Bir prensesin külkedisi olma macerası

centık hıc akan bır nehırde ıkı kez yıkanılmaz
gecenın ardından gece gelmaz.
varsın evı bok gotursun sen sevgınle cevrene baharı yasatıyorsun ya.

Berilcim verdiğin destek için teşekkür ederim.

Hala bir sistem oturtamadığıma üzülüyorum..

Pessi geldin selam vermeden çıktın neden öyle yaptın ki
Okuyup gitmeyin bacılar. Bir iki kelam edin bakın burada kendime sarıyorum

chentiqciğim açıkçası senin ruh halini görünce kaç gündür temizlik yaparak bastırmaya çalıştığım,görmezden geldiğim duygularımı hatırladım :2: temizlik bazen terapi gibi geliyor bazen işkence
bence boşver bir süre bu işin üstüne düşüp iyice moralini bozma

Chentiqciğim (kaptanım) slm..

Valalhi iyiki açmışsın bu topiği şimdi baştan sona kadar tek tek tek okudum. Şu an yaşadığım duyguları anlatamam sana. Yanımda olsan boynuna sarılıp ağlarım heralde..

Yazdığın her satırda ben varım.. ama bir farkla.. kocaman bir fark..

Sen yapıyorsun, yapmak için çaba gösteriyorsun adım atıyorsun. Ben içinde boğuluyorum.

herşeye ama herşeye bahanem var. Ayrıca senin benim gibi ne çok insan var bir bilsen kimse çıkıpta evet ben dağınık tembel ve pasaklıyım diyemedeği için, bana yardım edin diyemediği için sesiz sedasız dağınık düzensiz evinde yaşamaya devam ediyor. For exampl.. Ben

O yüzden seni canı gönülşden tebrik ediyorum bu kadar açık yürekli olduğundan dolayı..

Neden buraya yazıyorum..Sen aylar öncesinden başlamış deneyimli tecrübeli olduğun için bana da yol göster istiyorum. Gerçekten durumum çok vahim bir de çalışıyorum..

Oğlum ve eşim hasta.. 20 gün öncede hastalardı.. Artık benim yüzümden olduğunu düşünüyorum..

Doğru dürüst yemek yok, ev temiz değil.. Her sabah üstlerine giyecekleri kıyafet iki arada bir derede ütülüyorum. Kahvaltının yüzünü haftada bir kere görebiliyorlar..

Benim de acil kendime çeki düzen vermem gerekiyor. Evde bulunduğumuz 4-5 saatlik süre içerisinde nasıl ev bu kadardağılıyor, pisleniyor bilmiyorum..

Bazen arkadaşlarımın evine gidip herşey pırıl pırıl görünce kendime öyle kızıyorum ki.. Ama gerçekten özümde temizlik yapmaktan nefret ediyorumm..

İnnuk..

Vasviye teyze bize ne derdi sence? "Okudun adam oldun da nolduuuuuu evini bile düzenleyemedin be yavrum..."

Kızı uyutup geleceğim geri bekle beni..

Bekliyorum burdayım..

bu arada bende oğlana bişeler yedireyim de ilacını vereyim bari..

Ben geçenlerde yazmıştım ki buraya, keşke diyet takımları gbi temizlik takımları da kurulsa diye 3-4 kişi yeter bile.. Akşam elif ile pessi ye de sorarız. Sen ben 4 kişi ediyor işte.. Kendi aramızda yarışırız. Cidden diyorsun ya artık tecrübelenmişsindir diye, öyle ahım şahım bir şey olmadı. Kızlar buraya yazınca çok iyi geliyor. Dün gene bir heves salonu toparlayıp yatıverdim.

Ödev-ceza sistemi oluştururuz. Sen diyordun ya birbirimizin badisi oluruz.. Herkes bir fikir oluştursun da..

Annem eskiden zorla evişi yaptırırdı bir deyaptığın banaysa öğrendiğin sana derdi.. Bende gıcık olurdum.

Ama böyle destek olduktan sonra ev işi korksun benden (Diyorum ama şu an kapı çalsa içerden evde yokuuuuuuuuuzzzzzz diye bağrırım yani)

Burda topiklerden birinde okumuştum çok hoşuma gitmişti. Aklımda kaldığı kadarıyla aktarayım..

Arkadaş bir hayal kurmuş şöyle..;

Keşke kadınlardan oluşan acil destek ekibi olsa, Gece uyumayan ağlayan çocuk durumunda alarm çalsa 3-5 anne kişi gelse biri çocuğu alsa, diğeri kanepeye uzanmana yardım edip sırtına yastık koysa, Bir diğeri bir bardak sıcak çay demlese.. O an can kurtaran gibi..

Sonra evi bok götürdüğü biran içinden çığlık atmak geldiğinde yine alarm çalsa gelse destek ekibi, biri ortalığı toplasa diğeri silip süpürse, öteki ütüye girişi verse..

Ne güzel hayal dimi amamaaa, keşke olsa öylee

Hayale bak
Ama öyle yani.. 100 kadın var içimizde sanki. Toplum hep 100 kadınlık iş yapmamızı bekliyor. Gerçi buna da şükür. Nenelerimiz 10 bin milyon kadınmış zamanında..

O zaman şöyle bir liste başlatayım ben:

KÜLKEDİLERİ

1-Chentiq
2-

Daha sonrada ödev sistemimizi oluştururuz nasıl yapacağımızı..

Keşke nenelerimiz zamanında ki gibi olabilsek o zaman aileler kalabalıkmış, Haliyle evde iş bölümü de var mış kadınlar arasında tabiki.. Evde birden fazla kadın yoksa da abla kardeş konu komşu yardım ederlermiş..

Artık zaman değişti teknoloji ilerledi bireyselleştik. Eskiden televizyon yoktu, bilgisayar yoktu vakit kadınlarındı.. şimdi değil maalesef...

buraya yazmadığım bir iki gün boyunca sadece yemek yapıp mutfağı topladım. buraya yapacaklarımı yazdığım günlerde çok yorulmuş olsam dahi yapmam gerekenleri yaptım. o nedenle burayı bırakmak bana yaramıyor, onu farkettim.

chentiq; 2 numaraya beni ekle şekerim, yarışalım :))) temizliğe drift atıcam uleeeyn

şimdi zeytinyağlı fasulye yapıyorum, yanına pilav ve yoğurtlu semizotu salatası yapıciğim.
salonu toplicam
yemekten sonra mutfağı toplicam
bulaşık makinesindekileri yerleştircem
balkondaki çamaşırları toplayıp katlicam
her zamanki gibi makineye çamaşır atıcam
her zamanki gibi ütü yapıcam (pike, çarşaf, yastık kılıfları ve oğlumun renklileri hedefte)
lavaboyu temizlicem
bir de buzluğa taze fasulye koyucam domatesli falan.
yapabilirsem toz alıcam

Son düzenleyen: Moderatör:
Burayıokuduktan sonra yaptıklarım..

bulaşık makinesini boşalttım
mutfağı topladım
oğluma kek yaptım,
Dağılan mutfağı yine topladım..
Balkondan çamaşırları aldım
yemek ve salata yaptım..

Normalde olsa bu saydıklarımdan en fazla üçünü yapardım pehhh ne gaza gelmişim beaaa

şimdi sırtım ağrıyorr çok fenaa.. Allahın izni ile nevresimleri değiştirip çamaşır öbeğini katlamak ve yerleştirmek suretityle bir ortadan kaldırırsam ne mutlu banaaaa

İnnuk, yarışacak mısın?

3 numara yapayım mı seni??

Elif, hadi bana ödev ver napayım bacım

İnnuk, yarışacak mısın?

3 numara yapayım mı seni??

Elif, hadi bana ödev ver napayım bacım

tamam canım vereyim

bütün odalardaki dağınıkları topluyorsun
toz alıyorsun
tuvaleti ve banyoyu yıkıyorsun
mutfağını toplamadıysan topluyorsun

çok mu zalimce oldu :18:

beeen, yemek yaptım, yedik
bulaşık makinesindekileri yerleştirdim
mutfağı topladım
salonu topladım ama yatana kadar bi kere daha toplarım
makineye çamaşır attım
balkondakileri topladım, birazdan katlicam

birazdan lavaboyu ovucam ve ütü yapıcam

buzluğa fasulye koymaktan vazcaydım, yarın arkadaşlara dağıtıcam :)

Seni boyle gormek ne hos centigim keske bende yaninda olsaydim yarissaydim.ama seni okumakta guzel

Selam hamarat hatunlar,
Çok depresif bir gün geçirdim kah güldüm kah sızlandım kah ortaya toplanmış kanepeleri o şekilde bırakıp kıvrıldım bi köşesine öyle yada böyle birtakım işler yapıldı.
Şu anda da pazardan alınan bilimum yeşillikleri ayıklayıp ara sıra göz ucuyla pcye bakıyorum
Gün içinde,ne yaparsam yapayım gözüme hoş gelmeyen oturma odamı temizledim ve bebek olmadığı için boş diye tabir edilen fakat elimize ne geçerse tıkıştırdığımız çocuk odamazı

Yapılmayı bekleyen ama hergün yarına atılan mutfak dolaplarım ve halımın silinmesi kaldı muhtemelende bir süre keyfimi bekleyecekler

Var ya o kadar zalimce olmuş ki korkumdan hemen pc yi kapatıp uyumaya gittim.. Benim salonu toplamam 40 dk sürmüştü hatırlarsan. önceki sayfalarda yazmıştım.. Çocuğu uyutmaya gittim 10 da.. Yatış o yatış.. Koyun koyuna yattık. Babası da yoktu...

Son 1 kişi daha bulsak 4 kişi oluyoruz.. 2 şerli takım kurabiliriz.. Hadi bir kişi dahaa.... Sen de beni tırsıtmayacak ödev versene elif ya... :26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…