birikim yapabilmenin yolları

sadevehuzurlu hayatında rahatça kilo alabileceğin tek dönemdesin keyfini çıkar. :) Ben biraz da bunun için vermek istiyorum 50 kilo ile hamile kalma planım var hatta 48 olursa tadından yenmez. Senin kilolarının da büyük kısmı doğumla gidecektir.

tr_lelli ben de tam bir pasta canavarıyım işte. Sütlü tatlı , baklava v.s hiç aramam. Ama pastalara bayılırım. Bir de reçel çeşit çeşit olmalı, bayılıyorum resmen. Ev yapımı olmalı. Ekmeksiz de yenmiyor. Onu da kontrol altına alayım.

Ama karar verdim, verdim mi uygularım. Bu ay bitene kadar tatlı yok.

Tatlı paralarını da kumbarama atarım.

Amin canım inşallah
Aslında şikayet değil benimkisi, benim yerimde olmak isteyen milyonlarca insan var, buna eminim:)
Doğumdan sonra kilo vereceğime de eminim çünkü iradeliyim
Hamilelikte beslenme şeklimi değiştirmeme rağmen "hamilelik" sebebiyle istemsiz kilo aldım ki ilk hamilelikte çok kilo alınması normalmiş, doktorum da sorun yok diyor.
Yavrumu sağlıkla kucağıma alayım da gerisi düzelir:)

Canım inşallah sen de istediğin kiloda ve vakitte meleğine gebe kalırsın.
Tüm umutların gerçekleşsin.
Rabbim mübarek Cuma günü herşeyin hayırlısını versin:)

Canım öyle bişey olursa dokme. Kestirip soğuyunca keseye dok.. Lor peynir oluyor. Boreklere katarsın. Canan Karatay'ın kitabında okudum.

Canım öyle bişey olursa dokme. Kestirip soğuyunca keseye dok.. Lor peynir oluyor. Boreklere katarsın. Canan Karatay'ın kitabında okudum.
yaaa tühh sabah çöpe gitti israftan kaçınayım derken hiç olmadı bu yaptığım
kestirmek için ocağa mı almam gerekiyordu?

sadevehuzurlu kuzu ben oglumda 50kg hamile kalip tam 73(yani 23kilo alarak) doguma girmistim
Sezeryanda olmama ragmen eve dondugumde direk tartiya gittim 58dim
1senede yediklerime dikkat edip emzirip 52olmustum
Oglum suan 11. Yasinin icinde
Hepde 52-53kaldim korudum
Gecen yazdan beri 56da kaldim
Almiyorumda veremiyorumda
Noldu anlamiyorum

Yani al gidiyo hepsi emin ol ama bi anda degil zamanda
Suyun, esi falan cogu onlar zaten

Ya çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim. Kocaman bir Amin diyorum, hepimiz için. :) Enerjin bana çok iyi geliyor.

Rica ederim ne demek ben de çok mutlu oldum:) Seni okumak da bana iyi geliyor, takipteyim :)

Hıımm süpermiş:) çok teşekkür ederim inşallah hemencecik eski halime dönerim, sayende biraz daha motive oldum:)

Rica ederim ne demek ben de çok mutlu oldum:) Seni okumak da bana iyi geliyor, takipteyim :)

Hıımm süpermiş:) çok teşekkür ederim inşallah hemencecik eski halime dönerim, sayende biraz daha motive oldum:)
Ohh ye valla yarasın kuzuya.
O kiloyu veremeyenler genelde kendini salanlar.
Amman ne ugrascam
Amann ne spor yapcam
Amann can bogazdan gelir diyenler genelde
(Hastalik,ilac vs kilo alip veremeynler ayrı tabiki)
Bende troid sinirin azicik uzerinde cikti o da kilo veremememi etkiliyo olabilir diye dusunuyorum mesela
Bazi hastalik ve ilaclar engelliyo

eyvallah:)

birikim derken kiloya nasıl dönmüş konular hiç anlamadım ama :) sanırım hepimizin ortak derdi gemeyen para ve gitmeyen kilo

ayy sorma valla :) hahahaha

bari topikle ilgili bişey yazayım da ayıp olmasın

15inde maaş alıcam 100 tl kağıt para kumbarasına atıcam gerisine dokunmamaya çalışcaz eşimle öyle karar aldık:) yani artık bnm maaş full birikim olsun niyetindeyiz de bakalım becerebilecek miyiz?

birikim derken kiloya nasıl dönmüş konular hiç anlamadım ama :) sanırım hepimizin ortak derdi gemeyen para ve gitmeyen kilo

Ahahaha hiç güleceğim yoktu. ben para yönetimini iyi yaptığımı düşünüyorum ama boğazdan hiç kısmadığımdan şahsen kiloya dönüşüyor mevzu..

sadevehuzurlu bu ay bende 100 tl ayırdım maaştan. Normalde 200 ayırıyordum. Bu ay ve önümüzdeki ay sağlık masraflarından dolayı böyle bir karar aldım. Birikimde param olup kredi kartına sarılmak daha manasız.

Biz hem kredi ödüyoruz, hem kira ödüyoruz hem ev geçindiriyoruz gezme tozmamız da eksik olmaz ayda 200 tl gerçekten iyi. Bazen fazlası bazen daha azı olabiliyor.

Bereketli olsun.

Çok yakın bir arkadaşımın düğünü var Eylül - Kasım arası. Şimdiki bozuk kavanozum dolduktan sonra( Mart gibi) büyükçe bir kavanoz alıp içine yalnızca 1 tl atacağım Eylül'e kadar , 1000 tl hedef koyucam. Takı parası olarak kullanacağım. Niyetim bu şekilde bakalım. Bozuk biriktirmek daha keyifli sanki. Çünkü onlar hayalet para gibi. Birikmese nereye gittiği belli olmayacak paralar gibi. Bu sebebple ve daha aktif olarak para ekleyebildiğimden keyif alıyorum.

Bu ay ve bir sonraki ay gün parası bende
Bu ay gelen parayida kumbaraya attik
Ayy esime acalım yılbasi bile gecti diyorum acmıyo actırmiyo
Tıkıstırıyo resmen az daha az daha diyo
1000tl kumbaraya gitti
Evde eksilen 3-5 parca bisi var biraz daha idare edicimm.

Sabahdan beri ne pisirsem diye dusunuyodum
Esim yemek seciyo malum hep ayni yemekler
Ogluma ıspanaklı bulgur pilavı yaptım (esim yemez)

Kendime lahana corbamdan var 1tabak daha

Esimede kıymalı soganlı falan menemen yapcam hazırladım her bisi 2yumurtayi tepesine kırcam

Yarına Allah kerim artık.

The Black canım giderlerimiz çok benziyor. Biz de 800 tl kira, 1000 tl araba kredisi, her ay ortalama 2300 tl kredi kartı ödüyoruz, zaten eşimin hiç maaşı kalmıyor, benimkinden de bol bol harcardık ama artık mecbur kalmadıkça harcamama kararı aldık

Kredi kartında bebişin masrafları çok, birçok taksit var, gezme tozma yeme içme market fatura vb tüm giderler karttan olduğu için ekstre hep yüksek umarım biraz düşer, gereksiz bişey cidden yok, paranın adı var

Allah isteyen herkese ve bize ev nasip etsin canım inşallah :) İçimden bir his 2016da bebişim kısmetiyle ve bereketiyle gelecek ve ev sahibi olacağız diyor, kocaman AMİİİİİNNNNN:)

sadevehuzurlu insallah canım kocaman bir aminnm.

Su saatleri hic sevmiyorum
Gayet sakin,dingin,isim bitmis, koltuguma kurulmus tv izlerken oglumu alma saatim geliyo.
Hadiii kalk giyin oglusu al kostur kostur gel yemek hazirla sonra meyve cay azicik oturama uykun gelsin sonrada

Okul önunde bi dedikodular donuyoo wuuuhuu
Dun beklerken onumde 3kadin keciboynuzu tozundan yaptiklari kekin nasil enerji verdigini, digeride " o ney ki gı" diye ogrenmeye calistigini dinledim.

Birinin aksama corbasi yoktu
Digerininde dogalgaz faturasi 220tl gelmis
Biri 40dan buyukmus digeri ondanda buyukmus

Bakim bu aksam ne dedikodular dinlicim

Cebime cekirdek koyimde citlerim

Bu aksam biri torun bakiyomus
Torun yuzunden soba yakamiyomus
Torunuda rahat durmuyomus yatak odasina gidip butun resimleri verceveleriyle assa indirip cikariyomus
Kirilirsa eli kesilirmis
4kiside onu pur dikkat dinliyodu sadece o konisuyodu

Sanki vatan meselesi ama he nasil anlatiyo
Dinleyenlerde nasil dinliyo
Yurdum insanı be

Bu Türk kadınları arasında geçen konuşmaları dizi-film filan yapsak baya tutar gibi sanki bu ne ya

yaaa tühh sabah çöpe gitti israftan kaçınayım derken hiç olmadı bu yaptığım
kestirmek için ocağa mı almam gerekiyordu?

Evet ocağa koyup kaynatıyorsun. Zaten kesildiyse o suyu altında kalıyor. Peynir olacak yer üste çıkıyor. Ben bir kere sut almıştım. Unutmuşum dışarda kesilmiş. Napsam ki diye araştırırken okudum yapmıştım. Geçenlerde de karatayın mutfağında gördüm.

Kızlar ya ben mutfakda iyiyim aslinda ama cesaret edemedigim seyler var.
Mesela yogurt yapmak gibi
Tutturamam ziyan olur diye cok korkuyorum.
Biri bana gosterip ogretmesi yanimda yapmasi gormem lazim yani.
Bide cabuk eksiyo oglum yemez diye denemedim
Ama denemek istiyorum
@BEYZABET bana anlatti gerci ama sizden de püf noktasi varsa isterim.

Su korkumu bi kırim.
Napim en fazla 10tl gider.
Alcam kasapdan 3kiloluk sütden mayasida yaninda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…