birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Günaydın kızlar, bugün sabah market alışverişimi yaptım 90 lira tuttu, çay, t.kağıdı, süt tost ekmeği derken önümüzdeki haftanın ihtiyaçları alınmış oldu. Kızımın okulunda doğum günü için 3 çocuğa oyuncak aldım, 40 lira da o tuttu. Artık bugün harcama olmasın istiyorum: )

Banyo dolabına küçük bir operasyon yaptım.
Şişelerde kalan eski şampuanları ( saçım döküldüğünden farklı ürünlere geçmiştim) pompalı bir şişeye boşalttım, bitkisel yağlar va sarımsak ekledim kendi dökülme karşıtı ürünümü yaptım
Birkaç tane nemlendirici losyon vardı yarım kalmış dolapta unutmuşum, onlara da kakao yağı vs kattım bebek yağı yerine kullanıcam.
Kendi yaptığım bronzlaştırıcı güneş yağını da esmer şeker, kahve vs katıp scrub yaptım selülit ürünü olarak kullanırım.
Artık kullanmadığım bir marka diş macunu buldum iki tane hiç açılmamış, onları kullandığım ürünle dönüşümlü kullanıp bitiricem.
Kullanılmayan kalıp sabunları rendeleyip hassas kıyafetlerim vs için deterjan haline getircem.
Yarım kalan kullanmadığım ojeleri taş boyamada kullanmak için ayırdım, hem çöpe gitmez hem de boya almaktan kurtulurum.

ikinci operasyon buzdolabına;
Arkadaşların getirdiği fazla ekmeği ufalayıp köfte ekmeği yapıcam.
Taze nane ve dereotu var bolca temizleyip kurumaya bırakıcam.
Son kullanma tarihi yaklaşan un ve ince bulguru köfte yapıp buzluğa attım.
Unun kalanı ile poğaca yapıp onu da buzluğa atıcam.

Haftasonu da gardroba ve vestiyere bi operasyon ve işlem tamam.

Bir taşla dört kuş
Israftan kaçınma
Yerden ve paradan tasarruf
Temizlik ve düzen
En önemlisi geri dönüşüme katkı

Fazlalıklardan arınıp sade yaşama geçmeye başladım yavaştan. Hadi hayırlısı

Kumbaraya 15,5 tl attım.

Ne güzel aynını bende yapmam lazım hazır evde kimse yokken bende 1 hafta temizlik yapayım

Masallah canim ne cok tasarruf yapmissin :)

Masallah canim ne cok tasarruf yapmissin :)

Level atlayalım dedin dayanamadım napayım
Daha dur dolapta bol limon var onları sıkacam, kabuklarını da temizlikte bakımda falan kullancam. Bir de alışverişlerden gelen çoook miktarda naylon poşet var geri dönüşümlü olanlardan, onları köyde oturan arkadaşıma verdim kullanmaları için, yoksa kilo ile poşet alacaktı kız. Kola şişelerini yoğurt kaplarını falan da biriktirip veriyorum. Tasarrufu başkalarına da yayıcam kararlıyım.
Hadi bakalım iyi başladım ya hızlı koşan at konumuna düşmem inşallah

Son düzenleme:
Bncede sık limonlari canim bnde skp buzluga attim kabuklarinida rendeleyip kek icin buzluga atiyorum :))

Gunaydin
Bugun evde olmak isterdim ama disari cikicam yine harcama yapacam
Nedenini bilmedigim sekilde fon makinemiz patladi masraf ustune masrafffff
Daha kati meyve sikacagi alacaktim puff..

Gunaydin
Şu katı meyve sıkacağını sırf teyzeme özenipte aldım. Kuzenim yaşına girdiğinde teyzem ona hergün sıkıp içirmeye başladı şimdi çocuk 12 yaşında teyzem hala üşenmeden her gün veriyordu ama ben bir aldığım gün kullandım birde 3 ay sonra o kadar para verdim kullancam deyip tekrar çıkardım ama o kadar parçası varki yıka kurula kaldır resmen eziyet kutusuna koydum bir dahada çıkarmadım

Ben de alıp atanlardanım. Hiç gerekli birşey değilmiş. Vakti zamanında düşünmeden aldığım eşyalardan biri idi. Çok şükür artık düşünmeden hiçbirşey almıyorum

Işe geldim bu günü 3 tl yol parası ile kapatmak istiyorum. Bi de altın biraz düştü sanki alacaklar baksın derim.

Ben de kendime değil evlenen arkadaşın çeyizine aldım istediğini söylüyordu, pek kullandığını düşünmüyorum. Kendime alır mıyım? muhtemelen hayır. O kadar parcasını yıkamaya üşenirim.

Kizlar biz iki kisiyiz meyve pek alipta yemeyiz dolaptan usenmek mi bilmiyorum ozelliklede esim.
Suyunu iceriz ama :)
Alacaktim simdi bi de fon.mak.masrafi cikinca biraz daha beklesin dedim ama sonra alcam taksitle bi tane.
Kaliteli bi fon mak.alcaz simdi
carrefourdan bi yatak ortusu begendik cok guzel 19.90 a . Aldik :)

Gunaydin
kesinlikle meyve sıkacağı alma derim. ben de braunun aldım. aldığımın parasını çıkarmadı bile.
meyve yemeğe üşeniyorsanız onu kullanmaya daha çok üşeniyorsunuz
alan hiç kimsede memnun değil. annemler de aldı. 1 kere kullandı. 1 bardak meyve suyu için bir sürü meyve gidiyor. temizliği de ayrı dert.
meyveyi orjnal haliyle yemek daha faydalı. posası olduğu gibi çöpe gidiyor.

Herkes alma diyor ama bakalim almayabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…