- 2 Ekim 2023
- 2.525
- 9.982
- Konu Sahibi yalnizkus_
beceremiyorsanız da bir şekilde başlamanız lazım artık. "hayır" demeye başlayın.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhabalar sevgilim ile evlenmeyi planlıyoruz, uzun zaman önce evlilik teklifi almıştım o dönem düşünmediğim için reddetmek durumunda kalmıştım. Yakın zamanda tekrar iletişim kurmaya başladık ve bu sefer hazır olduğumu hissediyorum ve kabul ettim. Aileler tanıştı düğün planları yapıyoruz. Fakat annemin son söyledikleri bana tuhaf geldi. Ailemin geliri orta halli annem düğünde bana dört bilezik takacaklarını söylüyor. yani kardeşlerim ve anne babam kişi başı bir bilezik takmak istediler. bence hiç gerek yok ama annem böyle düşünmüş fakat bilezikleri benim almamı istiyor. kardeşlerim ve babam çalışıyor. bana takacakları bileziğin ödemesini benim yapmamı istemesi bana tuhaf geldi. Aynı zamanda damat tarafından abim için değişik hediyeler talep ediyor annem. ben iki yıldır iş dolayısı ile şehir dışında yaşıyorum. annem abimin geleceği için maddi manevi birikim ve hazırlık yapıyor sürekli bana gelince de üç dört bilezik hesabı yapıyor.
Sizce bunlar sağlıklı bir davranış mı? özellikle de bilezik ödemesini bana yaptırmak istemesini ben mi abartıyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Damat düğünde anneye hediye alırmış bir bilezik gibi gerek yok kızım ben istemiyorum benim yerime abine alın diyor
kendine de anne mi diyor?Benim annemde öyle yaptı maalesef doğu kadınlarında var bu davranışlar.Düğünümde takılan takıyı ben aldım ona verdim o bana taktı üstüne bide bitane tam altın kendine istedi benden şimdi hamileyim çocuğum olacak bana diyor bana altın gönder çocuğuna takıyım yada para gönder eşya alayım yok canım dedim Allah razı olsun eksik kalsın dedim.Savunmasıda ne biliyor musun sen memursun kocan memur sizin durumunuz iyi sen bana bekarken maaşını göndermedin bende sana kuruşumu koklatmam diyor bende okey diyorum
Bugün hatta tartıştık bu yüzden bana dedi altın gönder bebeğine takıyım diye ne münasebet dedim ben senden istemedim ki bişey ben emekli maaşımla alamıyorum senin durumun iyi dedi ben itiraz edince de hayırsız evlat oldum tabikendine de anne mi diyor?
ne insanlar var ya
Şaşırmam dedikçe......Bir de soruyorsunuz abartıyor muyum diye??? Borca girip evlenmeden abinize ev alın,erkek tarafının alması gerekenleri alın ki anneniz,abiniz rahatlasın hatta eliniz deymişken kendi altınlarınızı almişken abinizin evlendiğinde kıza takacağı altinlarida alın......Merhabalar sevgilim ile evlenmeyi planlıyoruz, uzun zaman önce evlilik teklifi almıştım o dönem düşünmediğim için reddetmek durumunda kalmıştım. Yakın zamanda tekrar iletişim kurmaya başladık ve bu sefer hazır olduğumu hissediyorum ve kabul ettim. Aileler tanıştı düğün planları yapıyoruz. Fakat annemin son söyledikleri bana tuhaf geldi. Ailemin geliri orta halli annem düğünde bana dört bilezik takacaklarını söylüyor. yani kardeşlerim ve anne babam kişi başı bir bilezik takmak istediler. bence hiç gerek yok ama annem böyle düşünmüş fakat bilezikleri benim almamı istiyor. kardeşlerim ve babam çalışıyor. bana takacakları bileziğin ödemesini benim yapmamı istemesi bana tuhaf geldi. Aynı zamanda damat tarafından abim için değişik hediyeler talep ediyor annem. ben iki yıldır iş dolayısı ile şehir dışında yaşıyorum. annem abimin geleceği için maddi manevi birikim ve hazırlık yapıyor sürekli bana gelince de üç dört bilezik hesabı yapıyor.
Sizce bunlar sağlıklı bir davranış mı? özellikle de bilezik ödemesini bana yaptırmak istemesini ben mi abartıyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Balıkesirli bir arkadaşımın annesi de senin maaşını görmedik demişti. Oğlundan asla istemez aksine verirmiş ayan beyan. Sanırım kızlarını okutmayı bir lütuf olarak görüyorlar. Okutmak dediğim de, kız hem çalıştı hem okudu, yani okumasına müsade etmeyi kastediyorum.Bugün hatta tartıştık bu yüzden bana dedi altın gönder bebeğine takıyım diye ne münasebet dedim ben senden istemedim ki bişey ben emekli maaşımla alamıyorum senin durumun iyi dedi ben itiraz edince de hayırsız evlat oldum tabi
Bizde o kadar yok ama hep bi ogullari kayirma derdinde bu anneler gelecekte onlara bakacaklarini falan saniyorlar galiba.kendine de anne mi diyor?
ne insanlar var ya
Tamam kuruşunu yedirmesin size o zaman altın da takmasın? Altın gönder de takayım demek saçma değil mi kimi kandırıyorBenim annemde öyle yaptı maalesef doğu kadınlarında var bu davranışlar.Düğünümde takılan takıyı ben aldım ona verdim o bana taktı üstüne bide bitane tam altın kendine istedi benden şimdi hamileyim çocuğum olacak bana diyor bana altın gönder çocuğuna takıyım yada para gönder eşya alayım yok canım dedim Allah razı olsun eksik kalsın dedim.Savunmasıda ne biliyor musun sen memursun kocan memur sizin durumunuz iyi sen bana bekarken maaşını göndermedin bende sana kuruşumu koklatmam diyor bende okey diyorum
Bende öyle hem okudum hem çalıştım ve bekarken nöbetlere kalırdım 7 24 o biriktirdiğim parayla arsa aldım kendime yatırımlık ona bile laf ediyor arsalı memur maaşlı kızımı elin oğluna verdim parasını göremedim diyeBalıkesirli bir arkadaşımın annesi de senin maaşını görmedik demişti. Oğlundan asla istemez aksine verirmiş ayan beyan. Sanırım kızlarını okutmayı bir lütuf olarak görüyorlar. Okutmak dediğim de, kız hem çalıştı hem okudu, yani okumasına müsade etmeyi kastediyorum.
Gelde anlat işte bende takma dedim benim beklentim yok dedimTamam kuruşunu yedirmesin size o zaman altın da takmasın? Altın gönder de takayım demek saçma değil mi kimi kandırıyor