
selamlar..pazar var bugün bizim burda..gitsem mi bilemedim..genelde market yada manavdan alırım herşeyi..
en iyisi gideyim,zaten bugün işimde yok.zaman geçirmiş olurum
Ben pazar gezmeyi cok seviyorum
25krs maydanoz 50krs dereotu,1tl domates oldugu zamanlar oluyo
Marketlerden de mecbur kalinca aliyorum taze olmuyo pazardaki gibi yesillikler.
Kart olunca harcanıyo her turlu
Bizimde 3-4tane vardı esim esnafken
İs batinca tek karta dusurduk
Limitide yukselmis suan 1.500tl bize yetiyo
Ayrica esim o karti hesap karti olarak kullaniyo maası vs oraya yatiyo.
2tan 1000tl olan yeterliyse bence kapattirin
Kart olunca insan kendini frenleyemiyo
Hazir para cepten cikmayinca harcaması gzl oluyo
Buyuk esya,elektronik esya vs alinca taksitlendiriliyo ya kredi kartına tek sevdigim yanı o
O an okadar nakiti bulamıyosun cunku.

bende olsam kapattırırdım..bende sadece büyük alışverişlerde taksit imkanları yüzünden seviyorum..ama eşim çok iyi kredi kartı kullanıcısıdır..kartlar sayesinde işini çevirdiğini biliyorum..yani bir dönem nerdeyse battık,kartlar sağolsun onlarla kurtulduk dar boğazdan
ben pazar alışverişlinden pek anlamıyorum.bir tanıdığım var pazarı şöyle bir gezer,dönüşte hesaplı olanları alır.ben tutamıyorum aklımda.birde geçen yıl gittim,meyve almıştım.geldiğimde tamamını attım çöpe.adam çürük çarık doldurmuştu poşeti
ama yinede güzel oluyo pazar.haftada 1 olmasada 2 haftada bir çıkarım.evde sıkılıyorum zaten
roka,tere,marul,maydonoz hepsi 1 liraydı.ama gerçekten çok güzel..

Bende seçtirenlerden alıyorum
Domates,salatalık,biber,elma,havuçpatlıcan sectiren yerler oluyo bakıyorum secenler varsa ordan seçiyorum.
Az az alıyorum zaten
Her hafta gitmiyorum ama mesela gecen pazar domates aldım hala var bu pazar gitsemde soyle bi gezerim
Bi de bizim pazar ucuz oluyo teyzemler fakan baska semtte bazen buraya geliyolar sırf pazar icin

Ogluma 3.5tl esofman altı aldım gecen hafta hemde ici pamukli grilerden
Yatarkan giyiyo
Polar pijama altlarida 3.5
Kendime polar pembe takım aldım 10tlye.
Ev terlikleri,pandofları 5tl idi.
Ondanda almam lazım ogluma
Evim kuzey cephe ve 2+1olmasına ragmen cok zor ısınıyo
Dıstan yalıtım yok icten ön cephe duvarların hepsine yaptıdım ama banamısın demiyo
300tl dogalgaz geliyo ama ısınamıyoruz.
Kis ayını cok severdim bide ekim dogumluyum ben ama bu eve tasindigimdan beri kısı hic sevmiyorum.
Oglumada kendimede polar esofmanlar alıyorum bu sebepden.

Kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ben bir Öğretmen olarak zaten ne gibi bir kötü niyeti olabilir ki senin çocuğun fotoğrafıyla,önlem olarak yapmıştır ödevlerini yapsınlar diye Gözdağı vermiştir ki bunda da art niyet göremedim ben,mesela bu hafta öğrencilerime sıra düzeni yaptım ,bir kağıda yazıp asalım dedim,fotoğrafımızı çekin daha iyi öğretmenim dediler öyle yaptık,

Ys şimdiki beden eğitimi ve resim oğretmenkeri herşeyi ister oldular. Bizim zamanımızda istrmezlerdi birşey. :)
Haklısınız eskiden Eşofman pjama Evde me varsa onu giyerdik beden dersinde:)
Şimdiki beden resim dersleri eskisi gibi yüzeysel geçmiyor ama.gördüğüm kadarıyla herşey olması gerektiği gibi olsun istiyor öğretmenler,ondan ötürü herşeyi istiyorlar evet:)

tr_lelli gerçekten çok ucuzmuş..3,5 liraya ne mümkün burda bulmak
geçen yıl 480 ödediğimizi biliyorum.arkadaşım en fazla 120 ödedi ama evi çok daha sıcak.bizde yalıtımda var.ev büyük biraz ama zaten her yeri kullanmıyorum.anlamadım gitti
ama bu sabah eşimede dedim kasımın 1 ine kadar kar yağsın açmam kombiyi.öylede üşlüyoz böylede.giyinir otururum valla banane.zaten akşama kadar yanlızım

arkadaşlar kahve günü düzenlemiş.iki haftada bir 30 lira..maksat görüşmek
geçen yılda katılmıştım.
yanlız sabah..10 da,iki saat oturuyoruz.tek sıkıntı bu..kış günü bazen insanın canı çıkmak istemiyo dışarı.bilemedim ne yapsam..

Cocuk olmasa ben elektrikli ısıtıcılarlada idare ederim baya
Ama oglum cabuk hastalanıyo
Ay sonu baslarım bende sanırım ev baya bırrrr

Bende oglusu okula gotürüp getirirken useniyorum.
Okul yakın aslında ama trafik karsıya gecmesi lazım panik yapıyo araba gelince.
Kimseylede yollamam ben bırakıp bi de iceri girene kadar bekleyip bakıyorum.
Üsene üsene cıkıyorum hergün napim.

Günaydın
tr_lelli ve @ayamann verdiğiniz cevaplar için sağolun
İnşallah kapatabiliriz tek kartta düşürüp yavaş yavaş onunda limitini düşürmek istiyorum
Bende pazar alışverişini seviyorum ama akşam iş çıkışı iyi bişey bulmak pek mümkün olmuyo
Marketlerde oyle ama en azından içinden seçebiliyorum diye bir çok şeyi marketten alıyorum.

Bende annemden alıştım seçtirenden alıyorum birde mümkünse 50 kuruş fark olsa bile duşuk fiyatlıdan alıyorum

günaydın...hepi
Bende annemden alıştım seçtirenden alıyorum birde mümkünse 50 kuruş fark olsa bile duşuk fiyatlıdan alıyorum

bendede niyet buda,aklımda tutamıyorum ki ben:)) 36 ya gircem ocakta,bu unutkanlıkla zaten 50 den sonra ne olurum bilmiyorum yani.tabi allah ömür verirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…