Bir sorum var arkadaşlar

Aile ortamına neden yalnız gidemesin ben onu anlamadım. Başkaları da yazmış bensiz gitmesini istemem diye. Adam dayısına gidiyor ya. Bekarken de gittiği yerdir. Yani evlenince dayı, amca, hala, anneye vs hep eşle mı gidilir ben anlayamıyorum gerçekten. Bekar arkadaşları ile içmeye gidecek olsa ona da laf söylerdi bu kişiler.. bu şefer de evli barklı adamın ne işi var bekarlarla içecek vs derdi:)) bir salın bence adamları ya.

Aile ortamına neden yalnız gidemesin ben onu anlamadım. Başkaları da yazmış bensiz gitmesini istemem diye. Adam dayısına gidiyor ya. Bekarken de gittiği yerdir. Yani evlenince dayı, amca, hala, anneye vs hep eşle mı gidilir ben anlayamıyorum gerçekten. Bekar arkadaşları ile içmeye gidecek olsa ona da laf söylerdi bu kişiler.. bu şefer de evli barklı adamın ne işi var bekarlarla içecek vs derdi:)) bir salın bence adamları ya.
Evliyiz ya çiftiz ya biz o yüzden bu tarz davetlere eşli gidilmesinin uygunluğundan bahsediyorum. Davet edilen yer ev ve diğer kadınlarında olduğu bir ortam ya adamın eşinin de yanında olması daha uygun olmaz mı? Bekar iseniz bu yorumu yapabilirsiniz, empati kuramamış olabilirsiniz benimle ve benim gibi düşünenlerle. Evli iseniz siz eşlik etmek istemez miydiniz eşinize merak ettim?

Dayısıgile onlarla görüşmek istemediğimi çok daha önce söylemiş. kuzenin tatil davetinden çok önce yani.
Maddi sorununumuzun olmamasından tutun da esimin neden adıma yalan söylediğine kadar konuştum eşimle.
Herkesin kültürü çok farklı, burada birinin tepki gösterdiğine diğerinin ne var ki cok normal demesi gibi.kuzen ile ilgili konularda ne var ki diyenler de çıkabilir saygı duyarım. Benim kendi aile çevremde yaygın kuzen evlilikleri var. Biz de kız kardeş veya erkek kardeş gibi değiller.belki bu yetiştirilme tarzından kaynaklı ben de ki tepkiler. Sapik olduğumu düşünmüyorum açıkçası. Belki direk eşime tepki göstermek yerine başka konuları bahane ederek kuzen tatil fikrini kabuletmeyebilirdim.
Benim yetiştiğim kültürde de kuzen evlilikleri vardır. Hatta eski zamanlarda kuzenlere potansiyel eş adayı olarak bile bakılırmış. Burda sapıkça olan herhangi bir kadını (ki akrabadan bahsediyoruz) tehlike olarak görüp bunu tartışma konusu yapmanız. Ki her defasında.
Sonradan yok maddi durum, ailemle yalnız tatil yapma vs diye konuyu çevirdiniz ama daha ilk başta kuzen kişisi tatile kendi erkek arkadaşıyla gelseydi sorun olmazdı dediniz. İkinci konuda ise özellikle evdeki 2 kızı belirtiniz. Yani siz sonradan kabul etmeseniz de sizin sorununuz aileyle başbaşa kalma veya eşinizin dayısına yalnız gitmesi değil. Sadece kadınları tehlike olarak görüyorsunuz.
Tamam kıskanç olabilir bunu eşinizle aranızda halledebilirsiniz. Ama söz konusu akraba olunca bu çok yıpratıcı olur.

Benim yetiştiğim kültürde de kuzen evlilikleri vardır. Hatta eski zamanlarda kuzenlere potansiyel eş adayı olarak bile bakılırmış. Burda sapıkça olan herhangi bir kadını (ki akrabadan bahsediyoruz) tehlike olarak görüp bunu tartışma konusu yapmanız. Ki her defasında.
Sonradan yok maddi durum, ailemle yalnız tatil yapma vs diye konuyu çevirdiniz ama daha ilk başta kuzen kişisi tatile kendi erkek arkadaşıyla gelseydi sorun olmazdı dediniz. İkinci konuda ise özellikle evdeki 2 kızı belirtiniz. Yani siz sonradan kabul etmeseniz de sizin sorununuz aileyle başbaşa kalma veya eşinizin dayısına yalnız gitmesi değil. Sadece kadınları tehlike olarak görüyorsunuz.
Tamam kıskanç olabilir bunu eşinizle aranızda halledebilirsiniz. Ama söz konusu akraba olunca bu çok yıpratıcı olur.
Sapıkça çok doğru bir saptama olmamış sanki. Kuzen evlilikleri benim çevremde de vardı dedikten sonra.

Evliyiz ya çiftiz ya biz o yüzden bu tarz davetlere eşli gidilmesinin uygunluğundan bahsediyorum. Davet edilen yer ev ve diğer kadınlarında olduğu bir ortam ya adamın eşinin de yanında olması daha uygun olmaz mı? Bekar iseniz bu yorumu yapabilirsiniz, empati kuramamış olabilirsiniz benimle ve benim gibi düşünenlerle. Evli iseniz siz eşlik etmek istemez miydiniz eşinize merak ettim?
Sadece kadınların olduğu bir yere gitse eşiyle gitmek normal. Ama diğer türlü zorunlu değil. Eşimin 3 teyze, 2 dayı, 5 amcası var. Sadece ikisine gittim. Hayır illa onun akrabalarına ben de gideceğim demem. Çift olunca her yere beraber gidilmeli diye düşünmüyorum. Şahsen akraba gezmesi sevmem zaten kafa dengi arkadaşları ve eşleriyle takılsam neyse.

Sapıkça çok doğru bir saptama olmamış sanki. Kuzen evlilikleri benim çevremde de vardı dedikten sonra.
Ne düşünüp de eşinizin amca kızı ya da dayı kızlarıyla bir araya gelmesini istemiyorsunuz? Amca kızıyla erkek arkadaşı gelirse tatile çıkabiliyorsunuz ama yalnızken neden tartışma çıkarıyorsunuz? İşte bu zihniyet sapıkça. Dediğim gibi ben daha kibar bir tabir bulamadım buna ama eğer varsa sizin daha uygun bir tanımınız öyle söyleyeyim.

Sadece kadınların olduğu bir yere gitse eşiyle gitmek normal. Ama diğer türlü zorunlu değil. Eşimin 3 teyze, 2 dayı, 5 amcası var. Sadece ikisine gittim. Hayır illa onun akrabalarına ben de gideceğim demem. Çift olunca her yere beraber gidilmeli diye düşünmüyorum. Şahsen akraba gezmesi sevmem zaten kafa dengi arkadaşları ve eşleriyle takılsam neyse.
Buradaki durumlar sizin tercihiniz olmuş. Benim anlattığım konu da eşimin adıma yalan söyleyip kendi tercihi doğrultusunda hareket etmesi. Sorun buradan çıktı bizde.

siz esiniz sizin amca oglunuz.. amca oglunuzun ayarlayacagi yazlik bir mekana gidemezdiniz bence. esiniz izin vermezdi. haa verecek bir erkekse siz kiskanclik yapmissiniz. onun da amca kizina onay verebilirdiniz. inancli olanlar icin soyluyorum; dinen uygun degil. normal gormemenizi anlayabiliyorum.
Inancliyim ama bu fikriniz cok saçma geliyor bana. Ne gözle bakıyorsunuz siz akrabalariniza ya da akrabalariniz size nasil bir tutum içinde şaşılacak sey.

Ayrıca "Lekum dinukum ve liye din"

Arkadaşlar 8 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. 1 ay önce ve biraz önce benzer 2 konu hakkında eşimle tartıştık. Konuları yazıyorum,fikirlerinize ihtiyacım var.
1 ay önceki konu; eşim bu yaz tatilimizi bekar olan amcasının kızının ayarlayacagi bir yazlıkta ve onunda geleceği bir tatil beldesine tatile gideceğimizi söyledi.ben de anahtarı bize ulaştıracaksa tamam dedim.ama amcanın kızınin yanında bir sevgilisi, nişanlısı gibi partneri olmayacaksa bizimle tatil yapması uygun değil dedim, adam bir anda parladı,ve uzayan bir tartışma...
ikinci konuda şu ; eşimi, dayısı evine içkili bir yemek davetine çağırmış.dayisi bizi beraber çağırmış fakat eşim dayısına benim onlarla görüşmek istemediğimi söylemiş.fakat benim böyle bir söylemim ve tavrim olmadi.yani benim dayisigille bir sorunum olmadi.toplasam 8 yılda 5 kez görüşmüşuzdür daha öncesinde başka bir şehirde yaşamaları ve bizim sürekli tayin sebepli şehir değiştirmemizden.benim kayınvalidem ve kaynım ile görüşmeme sebebimi de bununla da ilişkillendirerek dayısıgile onlarla görüşmek istemeyeceğimi söylemiş. Oysa böyle bir durum söz konusu değil. Yani benim annesi ve kardeşi dışında hiç kimse ile bir sorunum olmadi.Dayısı evli ve 2 kızı var. Yani eşim dayı ile tek tek değil ailesinin de olduğu ortama tek başına gidiyor.ben bu durumu hoş karşılamadığımi söylediğimde yine tepki gösteriyor. Ne biçim düşünüyormuşum diyor, ben sapik mıyım diyor? Vallahi beynim yandı, sanki ben çok afaki bir tepki veriyorum gibi davranıyor. Arkadaşlar sizin de fikirlenizi merak ediyorum.yani benim tepkilerim mi anormal, onun tutumu mu?
İlk konuda bende seninle aynı düşünüyorum çift olmıcaksa saçma bi tatil olur ikinci konuda da seni kötü göstermiş akrabaalra karşı hoş değil ayıp etmiş eşin

Nasıl bir yorum yaptınız anlamadım. Dayı kızlarını niye öpsün onların evinde, baba ve annelerinin yanında? Benim sorun yaptığım kısım benim adıma yalan söyleyip, aile ortamına bir aile babası olarak yalnız gitmesi.
Niye öpmesin? Siz kuzenlerinizi öpmüyorsunuz diye kimse öpmesin mi? Ben sarılıp öperim kuzenlerimi. Annem babam ne diyecek? Kızım kuzenini öpme mi? 😂😂😂 ne alaka yani?

Sizin bu bakış açınızdan dolayı aile ortamına sizi sokmak istemiyor belli ki adam. Çok düşünecek bir şey yok bunda?

Ben 2 konuda da seni haklı buldum açıkçası, 2 çocuklu ailenin yanında bekar kız kuzenin varlığı beni de rahatsız ederdi. Kendi fikrim...

2.konuda ise iyi niyetli bakamadım olaya, yalan söylemiş ve bunun bir nedeni olmalı.

Ne düşünüp de eşinizin amca kızı ya da dayı kızlarıyla bir araya gelmesini istemiyorsunuz? Amca kızıyla erkek arkadaşı gelirse tatile çıkabiliyorsunuz ama yalnızken neden tartışma çıkarıyorsunuz? İşte bu zihniyet sapıkça. Dediğim gibi ben daha kibar bir tabir bulamadım buna ama eğer varsa sizin daha uygun bir tanımınız öyle söyleyeyim.
Aynı yaşlarda olduğumuz kuzeni ile eşlik edeni olsaydi 2 çift olarak tatil yapabilirdik. Çocuklarımla ben erken ayrılmak zorunda kaldığımda ortamdan ( çocukların uyku, beslenme vs gibi konuları yüzünden ) zor bir durum olmazdı. Eşim kuzenini yalniz bırakmamalı veya benle mi gelmeli gibi zor bir durumda kalmazdı. Kuzen partneri ile kalan vakti gecirebilirdi mesela. Siz neden tercih etmemek varken, başka bir kadinin da olduğu tercihini seçerdiniz tatilinizde?

Niye öpmesin? Siz kuzenlerinizi öpmüyorsunuz diye kimse öpmesin mi? Ben sarılıp öperim kuzenlerimi. Annem babam ne diyecek? Kızım kuzenini öpme mi? 😂😂😂 ne alaka yani?

Sizin bu bakış açınızdan dolayı aile ortamına sizi sokmak istemiyor belli ki adam. Çok düşünecek bir şey yok bunda?opmuyi

Sizin bu bakış açınızdan dolayı aile ortamına sizi sokmak istemiyor belli ki adam. Çok düşünecek bir şey yok bunda?
Öpmüyorum tabiki

Buradaki durumlar sizin tercihiniz olmuş. Benim anlattığım konu da eşimin adıma yalan söyleyip kendi tercihi doğrultusunda hareket etmesi. Sorun buradan çıktı bizde.
Iste ben de dünden beri onu diyorum eşiniz niye direkt böyle yapmış. Kendinize de bir dönün bakın dedim. Ama siz ne olursa olsun kendinizi haklı görüyorsunuz.

Kuzenlere kötü gözle bakmak sapıklıktır bence, siz o konuda haksızsınız. Kac yıllık kuzeni sonucta sizin eşinize yürüme amacı olsa çoktan yürürdü

Öpüyor musunuz diye sormadım. Öpmediğiniz aşikar zaten. Siz öpmüyorsunuz diye eşiniz neden öpmesin dedim.
Onlarında öyle kuzenim kankam gibi bir tavırları yok. Birbirini öpmuyor kimse. Benim kimsenin kardeşçe muhabbetlerini baltaladigim bir durum yok yani.

Amca kızı dayı kızı kaynana kayım vs sorun yaşayan biri olduğunuz için artık uğraşmamak için direkt sizi aradan çıkarmış işte

Ben öyle anladım
Böylece siz de eş akrabalarıyla sorun yaşamaktan kurtuldunyz işte

Onlarında öyle kuzenim kankam gibi bir tavırları yok. Birbirini öpmuyor kimse. Benim kimsenin kardeşçe muhabbetlerini baltaladigim bir durum yok yani.
Öpmek örnekti arkadaşım. Adam kuzenine dokunsa, omuzuna vursa, çak bi beşlik dese, espri yapsa, şakalaşsa, iltifat etse problem edeceksiniz. Şu durumda o adam sizi o ortama neden soksun? Ben olsam ben de sokmam.

Back