BİRİKİM GÜNLÜĞÜMÜZ...

Atarım tabi Canim. Örtüler henüz gelmedi daha dün verdim canım dikime Askıları atiyim

Bebek odası için olan herseyi ben de merak ediyorum

Ben bugün doktor ücreti verdim ama canım sagolsun:)

Bi de benzin tabii

nisan birikimi için patlattığım kumbaram buydu kızlar inşallah kaçamak yapmadan yine biriktirebilirim bu kadar
İnşallah canım. Bu arada resmini alabilir miyim. Bir arkadaşa 1 yıldır birikim yaptırtıyorum sadece 5-10 kuruş atıyor. Bende senin gibi örnekler göstermeye çalışıyorum.

en büyük sıkıntım kredi kartı. sonuçta harcıyoruz da çok geliyor. bu ay 3800 geldi.
gelecek ay için içinde 2300 tl taksit var zaten. taksitlerin çoğunluğu uçak bileti, otel taksidi, arabanın kaskosu, sigortası, kılık kıyafet şeklinde sıralanıyor. haliyle taksit miktarı fazla olunca karttan tek çekim yaptırmak da pek mümkün olmuyor. yine taksit yapılıyor. geçen eşim arabasının frenleri için bir şey yaptırmış. 300 tl tuttmuş. kartta bu kadar borç olmasa tek çekilebilir ancak onu da taksit yaptırmış.
taksitlerden tamamen kurtulmamız pek mümkün değil. aile olarak gezmeyi çok seviyoruz. sürekli uçak bileti alıyoruz. taksitler 1000 tl nin altına inse ohhh be diyeceğim.
tabi ki çözüm harcamamak biliyorum ancak buna şöyle bir çözüm getirmeyi düşündüm ne dersiniz
biz her ay 100 Euro, ne kadar denk gelirse gram altın alıyoruz.
bu ay sadece bir gram alsam (oğluma her ay alıyoruz bunu yıllardır) başka hiç birikim yapmasak nakit harcasak nasıl olur acaba.
bir de siz yüklü yaptığını alışverişleri (örneğin erkeklere alınan 500 tl lik takım elbise gibi, arabanın çıkardığı 400 tl lik masraf gibi ) bunları nasıl ödüyorsunuz.
ne yapmalıyım sizce...

kart yokmuş gibi davranmayı başarabilsek kurtulacağız ama yapamıyoruz. kartlara güvenip bu kadar borç altına giriyoruz zaten. Paran varsa alışveriş yaparsın, tatile gidersin paran yoksa harcamazsın mantık bu kadar net ama oluyormu? Tabi ki olmuyor

evet öyle ama yapamıyoruz işte. alıştık bi kere...kartta taksit yaptıracağım nasılsa diyip ihtiyacımız olmayan şeyleri de alıyoruz bazen.
bu ay 3800 ödeyeceğiz. kart borcu olmasa bu 3800 cebimde kalsa. nakit olarak kullanmak istesem de harcayamam sanırım.
benim hiç olmaması yönünde umudum yok zaten ama aylık borcu 1500-2000 olsa o bile iyi olacak.

Kk borç toplami 900 geldi bu ay.
Geçen aylarda 1200 ila 1500 arasındaydı
Taksitleri azaltıp kk mı sıfırlamaya çalışıyorum umarım başarırım
Tatil,araba bakımı muayeneleri lastik borcu falan var.
Giyim alışverişlerini terkedeli bu 6 ay oldu
Harcamadığım için kendimi gerçekten daha iyi hissediyorum
Hesaplarım tutarsaa temmuzda birikime 1500 ayırabileceğiz inş

Bugünkü harcamam 1tl ekmek.

kızlar sizler nerede yaşıyor ve ne kadar maaş alıyor bu kadar harcıyorsunuz maşşllhh sizlere.sizlerin maası fazla oldugu için sanırım rahat harcıyorsunuz.gerekmeyen yerlere de harcıyorsunuz ondan böyle kartlara gidiyor.ben sizler kadar maas alsam bayagı tutumlıyum ohhh allhın izniyle tabi biriktirirdim bayagı.ama yasam tarzları tabi insanların farklı buda önemli faktör

ama benimde eşim tam tersim bütün paramızı borsada kaybetti çok sıkıntılar yasadık inanılmaz derecede herseyimizi kaybettik su an bir lux ev ve cipim vardı .hiçbirseyimiz yok.ve bunları bana sormadan yaptı kaybetti.cok sıkıntı cektim fakat yavrum için sabrettmeye calıştım eşim maddi kararlar dısında iyi huyludur onun için ve yavrum için.şimdi tekdüze hayat yasıyorum zaten tutumluydum daha fazla tutumlu oldum.işe başladım kendime plan yaptım eşimde iş yok kendi isteklerimi hedeflerimi kazanayım istiyorum.ama maasım çok az asgari ücretle işe başladım genede başaracagımı düşünüyorum herseye herkeze ragmen.borclara ragmen eşimin hala borçları var

eşimde iş yok derken çalışmıyor manasında degil işi var gayeet iyi işi ama asgari ücretten bile az para geçiiyor borçtan eline

siz siz olun kazancınızı dikkatli kullanın.ben evde ekmek alamadıgım için hamur yogurup yaptıgımı çok hatırlarım

Bugün okula gittiğim için 2 TL yol parası harcadım sadece o da kent karttan. Zaten cüzdanimda sadece 25 kuruş vardı Sefilleri oynuyorum resmen okul bitsede bi iş bulup çalışsam artık

Bende bugün 2.5 yola verdim..22.5 liraya peynir zeytin aldım. .5 liraya yufka aldım. .masraflar şimdilik bu kadar..

ben sizi uzun zamandır forumlarda okurum,fikirlerinizi de beğenirim.Onun için yazma gereği duydum aslında.Çünkü bazen insan kendini hayatın günlük akışı içinde fazla iyi göremez, dışardan birileri daha iyi farkeder.sizde tatile çıkma, alışveriş bağımlılığı gibi birşey olmuş.Aslında hiçbir farkı yok.Bende birçok ülke gezdim ,hele ki avrupa ülkelerinin üç aşağı beş yukarı birbirinden farkı yok zaten, ilk giden için heyecan verici olabilir ,ama bikaç kereden sonra aynı tekdüzelikte. Siz tabii ki benim gibi düşünmeyip, çok sevebilirsiniz, ama Türkiye şartlarında bu kadar iyi kazanıp paranın gezmeye harcanması bence yazık oluyor, çünkü zaten yeşil pasaporttan dolayı bi 10 yıl sonrada tatile gidebilirsiniz, ülkeler yerinde duruyor, sizde alışkanlık olmuş, ama ben eminim bi süre sonra keşke bu kadar harcamasaydım diyeceksiniz, dediğim gibi çocuğunuz yanı başınızda ,anı biriktirmekte güzel , ama ilerdede gidebilirsiniz , aksine çocuğunuz 18 i geçse bile eminim yurt dışı gezilerini kaçırmak istemez sizle.Siz ben çalışıyorum, çok emek verdim, hakettim , zaten eskiden kıyafet alıyordum ,şimdi bi hobim bu var ve ailecek yapılacak aktivite adı altında, biraz kendinizi şartlamış ve bahane bulmuşsunuz.Kimse size dur diyemeyeceği için bu mantıklı geliyor.Her ne olursa olsun, bu kadar taksit ödeyip tatile gitmek çok gereksiz ve pişmanlık geririr.Bence siz eski kıyafet alışverişinizin yerine , gezmeyi koymuşsunuz, dışardan bakan biri olarak umarım yanlış anlamaz, ama kendinizin farkına varırsınız.yoksa düşünsenize , o kadar çabalıyorsunuz 1 ay işe gidiyor, üstelik öğretim görevlisi olduğunuz için diğer çalışan kişilerden extra fazla kafa yoruyorsunuz , ama ay sonu sanki bedavaya gidip gelmiş gibisiniz.Bunu kendinize yapmayın.bir karar verip bu alışkanlığınızdan kurtulun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…