• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Su baktigimiz sitede ev kalmamis kizlar
Ve birisi 225e baskasina satmis.
Ne sekilde satmis ama bilmiyorum tum parayimi odemisler nasil yapmislar sormadim orasini.
Gayrimenkulde iyi paralar dönüyo

Bana ihtiyacin mi var?
Napcan evi falann diyenler oluyo
Tamam baska bir evim daha var kira da aliyorum Allah anneme uzun omur versinde suan oturdugum binadanda bisiler kalicak ama boyle dusunup parami car cur mu edim
Oglumun uni parasi olur rahat ederim ömrum yeterse yada oglum var arkamda
Var diye niye elime geceni harcim ki diyorum.

Aslinda heryerde soyluyodum hayalim sadece yazlikdi.
Ama suan yazlik luzumsuz geldi bize esimsiz gidip tatil yapmak istemiyorum
Nekadar kalabilcem ki koca yaz yazlikda
Esimlede ancak 10gun tatil yapabiliyoruz.
Sonra dusunduk bir ev alirsak borcu bitince cok cok rahat 2kirayla taksit oder yazlik aliriz dedik.

Hersey kısmet ama akıl da vermis Allah
Kullanıp kullanmamak da bizim elimizde.

tr_lelli tr_lelli çok makul gerçekten. Şahsen ben de eşimle verimli zaman geçiremeyeceksem aceleye getirmeyip daha mantıklı yatırımlar yapmayı yeğlerim.

Ben de evlilik kredimi bitirmek istiyorum öncelikle. 21 ay kaldı Allah'ın izni ile. Satılamayan bir arsamız var. O satılırsa çok rahat edeceğiz İnşallah.
Bazen ödeyebiliyorum kredimi, kiramı yeter diyorum. Bazen de bitsin bir an önce elle tutulur bir şeylerimiz olsun istiyorum.

Her şeyin hayırlısı gerçekten.

Niyet edelim biz. O yolumuzu muhakkak gösterecektir.

tr_lelli tr_lelli çok makul gerçekten. Şahsen ben de eşimle verimli zaman geçiremeyeceksem aceleye getirmeyip daha mantıklı yatırımlar yapmayı yeğlerim.

Ben de evlilik kredimi bitirmek istiyorum öncelikle. 21 ay kaldı Allah'ın izni ile. Satılamayan bir arsamız var. O satılırsa çok rahat edeceğiz İnşallah.
Bazen ödeyebiliyorum kredimi, kiramı yeter diyorum. Bazen de bitsin bir an önce elle tutulur bir şeylerimiz olsun istiyorum.

Her şeyin hayırlısı gerçekten.

Niyet edelim biz. O yolumuzu muhakkak gösterecektir.
Ben hep akarken doldurmakdan yana oldum.
Degisemem su satten sonra.

Mesela esim marka, pahalı olan bisi gorse evde (yicek, esya vs ) sen nasıl paraya kıydın ya ? Ciddi sen mi aldın der.
Daha uygununu alabilme secenegim varsa genelde daha uygununu alırım ben.

Ben böyle olmasaydım, esimi bu konularda yönlendirmeseydim birikenlerde olmıcaktı.

Mesela evde ev sitelerine ilanlarina hep ben bakardim(hobi gibi bende bu yillardir takip ederim) esime gosterirdim ayy eve bak falan diye
Simdi esimde bakiyo
Arkadaslarina soyluyo falan.
Bu yönde onu bukadarda olsa etkiliyo olmam hosuma gidiyo.

Hemfikir oluyoruz en azindan.
Hayaller bi ortak noktada birlesince umut ve istek de cıta yukseliyo.

Ben alısveris yaptım
Esim pazara gitmek marketten al dedi
Pazar inanilmaz kalabalikdi kapisindan gordum iyikide girmedim.

Balıkcıdan balık aldım tekir 15tl
100tl de marketlerde harcadım
Süt,yoğurt,mandalina,portakal,armut,elma,ayva,muz,ogluma okulu icin 1koli ayran, ezine peynir,eski kasar, erzincan tulum, yesil zeytin,bulasik detj. Falan aldim

Günaydınnss..
Sendromsuz pazartesiler diliyorum herkese
KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM ekürim sana da ;)

Bugün günlerden temizlik dedim suan uydurdum yani
Kalkabilirsem yatakdan insallah.

Gün paraları da kumbaraya cukka cukka
Bu gün cok sapıtık bisi oldu
Sacma oldu
200e gircemize 100-100 girdik
Ve biz 3defa girmis olduk
Mayista bitcek ozaman 200üne gircez
Ona 400 olarak gircez.

Bu ay ben aldim diger ayda ben aliyorum bi de en son mayista aliyorum bitiyo.
Totelde 3000tl oluyo.
Zaten hepsi birikim icin.

Bu birikim dibi delik testi gibi sanki alttan azalıymu ne cok yol katedemedik hala
Milim milim gidiyoruz bakalım.

sağol canım :)ama ne sendromsuz ya:(yoğun stres abuk sabuk işler:(çıldırmaya az kaldı:(hafta sonuda dırt diye geçiverdi:(/
Allah bereketini versin canım paranızın..öyle biriktirince de çabuk birikmiyor ki:(ne yapalım hiç yoktan iyidir.:)

bende kızımın kumbarasına para bozdukça çıkan bozuklukları atıyoum.. 2-3,-5 falan ne çıkarsa bahtımıza:)
Ben bugun o bozuklarla kasımı aldırdım.
Ana 12tl olmuş ya bögrüme oturdu
2 aydirda kuaforde aldirmamistim evde kendim aliyodum
Bide hepsini bozuk verdim dilenciler gibi.
:)

:KK70::KK70:amman olsun canım yaa.. para paradır..:))onların işine yarar bozukluk salla gitsin.. iyi yapmışsın:)
Valla he 25krs eksik versek yuzleri duser.
Ayy gecen cagriya gittim mahallenin hemen basinda bakkal gibi artik
Arabaya attimda attim attimda attim hiic bakmak yok ama
Kasaya bi geldim 5tl cikmadi :D
Ayy hepde alisveris yaptigim yer
Nakit/kart 50-100hepde alisveris yapiyorum taniyolar annemi falanda sen 5tl cikma
Nasil kucukemrah gibi kaldim
İlk defa oldu ya
Hemen sunu cikaralim dedim adam ya verirsiniz olsun falan dedi olmaz öyle evden gelmiyorum var sandım falan diye nasil sacmaliyorum ama
Cok kotu bi durum
Arkamdan biri gelirde olsun ben verim falan der diye ödüm koptu :D anacum anacum kimse gelmeden arkama bile bakmadan kactım

Valla he 25krs eksik versek yuzleri duser.
Ayy gecen cagriya gittim mahallenin hemen basinda bakkal gibi artik
Arabaya attimda attim attimda attim hiic bakmak yok ama
Kasaya bi geldim 5tl cikmadi :KK70:
Ayy hepde alisveris yaptigim yer
Nakit/kart 50-100hepde alisveris yapiyorum taniyolar annemi falanda sen 5tl cikma
Nasil kucukemrah gibi kaldim
İlk defa oldu ya
Hemen sunu cikaralim dedim adam ya verirsiniz olsun falan dedi olmaz öyle evden gelmiyorum var sandım falan diye nasil sacmaliyorum ama
Cok kotu bi durum
Arkamdan biri gelirde olsun ben verim falan der diye ödüm koptu :KK70: anacum anacum kimse gelmeden arkama bile bakmadan kactım
:KK70::KK70::KK70:hahaaa. Valla ya yeri geliyor o 25 kuruş 0,5 kuruşu bile aranıyor kız. sorma..
bazen bana da oluyor.. diyorum önce şunu bi geç bakayım.. he yetiyor mu tamam geç diyorum..:)Amman insanlık hali işte idare etsinler gayri:)

Back