bir üvey evlat muamelesi mi? annem düğünde takacağı altını benim almamı istiyor

Merhabalar sevgilim ile evlenmeyi planlıyoruz, uzun zaman önce evlilik teklifi almıştım o dönem düşünmediğim için reddetmek durumunda kalmıştım. Yakın zamanda tekrar iletişim kurmaya başladık ve bu sefer hazır olduğumu hissediyorum ve kabul ettim. Aileler tanıştı düğün planları yapıyoruz. Fakat annemin son söyledikleri bana tuhaf geldi. Ailemin geliri orta halli annem düğünde bana dört bilezik takacaklarını söylüyor. yani kardeşlerim ve anne babam kişi başı bir bilezik takmak istediler. bence hiç gerek yok ama annem böyle düşünmüş fakat bilezikleri benim almamı istiyor. kardeşlerim ve babam çalışıyor. bana takacakları bileziğin ödemesini benim yapmamı istemesi bana tuhaf geldi. Aynı zamanda damat tarafından abim için değişik hediyeler talep ediyor annem. ben iki yıldır iş dolayısı ile şehir dışında yaşıyorum. annem abimin geleceği için maddi manevi birikim ve hazırlık yapıyor sürekli bana gelince de üç dört bilezik hesabı yapıyor.

Sizce bunlar sağlıklı bir davranış mı? özellikle de bilezik ödemesini bana yaptırmak istemesini ben mi abartıyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Anne durumunuz yoksa takmayın bir şey beklemiyorum deyin.
Kadin olsun erkek olsun takisini kendi alıp ailem aldi demesi çok ikiyüzlüce geliyor bana

Aklıma annem nişan takılarımı alıp harcarsın bilezik yaptıralım onunla demesi geldi 😀 bende saf gibi tamam yaptıralım demiştim üstüne 3tane çeyrek parası yetmemişti annem vermişti düğünde verirsin dedi bana tamm dedim. Düğün günü geldi nişanda yaptırdığım bilezikleri kendi almış gibi bana taktı üstüne düğün sonu üstümden 3tane çeyrek çıkartıp anneme vermiştim. Daha sonra anladım annem resmen beni dolandırmıştı😀
Aklın varsa alma bilezik falan. Çok takmak istiyorlarsa kendileri versin parasını alsınlar.

Benim annemde öyle yaptı maalesef doğu kadınlarında var bu davranışlar.Düğünümde takılan takıyı ben aldım ona verdim o bana taktı üstüne bide bitane tam altın kendine istedi benden şimdi hamileyim çocuğum olacak bana diyor bana altın gönder çocuğuna takıyım yada para gönder eşya alayım yok canım dedim Allah razı olsun eksik kalsın dedim.Savunmasıda ne biliyor musun sen memursun kocan memur sizin durumunuz iyi sen bana bekarken maaşını göndermedin bende sana kuruşumu koklatmam diyor bende okey diyorum
Bu kadınla hala görüşüyorsan büyük hata ...

Reels de görmüştüm kayınvalide kızın annesine bilezik takıyordu..acaba annende o videoyu görüp saçmaladımi acaba

Bende öyle hem okudum hem çalıştım ve bekarken nöbetlere kalırdım 7 24 o biriktirdiğim parayla arsa aldım kendime yatırımlık ona bile laf ediyor arsalı memur maaşlı kızımı elin oğluna verdim parasını göremedim diye
Aynısını söylemiş annesi de, ben maaşlı kızımı bedava verdim damadı ihya ettim. Erkek kardeşi de maaşlı üstelik ev, eşya her şeyi ailesi yapmış, çocuklarına baktı. Bir keresinde yaşlanınca senle aynı yerde otururum el kızına muhtaç olmam diyormuş. Kadın kendi de eşinin parasını hep ailesine yedirmiş, annesine erkek kardeşleri dururken o bakmış, miras almamış, okutmamışlar. Yeğenlerime canım feda diyormuş. Kimsenin de onu gram sevdiği yok diyordu. Şimdi de kızından bekliyor ama neyseki arkadaşım farkındalığı yüksek, kendine saygısı olan bir kadın.

Aynısını söylemiş annesi de, ben maaşlı kızımı bedava verdim damadı ihya ettim. Erkek kardeşi de maaşlı üstelik ev, eşya her şeyi ailesi yapmış, çocuklarına baktı. Bir keresinde yaşlanınca senle aynı yerde otururum el kızına muhtaç olmam diyormuş. Kadın kendi de eşinin parasını hep ailesine yedirmiş, annesine erkek kardeşleri dururken o bakmış, miras almamış, okutmamışlar. Yeğenlerime canım feda diyormuş. Kimsenin de onu gram sevdiği yok diyordu. Şimdi de kızından bekliyor ama neyseki arkadaşım farkındalığı yüksek, kendine saygısı olan bir kadın.
Bende zamanında çok tartıştım kavga ettim hele ki atanmadan önce evin içindeyken kaç kez intihar eşiğine geldim bana senden adam olmaz derdi kapıdaki it yerine koyardı ama onun dediği gibi olmadı Allah’a şükür atandım evlendim işlerimi yoluna koydum ama şimdide gözü maaşımızda yada evimizde arsamızda sizin paranız var diyor zırnık koklatmıyor

Benim ailem de bana aldırmıştı, altınımı da yatak odamı da ben aldım. Ailemin tek yaptığı kına gecesinin yerini ödemekti. Onda da burnumdan geldi zaten. Ama param yoktu onu ödeyecek. Erkek tarafı ev aldı, döşedi, düğün yaptı ama annem sürekli onları da cimrilikle suçladı. Böyle manyak aileler var yani.

Bende zamanında çok tartıştım kavga ettim hele ki atanmadan önce evin içindeyken kaç kez intihar eşiğine geldim bana senden adam olmaz derdi kapıdaki it yerine koyardı ama onun dediği gibi olmadı Allah’a şükür atandım evlendim işlerimi yoluna koydum ama şimdide gözü maaşımızda yada evimizde arsamızda sizin paranız var diyor zırnık koklatmıyor
Aman ne versin ne istesin. Benim beklentim yok kimsenin de benden olmasın deyip sustur. Kendi hayatınızı kendiniz güzelleştirdiğiniz için tebrikler. 👏

Damat tarafının öyle gelin annesine bir bilezik gibi hediye aldığını hiç duymadım. Annen çok aç gözlü.

Sadece bazı yörelerde çeyiz sürecinde çeyize ailelere hediye olsun diye örme eşyalar koyulur. Ama herkes yapmaz bunu bile. Hele bilezik, korkunç

Anneye alınan hediye için kimi yörelerde süt hakkı deniyor. Bunu da damat tarafı kızın annesine genellikle bilezik olarak alıp süt hakkı adı altında hediye ediyor.

Bizde o kadar yok ama hep bi ogullari kayirma derdinde bu anneler gelecekte onlara bakacaklarini falan saniyorlar galiba.
Bence de. Bakacaklarını sanıyorlar, soyunu devam ettirecek, kız aldık vs vs... Kendi kızlarını ise verdik artık başkasının soyu gibi görüyorlar galiba.

Ben hem çalışıp hem okudum,annem güne sokup 4 bilezik yaptırmıştı,evlenirken herşeyi nişanlımla yaptık,ben bilezikleri gerekirse kullanırım diye düşünmüştüm ama annem vermedi tabi düğünde kardeşim de dahil kendi bileziklerimi taktılar.Ben saf 2 yıl sonra evlenen kardeşime bilezik takmıştım.Gerçekten safmışım ben ya😔Şimdi olsa annemden isterdim 1 bilezik ver de takayım diye,oğluna 7-8 tane taktı çünkü

Merhabalar sevgilim ile evlenmeyi planlıyoruz, uzun zaman önce evlilik teklifi almıştım o dönem düşünmediğim için reddetmek durumunda kalmıştım. Yakın zamanda tekrar iletişim kurmaya başladık ve bu sefer hazır olduğumu hissediyorum ve kabul ettim. Aileler tanıştı düğün planları yapıyoruz. Fakat annemin son söyledikleri bana tuhaf geldi. Ailemin geliri orta halli annem düğünde bana dört bilezik takacaklarını söylüyor. yani kardeşlerim ve anne babam kişi başı bir bilezik takmak istediler. bence hiç gerek yok ama annem böyle düşünmüş fakat bilezikleri benim almamı istiyor. kardeşlerim ve babam çalışıyor. bana takacakları bileziğin ödemesini benim yapmamı istemesi bana tuhaf geldi. Aynı zamanda damat tarafından abim için değişik hediyeler talep ediyor annem. ben iki yıldır iş dolayısı ile şehir dışında yaşıyorum. annem abimin geleceği için maddi manevi birikim ve hazırlık yapıyor sürekli bana gelince de üç dört bilezik hesabı yapıyor.

Sizce bunlar sağlıklı bir davranış mı? özellikle de bilezik ödemesini bana yaptırmak istemesini ben mi abartıyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Canım anneni anlayabiliyorum eşinden darbe yemiş bi kadin olarak . Erkeğin evlilik sürecinde yapacağı harcamaya vs ne kadar kıyamaz, ne kadar fedakarlık yaparsan o kadar kolay vazgeçilen kadın oluyorsun biliyormusun. Hemde çalışan kadınsın. Bu adam zaten hem eşe hem maaş kartına sahip olacak. Bari evlilik öncesi birikimini götürüp adamın avucuna bırakma. Hem ailen altın takmasa bunlar emin ol ileride başına kakilır. Annenin dediği gibi bu birikiminin altın yapılarak ailen tarafından düğünde sana takılması Allah korusun boşanma durumunda düğün videosu delil gösterilerek adamdan geri alınabilir. Ancak diğer türlü paran hiç olur gider , kimsede kızcağız birikimiyle geldi fedakar kadin demez . Abine hediye mevzusu için şunu diyeyim .iç anadoluluyuz kızın ailesine erkek tarafı bohcalar , hediyeler getirir. Kadında erkek ailesine hediye götürür. Ayrıca annene alınacak altını annen istemese de aldır. Sonra kimse saba vay bize hiç zorluk çıkarmadın Allah razı olsun demeyecek inan bana. Adam sorumluluk aldığını, yuva kurduğunu iliklerine kadar hissetsin hiç karışma adetler , gelenekler yaşansın. Bu devirde kimseye iyilik yaramıyor. Zor geliyorsa da evlenmesin .o şimdi bir masraf yapacak belki ama ömür boyu da senin maaşına ortak olacak, yani bi kaybı olmayacak zaten .

Bence de. Bakacaklarını sanıyorlar, soyunu devam ettirecek, kız aldık vs vs... Kendi kızlarını ise verdik artık başkasının soyu gibi görüyorlar galiba.
Ya ben bu soyum sürsün mantığını anlamıyorum,sanki padişah çocuğu saltanatı sürdürecek.En fazla 4 nesil sonra ne seni hatırlayan olur ne adını bilen.Tabi ki insanlar dogursun,vatana millete iyi insanlar çoğalsın ülke feraha ersin,ama bu başka bir şey......

Benim ailem de bana aldırmıştı, altınımı da yatak odamı da ben aldım. Ailemin tek yaptığı kına gecesinin yerini ödemekti. Onda da burnumdan geldi zaten. Ama param yoktu onu ödeyecek. Erkek tarafı ev aldı, döşedi, düğün yaptı ama annem sürekli onları da cimrilikle suçladı. Böyle manyak aileler var yani.
Benimde kayınbabamlar bir ev parası kadar neredeyse altın taktılar biz onları bozup ev aldık ve eşimde zamanında ailesine yardım etmemiş maddi olarak yani kazandığı parayı biriktirip araba almış ama ailesi sen bize para vermedin biz sana hiçbirşey yapmayız demedi.Ben kendi kınamı çeyizimi düğünümü herşeyimi kendim ve eşimin tarafıyla yaptım annem zerre maddi katkı da bulunmadı üstüne üstün süt parası isticekti damat tarafından eğer dedim istersen seni rezil ederim herkesin ortasında dedim ve istetmedim.

X