Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşım, eşimin de benim de kuzenlerimizle enseye tokat gibi şakalaşmalarimiz yok.anlatamiyor muyumÖpmek örnekti arkadaşım. Adam kuzenine dokunsa, omuzuna vursa, çak bi beşlik dese, espri yapsa, şakalaşsa, iltifat etse problem edeceksiniz. Şu durumda o adam sizi o ortama neden soksun? Ben olsam ben de sokmam.
Ha şu aşamada eşinizin amca kızıyla ilişki yaşayacağını gerçekten düşünüyorsunuz yaniÇoktan yürüyemezdi sanırım.ayrı şehirlerde birbirlerinden bihaber büyümüşler.5 yil evvel ilkkez bir araya geldiler.kendi de ben de bu amca kızını toplamda 2 kez gördük
Adam sizi aile toplantılarına götürmek istemiyor ama... Belli ki rahatsız olduğu bir durum var.Arkadaşım, eşimin de benim de kuzenlerimizle enseye tokat gibi şakalaşmalarimiz yok.anlatamiyor muyum
Kuzen ve sevgilisiyle tatil yapabilecek kadar rahat ama sadece kuzenle bir arada olamayacak kadar tutucu. Sadece bana mı garip geliyor bu kısım?Eşinizin sizin adınıza yalan söylemesi hoş değil ama siz olmadan da dayısına gidebilir normalde. Her yere beraber mi gidiyorsunuz?
Evli olmamiz her an her yere beraber gitmeyi gerektirmez.
Dayının evinde iki kızı olduğunu da söylemişsiniz. Yine onlar dolayısıyla eşinizin tek gitmesini istemiyorsunuz gibi geldi bana.
Akraba evliliği bizde var demissiniz, kendi ailemde bir üst nesil de var ama o evliliklerin olmasi hepimizi kuzenlerimize farklı gözle bakan biri yapmıyor ki. Ayrıca bir taraf evli zaten, dayısının evinde akşam yemek yedi diye farklı şeyler olabileceğini düşünmek hiç iyi niyetli değil.
Tatil konusunda da aslında size sormadan plan yapması yanlış. Amca kızı yada başkası sizin beraber tatil yapacak samimiyette olmanız lazım o insanla. Ama sizin takıldığıniz konu yine burası değil, kuzeni tehlike olarak görmeniz, yanında bir erkek olsa sorun etmeyecektiniz.
Elbette engel olmayacak bu tavrim.siz kuzenini tercih etmemiş dediğiniz için konuyu açtım.ve tatil yapmak istemedim 3.bir kişi ile.kadin olduğu için kıskançlık olur adı, erkek kuzen olsa idi eminim eşim de kiskanirdi.Ha şu aşamada eşinizin amca kızıyla ilişki yaşayacağını gerçekten düşünüyorsunuz yani
Peki ikisi de isteseler bu tavrınız mı engel olacak buna?
Bir de gerçekten amca kızına yürüyebilecek potansyeli olduğunu düşündüğünüz bir adamla evli olmak/kalmak tuhaf değil mi? Amca kızına yürüyen marketin kasiyerine de yürür, iş arkadaşına da, sokaktaki her hangi bir kadına da.
3. Kişiyle tatil yapmak istememeyi anlarım ama sorun bu üçüncü kişinin cinsiyeti ve size/eşinize yürüme potansiyeliyse onu anlayamam. Anlaşılabilecek bir durum değil bence.Elbette engel olmayacak bu tavrim.siz kuzenini tercih etmemiş dediğiniz için konuyu açtım.ve tatil yapmak istemedim 3.bir kişi ile.kadin olduğu için kıskançlık olur adı, erkek kuzen olsa idi eminim eşim de kiskanirdi.
Burada ben 3 göz değilim ki nasıl tatile çıkarlar diye eleştiren. Zaten gidenler için bir lafım olamazda. Ben olayın içindeki kişiyim, bu tatili beraber yapacağımiz kişiyim.istememe hakkim olmalı değil misizde kuzen evlilikleri var o yüzden mesafelisiniz ok ama eşinizin ailesinde böyle bir durum yoksa kendi çerçevenizden bakamazsınız olaya. böyle sorun çıkar. ben bırak kuzeni bekar arkadaşım ve eşimle bile tatile çıkarım, arkadaşlarımın yanında üçüncü olmuşluğumda vardır. bizim için normal şeyler bunlar. biri gelip ben böyle şeyler yapamam dese saygı duyarım ama nasıl yapıyorsun, böyle şeyler olmaz dese sinir olurum. eşinizde sinir olmuş belliki. sizin kendi kuzenlerinizle olan ilişki gibi bakmayın onların arasındaki kuzen-kardeş ilişkisine. hem siz yıpranırsınız hem ilişkinizi yıpratırsınız. eşiniz sizi ortama sokmamak için yalan söylemiş gibi geldi bana. geriliyor belliki.
Bana da garip geldi konuyu ilk okuduğumda. Hala aynı fikirdeyim :)Kuzen ve sevgilisiyle tatil yapabilecek kadar rahat ama sadece kuzenle bir arada olamayacak kadar tutucu. Sadece bana mı garip geliyor bu kısım?
İçmesine karışmam, eşlikte ediyorum ona. Konu sarkması vs değil. Onların aile ortamına,evlerine evli bir adam olarak tek başına gidiyor olmasıni tasvip etmedim. Yani benim kendi akraba çevremde olmadı bu gibi örnekler. Yani evli barkli insanlari evinde karısı kızı olan adam içkili yemeğe hiç davet etmedi. Eden olmuşsa da giden görmedim hiç. Belki bu yüzden tuhaf geldi eşim ve dayısının davranışi.
istememe sebebiniz eşinize sapık muamelesi yapmak onun gözünden bakılınca. onunda kaç yıllık eşinden böyle bir eleştiri almamak hakkı değil mi? ne gerek var ailece tatilimizi yapalım demek başka bir şey, o yalnız olursa olmaz tavrı başka bir şey. eşinizin kendi kuzenine kötü gözle bakacağını düşünmek hele 8 yıl geçmiş, onlarda böyle bir durum olmadığını bilirken acımasızca değil mi? siz kendi kuzenlerinizle tatil yapmayın onlar kardeş değiller sizin için ok. ama eşinizin yetiştirilişine biraz uyum sağlayın. sadece kendi bakış açınızla değerlendiriyorsunuz bu durumu.Burada ben 3 göz değilim ki nasıl tatile çıkarlar diye eleştiren. Zaten gidenler için bir lafım olamazda. Ben olayın içindeki kişiyim, bu tatili beraber yapacağımiz kişiyim.istememe hakkim olmalı değil mi
Ben evliyim, ama yaptığınız hala saçma. Eşim dayısına tek başına gidemez nasıl bir mantıktır Allah aşkına. Saçma ve komikEvliyiz ya çiftiz ya biz o yüzden bu tarz davetlere eşli gidilmesinin uygunluğundan bahsediyorum. Davet edilen yer ev ve diğer kadınlarında olduğu bir ortam ya adamın eşinin de yanında olması daha uygun olmaz mı? Bekar iseniz bu yorumu yapabilirsiniz, empati kuramamış olabilirsiniz benimle ve benim gibi düşünenlerle. Evli iseniz siz eşlik etmek istemez miydiniz eşinize merak ettim?
Nasıl bir yorum yaptınız anlamadım. Dayı kızlarını niye öpsün onların evinde, baba ve annelerinin yanında? Benim sorun yaptığım kısım benim adıma yalan söyleyip, aile ortamına bir aile babası olarak yalnız gitmesi.
Evet yorumunuzu yerinde buldum.aslında birçok kadının belki de kafasının içinden geçenlerin hepsini ben de geçirdim kafamdan.Sapikca düşündüğümü söyleyenleri bire bir de tanımadığım için aksini iddia etmekte yormayacagim kendimi. İlk konuda 3.biri ile tatile gitmeyi tercih etmek genel geçer bir tercih değildir diye düşünüyorum.istisnalar elbette vardır.2.konudaki mesele de dayı kizlarinin varlığından ziyade beni rahatsız eden aile ortamına eşimin adıma yalan söyleyip gitmek istemesi.bir yakıştırma, bir fantazi kurmacalarim varmış gibi cok salakca şeyler yazılıyor. Eşim ve dayı kizlari arasında 20 yaş var.esim 40 li yaşlarda.kizlari olduğunu belirtmem aile ortamına gittiğine açıklık getirmek icindi.istememe sebebiniz eşinize sapık muamelesi yapmak onun gözünden bakılınca. onunda kaç yıllık eşinden böyle bir eleştiri almamak hakkı değil mi? ne gerek var ailece tatilimizi yapalım demek başka bir şey, o yalnız olursa olmaz tavrı başka bir şey. eşinizin kendi kuzenine kötü gözle bakacağını düşünmek hele 8 yıl geçmiş, onlarda böyle bir durum olmadığını bilirken acımasızca değil mi? siz kendi kuzenlerinizle tatil yapmayın onlar kardeş değiller sizin için ok. ama eşinizin yetiştirilişine biraz uyum sağlayın. sadece kendi bakış açınızla değerlendiriyorsunuz bu durumu.
bakın o da dayısına yalan söylerken sizin ne hissedeceğinizi hesaba katmamış. ne kadar can acıtıcı değil mi? iletişim çok önemli ve güçlü bir şeydir. konuşun eşinizle, küçüklüğümden gelen bakış açım bu ama değiştirmeye çalışacağım, orta yolu bulalım deyin. ve gerçekten bunun için uğraşın. çocuklarınızı kuzenleriyle kardeş gibi büyütmek, sizin yaşadığınız tedirginliklerden uzak olmaları güzel olmaz mı?Evet yorumunuzu yerinde buldum.aslında birçok kadının belki de kafasının içinden geçenlerin hepsini ben de geçirdim kafamdan.Sapikca düşündüğümü söyleyenleri bire bir de tanımadığım için aksini iddia etmekte yormayacagim kendimi. İlk konuda 3.biri ile tatile gitmeyi tercih etmek genel geçer bir tercih değildir diye düşünüyorum.istisnalar elbette vardır.2.konudaki mesele de dayı kizlarinin varlığından ziyade beni rahatsız eden aile ortamına eşimin adıma yalan söyleyip gitmek istemesi.bir yakıştırma, bir fantazi kurmacalarim varmış gibi cok salakca şeyler yazılıyor. Eşim ve dayı kizlari arasında 20 yaş var.esim 40 li yaşlarda.kizlari olduğunu belirtmem aile ortamına gittiğine açıklık getirmek icindi.
Kız arkadaşlarım var farkli sehirlerde ve farklı kültürlerde yasayan. Onlarla bu konuyu konuştuğumda kimse bana sapik demedi.Ama benim hatam bunları tartmadan söylemem oldu. Eşimin ne hissedecegini hesaba katamadim.
Siz öpün birbirinizi dilediğiniz kadar. Ben de ,eşim de kuzenlerimizle böyle öpmeli bir durumumuz yok.İlk merhabalasma faslında el sıkılırken taraflardan biri öpmek isterse karşılık verilir. Benim de eşimin de ailesinde böyle.dayı kızı öpülmez mi
yani halamın oğlu bana gelse, yahut babamlarda olsak beni mutlaka öper
öpmezse bütün sülale yadırgar
hatta ilk evlendiğimiz sene halamın yazlığına gittik, eşim de var erkek kuzenim de
üçümüz farklı bir yere gittik orası derin, daha önce kuzenle birlikte gittiğimizde beni tuttuğu için eşim varken de ona ismi ile seslenip beni tut dedim
sizin konunuzu okurken aklıma geldi, o zaman hiç garip gelmemişti 15 yıl önce
yedik içtik takıldık ne var ki bunda, keza eşimin kuzeni ile de oturur yerim içerim hiç aklıma neden evli barklı adam yalnız gelmiş demek de gelmez
kuzenim hatta eşimin kuzeni eve gelip de beni öpmezse herkes ters ters bakar neden öpmedi küsler mi diye
not: bu arada eşimin ailesinde gençler dahi kuzen evliliği yapıyor, yani bizimle aynı kuşakta dahi var, büyüklerin hepsi kuzen
Dini kaideler gayet açık. Kimsenin kimseye bir gözle bakmasına gerek yok. Bunun önemi de yok. İnanacak olanlar için sınırlar belirlenmiş. Beğenip beğenmemek kişiye kalmış. Nasıl yorumlayacağı da öyle. Herhangi bir kadına ve herhangi bir erkeğe nikah düşen insanlar bellidir.Inancliyim ama bu fikriniz cok saçma geliyor bana. Ne gözle bakıyorsunuz siz akrabalariniza ya da akrabalariniz size nasil bir tutum içinde şaşılacak sey.
Ayrıca "Lekum dinukum ve liye din"
Dönüp dolaşıp olayı bir kadına bağlıyorsunuz. Burada olay seçim meselesi değil, böyle olaylarla kendinizi ve eşinizi yıpratmanız ama ne desem boş. Siz de böyle bir yapıdasınız demekki.Aynı yaşlarda olduğumuz kuzeni ile eşlik edeni olsaydi 2 çift olarak tatil yapabilirdik. Çocuklarımla ben erken ayrılmak zorunda kaldığımda ortamdan ( çocukların uyku, beslenme vs gibi konuları yüzünden ) zor bir durum olmazdı. Eşim kuzenini yalniz bırakmamalı veya benle mi gelmeli gibi zor bir durumda kalmazdı. Kuzen partneri ile kalan vakti gecirebilirdi mesela. Siz neden tercih etmemek varken, başka bir kadinin da olduğu tercihini seçerdiniz tatilinizde?