- 16 Şubat 2019
- 2.871
- 4.012
- 26
Yani canm hormon sonuçta. Herkeste farklı etki gösterebilir. Bünyen de yatkındır kilo almaya, o yüzden ilaç kilo aldırmıştır. Mümkün yanispiralden çok korkuyorum nasıl bişey olduğunu bile bilmiyorum esasen cesaret edemiyorum bu bana garanti gibi geldi ama böyle olacağımı düşünemedim
işte bende sadece iğneden midir bilemediğimden sizlere sormak istedim su tüketimimi artırıp tuzu bıraktım ve birkaç gündür yeme alışkanlığımı hafifletiyorum bir yandan da iğneyi bıraksam daha mı hızlı sonuç alırım diye düşünüp kararsız kalıyorum sizlere sormak istedim bu sebeplerden dolayıEğer kilo alımınizda tek günah keçisi korunma yonteminiz olsa 2017 kadar 65 kilolarda gezmezdiniz...eşiniz askerdeyken iştahınız kesilmiş ,kilo vermişsiniz.Hayatiniz düzene girince ve masa başı bir işe geçince vücudunuz önce kilo almaya direnmiş sonrasında artık aldığınız kalori fazla gelip harcadığınız birbirini karşılamamaya devam etmiş ve kilo almışsınız.Beslenmeniz ile ilgili de bir düzenleme yapmanız gerekiyor.
Ben hormonlarima mudehale içeren bir korunma yöntemi kullanmıyorum.Dogum kontrol hapı kullanırken bile sürekli bulantı ve koku hassasiyeti yaşadım...hatta sabahları çıkarıyordum (hamileliklerimi de bu şekilde geçiriyorum) Bu yüzden korunmayı eşime bıraktımişte bende sadece iğneden midir bilemediğimden sizlere sormak istedim su tüketimimi artırıp tuzu bıraktım ve birkaç gündür yeme alışkanlığımı hafifletiyorum bir yandan da iğneyi bıraksam daha mı hızlı sonuç alırım diye düşünüp kararsız kalıyorum sizlere sormak istedim bu sebeplerden dolayı
hap da aynı etkideymiş o yüzden iğne seçmiştim unutmayayım diye şuan ikiside ürkütüyor beni vajinal kuruluğu ilkkez duydum
spirali çok korktuğum için sormadım bile takılıyor mu nedir bi fikrim yok ben bir sene kadar hiç kilo almadım masabaşında ama evlilik sonrası ufak ufak aldım esas şu son iki ayda birden bire şiştim sanki bir gecede aldım gibi acaba ödem midir onuda bilmiyorum bebekde düşünmüyorum maddiyattan dolayı çok huzursuzumMasabaşı iş kilo aldırır. Yemenizi azaltın biraz daha hareket edin. Bir de yazz gibi ilaçlar var. Doğum yapmamış kişilere öneriliyor. Daha düşük dozajlı olduğu için. Doktorunuzla konuşup yöntemi değiştirin. Bildiğim kadarı ile doğum yapmamış kişilere spiral takılmıyor.
aslında en güzeli gerçektenBen hormonlarima mudehale içeren bir korunma yöntemi kullanmıyorum.Dogum kontrol hapı kullanırken bile sürekli bulantı ve koku hassasiyeti yaşadım...hatta sabahları çıkarıyordum (hamileliklerimi de bu şekilde geçiriyorum) Bu yüzden korunmayı eşime bıraktım
hapta gün gün aldığını topluca alıyorsun ama.
gerçi hapa da karşıyım:)
kondom candır.
niye onca hormona maruz bırakıyorsun kendini?
Evet öyle oluyor, tabiri caizse birden balon gibi şişiriyor. Bazı insanlara etki etmiyor pek ama işte bazılarının hormanal dengesi alt üst oluyor.zaten inanın ilk 6 ay kadar bir alıp bir veriyor 57 de sabitleniyordum son iki ayda o kadar hızlı kilo aldım ki resmen sanki bir gecede şişmiş gibiyim ve bu son iki ay kanamam o kdr az oldu ki ikisini toplasam bir ayım gibi etmez
Evet iğneyi bırakmalısın herkeste kilo yapmıyor ama benim kuzenimde çok kilo aldığı için bırakmıştı...hanımlar merhaba,
2015/2017 yılları arası 65 kg bir kızdım napsam kilo veremiyordum en fazla 61i görmüşümdür hop geri alıyordum derken şuan ki eşimle nişanlı idik. kendisi askere gitti bende tempolu bir işte çalışıyordum zaten duygusal bir insanım olumsuz birşey olunca kapanır ağzım yiyemem. neyse asker yolu beklerken yeminle sıfır diyetle 55 kgya düştüm hatta kilo verdiğimi insanların yorumlarından öğrendim farkında dahi değilken bir tartıldım ben şok. o işimden ayrıldım masabaşı bir işe geçtim 1 sene kadar yine hiç kilo almadım geçen yıl kasım ayında 55kg olarak evlendim. korunma olarak mesigyna diye bir iğne kullanmaya başladım herkes kilo aldırır dedi ama doktor bunun hurafe olduğunu söyleyince gözüm kapalı güvenip başladım 8 aydır aylık iğne oluyorum işim aynı yeme düzenim aynı saatler vs üstelik bekarken annem sağolsun hiçbir iş yapmazken evde şuan işten 7 de eve girip nerdeyse 9a kadar oturamıyorum yemekti mutfaktı derken ama gelin görün ki 7-8 kilo aldım. çok üzülüyorum adetlerim az miktarda oluyor sanırım oda şişiriyor beni kıyafetlerim dar geliyor hepsini geçtim eşimden çekiniyorum halbuki 5 senedir beraberiz asla sorun etmiyor kilomu şakasını dahi yapmıyor ama ben çok üzülüyorum. dün gece acaba iğne mi yapıyor diye konuştuk ve bırak istersen hem çok uzun süre kullanman belki çocuk olup olmamasını da etkiler dedi normalde ben unutkan olduğumdan hap yerine iğne kullanıyorum ama hap da aynı etkideymiş zaten boyum 1,56 kilo alınca damacana gibi oluyorum sizce bırakmalı mıyım? en az 1 sene daha çocuk istemiyordum iğneyi bırakırsam kilo verir miyim? ya da bu kilo cidden iğneden midir?
peki kuzeniniz kilo verebildi mi ?Evet iğneyi bırakmalısın herkeste kilo yapmıyor ama benim kuzenimde çok kilo aldığı için bırakmıştı...
Eşin korunsun canım...
sanırım daha önce doğum yapmayana takılmıyormuş az evvel bir bayan arkadaş yazdı korkmasam düşünürüm ama baya tırsıyorumEvet öyle oluyor, tabiri caizse birden balon gibi şişiriyor. Bazı insanlara etki etmiyor pek ama işte bazılarının hormanal dengesi alt üst oluyor.
Ben ria taktırdım çok rahatım şimdi.
Eşiniz korunsun en güzelisanırım daha önce doğum yapmayana takılmıyormuş az evvel bir bayan arkadaş yazdı korkmasam düşünürüm ama baya tırsıyorum
benim salaklığım afedersiniz deEşiniz korunsun en güzeli
Bende duymustum igne ve haplarin kilo aldirip hormonal dengeyi bozdugunu,10 yildir spiral kullaniyorum inanilmaz rahatim sadece adetlerim biraz degisti tam kanamam olmadan once bi kac gun lekelenme olarak geliyo bide bittikten sonra bi kac gun az az lekelenme.oluyo ama benim icin sorun olmadi cok sukurİğne yerine spiral deneseniz.Yada eşiniz korunsun. Ben hapların falan dengeyi bozduğuna inananlardanım
Evet iğneyi bırakıp dikkat edince verdi canim.peki kuzeniniz kilo verebildi mi ?
ben de bırakıp diyetle erimek istiyorum iki üc gündür diyetteyim istikrarlı şekilde devam etmek istiyorum çünkü göbeğim resmen değirmen taşı gibi olmuş durumdaEvet iğneyi bırakıp dikkat edince verdi canim.
Sakın kendine birdaha hormon yukletme canım ilaç filanda kullanma eşin korunsun prezervatif sevmiyorsan spiral taktır...ben de bırakıp diyetle erimek istiyorum iki üc gündür diyetteyim istikrarlı şekilde devam etmek istiyorum çünkü göbeğim resmen değirmen taşı gibi olmuş durumda
Çok çok teşekkür ederim :)Dogumdan 5 ay sonra spiral taktirdim ohh miss hersey rahat. Esimde iliski sirasinda dikkat ediyor. Her turlu onlemi aldik kendimizce. Haplara ignelere karsiyim acikcasi. Bence de birakin. Haa bu arada eminim cok guzel bi kadinsinizdir damacana vs diyerek kendinizi uzmeyin. kilodur alinir verilir onemli olan saglikli olmak hem ruhsal hem bedensel açıdan. Gayet de normalsiniz uzmeyin kendinizi