Bir şeytanın kızıyım ben..

Evet, canım, haberleri bile yok, çok haklısın.
Birgün olsun karşılarına geçip suçlamadım, hakkımı aramadım.
Buna rağmen babamın çenesi susmadı, sağda solda atıp tutmaya devam etti hep.
2 evladıyla bir gün olsun gurur duymadı. Ki yüzünü kızartacak birşey asla yapmadığımız gibi, bir baba için övünç kaynağıdır en başta ablam.
Bende hata var, çok var hem de.
Mesela o bahsettiğim kadın varya, çok hakkım var benim onda gerçekten. Tesadüf birgün aradığında kızım hastaydı ve ben bu sebepten işe gidemiyordum. Ben istemeden kendisi atladı, "ben zaten işe hergün gitmiyorum, kızına ben bakayım, sen git işine" dedi. Tamam dedim, ertesi sabah bekliyorum, giyindim hazırlandım.
Arıyor "kusura bakma ya, çalıştığım yere senin durumu anlattım da "aman o mühendismiş meğer baksın başının çaresine" dediler, izin alamadım" dedi..
Yahu madem izin almana bağlıydı, ne diye bana söz verdin, senden bişey isteyen mi vardı?
Ve bu kadının kızı nişanlandı, eşime dedim ki "gidelim de hediye alalım". "İpek kendine gel Allasen" dedi de uyandım. Yoksa saf saf unutup, hediye alıp gidecektim.
Akıllı olmalıyım canım, 2 çocuk annesiyim artık. Sağlam ve akıllı olmalıyım.
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, çok daha iyisi, güzeli senin olsun tatlım.

ah ablacım ah bilmezmiyim bi babanın övünç kaynağı olması gerektiğini..
o kadında hastaneye gelemem demiş ama çok güzel ziyaretine gelir bir şey olmamış gibi..işte sende fırsat bu fırsat
bir şeyler söyle bence..gerçi o sırada laf söylemeyi düşünücek halde olmassın ama..
ama sen mühendissin halinin olması lazım..bakarsın sen başının çaresine..ay ne alakaysa ya..
aman boşver..
eşin iyi yapmış ama..allahtan aldırmamış birşey..

baban da bakalım torununun doğumuna el gibi gelip gidicekmi yoksa dedelik vazifesini yapıcak mı..
bende kendi babamda bunları merak ediyorum biliyo musun..evliliğim de babalık yapıcak mı torunu olduğun da dedelik yapıcak mı..şimdi konuşmuyorum ama gelecekde olucak tüm bunlar..neyse bakalım..

sağol ablacım amin.

İnşallah baban vazifesini yapar canım. Senin için olmasa bile eşine ve eşinin ailesine akrşı öyle önemli ki bu.. Senin evlilikteki konumunu bile etkiliyor inan.
Babam hastaneye kesin gelir. Hediye için de bir şeytanlık düşünmüştür kesin.
Kızım doğduğunda bebek takımı almıştı, herkes takdir etti.
Sonra parasını tahsil etti benden.
Aynı şekilde düğünümde de "sen seç takını, birlikte gidelim" dedi.
Gittik, ona yük olmamak için hafif bir takı seçmiştim Allahtan.
"Ay şu an param yok, ayırtalım da ben yarın gelir alırım" dedi.. Yalan işte, bana ödetmek için. Takı almaya gidiyorsun, paran yok, olur mu hiç.

kıyamam ya
herkeze iyi gözüküp içten içten seni sömürmek bu
ozaman bişeyin farkında değildin..ama bu kez çok farklı olmalı..herşeyi anladın..
hediye getirirse mecburen kabul edersin..
ama sakın önceki gibi kullanmasına izin verme..yine dediğin gibi bi şey planlanıyodur..
madem ödemiyceksin millete gösteriş için alalım deme değil mi..

tabi ki önemli ablacım..bide benim evlenicem kişinin aile bağları o kadar kuvvetli ki..
isteme faslında kime gidilicek..nişan da nasıl olucak..
tanışma faslı nasıl olucak..bunlara çok takıyorum işte bende..
eminim bir sürü sorun yaşıycam..çok yıpranıcam..

ya böyle düşünüyorum bazen..bende sen gibiyim..kıyamıyorum bunca şeye rağmen bazen babama..
ama ben babamla nerdeyse 1 aydır konuşmamama rağmen sadece kardeşime ablan gelse ya diyo..
bu kadar..bi baba için bumudur uğraş yani..adamın umrunda değilim..
onun için kardeşim ve sevgilisi olsun yetermiş demek ki..

neyse kader diycez artık ablacım..

Canım, onların hepsi hallolur. İsteme, nişan hepsi geçer.
Belki herkes aynı anda memnun olmaz, biraz annen kırılır, biraz baban.
Ama netciede geçer, gider.
Sen sen ol, çok fazla sorunlardan bahsetme sevgiline. Biliyorum herşeyi paylaştığın insan o senin. Ama evlilik inan çok başka. Düzgün ve sıcak bir aileye sahip olmak, eşinin sana yaklaşımını çok etkiliyor. Benim eşimin ailesinin benimkinden farkı yok, o açıdan zorlanmadım. Ama ablamın eşi, tam senin sevgilinin ailesi gibi sıcak ilişkiler içindeydi. Va ablam bu açıdan çok laflar yedi, çok zor zamanları oldu.
Dilerim herşeyden önce çok doğru ve güzel bir evlilik yaparsın tatlım. Sakın acele etme.

Vay canına.. Bir babanın geldiği hale bak..
Baştan beri mi böyleydi? Hiç sanmıyorum.
Halbuki siz doğduğunuzda, sizi ilk defa kucağına aldığında ne çok sevinmiştir.
Şimdi ise geldiği duruma bak.
İnsanlar ne hallere düşüyorlar, kılıktan kılığa giriyorlar.
En çok da bu değişim yaralar insanı.
Sevdiğin birinin değişmesi, başkalaşması, uzaklaşması...
Belki de üvey anne de erken yaşta ölseydi, baban başka biriyle evlenseydi
bu sefer o kıymetli oğluna da size yaptığını yapacaktı.
İnsanoğluna hiç mi hiç güven olmuyor...
Allah kimseyi saptırmasın, bu denli değiştirmesin ne diyeyim.

Son düzenleme:

O sevgili oğlu varya elfois..
Birgün sıkıntı görmedi ömründe.. Cebi hep para dolu, parayı da geç sinema, gezme, tozma her konuda sonsuz anlayışla yaşıyor.
Ben kapının önüne oyun oynamaya çıkamazdım, düşün.. "ben karışmam" derdi kadın, "anne ben bahçedeydim" derdim, babam sorunca "haberim yok" derdi. Sonra büyük kavga çıkardı.
Ara ara sebepsiz ağlardı, babam ablamla beni onun karşısına dikip özür diletir, el öptürürdü.
Suçumuzun ne olduğunu bile anlamazdık, annen öleli 1 ay olmuş ve elin kadınının huzurunda özür diletiliyorsun.

benim anlamadığım şey bukadar olayın üstüne kızınızı niye üvey annenize baktırttınız ?ben değil kızımı güvenip bırakmak yüzlerine asla bakmazdım...

Ben üniversite bitene kadar o evde yaşadım, onlarla..
Çok sıkıntılar yaşadım, maddi-manevi. Anlatıp kafanızı şişirmeyeyim, tahmin edilebilecek şeyler..

ne kadarda kinsizmişsiniz,bu sizin durumunuzdaki biri için kötümü iyimi bilemedim..ben olsam baba lafzınıda defterden silerdim..çok kindarımdır..ama çocuğunuzu onlara emanet edişinize şaştım doğrusu..benden bir bardak sütü esirgeni ben maaşa bağlıcam öylemi,zıkkımın kökünü alsın..olan olmuş siz şimdiden sonrasına baktın elinizi ayağınızı çekin bunlardan ya..umarım eşinizle mutlusunuzdur..

önceki seneler çok bahsederdim de şimdi bende bahsetmemeye çalışıyorum artık zaten..
ailesine de öyle belli etmemeye çalışıcam bu durumu ne kadar başarabilirsem artık..
of..ablanın durumu daha da zormuşş..hem baba evinde hem eşinden böyle olmuş..
sen daha şanslısın ablacım bak bu konuda ailen hep senin yanında..
allah bütün bu durumda olanlara sabır ve bundan sonraki hayatlarında mutluluk versin..

çok teşekkür ederim ablacım senin derdinin yanında ben de anlatıyorum böyle ya kusura bakma aynı problemler olunca:)

Çok acılar yaşamışsın...
Ama en büyük talihsizliğin anneni erken kaybetmen.
Baban böyle biri olmayabilirdi annen başınızda olsaydı.
Benim demem o ki insanların gelecekte ne kılığa gireceğini
asla bilemiyoruz.
Sınanınca ne hallere gelebileceklerini tahmin
bile edemiyorum.
Senin babanın sınavı annenden ayrı kalmakmış, ve o bu sınavı
kaybetmiş, ne hallere düştüğü ortada...

Tabi ki babana acımıyorum. Ama inan acınacak halde olan o..
Kaybeden o, kendini rezil eden o, kendine zulmeden de o...

Senin yerinde olsaydım o insanlarla iletişimimi bir şekilde keserdim.
Bu soğuk da olsa görüşmeler, tel konuşmaları vs. Bitir bunları.
Sana sürekli yaşadığın kötü anıları hatırlatıyorlar, seni incitiyorlar.
Onlar senin sırtında kamburlar, mutluluğuna engeller.
Fırlat at engelleri, kurtul artık onlardan.
Seni aşağıya çekmelerine izin verme.

Hayır tatlım ne kusuru.. Ben seni kardeş kabul ettim, unuttun mu..
Allah hepimize huzur ve sağlık versin canım, amin.

babana öfkelenmekte çok haklısın..yapılan büyük haksızlık..Allah yardım etsin..sen beddua bile etme sakın(ediyorsun anlamında bişey demiyorum) bırak ne halleri varsa görsünler..kimsenin yanına kalmıyor valla kimsenin hemde..hiç bişeyin olmasın ama eşin ve çocuğunla huzurun olsun..onlarında para gözünü doyursun..(kızma lütfen ama öyle insanları sevmiyorum)

okurken kalbim sıkıştı gerçekten zor bir hayat geçirmişşsn ama yinede seninde hataların var hatansa hala vicdanlı olman böle insan müsfettelerine gereken dersi verceksin elinden paranı almışlar arsa gitmil ve sen üstüne gidip bide çocuğunu baktırmışşsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…