birikim yapabilmenin yolları

Hım anladım teşekkür ederim

Ben bu topigi cok seviyorum ne güzel cok yönlü zohbetlerimiz oluyo.

Kilo konusunda ben hic ağzımi acamiyirum sizin 55 leri 50 leri duyunca maaalesefki ben cok şişmanım

tr_lelli . Canm keisnlikle evde mayalamalısın yoğurdu oyle lezzetli oyke yumusak oluyoki bu zamana kadar neden yapmadım diyceksin. Bende yıllarca cesaret edemedim bir iki denemem iyi sonuc vermedi hepten hevesim kaçmıştı iki yıldır tekrar mayalamaya başladım. Hazır yogurt nasıl yiyomusuz diyorum simdi.

Son iki seferdir yeni bi yöntem buldum bunu dene istersen. Fırını 10 dk kadar ısıtıp kapattıktan sonra mayaliyacagim sutumu icine koyuyorum 5-6 saat sonra alıyorum fazla sarsmadan buzdolabına kaldırıyorum 5 saat kadar da dolapta bekledikten sonra com daha kıvamlı oluyo dene istersen...

Eğer karahalil çiftliğinin sütüyse mutlaka alın ben çok memnundum.

Oğlunuza da itimat yoğurd ya da ayranını alın bence. En güvenilir ve sağlıklısı o

Cnm o sutun kivamini (yani hani parmagi isiracak) tutturamam diye korkuyorum
Mayasini koydukdan sonra firina koycam dimi
Denicem bu hafta ne cikaraa bahtima
Yine sorarim ama
Sutun ısı kivamini tutturamam diye korkuyorum
Bide tenceredemi kavanozdami olcak

bizde annemle yapıyoruz bu birikim işini altın gününe girdk anneme sen gir sana gelsin altınlar dedm tamam dedi o da bnm maaşımla yapıyo gerci bnm sayılır önümüzde ki ay bitiyo annem cıkcak bn gircm ama çıkmak istemiyo ama para kalmayıncada söyleniyo cünkü aynı zmanda ceyiz ve dolarda yapıyo hiç briinden vazgecemiyoruz batmazsak iyi

Ahahaha hiç güleceğim yoktu. ben para yönetimini iyi yaptığımı düşünüyorum ama boğazdan hiç kısmadığımdan şahsen kiloya dönüşüyor mevzu..

boğaz bende de sorun haftaya diyetisyene başlıyorum sevgilim iş için sehir dısına cıkck o geldiğinde zayıf görsün
çünkü çok lafını yapıyo kilo aldın dikkat et falan diye halbuki biz göbeğimle iyi anlaşıyoruz

Ben de bugün başladım. Dikkat etmem ve o dört kilodan kurtulmam lazım. Kahvaltı dışında ekmek yemiyorum, kahvaltıdaki ekmek miktarımı azalttım. Akşamları çok hafif yemekler yapıyorum ve porsiyonumu azaltma kararı aldım.
Akşam yürüyüşlerim iş çıkışı yabancı dil kursuna başladığımdan aksadı. Onu telafi etmeliyim bir şekilde.

Bu ay sonuna kadar istikrarlı şekilde devam edeceğim. Canım inanılmaz tatlı çekiyor ama ben hep yazın giyeceğim elbiseleri, şortları düşünerek vazgeçiyorum.

Kararlı olursan yapabilirsin. Kolaylıklar diliyorum.

Yaza gayet fit, sıfır göbek ve taş gibi gireceğim diye her gün kendine telkinde bulun.

Bu arada şu telefon faturaları çok canımı sıkıyor daha uygun bir tarifeye geçeceğim.

bnm 7 kilo fazlam var
bnm faturam 26 tl lik ama bn daha hiç 26 tl ödeyemedim hep aşıyorum limiti sevgilimin faturalı hattını iptal ettik tl li hat aldık ona cünkü 150 den aşağı gelmiyodu

Faturasiz hatlar daha iyi. Hem o paketini ona gore yapiyorsun hemde icinde ayriyeten tl varsa paket asiminda olan tl kadar konusuyorsun. Baska paketlerde alabiliyorsun. Faturali da olsa o yaptigin paketinde faturasini cikarir :) bu arada euro 3.30 olmus ben şok. Dolar yerine euro alsaymisim diyorum en azindan baya getirisi olcakmis bana.

be çok korkuyorum bu yabancı para işinden altın hep daha güvenilir geldi nedense

Altin daha guvenli de dolar euro filan yaptin mi surekli takip edicen parayla oynican yoksa dolarin euronun pek bir forsu yok...

aslında bana kalırsa hiç birikme girmeyip borçla bişeylere sahip olmak daha iyi cünkü borc olduğu zaman mecburen ödeniyor

Ben şöyle ayarliyirum serce parmağımı sute batırıyorum eger 7 saniye elimi yanmadan dayanabiliyorsam sütum mayalanmaya hazır demektir...

Borcam tencere yada tupperde yapıyorum ben...

Ben şöyle ayarliyirum serce parmağımı sute batırıyorum eger 7 saniye elimi yanmadan dayanabiliyorsam sütum mayalanmaya hazır demektir...

Borcam tencere yada tupperde yapıyorum ben...
Olmazsa ilk denememi bilen biriyle yapicam sonra ogrenirim zaten saol cnm

aslında bana kalırsa hiç birikme girmeyip borçla bişeylere sahip olmak daha iyi cünkü borc olduğu zaman mecburen ödeniyor
Ömrümüz boyunca hiç çok paramız olması kenarda.
Bundan 7 yıl evvel 120 bine ev aldık. 1 liramız BİM'e yoktu kenarda. 95 bi. Kredi kullandık. Geri kalanına benim ailem yardım etti.
Ayda 1800 TL ödedik ki bu kredi olmasa hayatta kenara o kadar para koyamazsık. BaZı aylar çok zorlandık ama bu ay bitiyor borcumuz.
Şu anda evimin değeri 350 bin civarında. 7 yıl para koysak da alamazdık bu evi.
Kredi çekip faiz ödüyoruz o da olayın başka bi tarafı aslında.

sanırım mecbur olduğumuz zaman yapabiliyoruz bazı seyleri :) ben işe girdim bir yıl para birktircem dedim sonunda elimde hiç bişey yoktu sonra annem beni ceyiz borcuna soktu su an herseyim tamam gibi bide üstüne para biriktirmeye başladım Allah yardım ediyo bereketini veriyo isteyerek yapıldığı zaman

Cnm bu oturdugun ev mi farkli baska bir ev mi
Birde il yada semt neresi?
Baya degerlenmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…