Bir türlü toparlanamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğu bahane ederek telefondan da rahatsız ediyor neredeyim ne yapıyorum kimlerleyim vs. Çok bunaldım.
Açmayın her telefonunu. Günde bir kez çocuğunuzla konuşabilmesi için görüntülü aramasına izin verin, devam eden aramaları açmayın. Mesaj yazarsa cevap verirsiniz, böylelikle elinizde SS de olur. Bir taşla iki kuş..

Uzaklaştırma talebi için kanıta ihtiyaç var mı diye bir google'lama yapayım merak ettim, bişey öğrenirsem mesaj atacağım size.

Açmadığımda annemin telefonunu babamın ve halamın telefonlarını arıyor. Açana kadar bırakmıyor.

Evet memlekette birçok sistemde açık var ne yazık ki, ama zarar verdiği takdirde bir yaptırım olacaktır diye düşünüyorum araştırmak gerek bilgim yok benim. Aman çocuğum babasız büyümesin adı altında bunlara katlanmak yerine karşı çıkmışsiniz bu çok güzel bir şey, zor bir yol var belki önünüzde ama sonu güzelliklere çıksın inşallah
Gayet güzel düşünmüşsünüz iyi bir iş bulursunuz inşallah okuduysanız onun üzerine bir meslek de bulursanız yeni bir hayat kurarsınız inşallah, ailenizin arkanızda olması çok güzel.

Lise mezunuyum malesef. Şimdiki aklım olsa okurdum. Ama bekarken muhasebe kursuna gitmiştim. Muhasebe biliyorum. Evime yakın güzellik merkezi var ön muhasebe elemanı arıyormuş kuzenim sahibini tanıyor konuşacaklardı. Eğer alırlarsa. Almazlarsa Allah kerim hem çalışırım hem dışarıdan okurum.

Anladım en azından azimli kararlı bir duruşunuz var, bulursunuz güzelce çalışır çocuğunuzla bir hayat kurarsınız inşallah

Ah be. Ne güzel, ne kadar güçlü bir kadınsınız okudukça hayran kaldım size. Çok zor şeylerle sınanıyorsunuz ama unutmayın bunun da bir sonu var. Kadına yönelik şiddetle mücadele dernekleri var onlarla iletişime geçebilirsiniz belki yardımcı olurlar, yol gösterirler, kendinizi ve çocuğunuzu korumak için ne yapmanız gerektiğini söylerler. Eğer onlarla iletişime geçmek isterseniz özel mesajdan konuşalım.
Geçecek.. Hepsi geçecek zor belki ama geçecek.

Canım benim sarılmak istedim sana
Bunlar geçecek
Bunlar baki değil
Bitecek güzel olacak her şey
Evladına sarıl Allah'a sığın Rabbim size merhamet etsin
Sakın dönme hiç bir vaadine kanıp barışma Allah ona da en kısa zamanda hak ettiğini versin baba musvettesi
Dualarım seninle ne zaman istersen özelden yazabilirsin

Deli deliyi görünce sopa saklarmış hiç korkma akıllı bir kadınsın ne güzel derdini akıcı anlatmışsın sen o çocuğa da kendine de bakarsın hiç bir şey yapamaz biraz büyüt ise girersin o sürede ailenin desteğini al bunda üzülecek bir şey yok geçici günler herşey düzelir dik dur Eşinin rol yapması anlamamana gelince bende anlamadım eşime sevgi ilgi beklediğini en başta söyledim sevgili nişanlıyken bambaşka evlenince bambaşka oldu şiddet hakaret vs yok ama o ilgili sevgi dolu adam yok oldu bir öküz geldi yerine gerçekten anlamadım çok farklı davranıyorlar. Çocuğu alma vermem dedikçe inatlasir sen al sende babasın de yalandan kaçar.

Ben yanlış eş seçmenin cezasını çekiyorum. Ama en çok oğluma üzülüyorum bir gram baba sevgisi görmedi. Babanın sadece annesi ve kardeşleri umrundaydı. Hiç ailesi olmadık o adamın. Evliyken de başkalarına muhtaç ediyordu. Yine ediyor. Her gelip gittiğinde darmadağın oluyorum. Geleceğini söyledi bir gün önce sabaha kadar yatağımda dönüp durdum birşey yapar mı vs diye babam korktuğum için benimle gelmese daha çok etkilenirdim sanırım. Oğluma kızdığında anne diye ağladı kucağıma aldım. En çok oğluma üzülüyorum. Büyüyünce de özür dileyeceğim. Çünkü kendimize eş seçmiyor muşuz. Çocuklarımıza baba seçiyormuşuz. Ben düzgün bir baba seçemedim yavruma.

Zaten o kadar net ki kafam. Bu adam değişmez. Düzelecek adam 4 yıldır hayatı zehir zıkkım etmezdi. Kağıt üzerinde evliyiz aynı evde bile yaşamıyoruz onu eş olarak görmüyorum bu yüzden hâlâ çocuğu bahane ederek beni kontrol etmeye çalışması bile bana bu adamın değişmeyeceğini gösteriyor. Umarım kurtulurum

Yardım istediğimde çocuğa bakmak istemezdi. Şimdi güya oğlumu özlüyorum vs diyor. Özleyen baba 2 ay sonra yan yana geldiği çocuğa bağırır mı? Söyledikleri ve yaptıkları çelişiyor. Ama inat konusunda haklısınız kuru bir inadı var. Allah uzak etsin. Böyle bir babayı göre göre ya böyle biri olursa oğlum. Kaynanam bana rahmetli kayınpederin de böyleydi o yüzden oğlumda böyle dedi. Kayınpederim kayınvalidemi kaynım eltimi dövüyormuş öyle bir evde büyümüş. Kayınvalidem öfke sorunu hep vardı demişti bende madem biliyordun benim başımı niye yaktın dedim. Evlenince düzelir sanmış. Kendi kocası evlenince düzelmemiş. Büyük oğlu düzelmemiş küçük oğlunun düzelmesini bekliyor. Pırıl pırıl kafalar. Allah nerede varsa şiddet mağduru ve korkan kadın onlara yardım etsin sana ve bana da etsin. Çok zor. Bana herkes neden gitmedin kaçmadın vs diyor. Neyle kaçacağım hadi kaçtım kucağımda emzikli bebe nereye gideceğim bunları çok düşünüyor insan

Söylediğim gibi güvenliğinizden endişe ediyorsanız ve bilgi almak istiyorsanız kuruluşlarla, derneklerle iletişime lütfen geçin.

Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim dualarimiz seninle

Yaşadıklarınız çok acı. Zor şeyler. Ama bundan sonra yeni evlenecekler için ders niteliğinde.

Yani karısının boğazını sıkan bir adamı baba yapıp şefkat göstermesini beklemek? Neden bu kadar sorunlu, sıkıntılı, hasta adamları baba yapmak istiyorsunuz ve sonra çocuğumu nasıl koruyabilirim diyorsunuz?

Çok basit bir denklemdir. İnsana, hayvana, herhangi bir canlıya merhamet etmeyen adamdan baba olmaz. Çocuğunu sevmez. Şu evliliklerde sadece çocuklara üzülüyorum. Yetişkinler bir şekilde kendi seçimlerinin sonucunu yaşıyorlar ama çocukların suçu ne?

Yıllarınızı adamlar heba etmiyor. Kadınlar kendi kendine yapıyor bunu.

Sizcede yorumunuz cok sacma ve acimasizca degil mi?Neden siddet görmüs bir kadina hemcinsinize destek olmak yerine elestiriyorsunuz?Cocuk oldukdan sonra siddet uygulayan adamlar yok mu saniyorsunuz?Illaki hamile kalmadan önce siddet uygulandi sonra hamile kalindi mi saniyosunuz?Siz siddete ugramis bir kadinin cocugu icin nasil endiselendigini bile anlayamiyosunuz bence yorum yaparken daha duyarli davranmalisiniz.

Konu sahibi çocuktan önce şiddet görüyormuş. Konulara ve konuya yorum yapanlara yorum yapmadan önce konuyu iyi okumalısınız.

Yeni evlenecekler, yeni evliler ve çocuk isteyenler için ders niteliğinde.

Herhangi bir canlıya -ki bana sorarsanız ben yere çöp atmayı da eklerim buraya- merhamet göstermeyen adamlar baba olunca mucizevi bir şekilde dönüşüm yaşamıyorlar. Kadına olan şiddetin o savunmasız yavrulara yönelmesi de kaçınılmaz.

Hayatta edilgen olmak, kurban rolünü oynamak insana bir şey kazandırmaz. Kimse yıllarımızı heba etmez, izin veririz.

Siz yeterince duyarlısınız benim realist, pragmatist yorumlarımı takmayın kafanıza.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…