Bir şeytanın kızıyım ben..

ilk ve son sayfayı okudum sadece. yaşadıklarnızı anlamama yetti de arttı bile bunlar. tekrar düşündüm okuduklarımdan sonra.
herkes anne-baba olmamalı,böyle insanlar evcil hayvan bile besleyemezler.
anne-babalar hep çocukları üzerinde her hakları olduğunu, anne-baba hakkının ödenemeyeceğini,ne yaparlarsa yapsınlar çocuklarının boyun eğmesini görektiğini düşünürler.
bilmezler mi ki herkes bir bireydir,çocuklar anne-babalara yetişkin olana kadar refakat etmesi için verilmiştir.

işte bu gaflette oldukları için onlar üzülmeli, siz değil.

ilk ve son sayfayı okudum sadece. yaşadıklarnızı anlamama yetti de arttı bile bunlar. tekrar düşündüm okuduklarımdan sonra.
herkes anne-baba olmamalı,böyle insanlar evcil hayvan bile besleyemezler.
anne-babalar hep çocukları üzerinde her hakları olduğunu, anne-baba hakkının ödenemeyeceğini,ne yaparlarsa yapsınlar çocuklarının boyun eğmesini görektiğini düşünürler.
bilmezler mi ki herkes bir bireydir,çocuklar anne-babalara yetişkin olana kadar refakat etmesi için verilmiştir.

işte bu gaflette oldukları için onlar üzülmeli, siz değil.

Ben kızımı doğurduğumda ve hemşire onu kucağıma verdiğinde..
Öyle bir titredim ki heyecandan, korkudan..
Bu bir varlık, canlı bir insan..
Ben yetiştireceğim onu, hasta olursa doktorunu-tedavisini ben seçeceğim. Okuluna, hayatına ben yön vereceğim.
Allahım ben ne yaptım, bu nasıl bir sorumluluk diye ciddi titrediğimi çok net hatırlıyorum.

Bu arada benim şaytan babam ve sevgili eşi çok iyi biliyor anne-baba nasıl olur, nasıl olmalı..
Baksana canım şimdiden düşünüyorlar sevgili oğullarına nasıl bir düğün yapacaklarını..
Oysa İpek'in düğün, eşya vs parasını elindne alıp ev almışlardı..
Kime.. Oğullarına..
Tamam artık dayanamıyorum ve söylüyorum..
Haram olsun benim, annemin ve çocuklarımın ne kadar haklarını yedilerse..
Başlarına şu gelsin, bu gelsin demiyorum..
Çünkü Rabbim benim aklıma gelebilenden daha fecisini takdir ve tayin edecektir.

Bütün sayfaları okuyamadım,sadece sizin ilk msjınız yetti zaten.
Gerçekten çok üzüldüm,okurken de kendim yaşamış gibi hırslandım.
Babanız ve üvey anneniz insansa biz neyiz merak ettim.
Fakat sizin hiç mi suçunuz yok bu yaşananlarda?
Ben okurken ''ne yaptın ya''dediğim yerler oldu.
En başta o evden kurtulup kendi tırnaklarınızla sıfırdan başlamış ve
bir hayat kurmuşsunuz kendinize.Çok da güzel birikim yapmışsınız.
Ne güzel kendi hayatını kuran,ayakları yere sağlam basan,
yaşadıklarına rağmen hayata karşı dimdik duran bir genç kadın olarak;
ne diye o birikimi sizi hiçe sayan birinin eline bırakıyorsunuz ki?
Muhakkak bu sorunun cevabını önceki sayfalarda vermişsinizdir de ben okuyamadım.
Bu çok büyük bir hata olmuş.Sonrası da gelmiş zaten.
Sonra ne diye evladınızı o kadının eline bıraktınız ki?
Size bir bardak sütü çok gören insanlar evladınıza ne yapmazlar?
Kaldı ki sizin tüm bu olanlardan sonra direkt görüşmeyi kesmeniz gerekirken...
Yorumlarınızdan tanıyorum çok da aklı başında,makul,mantıklı birisiniz.
Kendi hayatınızda bu kadar hata yeterli bence,daha fazla zarar görmek istemiyorsanız;
direkt kesin bu görüşmeyi.
Ayrıca anneciğinizin(Allah rahmet eylesin)kendi emeğiyle aldığı arsa da zaten sizin ve ablanızın da
hakkı var,o arsanın satışından elde edilen gelirden zaten hak sahibisiniz.
O 50000'i size lutfetmiş gibi vermeside işin traji komik yanı.
Zaten siz seneler önce o parayı tıkır tıkır saymışsınız ellerine.
Arsa satılıncada size güya payınızı veriyorlar.bir taşla iki kuş.
Uzak durun arkadaşım bu insancıklardan.
Zarardan başka birşey göremezsiniz.
Yazık valla bunlarda ''anne-baba''diye geçiyor ya...

Bütün sayfaları okuyamadım,sadece sizin ilk msjınız yetti zaten.
Gerçekten çok üzüldüm,okurken de kendim yaşamış gibi hırslandım.
Babanız ve üvey anneniz insansa biz neyiz merak ettim.
Fakat sizin hiç mi suçunuz yok bu yaşananlarda?
Ben okurken ''ne yaptın ya''dediğim yerler oldu.
En başta o evden kurtulup kendi tırnaklarınızla sıfırdan başlamış ve
bir hayat kurmuşsunuz kendinize.Çok da güzel birikim yapmışsınız.
Ne güzel kendi hayatını kuran,ayakları yere sağlam basan,
yaşadıklarına rağmen hayata karşı dimdik duran bir genç kadın olarak;
ne diye o birikimi sizi hiçe sayan birinin eline bırakıyorsunuz ki?
Muhakkak bu sorunun cevabını önceki sayfalarda vermişsinizdir de ben okuyamadım.
Bu çok büyük bir hata olmuş.Sonrası da gelmiş zaten.
Sonra ne diye evladınızı o kadının eline bıraktınız ki?
Size bir bardak sütü çok gören insanlar evladınıza ne yapmazlar?
Kaldı ki sizin tüm bu olanlardan sonra direkt görüşmeyi kesmeniz gerekirken...
Yorumlarınızdan tanıyorum çok da aklı başında,makul,mantıklı birisiniz.
Kendi hayatınızda bu kadar hata yeterli bence,daha fazla zarar görmek istemiyorsanız;
direkt kesin bu görüşmeyi.
Ayrıca anneciğinizin(Allah rahmet eylesin)kendi emeğiyle aldığı arsa da zaten sizin ve ablanızın da
hakkı var,o arsanın satışından elde edilen gelirden zaten hak sahibisiniz.
O 50000'i size lutfetmiş gibi vermeside işin traji komik yanı.
Zaten siz seneler önce o parayı tıkır tıkır saymışsınız ellerine.
Arsa satılıncada size güya payınızı veriyorlar.bir taşla iki kuş.
Uzak durun arkadaşım bu insancıklardan.
Zarardan başka birşey göremezsiniz.
Yazık valla bunlarda ''anne-baba''diye geçiyor ya...

Son bir şeytanlık daha yapmaya kalkıştı tüm bu olan bitenden sonra..
Bana dediki "sana bu evi değil, şu evi vereyim".. Annemin zamanında alınmış bir evi önerdi.
"O evi direkt satalım, parayı sen al" dedi.
Bu adam bana para mara vermez, herhalde o ev annemin üzerine ve o yüzden satamıyor o evi diye düşündüm ve kabul etmedim.
Böyle işte arkadaşım..
Hatanın çoğu bende, eğer onun sevgisini kazanmak değil de "bir ev almak" olsaydı amacım böyle bir ortaklığa girmezdim.
Ama öyle sinsice yaklaştı ki bana..
Neyse geçti gitti..
Ve ilginç yanı benimle konuşmuyor, paramı geri aldım diye..
Nasıl bir baba ki, kız halimle yeri gelip sürünerek biriktirdiğim parayı alıp, oğlunu ev sahibi ediyor.
Amcamlara ben olayların iç yüzünü aktarınca, öyle bir ilgi göstermeye başladı onlara..
"Onlar benim kardeşim, sana ne oluyor" gibisinden..
Öyle bir şeytan ki o..

Ben değil bu adama baba demek nüfus cüzdanımda baba yazan yerdeki ismini bile sildirirdim sanırım. Nasıl taşıdın arkadaşım bunca yıl bütün bunları yüreğinde. Nasıl tahammül edebildin. Hani bunu yabancı yapsa belki bu kadar acımaz da insanın içi. Ama baban bu. Baba benim için hayatta en çok güvenilen insan demektir. Başına birşey geldiğinde babam var nasıl olsa demektir.

İpekcim benim birde çözemediğim bir şey var tamam baban tüm malları üvey oğluna ve karısının üstüne yapmış olabilir ama sonuçta son çıkan kanunlara göre baba, anne malını çocuğundan kaçıramaz diye biliyorum sonuçta baban öldüğünde o mallardan sen hakkını alabilmen lazım diye biliyorum.

Ben değil bu adama baba demek nüfus cüzdanımda baba yazan yerdeki ismini bile sildirirdim sanırım. Nasıl taşıdın arkadaşım bunca yıl bütün bunları yüreğinde. Nasıl tahammül edebildin. Hani bunu yabancı yapsa belki bu kadar acımaz da insanın içi. Ama baban bu. Baba benim için hayatta en çok güvenilen insan demektir. Başına birşey geldiğinde babam var nasıl olsa demektir.

Evet, işte mücadelem hep buna yönelikti..
Ne zaman babamla aram iyi oldu (yalandan da olsa), içime hep farklı bir güven duygusu geldi..
Bana bişey olsa babam arkamda gibi değilde, ben de birilerinin evladıyım, benim de hata yapma lüksüm olabilir gibi.
Kabullenmem gerek, ben kimsenin evladı değilim.

Bu arada sana msj yazdım, 10 dk dolsun diye bekliyorum, göndermeme izin versin diye.

Evet, işte mücadelem hep buna yönelikti..
Ne zaman babamla aram iyi oldu (yalandan da olsa), içime hep farklı bir güven duygusu geldi..
Bana bişey olsa babam arkamda gibi değilde, ben de birilerinin evladıyım, benim de hata yapma lüksüm olabilir gibi.
Kabullenmem gerek, ben kimsenin evladı değilim.

Bu arada sana msj yazdım, 10 dk dolsun diye bekliyorum, göndermeme izin versin diye.

Tamam canım bekliyorum.
Senin hayatta güçlü kalma sebebin bu işte. Hata yapma lüksün olmadığı için. Keşke bu kadar güçlü olmasaydın da bunlar olmasaydı senin için daha iyi olurdu. Ama senin bu şanssızlığın evlatlarının şansı olacak İpeğim

Canım msj ulaştı mı sana şimdi? Aynı msj bana da geldi, emin olamadım.

İpekcim benim birde çözemediğim bir şey var tamam baban tüm malları üvey oğluna ve karısının üstüne yapmış olabilir ama sonuçta son çıkan kanunlara göre baba, anne malını çocuğundan kaçıramaz diye biliyorum sonuçta baban öldüğünde o mallardan sen hakkını alabilmen lazım diye biliyorum.

Canım, baba malını kendi evladına satamıyor. Kanunen yasak olan bu. Ya da tapuyu çocuklarından birine devredemiyor, bu da yasak.
Ama babam öyle yapmıyor.
Gizlice satıyor evini, arsasını. Sonra başka bir mülk alıyor bir süre sonra. Eşinin üzerine yapıyor. Kimse sormuyor ki "nerden buldun parasını" diye.
En son annemden kalan arsayı çok gizli sattı mesela, bir ara müşteri ile konuşurken ben salona girdim "sizi sonra ararım" dedi kapattı. Ama konuşmanın öncesini dışarıdan duymuştum. O derece gizli hareket ediyor. Acaba benden ve ablamdan utanıyor olabilir mi dedim, ama sanmam. Şeytanlar utanmaz.

"Sana verecek param yok, mağdurum" diyen adamın bir arsa satışından (ki annemin arsası o) 200 bin lira cebine indirdiğini ve sonra bana "bir arsam vardı, ona da ancak 50 bin lira veriyorlar, al hepsi senin olsun" derken yalan söyleidğini de 1 sene sonra amcam itiraf etti..

Yani desem ki "yok baba, madem öyle istemem,sende kalsın", "peki" diyecek ve 200 bin lirayı atacak cebe, vicdanı zerre sızlamadan..

ipek ablacım aklıma takılan bir şey var ablanıza da mı bu kadar yükleniyor babanız yoksa sadece size mi ?
ablanızla aynı şehirde oturmuyormusunuz ? tüm bu olanlarda size destek çıkacak biri olabilir bence.

konuyu başından sonuna kadar okudum. Yaşadıklarına hayret ettim; kendi durumuma da şükür tabi ki. Ne mutlu sana genç yaşta hata yapıp yılmamışsın eşini bulmuşsun aileni kurmuşsun. Özlemini duyduğun o sevgiye yüreğim titredi.

Bence baban "ipek in oğlu doğdu" haberini hak etmiyor. Haber verme bana kalırsa. Annenden olan mallara gelince; hukuki şeyleri pek bilmiyorum ama onlar da sizin de hakkınız olduğuna dair veraset ilanı gibi bir şey çıkartamıyor musunuz???

konuyu başından sonuna kadar okudum. Yaşadıklarına hayret ettim; kendi durumuma da şükür tabi ki. Ne mutlu sana genç yaşta hata yapıp yılmamışsın eşini bulmuşsun aileni kurmuşsun. Özlemini duyduğun o sevgiye yüreğim titredi.

Bence baban "ipek in oğlu doğdu" haberini hak etmiyor. Haber verme bana kalırsa. Annenden olan mallara gelince; hukuki şeyleri pek bilmiyorum ama onlar da sizin de hakkınız olduğuna dair veraset ilanı gibi bir şey çıkartamıyor musunuz???

Annemin kanunen üzerine olan hiç birşey yok canım, eski usul, kazanılan herşey babamın üstüne gayrimenkule dönüşmüş..
Siz siz olun, nasıl olsa boşansak bile herşey ortak diye düşünüp de eşinizin üstüne yapmayın hiç bişeyi.
Baba kiminle evliyse onun kuzusunu kolluyor, ama Anne evladını atmıyor asla.
Bu arada bir verasat ilanı çıkartalım bakalım, ablama söyleyeyim bugün. Acaba babamın haberi olur mu çıkartırsak?

Doğumdan sonra haber vermesem olmaz, büyük gerginlik çıkar, kaldıramam.
Gelirler ve giderler. Soğuk davranırım.
Zaten ben bakıcı tutacağım kendime 1 hafta önceden. Sezaryen olacağım için 1-2 ay kalır yanımda diye düşünüyorum.
Uzaktan bir akrabam var, kızkardeşleri de var 3 tane.
Ben öğrenciyken ameliyat olmuştu kendisi, 3 kızkardeşi dğeil ben kalmıştım yanında. Sabaha kadar sandalyede oturup, kalkıp okula gitmiştim. 2 gece kaldım bu şekilde, poposuna kadar sildim, düşün.
Geçenlerde aradım, rica ettim. Doğumumda ilk birkaç gün sen bakar mısın diye, ki eşi falan yok, bekar. 45 yaşında, çocukları da yetişkin.
Kabul etmedi..
Yaptığım iyiliğin karşılığını beklemek gibi değil ama, ne tuhaf ya, en sonunda kendi kişiliğinden ödün verme noktasına geliyorsun.

Konunu okurken aklımdan geçenler ne kadar sabırlı ve güçlü bir kadın olduğuna dairdi...aldığın yanlış görünen kararlar altında (çocuğunu baktırman evin içini yaptırman hatta paranı kaptırman altında) paradoks gibi görünen ancak derine indiğinde olayların gidişatına senin tarafından baktığında; çok dengeli olması gereken kararlar olduğunu görüyorum.Art niyet yok,herşey yoluna girsin çabası var.Çirkinleşememişsin çünkü ruhunda yok bu ruhta seni güçlü kılıyor ve inanıyorum ömrünün sonuna kadar ödüllendirileceksin.Umuyorum senin gibi güçlü kadınlar hep mutlu olsun...

Uzaktan bir akrabam var, kızkardeşleri de var 3 tane.
Ben öğrenciyken ameliyat olmuştu kendisi, 3 kızkardeşi dğeil ben kalmıştım yanında. Sabaha kadar sandalyede oturup, kalkıp okula gitmiştim. 2 gece kaldım bu şekilde, poposuna kadar sildim, düşün.
Geçenlerde aradım, rica ettim. Doğumumda ilk birkaç gün sen bakar mısın diye, ki eşi falan yok, bekar. 45 yaşında, çocukları da yetişkin.
Kabul etmedi..
Yaptığım iyiliğin karşılığını beklemek gibi değil ama, ne tuhaf ya, en sonunda kendi kişiliğinden ödün verme noktasına geliyorsun.

çok ilginç..çok şaşırdım gerçekten..
bana kalırsa sen artık çevrendeki kimseden yardım isteme..
en yakının olsa bile kimseden isteme yardımını..
maddi durumun artık iyi sanırım ablacım..güvenebilicen kişilerle anlaş her konuda..
hastalık konularında da..senet sepet işlerinde de..avukat..bakıcı gibi..
çünkü sana yardım edicek çevrende kimsen yok..kendini boşuna üzdüğünle kalıyosun..

çok ilginç..çok şaşırdım gerçekten..
bana kalırsa sen artık çevrendeki kimseden yardım isteme..
en yakının olsa bile kimseden isteme yardımını..
maddi durumun artık iyi sanırım ablacım..güvenebilicen kişilerle anlaş her konuda..
hastalık konularında da..senet sepet işlerinde de..avukat..bakıcı gibi..
çünkü sana yardım edicek çevrende kimsen yok..kendini boşuna üzdüğünle kalıyosun..

Canım, o kişiye de bana bakmasını ücreti karşılığında teklif etmiştim.
Hani tamamen yabancı biri olmasın diye, çünkü doğumdan sonra tuvalet vs konuları sorun.
Belki de daha iyidir yabancı olması, dediğin gibi.
Zaten artık herkesten bir kötülük gelecek gibi tetikte olmaktan, fazlasıyla korumacıyım kendi adıma.
Yardım istemiycem, ama yardım da etmiycem artık.
Kullanılmaktan öte bir anlamı olmuyor çünkü.

Konunu okurken aklımdan geçenler ne kadar sabırlı ve güçlü bir kadın olduğuna dairdi...aldığın yanlış görünen kararlar altında (çocuğunu baktırman evin içini yaptırman hatta paranı kaptırman altında) paradoks gibi görünen ancak derine indiğinde olayların gidişatına senin tarafından baktığında; çok dengeli olması gereken kararlar olduğunu görüyorum.Art niyet yok,herşey yoluna girsin çabası var.Çirkinleşememişsin çünkü ruhunda yok bu ruhta seni güçlü kılıyor ve inanıyorum ömrünün sonuna kadar ödüllendirileceksin.Umuyorum senin gibi güçlü kadınlar hep mutlu olsun...

Canım, hak ediyorum bilmiyorum ama çok onore edici, hoş bir yorum olmuş bu..:KK69:
Çok teşekkür ediyorum. Umarım hepimiz çok mutlu oluruz.

Her kelimesine katılıyorum

Canım, o kişiye de bana bakmasını ücreti karşılığında teklif etmiştim.
Hani tamamen yabancı biri olmasın diye, çünkü doğumdan sonra tuvalet vs konuları sorun.
Belki de daha iyidir yabancı olması, dediğin gibi.
Zaten artık herkesten bir kötülük gelecek gibi tetikte olmaktan, fazlasıyla korumacıyım kendi adıma.
Yardım istemiycem, ama yardım da etmiycem artık.
Kullanılmaktan öte bir anlamı olmuyor çünkü.

işte gerçek dostlar böyle zamanlarda ortaya çıkıyr..ki onlar senin en yakınların!
gerçekten hepsi zamanında işini gördürmüş gördürmüş şimdi tek yardımı esirgiyrlar..
böyle insan yabancı olsa ne olmasa ne ipek ablacım ..
bide tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış durumu var..o kadına ve babana herşeyin farkında olduğunu anlatmamışsın bile..kırıldığını,kızdığını bilmeleri gerek..
ama ne yaparlarsa yapsınlar;
sen çok iyi niyetli birisisin..belki bu yüzden kazandıkların kaybettiklerinden daha fazla..
belki paranı kaybettin..ama insanların gerçek yüzünü anladın..eşini kazandın..iki tane masum yavrunu kazandın..
gerçek bi aile kazandın yani...
allah onlarla mutlu etsin seni..

X