1 kilo çileğe 4 su bardağı şeker yarım limon :)bereketli günler olsun kızlar
dün akşam peynirli gül böreği yaptım bugün akşam için..
bir de mercimek çorbası yapayım diyorum...
dün harcamamız bin şükür 1 tl idi..
bakalım bugün neler bekler bizleri..
hayırlısıyla minimum harcama olur inşaallah
ayrıca artık pazara gitmeye oradan alışveriş yapmaya karar verdim biiznillahkocişi ikna edeceğim
çilek reçeli yapayım diyorum...
tarifi olan var mı_?
Şimdi yanlış anlamadiysam 3800 liralık borcun 2300 lirası taksit..o zaman geriye 1500 liralık harcama yapılmış. .o azaltilabilir..anladigima göre eviniz ve 2 arabanız var..O zaman ufak birsey alabilirsiniz yatırım için bir hedef olur..ne bileyim bir bahçe yada arsa yada her ay 1000 lira gibi..aslında zaten Türkiye şartlarında durumunuz iyi belkide fazla kasmak istemiyorsunuz dur..en büyük sıkıntım kredi kartı. sonuçta harcıyoruz da çok geliyor. bu ay 3800 geldi.
gelecek ay için içinde 2300 tl taksit var zaten. taksitlerin çoğunluğu uçak bileti, otel taksidi, arabanın kaskosu, sigortası, kılık kıyafet şeklinde sıralanıyor. haliyle taksit miktarı fazla olunca karttan tek çekim yaptırmak da pek mümkün olmuyor. yine taksit yapılıyor. geçen eşim arabasının frenleri için bir şey yaptırmış. 300 tl tuttmuş. kartta bu kadar borç olmasa tek çekilebilir ancak onu da taksit yaptırmış.
taksitlerden tamamen kurtulmamız pek mümkün değil. aile olarak gezmeyi çok seviyoruz. sürekli uçak bileti alıyoruz. taksitler 1000 tl nin altına inse ohhh be diyeceğim.
tabi ki çözüm harcamamak biliyorum ancak buna şöyle bir çözüm getirmeyi düşündüm ne dersiniz
biz her ay 100 Euro, ne kadar denk gelirse gram altın alıyoruz.
bu ay sadece bir gram alsam (oğluma her ay alıyoruz bunu yıllardır) başka hiç birikim yapmasak nakit harcasak nasıl olur acaba.
bir de siz yüklü yaptığını alışverişleri (örneğin erkeklere alınan 500 tl lik takım elbise gibi, arabanın çıkardığı 400 tl lik masraf gibi ) bunları nasıl ödüyorsunuz.
ne yapmalıyım sizce...
merhabaŞimdi yanlış anlamadiysam 3800 liralık borcun 2300 lirası taksit..o zaman geriye 1500 liralık harcama yapılmış. .o azaltilabilir..anladigima göre eviniz ve 2 arabanız var..O zaman ufak birsey alabilirsiniz yatırım için bir hedef olur..ne bileyim bir bahçe yada arsa yada her ay 1000 lira gibi..aslında zaten Türkiye şartlarında durumunuz iyi belkide fazla kasmak istemiyorsunuz dur..
Şimdi yanlış anlamadiysam 3800 liralık borcun 2300 lirası taksit..o zaman geriye 1500 liralık harcama yapılmış. .o azaltilabilir..anladigima göre eviniz ve 2 arabanız var..O zaman ufak birsey alabilirsiniz yatırım için bir hedef olur..ne bileyim bir bahçe yada arsa yada her ay 1000 lira gibi..aslında zaten Türkiye şartlarında durumunuz iyi belkide fazla kasmak istemiyorsunuz dur..
Nerelisiniz çok merak ettim babagannis dogme falan ilk defa duyuyorum dagünaydın hayırlı sabahalr olsun arkaadaşlarım...
dün hiç harcama yapmadık derken 'marketten alınacak bir şey var mı diyen eşime yok dedğim halde gidip 13 tl markete vermiş.gerçi gereksiz bi şey almamış, mercimek e pirinç almış :)
dün sadece 13 tl harcadık çok şükür :)
dün akşam annemler yemeğe geldi ; hemen buzluktan patlican biber közlemesi çıkarıp babaganniş yaptım.
erişte haşlayıp tereyağladım..bir de kalan 1su bardağı mercimekle çorba yaptım.. herkes bayıldı :) bereketli olsun..
artık kararımı verdim; ay sonuna doğru buzluktakileri bitirme çabasına gireceğim...
3 pişirimlik sarma,
3 pişirimlik mantı,
6-7 yemeklik etimiz,
2 yemeklik döğmemiz var...
ay başında alışveriş yapıp, malzemeler bitince buzluktakileri kullanacağım inşaallah
düzenli uyaşam olunca inanın her şey yoluna giriyor.. (olağanüstü durumlar hariç tabiki...)
Nerelisiniz çok merak ettim babagannis dogme falan ilk defa duyuyorum da
Bende buzlugu 2 ayda bitirdim tam takır kuru bakiriz suan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?