Bir sorum var arkadaşlar

İlk merhabalasma faslında el sıkılırken taraflardan biri öpmek isterse karşılık verilir. Benim de eşimin de ailesinde böyle.

bunu diyoruz zaten, kimse durup durup birbirini öpmez herhalde

siz sanki bu da olmaz, yani sokakta ilk tanıştığımız birisi gibi mesafeli olalım der gibi bir tavırdasınız da

Evet yorumunuzu yerinde buldum.aslında birçok kadının belki de kafasının içinden geçenlerin hepsini ben de geçirdim kafamdan.Sapikca düşündüğümü söyleyenleri bire bir de tanımadığım için aksini iddia etmekte yormayacagim kendimi. İlk konuda 3.biri ile tatile gitmeyi tercih etmek genel geçer bir tercih değildir diye düşünüyorum.istisnalar elbette vardır.2.konudaki mesele de dayı kizlarinin varlığından ziyade beni rahatsız eden aile ortamına eşimin adıma yalan söyleyip gitmek istemesi.bir yakıştırma, bir fantazi kurmacalarim varmış gibi cok salakca şeyler yazılıyor. Eşim ve dayı kizlari arasında 20 yaş var.esim 40 li yaşlarda.kizlari olduğunu belirtmem aile ortamına gittiğine açıklık getirmek icindi.
Kız arkadaşlarım var farkli sehirlerde ve farklı kültürlerde yasayan. Onlarla bu konuyu konuştuğumda kimse bana sapik demedi.Ama benim hatam bunları tartmadan söylemem oldu. Eşimin ne hissedecegini hesaba katamadim.
Sizin sorununuz 3. bir kişiyle tatile gitmek değil ki. Tercih demeyin buna. Derdiniz eşiniz ve çocuklarınızla ailece bir tatil yapmak değil. Öyle olsa burada buna saygı duymayacak kadın yok.

Ayy sizin gibiler hem kendilerini hem çevresindekileri çok yoruyor valla. Bu kadar ayrıntılı, hesaplı, ince ince düşünmek sizi yormuyor mu ?
Çok yoruyor. Keşke ben de insanları aptal yerine koyup mış gibi davrananlardan olsam diyorum bazen.Aslinda kırk tilkiler içimde fink atarken "aaa böyle olur mu? Hiç öyle şey olur mu" desem.ama olmuyor fıtrat bu.ben reelde aklından 40 tane düşünceyi ayna anda geçirmeyen saglikli bir kadın görmedim henüz.

Sizin sorununuz 3. bir kişiyle tatile gitmek değil ki. Tercih demeyin buna. Derdiniz eşiniz ve çocuklarınızla ailece bir tatil yapmak değil. Öyle olsa burada buna saygı duymayacak kadın yok.
3.kisi kadındı tartışma buradan yürüdü, erkek olsa idi oradan yürürdü.

Ben tatilimi eşim ve çocuğumla geçirmek isterim. Aksi durumda buna beraber karar verir gitmek isteyeceğimiz insanları beraber davet ederiz. Bana sormadan kafasına göre kimseyi çağıramaz sinirlenirim.
İkinci konu da aşırı saçma. Kocan bi haltlar yiyor gibi geldi. Biraz didikle bakalım ne çıkacak.
Ama iki mevzudada asıl problem sizin aranızda ciddi bir iletişim problemi var. Bunun üzerine daha çok gidin

Ben tatilimi eşim ve çocuğumla geçirmek isterim. Aksi durumda buna beraber karar verir gitmek isteyeceğimiz insanları beraber davet ederiz. Bana sormadan kafasına göre kimseyi çağıramaz sinirlenirim.
İkinci konu da aşırı saçma. Kocan bi haltlar yiyor gibi geldi. Biraz didikle bakalım ne çıkacak.
Ama iki mevzudada asıl problem sizin aranızda ciddi bir iletişim problemi var. Bunun üzerine daha çok gidin
İletişim problemimiz var bunu fark ediyorum.Aile terapistine gitmek istiyorum ama bunu istemeyeceğini düşünüyorum.Aramizin daha iyiye gittiği bir zaman bu konuyu acabirim aslında.

Kuzen ile tatil kısmında çok görüş ayrılığı var, bunu gördüm. Eşimle de yaşadığım bu tam olarak, kültür çatışması. Bu beni, eşimi ya da kuzenini sapik yapmıyor ama.
İkinci konuya gelince kizlar olmasa bile aile ortamına eşimin adıma yalan söyleyip tek gitmek istemesi benim sorun ettiğim. İlk konu da kıskançlık ettim evet ama ikinci konu için kızların olduğunu belirtmem aile ortamı olduğunu izah etmek icindi.bu konuda kıskançlık yapmadım arkadaşlar dürüst oluyum.

Bence burada tepki gösterilen düşünce eşinize kuzeniyle aralarında bir şey olma iması yapmanız. Ama emin olun, olacak olan varsa bu kuzen evliyken de yanında partneri varken de olur

Bana anormal gelmedi. Eşimde sevdiğimiz bir kız kuzenim var. Bize defalarca yatılı geldi. Covid olmasa da tatile gitsek beraber. Özledim şimdi.
Ben çiftler, aileler yalnız tatil yapmalı mevzusunu hiç anlamıyorum zaten. Tatil denilen şey birileriyle birlikte olunca kalabalıkla güzel değil mi? Zaten evde 7/24 bir arada olduğun insanlarla tatilde de illa yalnız kalmak istemeyi anlamıyorum.

Bence burada tepki gösterilen düşünce eşinize kuzeniyle aralarında bir şey olma iması yapmanız. Ama emin olun, olacak olan varsa bu kuzen evliyken de yanında partneri varken de olur

Bana anormal gelmedi. Eşimde sevdiğimiz bir kız kuzenim var. Bize defalarca yatılı geldi. Covid olmasa da tatile gitsek beraber. Özledim şimdi.
Burada sizin eşinizin kuzeni ile yakaladığıniz arkadaşlık faktörü var.biz de böyle bir durum yok, eşim de ben de kuzenini hayatlarımız boyunca 2 kez gördük.

Arkadaşlar 8 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. 1 ay önce ve biraz önce benzer 2 konu hakkında eşimle tartıştık. Konuları yazıyorum,fikirlerinize ihtiyacım var.
1 ay önceki konu; eşim bu yaz tatilimizi bekar olan amcasının kızının ayarlayacagi bir yazlıkta ve onunda geleceği bir tatil beldesine tatile gideceğimizi söyledi.ben de anahtarı bize ulaştıracaksa tamam dedim.ama amcanın kızınin yanında bir sevgilisi, nişanlısı gibi partneri olmayacaksa bizimle tatil yapması uygun değil dedim, adam bir anda parladı,ve uzayan bir tartışma...

mesela nasıl bir parlama idi bu

zira bence eşin de bizim gibi sen ve o yalnız kalırsanız olmaz iması hissetmiştir

yani konu kuzen ile birlikte tatil yapmama fikri ise ki bu mantıklı olurdu yanında sevgilisi olmayacaksa olmaz demeniz konuyu "ben başkaları ile tatil yapmak istemiyorum" dan alır "seninle başka bir dişiyi aynı çatı altında yalnız görmek istemiyorum"a getirir

galiba bana da böyle bir cümle kurulsa parlardım
.Dayısı evli ve 2 kızı var. Yani eşim dayı ile tek tek değil ailesinin de olduğu ortama tek başına gidiyor.ben bu durumu hoş karşılamadığımi söylediğimde yine tepki gösteriyor. Ne biçim düşünüyormuşum diyor, ben sapik mıyım diyor? Vallahi beynim yandı, sanki ben çok afaki bir tepki veriyorum gibi davranıyor. Arkadaşlar sizin de fikirlenizi merak ediyorum.yani benim tepkilerim mi anormal, onun tutumu mu?

yine dayılar ile bir sıkıntın olmamasına rağmen o gelmez demesi hatalı

ama belki de dayıları kv doldurmuştur eşin o gelmez diyerek onların ara bulma vs modunu engellemek istiyordur bunu bilemeyiz

ama sen adama "evli dayının evine hem de kızları vs varken nasıl gidersin" olarak ifade edince ister istemez "ben sapık mıyım, ne yapacağım onların evinde" diyor

siz asıl kızdığınız hususları netleştirin

bize değil, kendinize dürüst olun

dayı kızı değil de dayı oğlu olsaydı o içmeye gittiğinde bu tepkiniz olur muydu yahut kuzen sevgilisi ile gelecek olsaydı o tatile gerçekten gider miydiniz

Burada sizin eşinizin kuzeni ile yakaladığıniz arkadaşlık faktörü var.biz de böyle bir durum yok, eşim de ben de kuzenini hayatlarımız boyunca 2 kez gördük.

Eşimin tanıdığı ama benim 2 kez gördüğüm bir erkek kuzeni var. Tatil ayarlasalar giderim. Eşim de gider.

Sanırım bu noktada kültür faktörü çok önemli

bakın bunda haklısınız da eşinize neden tanımayız etmeyiz ne işimiz var X ile demek yerine yanında sevgilisi, nişanlısı bir erkek partneri olsa olurdu da şimdi olmaz diyorsunuz

konu partner değil ki kuzen ile tatile gitmemek ise gereksiz olan şeyi araya neden sıkıştırıyorsunuz ki

yine kuzen ile gitmeyip kim olduğunu bilmediğiniz sevgilisi ile tatile giderdik demeniz de ilginç

yani kuzen ile aynı çatı altı sorun ama tanımadığınız erkek ile değil

Ben çiftler, aileler yalnız tatil yapmalı mevzusunu hiç anlamıyorum zaten. Tatil denilen şey birileriyle birlikte olunca kalabalıkla güzel değil mi? Zaten evde 7/24 bir arada olduğun insanlarla tatilde de illa yalnız kalmak istemeyi anlamıyorum.

Ay dimi? Tabi eşle başbaşa ufak kaçamaklar, tatiller olur. Ama mesela şimdi kalabalıkla bir yazlıkta gırgır curcuna bir tatil ne iyi gelirdi

Nasıl bir yorum yaptınız anlamadım. Dayı kızlarını niye öpsün onların evinde, baba ve annelerinin yanında? Benim sorun yaptığım kısım benim adıma yalan söyleyip, aile ortamına bir aile babası olarak yalnız gitmesi.

"aile ortamına bir aile babası olarak yalnız gitmesi"

yahu bi salın adamı

insanlar evli diye illa her yere eşiyle mi gitmek zorunda? bu adam hiç mi yalnız bir yere gitmesin, gidemesin? siz 2 tane küçük çocukla içki masasında ne kadar rahat edeceksiniz ki zaten?

Dayı kızlarını öpsün dediği, mesela yani, içki ortamını anlatmış, belki de dayı-yeğen ülkeyi kurtaracaklar nasıl içiyorlar bilmiyoruz.

bence siz gereksiz şekilde kıskançlık edip- aslında hakkınız olan kısımlar olmasına rağmen- eşinizi de ifrit ediyorsunuz.

benim yüzlerce kuzenim var (ailem kalabalık) ama tatilimi aynı evde geçirmek istemem (hiç kadın erkek meselesi değil bu, zaten işim yoğun, tatilim az, kafama göre takılmak isterim, kafama göre belki yemek yapmayacağım belki çocuklarım (çocuğum yok da yani mesela diyorum) gürültü edecek belki geç kalkacağım belki eşime/sevgilime sarılmak isteyeceğim falan filan. kuzenimle bi akşam yemek yiyelim ya da pandemi dönemi zaten kimse imseye gelmesin...vs.

Ama siz öyle bir konuşmussunuz ki "yanında partneri var mı?" diye girmişsiniz meseleye...yani sanki kızın başı bağlı değilse eşinizin üstüne atlayacak! ya da eşiniz kızın üstüne atlayacak!

dayı meselesinde de yine aynı sanki "aile babası" tek giderse yerler adamı.

siz tatil işine deseydiniz ki "aşkım maddi olarak ihtiyacımız mı var, baş başa daha rahat, daha romantik olurdu"

dayı meselesine de deseydiniz ki" aşkım annenle konuşmuyorum diye herkesle mi kötüyüm sanki, asşk olsun, dayını-yengeni ben de görmek çok isterdim bir dahaya sen davet et, biz davet edilince de birlikte gidelim"

mesela, böyle konuşsaydınız. gereksiz kıskanç, gereksiz sorun yaratan bi kadın gibi algılanmazdınız.

bakın bunda haklısınız da eşinize neden tanımayız etmeyiz ne işimiz var X ile demek yerine yanında sevgilisi, nişanlısı bir erkek partneri olsa olurdu da şimdi olmaz diyorsunuz

konu partner değil ki kuzen ile tatile gitmemek ise gereksiz olan şeyi araya neden sıkıştırıyorsunuz ki

yine kuzen ile gitmeyip kim olduğunu bilmediğiniz sevgilisi ile tatile giderdik demeniz de ilginç

yani kuzen ile aynı çatı altı sorun ama tanımadığınız erkek ile değil
temelinde yatan asıl neden kıskançlığım(kuzeni ve yaşam biçimini bildiğim kadarıyla) olabilir.tabiri caizse doğmamış oğlana don biçmek diye bir atasözü var.niye gelmemiş bir tatili tartışma havasına taşıdım bilmiyorum.o anın öfkesi ve eşimin benden onay almadan tatile tamam demesi gibi durumlar beni sinirlendiği için olabilir.bakariz deyip sonrasında başka bahanelerle işi yokuşa sürebilirdim.

Back