Bir sorum var arkadaşlar

"aile ortamına bir aile babası olarak yalnız gitmesi"

yahu bi salın adamı

insanlar evli diye illa her yere eşiyle mi gitmek zorunda? bu adam hiç mi yalnız bir yere gitmesin, gidemesin? siz 2 tane küçük çocukla içki masasında ne kadar rahat edeceksiniz ki zaten?

Dayı kızlarını öpsün dediği, mesela yani, içki ortamını anlatmış, belki de dayı-yeğen ülkeyi kurtaracaklar nasıl içiyorlar bilmiyoruz.

bence siz gereksiz şekilde kıskançlık edip- aslında hakkınız olan kısımlar olmasına rağmen- eşinizi de ifrit ediyorsunuz.

benim yüzlerce kuzenim var (ailem kalabalık) ama tatilimi aynı evde geçirmek istemem (hiç kadın erkek meselesi değil bu, zaten işim yoğun, tatilim az, kafama göre takılmak isterim, kafama göre belki yemek yapmayacağım belki çocuklarım (çocuğum yok da yani mesela diyorum) gürültü edecek belki geç kalkacağım belki eşime/sevgilime sarılmak isteyeceğim falan filan. kuzenimle bi akşam yemek yiyelim ya da pandemi dönemi zaten kimse imseye gelmesin...vs.

Ama siz öyle bir konuşmussunuz ki "yanında partneri var mı?" diye girmişsiniz meseleye...yani sanki kızın başı bağlı değilse eşinizin üstüne atlayacak! ya da eşiniz kızın üstüne atlayacak!

dayı meselesinde de yine aynı sanki "aile babası" tek giderse yerler adamı.

siz tatil işine deseydiniz ki "aşkım maddi olarak ihtiyacımız mı var, baş başa daha rahat, daha romantik olurdu"

dayı meselesine de deseydiniz ki" aşkım annenle konuşmuyorum diye herkesle mi kötüyüm sanki, asşk olsun, dayını-yengeni ben de görmek çok isterdim bir dahaya sen davet et, biz davet edilince de birlikte gidelim"

mesela, böyle konuşsaydınız. gereksiz kıskanç, gereksiz sorun yaratan bi kadın gibi algılanmazdınız.
O güzel dile geçsem iyi bir eşim aslında. Eşimin dışarıda vakit geçirmesine, kendi arkadaşlari ile takilmasina karışmıyorum.eve geldigi saatler bazen sabaha karşı olabiliyor.hic bir kavgamizda onun yatak ile cezalandirmadim.genelde ilk barışan ben oluyorum,küs kalamiyorum.o tatlı dil eksik işte ben de.kiskanclik,kuzen kısımlarına tekrar girmiyorum.cunku herkes büyüdüğü ve yetiştiği pencereden yorum yapıyor.
Entrika eksik sanki biraz da. Dan dan dan ben de.konusma orucuna gireyim bari bir süre 🤔

Kuzen bana gore kardestir.Eger aynı tepkiyi bana da esım verse benım tepkim de eşiniz gibi olurdu

Çoktan yürüyemezdi sanırım.ayrı şehirlerde birbirlerinden bihaber büyümüşler.5 yil evvel ilkkez bir araya geldiler.kendi de ben de bu amca kızını toplamda 2 kez gördük
Yani neden yürüsün ki cok sacma, gidip bes yılda ıkı kere gördüğü evli kuzenine mi yürüyecek . Sizi artniyetli buldum ben. Kuzen dediğin kardeştir yani

Arkadaşlar 8 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. 1 ay önce ve biraz önce benzer 2 konu hakkında eşimle tartıştık. Konuları yazıyorum,fikirlerinize ihtiyacım var.
1 ay önceki konu; eşim bu yaz tatilimizi bekar olan amcasının kızının ayarlayacagi bir yazlıkta ve onunda geleceği bir tatil beldesine tatile gideceğimizi söyledi.ben de anahtarı bize ulaştıracaksa tamam dedim.ama amcanın kızınin yanında bir sevgilisi, nişanlısı gibi partneri olmayacaksa bizimle tatil yapması uygun değil dedim, adam bir anda parladı,ve uzayan bir tartışma...
ikinci konuda şu ; eşimi, dayısı evine içkili bir yemek davetine çağırmış.dayisi bizi beraber çağırmış fakat eşim dayısına benim onlarla görüşmek istemediğimi söylemiş.fakat benim böyle bir söylemim ve tavrim olmadi.yani benim dayisigille bir sorunum olmadi.toplasam 8 yılda 5 kez görüşmüşuzdür daha öncesinde başka bir şehirde yaşamaları ve bizim sürekli tayin sebepli şehir değiştirmemizden.benim kayınvalidem ve kaynım ile görüşmeme sebebimi de bununla da ilişkillendirerek dayısıgile onlarla görüşmek istemeyeceğimi söylemiş. Oysa böyle bir durum söz konusu değil. Yani benim annesi ve kardeşi dışında hiç kimse ile bir sorunum olmadi.Dayısı evli ve 2 kızı var. Yani eşim dayı ile tek tek değil ailesinin de olduğu ortama tek başına gidiyor.ben bu durumu hoş karşılamadığımi söylediğimde yine tepki gösteriyor. Ne biçim düşünüyormuşum diyor, ben sapik mıyım diyor? Vallahi beynim yandı, sanki ben çok afaki bir tepki veriyorum gibi davranıyor. Arkadaşlar sizin de fikirlenizi merak ediyorum.yani benim tepkilerim mi anormal, onun tutumu mu?
amcasının kızından kıskanmanız bence çok saçma bekar olsun veya evli olsun bizde kuzenler kardeş sayılır burda geçekten saçmalamışsınız
( sizde akraba evliliği oluyomu bazı yörelerde oluyo oyüzdenmi böyle düşünülüyo acaba ? )

Tatilde esiniz ve cocuklarizla yalniz vakit gecirmek istemeniz cok normal.
Esiniz tek basina kuzenin sizinle gelecegine karar veremez, basta söz vermeden sizede danismasi gerekirdi.
konu sahibinin sorunu eşinin ona danışması deilki kuzenin yalnız gelmesi ben öyle anladım

Öncelik koca kişisinin yalanı Sizin yerinize konuşamaz ! Altında var bi. halt

Back