Bir sorum var arkadaşlar

Arkadaşlar 8 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. 1 ay önce ve biraz önce benzer 2 konu hakkında eşimle tartıştık. Konuları yazıyorum,fikirlerinize ihtiyacım var.
1 ay önceki konu; eşim bu yaz tatilimizi bekar olan amcasının kızının ayarlayacagi bir yazlıkta ve onunda geleceği bir tatil beldesine tatile gideceğimizi söyledi.ben de anahtarı bize ulaştıracaksa tamam dedim.ama amcanın kızınin yanında bir sevgilisi, nişanlısı gibi partneri olmayacaksa bizimle tatil yapması uygun değil dedim, adam bir anda parladı,ve uzayan bir tartışma...
ikinci konuda şu ; eşimi, dayısı evine içkili bir yemek davetine çağırmış.dayisi bizi beraber çağırmış fakat eşim dayısına benim onlarla görüşmek istemediğimi söylemiş.fakat benim böyle bir söylemim ve tavrim olmadi.yani benim dayisigille bir sorunum olmadi.toplasam 8 yılda 5 kez görüşmüşuzdür daha öncesinde başka bir şehirde yaşamaları ve bizim sürekli tayin sebepli şehir değiştirmemizden.benim kayınvalidem ve kaynım ile görüşmeme sebebimi de bununla da ilişkillendirerek dayısıgile onlarla görüşmek istemeyeceğimi söylemiş. Oysa böyle bir durum söz konusu değil. Yani benim annesi ve kardeşi dışında hiç kimse ile bir sorunum olmadi.Dayısı evli ve 2 kızı var. Yani eşim dayı ile tek tek değil ailesinin de olduğu ortama tek başına gidiyor.ben bu durumu hoş karşılamadığımi söylediğimde yine tepki gösteriyor. Ne biçim düşünüyormuşum diyor, ben sapik mıyım diyor? Vallahi beynim yandı, sanki ben çok afaki bir tepki veriyorum gibi davranıyor. Arkadaşlar sizin de fikirlenizi merak ediyorum.yani benim tepkilerim mi anormal, onun tutumu mu?
Eger sürekli kuzenleriyle ilgili iğrenç imalarda bulunuyorsaniz sizi götürmek istememesi çok normal
Ben buradan oturduğum yerden hissettim patolojik kıskançlığınızı

evet tam olarak kültür çatışması aslında. ama emin olun siz ne kadar kuzen evliliği görmüş ve rahatsız oluyorsanız bu karşı taraf içinde görmemiş olduğu için o kadar rahatsız edici. kendinizi bu konuda törpülemelisiniz. görmeyen ailesinde olmayan bir insan için emin olun ki kuzen kardeş gibi oluyor. ikinci olarak aile ortamında sizin olmamanız eşinizin böyle söyleyip gitmek istemesi tabi ki rahatsız edici ama dediğim gibi aileyle görüşmediğiniz için görüşmek istemeyeceğinizi düşünmüş olabilir. erkekler ince ayrıntı düşünmez, anne, kardeş problemini direk aile olarak görüp gitmek istemediğinizi aklına koymuştur. sakin kafayla konuşursanız muhtemelen sonuca varırsınız
Nasıl törpülemeliyim bilmiyorum gerçekten? Amca kızı İstanbul'dan biz başka bir şehirden tatil yerinde buluşup bir yazlıkta 3 yetişkin ve 2 çocuk tatil yapacağız. Ve buna maddi olarak hiç ihtiyacımız yokken. Sorun sadece salt benim kıskançlığım değil aslında, eşimin cimrilik edip bir tatil yeri ayarlamayip bu tatile evet demesi.bir tatile de ihtiyacımız yoktu zaten. Güneyde tatil yerlerinin birinde yaşıyoruz. bütün bu hengameye hiç gerek yoktu ama uzadı tartışma. Bazı şeyleri düşünce olarak kafamdan geçirsem bile söze dökmemem gerekiyor aslında. En büyük kaybımı bu olarak görüyorum

Bir küçük ihtimal de aynı ortamda eşinizin anne babası da vardı ve siz onlarla görüşmek istemediğiniz için bunu sizden gizlemek mi istedi acaba diye düşündüm. Öyleyse de durumu idare etmeye çalışmış. Ama diğer konularda dediğim gibi kuzenleri kıskanmayın. Kıskanmayın ki o ortamlarda eşiniz yarım kalmasın, size de sürekli yeni bahaneler bulmak zorunda kalmasın
Sordum ama onlar olmayacakmış. Misafir olarak eşim tek

Eger sürekli kuzenleriyle ilgili iğrenç imalarda bulunuyorsaniz sizi götürmek istememesi çok normal
Dayısı gile götürmek istemeyişi kuzen tatil teklifinden com on
İğrenç ima ne ki? Niye gitmek isteyim ki tatile başka bir kadın, ben ve eşim.

siz esiniz sizin amca oglunuz.. amca oglunuzun ayarlayacagi yazlik bir mekana gidemezdiniz bence. esiniz izin vermezdi. haa verecek bir erkekse siz kiskanclik yapmissiniz. onun da amca kizina onay verebilirdiniz. inancli olanlar icin soyluyorum; dinen uygun degil. normal gormemenizi anlayabiliyorum.

siz esiniz sizin amca oglunuz.. amca oglunuzun ayarlayacagi yazlik bir mekana gidemezdiniz bence. esiniz izin vermezdi. haa verecek bir erkekse siz kiskanclik yapmissiniz. onun da amca kizina onay verebilirdiniz. inancli olanlar icin soyluyorum; dinen uygun degil. normal gormemenizi anlayabiliyorum.

Amcaoglum velev ki teklif etti( olmayacağından eminim ama) kibarca reddederdim eşime hiç teklifi götürmeden. Neden benimle ve eşimle tatil yapmak istesin ki? Kuzen olarak cok göresi geldiyse bizi evime gelir yemeğimi yer çayımı içer. Tatil nedir ki?

Bazen oyle medeni yorumlar goruyorumki zürihte yasadigimi vs saniyorum.
Ulkemin insan prototipini dogusundan batisina bilmesem inanacagim. 😅

Ilk konu icin empati yaptigimda tabiki esimin kuzeniyle tatil yapmam. Ne munasebet? Tatilde romantizm yaparken kuzenle mi yapacagiz surekli aman dikkatli olalim tripleri vs hic gelemem rahat edecegim yerde kasamam yani.
Kızın tek gelmesini istememenizin mantigi anlasilmamis. Kizın yaninda sevgilisi yada nisanlisi olsaydi o tatilde o da ozel alanini yaratirdi kimse de sap gibi kalmazdi mantigindasiniz sanirim. Dogru olan da bu zaten.
Bende kuzenlerim kardes sifatina eremez, cogu kuzenim sinsi berbat kisiler oldugu icin hic sevmem. Cevremde gordugum duydugum bi cok insanda da durum boyle, klasik turk aile yapisindaki olaganlik yani.
Sadece kardesim kardestir benim icin. :)

Ikinci mevzuda da konuyu esinize danismalisiniz dogru yada yalan soyledigini ancak siz anlarsiniz.

Sanki biraz eksik anlatmışsiniz gibi geldi. Kuzeninin sizle gelme şartı olarak nişanlısı ya da erkek arkadaşı olmasını istemeniz, sonra dayısına gidecekken yine detaylarda dayının 3 bekar kızını örnek vermeniz, sizce de burada bir tuhaflık yok mu? Yani eşinizin verdiği tepki de o yönde zaten, "sapık mi zannediyorsun beni" gibi bir şey söylemiş. Demek ki daha önce de bu durumlarda benzer kaygılarınız olmuş ki eşiniz bu tepkiyi vermiş. Dayısına sizinle gitmek istememesinin sebebi de kıskançlıginiz olabilir

İlk konuyu yanlış anladığım için ikinci konuya da yanlış yorum yapmışım. Ben amca kızını ailece tatilde ne işi var gibi bir sebeple istemiyorsunuz sandım anca sebep kıskançlıkmış. Buna bağlı olarak eşinizin sizi kadın kuzenlerinin de olduğu alkol alınacak bir aile ortamına sokmaması da çok normal. Ben de olsam ben de götürmemek için bin dereden su getirirdim. Aile ortamı, kuzenler var, alkol var. İçilecek güzelleşilecek, anlatılıp gülünecek, iltifat edilecek, sarılıp öpülecek. Sonra eve dönünce hanımla kavga edilecek. Ne gerek var? Hanım evde kalsın😉

Arkadaşlar 8 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. 1 ay önce ve biraz önce benzer 2 konu hakkında eşimle tartıştık. Konuları yazıyorum,fikirlerinize ihtiyacım var.
1 ay önceki konu; eşim bu yaz tatilimizi bekar olan amcasının kızının ayarlayacagi bir yazlıkta ve onunda geleceği bir tatil beldesine tatile gideceğimizi söyledi.ben de anahtarı bize ulaştıracaksa tamam dedim.ama amcanın kızınin yanında bir sevgilisi, nişanlısı gibi partneri olmayacaksa bizimle tatil yapması uygun değil dedim, adam bir anda parladı,ve uzayan bir tartışma...
ikinci konuda şu ; eşimi, dayısı evine içkili bir yemek davetine çağırmış.dayisi bizi beraber çağırmış fakat eşim dayısına benim onlarla görüşmek istemediğimi söylemiş.fakat benim böyle bir söylemim ve tavrim olmadi.yani benim dayisigille bir sorunum olmadi.toplasam 8 yılda 5 kez görüşmüşuzdür daha öncesinde başka bir şehirde yaşamaları ve bizim sürekli tayin sebepli şehir değiştirmemizden.benim kayınvalidem ve kaynım ile görüşmeme sebebimi de bununla da ilişkillendirerek dayısıgile onlarla görüşmek istemeyeceğimi söylemiş. Oysa böyle bir durum söz konusu değil. Yani benim annesi ve kardeşi dışında hiç kimse ile bir sorunum olmadi.Dayısı evli ve 2 kızı var. Yani eşim dayı ile tek tek değil ailesinin de olduğu ortama tek başına gidiyor.ben bu durumu hoş karşılamadığımi söylediğimde yine tepki gösteriyor. Ne biçim düşünüyormuşum diyor, ben sapik mıyım diyor? Vallahi beynim yandı, sanki ben çok afaki bir tepki veriyorum gibi davranıyor. Arkadaşlar sizin de fikirlenizi merak ediyorum.yani benim tepkilerim mi anormal, onun tutumu mu?
Ne tuhafsınız... amcasının kızına karşı yakın veya yanlış bir davranışını falan mı gördünüz? Neden önyargılısın ?
onu geçtim dayısına sizin adınıza yalan söyleyip görüşmek istemediğini söylemesi de bir garibime gitti açıkçası. Yani bir nevi sizi öne sürerek bahane ederek daveti reddetmiş ama eşinizin yaptıgıda yanlış, sizin kıskançlıklarınızda yanlış

Partneri olmayınca noluyor kocanıza mı yazacağını düşünüyorsunuz kuzeninin?

Bazı insanlar geçimsiz oluyor ne yaşadınız bilmiyorum tabi ama annesiyle kardeşiyle görüşmediğiniz için sorun çıkaracağınızı düşünmüş olabilir eşiniz. Ki çıkarıyosunuz da bekar kızlar alkollü yemeğe tek gidiyor diyerek.

yani ben aslinda esinizin hatali oldugunu dusunuyorum ama,
kiskancliginizin seviyesi de sizi haksiz cikarabilir.

ben aslinda iki konuda da yerinizde olsam inanilmaz kizardim esime, sebep kiskanclik olurdu,
ama karsi cinsi kiskanmak degil de,
su durumda sanki bana esiniz 2 cocugun sorumlulugunu size yikip akrabalari ile keyif yapma derdindeymis gibi geldi.
Ilk ornekte siz tatilde cocuklarla ilgilenirken o da kuzeniyle (kiz-erkek fark etmez) daha ozgur olacak, aksam siz cocuklari beklerken o disco bar gezecek, vs vs
ikinci ornekte de o yiyip icip guzellesecek, ama cocuklari da dert etmeyecek, zira siz evde onlara bakiyor olacaksiniz.

ben bu sebeple sinir olurdum,
ama ayni seyleri ben de yapabiliyorsam neden olmasin.
Yani o dayisigile gider yer icer eglenir, ertesi gunlerde siz kendi ailenizde ayni sekilde eglenirsin, esinize cocuklari birakarak.
ya da tatilde biraz o kendi ailesinden kisilerle ozgur takilir, sonra da ayni durumda siz takilirsiniz, tabi bir de sonrasinda cocuklarla cekirdek aile zamani da kalir, oh mis super tatil.

ama karsi cinsi kiskanmak degil de,
su durumda sanki bana esiniz 2 cocugun sorumlulugunu size yikip akrabalari ile keyif yapma derdindeymis gibi geldi.
Ilk ornekte siz tatilde cocuklarla ilgilenirken o da kuzeniyle (kiz-erkek fark etmez) daha ozgur olacak, aksam siz cocuklari beklerken o disco bar gezecek, vs vs
Ben de bunun tam tersini düşündüm nedense. Çocuklu bir çift yanında biriyle tatile giderse çocuklar o kişiye kilitlenir çift de güzel bir tatil yapar genelde benim çevremde. Çocukların kilitlendiği kişi ben oluyorum burada 😂

Ben de bunun tam tersini düşündüm nedense. Çocuklu bir çift yanında biriyle tatile giderse çocuklar o kişiye kilitlenir çift de güzel bir tatil yapar genelde benim çevremde. Çocukların kilitlendiği kişi ben oluyorum burada 😂

yok ki boyle yakinimiz, bize hep cakallar denk geliyor. :sus::sus:

bir kez komsum cocuklara bakayim da siz esinle isterseniz yanliz vakit gecirin dedi, duygulandim aglayacaktim.

ben kayinvalideye bile cocuk biraktigimda yarim saat icinde aranirim, cocuk agliyor diye,
Eve gelince de bakarsin cocuk uyumus...

Bence verdiğin tepkide haklısın bende eşimin bensiz aile ziyaretlerine gitmesini istemezdim tatil konusundada irite olurdum bence haklısın

Dayısıgile onlarla görüşmek istemediğimi çok daha önce söylemiş. kuzenin tatil davetinden çok önce yani.
Maddi sorununumuzun olmamasından tutun da esimin neden adıma yalan söylediğine kadar konuştum eşimle.
Herkesin kültürü çok farklı, burada birinin tepki gösterdiğine diğerinin ne var ki cok normal demesi gibi.kuzen ile ilgili konularda ne var ki diyenler de çıkabilir saygı duyarım. Benim kendi aile çevremde yaygın kuzen evlilikleri var. Biz de kız kardeş veya erkek kardeş gibi değiller.belki bu yetiştirilme tarzından kaynaklı ben de ki tepkiler. Sapik olduğumu düşünmüyorum açıkçası. Belki direk eşime tepki göstermek yerine başka konuları bahane ederek kuzen tatil fikrini kabuletmeyebilirdim.
Siz kuzen evliliklerinin olduğu çevrede büyüdüğünüz için rahatsız olmuşsunuz. Benim çevremde hiç yok, hatta bizde 1. kuşak kuzenler değil, 5. Kuşak kuzenleri ile evlenen bile yok, olamaz... Bizim kültürümüzde bu şekilde. O nedenle düşüncenizi saygı duysam da doğru gelmedi. Kaldı ki olacak olduktan sonra karşı tarafın kuzen olması/ evli olması/partneri olması vs engel değil. Gündüz kuşağında bir sürü örnek izliyoruz...

Kuzen ile tatile gitmek yerine aileniz ile olmak istiyorsanız hak verebilirim.

Son düzenleme:
ilk konu için eger eşinizle ailenizle başbaşa yapmak istediyseniz normal ama uygun değil demişsiniz yoo bence gayet uygun bir sorun yok sonucta başbaşa gitmiyorlr . ama her şeyden önce tatil planı yaparken sizin fikrinizi alması gerekiyordu..
Dayı meselesine gelince sizi acayip bi duruma düşürmüş , garip..

İlk konuyu yanlış anladığım için ikinci konuya da yanlış yorum yapmışım. Ben amca kızını ailece tatilde ne işi var gibi bir sebeple istemiyorsunuz sandım anca sebep kıskançlıkmış. Buna bağlı olarak eşinizin sizi kadın kuzenlerinin de olduğu alkol alınacak bir aile ortamına sokmaması da çok normal. Ben de olsam ben de götürmemek için bin dereden su getirirdim. Aile ortamı, kuzenler var, alkol var. İçilecek güzelleşilecek, anlatılıp gülünecek, iltifat edilecek, sarılıp öpülecek. Sonra eve dönünce hanımla kavga edilecek. Ne gerek var? Hanım evde kalsın😉
Nasıl bir yorum yaptınız anlamadım. Dayı kızlarını niye öpsün onların evinde, baba ve annelerinin yanında? Benim sorun yaptığım kısım benim adıma yalan söyleyip, aile ortamına bir aile babası olarak yalnız gitmesi.

Back