• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir tarafım hep ezik büyüdüm. Şimdi kimsem Yok

Queeennn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2017
50
26
3
30
İlk defa böyle bir yere ailevi sorunlarımı yazıyorum tavsiye vermeseniz bile içim rahatlasın istiyorum artık. Derdim çilem bitmiyor psikolojim çocukluktan beri bozuk artık kendi ailemi bile çekemiyorum. Aile dediysem şu 2 gün mutlu olup 5 gün kavga kıyamet geçen ailelerden. Hiç bir zaman maddi durumumuz iyi olmadı sürekli sıkıntılar çekti babam hatta şöyle diyim orta okul dönemime kadar babamı doğru düzgün göremezdim işteydi hep. 3 kardeşiz biz ben Ortancayım bir ablam birde erkek kardeşim var. Ablamın gençlik dönemi çok sıkıntılı geçmişti küçük kardeşimde engelliydi ablam ve kardeşimden açıkcası hiç bir zaman bana destek olan bir ailem olamadı çünkü sen hep başının çaresine bakarsın gözüyle bakıldım. İlkokulda herkesin annesi arkadaştı mesela benim kimsem Yok gibiydi kermes düzenlense annem birşey yaparda götürür müyüm yapmazsa beni dışlarlar mı diye düşünürdüm hep. Açıkcası hep dışlanarak büyüdüm hiç istediğim arkadaş grubunun sevilen bir üyesi olamadım bu halada böyle. Küçükken ablam babamdan çok dayak yedi annem sinir krizleri geçirirdi halada geçirir Bunlar benim psikolojimi çok yıpratmış bende sinir hastası olmuşum farkında değilim sürekli kavganın içinde ilgisiz kendi başına büyüyen bir çocuk düşünün. Dedim ya ailem sevmediğinden değil ama bana sıra gelmediğinden ben böyle büyüdüm. İnan'ın öyle günlerim oldu ki lisede 1 lira ile okula gittiğim otobüs parası 1,5 tl idi. Sürekli kendi kendine yetmeye çalışan korkak , çekingen kız oldum. Çok küçükken yine arkadaşlık kurabiliyordum ama büyüdükçe insanlara tahammülüm kalmadı iyice yanlızlaştım. Bırakın arkadaşı aile bile bana iyi gelmiyordu. Yanlızlaştıkça daha kötü oldum ama artık arkadaş edinemediğimi farkettim yani kimseye bir arkadaşlık duygusu bile besleyemez olmuştum bildiğiniz böyle sap gibi yaşıyordum. Arkadaşım olsun istesemde hani böyle sevemiyorum insanları. Hatta çıkarsız koşulsuz sevenlere çok şaşırıyorum. Benim küçükken arkadaşım olduğunda annem hep eve getirme derdi böyle bazen getirirdim ama İnan'ın diken üstünde ablamınkilerse gelir kalırlardı böyle onlar büyük evi dağıtmıyorlar sende büyü seninde gelsin arkadaşların derdi ama büyüdükçe kimsem kalmadı. Annem böyle saçını başını yolardı sinir krizi geçirdiğinde kendini döverdi resmen. Onlar öyle psikolojime etki etmiş ki. Neyse işte anne konusunda maalesef çok şanssızdım hep kardeşimle ilgilenmek durumunda kaldı birde ilk evlat diye sanırım ablam hep ayrı oldu onlar için birşeyler hep ona yapıldı ben 8. Sınıftan beri her yaz tatili çalışırım mesela hem evden uzaklaşmak hem ihtiyaçlarımı karşılamak için. O kadar yıprandım ki artık küçükken ablamı kıskandığımı düşünürdüm büyüyünce ayrım yapıldığını anladım. Üniversitedeyim ailemden uzak bir büyükşehirdeyim İnan'ın bana kaç ayda bir para yollarlar ablamsa evlendi çoluğu çocuğu var yiğenlerime benden çok para vermişlerdir. Bu sadece aile içi değil mesela dayımlar anneannemler hep ablamı sever ve bunu benim gözümün içine sokarak yapar. Ablam hukuk okuyor bende öğretmenlik ablamı sınavlara ben hazırlamıştım gerçekten benim sayemde kazandığını kendide söyler ama kendime gelince yapamadım işte. Mesela Dayım daha geçen dedi ki amaaaan senden bize ne ilerde yardımı olursa bize çocuklarımıza ablanın yardımı olur sen kıytırıkdan bir bölüm okuyorsun ? İnan'ın gözlerim doldu o an yani insan böylesine aşağılanır mı ? Veya ablam evlenirken 2 3 sene önce herkesin içinde x benim ilk yiğenim onun yeri ayrı ben onu veremem evlendiremem demesi filan üzdü. Kısacası aile bireylerimden kimseyle ablamla olan diyalogları olmadı belki ablam cana yakındır ben bu psikoloji yüzünden uzak kalmışımdır bilmiyorum. Aile sevgisi yok destek olacak kimsem yok ilk fırsatta sevgiyi dışarda aradım yanlış sevgililerle iyice kendimi heba ettim şimdi tam evet aradığım insan dedim onunlada daha önce bir konu açmıştım yine maddi sıkıntılardan ötürü monotonlaşmıştı ilişkimiz. Ne yapcam bilmiyorum hiç mutlu olamıyorum. Hep ezilen aşağılanan taraf olmaktan içime atmaktan bıktım. Mutlu olamıyorum sanki mutluluk bana haram. Ne işe elimi atsam elimde kalıyor ben konuştuğumda bile kimse takmıyor dinlemiyor. Hiç arkadaşım Yok. Ablam her fırsat bulduğunda beni yerer ezer. Küçüklükten beri yapar bunu ona göre ben gereksiz biriyim. Belkide gerçekten boş konuşuyorum bilmiyorum ama artık kurtulmak istiyorum. Ablam hergün güzellik merkezlerinde ona buna para bayılıyor kocasının maddi durumu iyi Allah'a şükür bir kerede kardeşim bir ihtiyacın var mı demiyor ama İnan'ın ben her yaz çalıştığımda onuda alışverişe çıkarırdım kendime alıp onu bırakmazdım. Olmuyor işte ne yapsam yaranamıyorum yapmadığım şeyler yada yanlış yaptıklarım göze batıyor. Artık dayanacak gücümde kalmadı zaten.

Ailenle ilgili artik yapacak bi sey yok.Bi de ablan cok dayak yemis ve cok cekti diyorsun ama bazi seyler gozunde buyuyor cnm yapma bunu kendine.O cok seviliyor ben sevilmiyorum diye dusunup kendini uzme.Sen suan en buyuk hatayi sevgili konusunda yapiyorsun ben pek umut gormedim evliliginde kotu gecsin istemezsin demi ?

Neden bebek rızkıyla gelmez'e kanıt gibi konu.
Aman ,ben deyince kötü oluyorum :D
Bebek annesinin memesindeki sütle geliyor,onun rızkı bu.O yani,o kadar.
Ama Türk toplumu maalesef bunu ömrü boyunca yetecek rızka ve berekete sahip olarak geldiğini sanıyor,tecrübelerinden de ders çıkartmıyor.

Ailenle ilgili artik yapacak bi sey yok.Bi de ablan cok dayak yemis ve cok cekti diyorsun ama bazi seyler gozunde buyuyor cnm yapma bunu kendine.O cok seviliyor ben sevilmiyorum diye dusunup kendini uzme.Sen suan en buyuk hatayi sevgili konusunda yapiyorsun ben pek umut gormedim evliliginde kotu gecsin istemezsin demi ?
Çok çekti gerçekten ablam o konuda birşey demiyorum ama ben onun kadar birşeyler yapsam evlatlıktan reddederlerdi gibi hissediyorum . Tabikide istemem kim ister ki hele mutsuz bir ailede büyüdüyse bunu gördüyse

17 kez ablam kelimesini kullanmissin bir konu içerisinde ablanla ciddi sorunlarin var bunu aşmadan önüne bakamayacaksin gibi. Keşke psikolojik yardim alabilsen ama maddi zorluklar var diyorsun. inşallah mesleğini eline alır ve herseyi yoluna koyarsın en kıza zamanda...

Aman ,ben deyince kötü oluyorum :KK70:
Bebek annesinin memesindeki sütle geliyor,onun rızkı bu.O yani,o kadar.
Ama Türk toplumu maalesef bunu ömrü boyunca yetecek rızka ve berekete sahip olarak geldiğini sanıyor,tecrübelerinden de ders çıkartmıyor.

Anne sütünü rızk olarak kabul edilmiş ve bu cümleyi kurmuşlar. Ama bu cümlenin açılımını yapınca sanki bebek sadece sütle değil bezini tarağını parasını da alıp geliyor diye düşünce oluşmuş. İki bebek annesiyim maaşın yarısı onlara gidiyor. bana da avcum kalıyor :KK57::KK57:

Ailedeki ebeveyn rolünü sana yüklemişler resmen psikolojik destek al yeni sayfa aç hayatına inşallah hemen meslek sahibi olursun.

17 kez ablam kelimesini kullanmissin bir konu içerisinde ablanla ciddi sorunlarin var bunu aşmadan önüne bakamayacaksin gibi. Keşke psikolojik yardim alabilsen ama maddi zorluklar var diyorsun. inşallah mesleğini eline alır ve herseyi yoluna koyarsın en kıza zamanda...
Ya ben ayrımı biraz farkettirebilmek için öyle çok kullandım galiba. Birde insan birşeyleri önce görünce kendinede bekliyor olmayınca olmuyor işte. Ben ablamı çok severim ama işte o sadece beni işi düşünce sever yani modu yüksekse gelir oturur konuşuruz değilse boş boş konuşma der kapatır konuyu. Yada geçen temizlik yapıyormuş ilk defa beni evine çağırdı kaç yıldır evli öyle annemler olmadan hiç gitmedim hiçde çağırmadı. Dün bizdelerdi şakayla yarın size gelcem kahvaltıya dedim Yok bizim işimiz var geç kalkarız dedi bende yine şakayla siz kalkınca arayın gelirim dedim güldüm oda şakayla biz yarın kalkmayı düşünmüyoruz dedi . Bunlar şakalaşma belki ama isterdim ablamın hadi gel bugün oturalım kaynatalım filan demesini. Belki arkadaşları gibi olamam ama bende hiç konuşulmayacak bir insan değilimdir herslde

Maddi destek için KYK burslarına başvurdunuz mu? Bazı vakıflar da burs veriyorlar belli bir miktar, şehrinizdeki işadamlarıyla konuşup burs talep edebilirsiniz onlardan da.

Maddi destek için KYK burslarına başvurdunuz mu? Bazı vakıflar da burs veriyorlar belli bir miktar, şehrinizdeki işadamlarıyla konuşup burs talep edebilirsiniz onlardan da.
Kykdan burs alıyorum yetiyorda bir şekilde yurt parasını kendim ödediğim aylar dışında çok zorlanmıyorum idareli harcamaya çalışıyorum. Onun dışında hangi özel vakıfların burs verdiğini bilmiyorum yada öyle şehrimde bildiğim bir iş adamı Yok burs talep edebileceğim.

Suan maddi olarak destek oluyorlar mı bari
Ya çok değil bende çok isteyemiyorum sonuçta olmadığını biliyorum çok zorda kalmadıkça istemiyorum verirlerse alıyorum. Ayda bir yanlarına gittiğimde 50-100 birşey koyup yollarlar cebime öyle hiç parasızda yollamazlar yine paran bitince söyle yatıralım derler haklarını yiyemem ama mesela 3-4 ay yurt taksidim gecikmişti mecbur kendim ödemek durumunda kaldım. Part time iş düşünüyorum aslında ama birinci öğretim olduğum için hiç bi yer bulamadım burada sadece günlük apart temizleme işleri varmış onada bir kız hiç tekin bir iş değil dediği için başlamadım

Canım hangi bölümü okuyorsun?Dayın neden öyle dedi.Dayın da çıkarcı birine benziyor.Öyle diyeceğine önce sana biraz destek olsun

Back