bırakmalı mıyım ? çok üzülüyorum.

nese1907

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
458
391
31
hanımlar merhaba,
2015/2017 yılları arası 65 kg bir kızdım napsam kilo veremiyordum en fazla 61i görmüşümdür hop geri alıyordum derken şuan ki eşimle nişanlı idik. kendisi askere gitti bende tempolu bir işte çalışıyordum zaten duygusal bir insanım olumsuz birşey olunca kapanır ağzım yiyemem. neyse asker yolu beklerken yeminle sıfır diyetle 55 kgya düştüm hatta kilo verdiğimi insanların yorumlarından öğrendim farkında dahi değilken bir tartıldım ben şok. o işimden ayrıldım masabaşı bir işe geçtim 1 sene kadar yine hiç kilo almadım geçen yıl kasım ayında 55kg olarak evlendim. korunma olarak mesigyna diye bir iğne kullanmaya başladım herkes kilo aldırır dedi ama doktor bunun hurafe olduğunu söyleyince gözüm kapalı güvenip başladım 8 aydır aylık iğne oluyorum işim aynı yeme düzenim aynı saatler vs üstelik bekarken annem sağolsun hiçbir iş yapmazken evde şuan işten 7 de eve girip nerdeyse 9a kadar oturamıyorum yemekti mutfaktı derken ama gelin görün ki 7-8 kilo aldım. çok üzülüyorum adetlerim az miktarda oluyor sanırım oda şişiriyor beni kıyafetlerim dar geliyor hepsini geçtim eşimden çekiniyorum halbuki 5 senedir beraberiz asla sorun etmiyor kilomu şakasını dahi yapmıyor ama ben çok üzülüyorum. dün gece acaba iğne mi yapıyor diye konuştuk ve bırak istersen hem çok uzun süre kullanman belki çocuk olup olmamasını da etkiler dedi normalde ben unutkan olduğumdan hap yerine iğne kullanıyorum ama hap da aynı etkideymiş zaten boyum 1,56 kilo alınca damacana gibi oluyorum sizce bırakmalı mıyım? en az 1 sene daha çocuk istemiyordum iğneyi bırakırsam kilo verir miyim? ya da bu kilo cidden iğneden midir?

Bu hormon yüklü ilaçlar iğneler genel olarak dengeyi bozuyor
Sadece kilo yüzünden bırakıp hapa geçmenizi tavsiye etmem çünkü hapında belli başlı yan etkileri var
Bunun +sı ve _si kendine göre tartmalısın,mesela ben hapa 1 ay zor dayanabildim ciddi derecede vajinal kuruluk yaptı

Beni doğum kontrol hapları iğneleri ve antidepresanlar kilo yönünden çok etkiliyor, bariz ödem yapıyor, normal bir kilo almada değil.
Bırakınca normale dönersiniz üç dört ay içinde.
Eşiniz korunsun

Kondomla korunun. Bebek istediğinizde vücudunuz kendini birkaç ayda anca toparlayacak. O sırada olmuyor diye stres yapacaksınız. Ne gerek var.

Çok farklı korunma yöntemleri varken neden hormonlarınızla oynuyorsunuz? Öyle bir bahsetmişsiniz ki ya o ya hiç...
Spiral taktırın üzerine prezervatif ile korunursanız hayli hayli yeter.

Yemenizde değişiklik yoksa ödem yapıyordur benim arkadaş da hormon ilacı kullandı başlarda hep yeme isteği yapıyordu ben direndim sonra geçti demisti. Çoğunda ilaç bitince eski haline dönüyormuş.

hap da aynı etkideymiş o yüzden iğne seçmiştim unutmayayım diye şuan ikiside ürkütüyor beni vajinal kuruluğu ilkkez duydum

Beni doğum kontrol hapları iğneleri ve antidepresanlar kilo yönünden çok etkiliyor, bariz ödem yapıyor, normal bir kilo almada değil.
Bırakınca normale dönersiniz üç dört ay içinde.
Eşiniz korunsun
zaten inanın ilk 6 ay kadar bir alıp bir veriyor 57 de sabitleniyordum son iki ayda o kadar hızlı kilo aldım ki resmen sanki bir gecede şişmiş gibiyim ve bu son iki ay kanamam o kdr az oldu ki ikisini toplasam bir ayım gibi etmez

Çok farklı korunma yöntemleri varken neden hormonlarınızla oynuyorsunuz? Öyle bir bahsetmişsiniz ki ya o ya hiç...
Spiral taktırın üzerine prezervatif ile korunursanız hayli hayli yeter.
benim takıntılı yapımdan dolayı olabilir bu biraaz bana garanti geliyordu sprialden korkuyorum ablamda prezervatifle hamile kaldığından hemen bu yönteme kaçmıştım ama bu halimi görünce öyle üzülüyorum ki anlatamam

Yemenizde değişiklik yoksa ödem yapıyordur benim arkadaş da hormon ilacı kullandı başlarda hep yeme isteği yapıyordu ben direndim sonra geçti demisti. Çoğunda ilaç bitince eski haline dönüyormuş.
ben de gözle görülür bi iştah açma durumu hiç olmadı ödemden şüphe ediyorum bende kollarım ve ayaklarım şiş göbeğim aniden fırladı yolda yürürken aynalardan yan duruşuma bakıp bakıp ağlamamı zor tutuyorum acaba bıraksam normale dönmem ne kdr sürer

Niçin korunacağım diye hormonlarınızı bozuyorsunuz ki? Spiral taktırın..
Kilo aldırabilir tabi, vücudun dengesi bozuluyor sonuçta.
Boyunuz kısa, 55kiloda bile tombul durabilirsiniz. İlacı bırakın bence, zaten bu temponuzla kilo vermeye başlarsınız diye düşünüyorum. Geç saatte yemeyin ve sabahları da güzel bir kahvaltı yapın

spiralden çok korkuyorum nasıl bişey olduğunu bile bilmiyorum esasen cesaret edemiyorum bu bana garanti gibi geldi ama böyle olacağımı düşünemedim

Eğer kilo alımınizda tek günah keçisi korunma yonteminiz olsa 2017 kadar 65 kilolarda gezmezdiniz...eşiniz askerdeyken iştahınız kesilmiş ,kilo vermişsiniz.Hayatiniz düzene girince ve masa başı bir işe geçince vücudunuz önce kilo almaya direnmiş sonrasında artık aldığınız kalori fazla gelip harcadığınız birbirini karşılamamaya devam etmiş ve kilo almışsınız.Beslenmeniz ile ilgili de bir düzenleme yapmanız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…