Bir rezalet bayram günü de benden

Tepki geldi kıvırıyorsunuz gayet. İlk mesajda eşime saldırdım araba sürerken sonra saldırma yok oldu. Şimdi trafik akmıyor oldu. İnandırıcı gelmiyor bana konuya sonradan eleştirilince yapılan eklemeler. Trafiğin akmıyor olması da geçerli bir sebep değil. Kontrolü kaybedip park halindeki araca, elektrik direğine, yayaya, eve çarpma, kaldırıma çıkma ihtimali olmuyor mu trafik akmayınca? Bire bin katılmıyor yazdıklarınız üzerinden yorum yapıyoruz. Siz habire fikir değiştiriyorsunuz. Ayrıca madem haksızsınız biliyorsunuz neyin savunmasına geçtiniz bu kadar? Dalga da geçmiyor kimse ayrıca dalga geçmek ne alaka?

Neden bu hale geldiğinizi yazmışsınız bu hale gelinecek bir sebep yok ortada. Ne olursa olsun bu hale gelmenizi aklayacak bir durum da olamaz zaten. Yetişkin bir insan olarak öfke kontrolünü yanınızda iki küçük çocuğunuzun varken sağlamak zorundasınız.

Benim o anki psikolojim olayın bu yönünu onemsemedigi için ayrınti verme gereği duymadım .Cinayet mi işlendi de ayrıntisi ile olay yerini tarif edicem.Trafigin akış yogunlugunu ,sokağın durumunu bildiricem size .Olumsuz elestiriye de açığım .Zaten belirttim sonda.Lutfen objektif olun diye ama sırf muhalefet olmak için yazdığınız çok belli .Yazmış olmak için yazmayın .

Bayram gezmesini beceremeyecekseniz gezmeyin. Bayramlar kutlanmak için terör estirmek için değil.
Konudaki diğer ayrıntılar bir yana, ki zaten araba içinde yaşanılanların yanlış olduğu söylendi, hiçbir durum ve şarttan memnuniyet duymayan kadınları ayrı tutuyorum, bayramları ailelerin bir araya geldiği anlardan çıkarıp kadınların stres topuna dönmesine sebep anlayışsız erkeklerdir bence.

Daha bayrama 1 hafta kala başlıyor kadınların stresi, bayram temizliğine gitmedin, baklava börek yapmaya yardım etmedin, önce ben önce benim ailem diyen, kadını sokakta bulduğu kedi yavrusu sanıp kadının ailesini hiçe sayan erkekler yüzünden birçoğu keyifle yaşayamıyor tadını çıkaramıyor bayramın.

Sen artık bu evin gelinisin ailem ne derse o deyip kadının ailesiyle bağlarını koparmasına memnun olabilecek erkekler iş kendi ailelerine gelince aile bağıyla aile bağımlılığını birbirine karıştırıyor maalesef, sonra kadın kriz geçirince anlayışsız olan taraf oluyor.

Eşinizden bir halt olmaz üzülerek söylüyorum.

Karın çocuk durmuyor diyor, çocuk gözünün önünde ağlıyor kör müsün kardeşim , beynin yok mu...anca ablası tamam diyince mi kalkıyor eşinizin kendi beyni yok maalesef

Ayrıntılı konu anlatmıyorsanız yazdığınız kadarına yorum gelecek haliyle müneccim değiliz, hadise gerçekleştiren yanınızda da değildik. Kendinizi doğru düzgün anlatırsanız ona göre yorum alırsınız. Trafiğin akış yoğunluğu da sokağın durumu da saldırının şiddeti de zerre önemli detaylar değiller zaten. Siz habire hafifletmek için yeni ayrıntı ekliyorsunuz. Başkasına yazdığım mesajı dahi alıntılayıp olay şöyle olmadı böyle oldu bilgisi ekleyen sizsiniz. Olumsuz eleştiriye de açık falan değilsiniz. Ne kendinizi ne bizi kandırın

Araç kullanırken eşinize saldırmanız ve bu krizi çocuklarınız önünde yaşamanız gerçekten çok yanlış. Misafirlikte kendinizi frenleyebiliyorsanız burada da frenlemeliydiniz.

Bunun dışında temel sorun eşinizin size saygı duymaması ve daha kötüsü bunu açıktan yapması. Eşiniz bu saygıyı göstermezse ailesi hiç takmaz. Keşke mutfağa yardım edeceğim çay içeceğim vs diye çocukları eşinizin kucağına verseydiniz de onun gözü bayram gezmesi görmeseydi. Ama eşiniz ailesinden kolayca etkilenen biri gibi duruyor. Uzun vadede en iyisi sizin de onu takmayıp kendi istediğinizi yapmanız. Misafirlik sonrası alakasız bir yere mi gitmeye “karar” verdiler, atla taksiye git gibi…

Kimseyi kandirdigim falan yok .Kendime de çocuklarıma da zarar verdiğim için boşanma kararı aldım .Kendisine de söyledim .En doğrusu bu olacak ..Öncesi var çünkü .Ben patladım sanırım .Anlatsam çok uzun olacaktı .Eski konularım duruyor .Kültür farkı var .Yürümüyor .

Tamam, bu tür öfke patlamaları yanlış, bunda hemfikiriz. Bunun tekrarlanmaması için konu sahibi bir önlem alacaktır. Kendi için olmasa bile çocukları için yapar bence. O zaman ben buradan sormuş olayım, bu konuda ne yapmayı planlıyorsunuz?
Ama tek sorun konu sahibinin öfkesi değil. Tetikleyici başka çünkü. Kocası ve halden anlamaz ailesi diye bir unsur var. Bu koca ve ailesi olduğu sürece konu sahibinin sinirleri hep bozuk olacak çünkü. Yani o kriz arabada değil de evde gerçekleşseydi nasıl yorumlar yapardık, ona da bakmak lazım bence.
Bu kocanın düzeleceği var mı konu sahibi? Yoksa boşanacak mısınız?

Yürümüyorsa ayrılın. Herkes için en doğrusu bu olur. Profilinize de sınırlama getirmişsiniz eski konularınızı göremeyiz o yüzden

Hayır düzelmiyor .Çünkü çok fazla konu yaşandı .Eski konularım da var .Ve hep aynı .Eşim ailemle konuştum.diyor ama ya konuşmuyor ya da etkili bir konuşma yapmıyor .Çünkü herkes yine aynı ve aynı şeyler yaşanmaya devam ediyor .Bosanacagim karar verdim .Kısır döngüye döndü çünkü .İkna edici konustugu için inandım ve ikinci çocuğu yaptım .Pandemi olduğu için de çok görüşmüyorduk .O rahatlığa ,huzura güvendim .

Eşinize söylediniz mi boşanma kararını?
Sanırım eşiniz devamlı inanıp affettiğiniz için sizi ciddiye almıyor. Bunu da muhtemelen unutursunuz diye düşünüyordur. Biraz uğraştırır sonra unutur diyordur.

Siz de amma taktınız ha. Herkesin sorunları olduğuna dair yorumlar yapacağınıza ben konuyu niye bu kadar icsellestiriyorum diye siz görünün bence. Yok lohusalik şu kadar sürer yok öfke kontrolünüz yok. Anayasanın ilk üç maddesi mi bu canim başkasının ki uzun sürer size ne.

Herkesin tahammül sınırı farklı.Kadin sinir krizi geçirdim diyor. Siz daha yok şöyle olmalıydı yok böyle yapılmalıydı.Olay zaten bilinçdışı gerçekleşiyor nasıl mantikli hareket etsin kadın. Sonuçta dolan bardak taşar kadın bir patlama yaşamış. Sürekli ezberden konuşma hali.

Evet eminim .Çok önce almam gereken karardı ama cesaret edemedim .Kendime ne kadar zarar verdiğimi gördüm .

Ben sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bir dönem yaşadığım şeylerin çok benzerini yaşıyorsunuz.Buradaki asıl problem sistemli olarak yok sayılmak ve aslında eşin umurasamazlığının yanında bu durumu kontrol edenlerin zafer hareketleri. Sinir krizi insanın isteyerek dur geçireyim şu krizi diye geçirilen bir şey değil. Demek ki kaybetmişsiniz kendinizi. Eğer kontrol edebilseydiniz adı sinir krizi olmazdı nitekim. Burada önemli olan sizi bu kriz durumuna getiren meseleler. Öfke kontrol tedavisiyle bu işin üstesinden gelebileceğinizi düşünmüyorum. Ancak sizi bu hale getiren koşulları değiştirerek bu durumdan kurtulabilirsiniz. Yok sayıldığınız, kendinizi aşağılanmış hissettiğiniz, bütün yükün üzerinizde olduğu bir ortamda öfkenizi nasıl kontrol edebilirsiniz? Benim koşullarım değiştiği anda sinir krizlerim, öfke patlamalarım, güvensizliğim ve mutsuzluğum kendiliğinden geçti. Yardım falan almama gerek kalmadı. Anlattığınız olaya benzer tonla olay yaşadım bundan altı yıl önce. Neyse ki geçti gitti. Umarım sizin sıkıntılarınız da bir an önce çözüme kavuşur.

Bu kadinlarin cocuk dogurunca butun dunya dursun dusuncesi beni deli ediyor.benim bebegim kolikti ve hicbir yerde durmazdi bende cozum olarak hic bir yere gitmemeyi tercih ederdim.sizde ya gitmeseydiniz yada gittiyseniz de surekli boyle mizmizlanmasaydiniz.alt tarafi bi gunluk zorlanin ya ne olacak sanki.esinize saldirmaniz cok cirkin bi durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…