BİRİKİM GÜNLÜĞÜMÜZ...

evınız varya bu yeter ıste en zoru ev almak ıkı kısı mı calısıyorsunuz

bu arada bende borcumuz oldugu halde yınede bırıktırmeye calısıyorum borc hıc bıtmıyo hele su kredı kartları yokmu

evınız varya bu yeter ıste en zoru ev almak ıkı kısı mı calısıyorsunuz
Evet çok şükür evimiz var. O da birikim sayılır
Evet ikimiz de çalışıyoruz.
bu arada bende borcumuz oldugu halde yınede bırıktırmeye calısıyorum borc hıc bıtmıyo hele su kredı kartları yokmu
Kredi kartı derdi bizde de var. İçinde 2000 TL taksit var şu anda. Biraz da harcama yapınca bayağı yüklü geliyor
Biz gezmeyi çok seviyoruz. Kartta da genelde uçak bileti otel ücreti vs oluyor. Çok eşya hastalığımız yok. Benim kıyafet masrafım oluyor haliyle.

M maviduvar1

kuzum hayırlı sabahlar öncelikle..

sence bebeğe hemen oda yapmak hazırlamak mantıklı mı_?
aklımız odalara kaydı da ..
büyüyen yatak dolap şifonyer vs. takımı..

sen ne kadar süre aynı odada yatırdın yavrucunuuu

Günaydın
Biz doğmadan önce oda takımı almıştık. Şirinyer, 2 kapılı dolap, büyüyen yatak
Yaklaşık 3 yaşına kadar öyle yattı. Sonra tek kişilik minder alıp yatağı büyülttük. Okula başlayana yani 6 yaşına kadar da öyle kullandı.
Okula başlayınca Genç odası aldık. Baza, çalışma masası, kitaplığı 3 kapaklı dolabı var. 5 yıldır bunu kullanıyor.

yani oda yapmak mantıklı diyorsun..

peki kaç yıl aynı odada yattınız beraber_?

bir de mobilya ne marka idi papatycaım?

yani oda yapmak mantıklı diyorsun..

peki kaç yıl aynı odada yattınız beraber_?

bir de mobilya ne marka idi papatycaım?
7 aylıkken ayırdım ben.
7 aylık olana kadar yanımızda küçük bi yatakta yattı. Kraft marka idi. Üstünde tül filan olan yataklardan
Bebek odasının bi markası yoktu. Bebek mağazalarından almıştık. Şimdiki odası Bellona.
Biz ayrı oda yaptık ve hiç pişman olmadık. Kıyafetleri eşyaları düzenli idi. Oyuncakları filan. Biz aktif kullandık.

vay 7.ayında ayırabilmişsin ne güzel :)

benim bi arkadaşımın da planı bu yönde idi ama aynı yatakta yatmaya alıştıırınca bırakamadı bi türlü..

güle güle kullanın bu arada :)

Bende kesin tasarruf birikim kararımı kasımda verdim.
Bugün kk extrelerimi inceledim kasımdan nisan sonuna 7.500 tl kk borcu ödemişiz
Yazık günah, azaltıp birikim yapmaya karar verdim her ay ödeyecek tutar düşüyor çok şükür bundan sonra dikkatli kullanıyorum.
Altın, tatil birikimi,aylık birikim ve Kumbaram var
Yani dört parçaya böldüm
30dan sonra akıllanmaya başladım.

kızlar ne zamandır para bırıktırıyosunuz ve baya oldumu bırıkımınız

biz evleneli 2 yıl olacak agustosta

bu sure zarfında düğün borcu (yaklaşık olarak ne kadar bilemedim) ve esimin kyk borcunu ödedik (yaklaşık 8 - 10 bin civarı)

düğün altınları eski arabayı ve az bir şey de birikmişi koyup sıfır araba aldık

şimdi de ev için peşinat biriktirmeye çalışıyoruz ama daha çoooook uzun zamanımız var sanırım önümüzde...

Evet keşke biriktirebilsek..bizimde evlendigimizden berikredinin biri bitiyor biri başlıyor ..böylede gidecek galiba..

Canim ne kadar birikirse o kadar iyi. Malum önümüz yaz..gezmesi memleketi derken birsey kalmaz ekimde bizim..son 2 birikim ayı bence

Buralara bakınca krediye bulaşmadan iş yapılamıyor. Ya da gençlikte bazı şeyleri önemsemiyoruz. Küçüklükten beri olmasa da bir insan ortalama 17-18 yaşlarında birikime başlasa bile az çok bişey biriktirir

ınsallah evınızıde alırsınız bızde ev pesınatı bırıktırmeye basladık bakalım hayırlısı

kredı kartını tam sıfırlıyoruz yıne aynı kartsız yasayamıyoruz su anda tek maas anca yetıyor ayrıca 1700 kredı oduyoruz bu yılın sonunda bıtecek ınsallah...

Ben biriktirip biriktirip harcıyordum. Yani küçüklükten beri biriktiririm. Ama kesin kararı eylül ayında verdim. Eylül ayından beri ciddi birikimler yapmaya başladım
bende hemen hemen 1 ay olcak borc ıcınde bırıkım yapıyorum fena sayılmaz kumbaramın durumu zorlada olsa esımden alıyorum:)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…