Bir prensesin külkedisi olma macerası

Selam... yanci artci farketmez yeterki ol.. cidden baska konularda iyi olmama ragmen bu duzen isini duzenleyememem cok kotu benim acimdsn... cicuk olunca dsha cok gözüme batmaya basladi... bak gece yarisi gecti sabah oldh gelmedin.. yapmafin mj dogru soyle.... bu ksdsr rhhsuz yszmsmin sebebj net yok evde.. komim komim cepten yazmaya calisiyorum

Utuyu yarin yapscagimm... makinede yikadigim camasirlar duruyor.. o radde... simdi hava karanlikken kim asacak yarin guneste yaparim diye bahane uretiyorumm.. sonum hayrolsun.....

gecenin bi yarısı nete girmiştim ama sonra niye girdiğimi unutup sosyal ağlarda iki takılıp yatıverdim :))) yattıktan sonra aklıma geldi "ayy dedim rapor vereceedim"

neyse geç olsun güç olmasın dimi

dün yapmam gereken ütüyü yaptım, lakin ütü işi bitti mi, bitmedi.
mutfağı salonu aynı hızla topladım, akşam yatarken baktım, ı ıh yine dağılmış, sonuçta ben yapmam gerekeni yaptım ama :)))
fekaaat banyoyu temizlemedim. bu kötü oldu.
çamaşırları makineden katlayarak çıkardım ama hala asılmayı bekliyorlar.

raporumu verdim, papara yemeye hazırım efem.

bugüne gelelim. daha yenice eve geldim.
şimdi pazara çıkıcam
pazardan aldıklarımı yerleştiricem, buzdolabını elden geçircem
banyoyu bugün muhakkak halledicem
çamaşırları asıp, yenilerini makineye atıcam
bulaşık makinesindekileri yerleştircem
her akşam bir saat ütü yapıcam, böylece çamaşır yığınını bitirmeyi planlıyorum. bu akşam koltuktaki diğer bütün gömlekler hedefte.
yatmadan önce mutfağı ve salonu topliciğim.

pazara koşmam gerek

Hala ruhsuz yaziyorum cunku hala net yok..

Dun etrafi supurdum.. bugun sildim toz aldim.. camasiri astim... yemek yapip utu yapacagim.. ha bu arada sabaha karsida bezelye havuc vs hasladim

sabaha kadar uyumadın sanırım.

evde işler istediğimiz gibi gitmeyince, hiçbi şeyden tat alamaz oluyoruz, öyle olunca evde bi işe el süresimiz de gelmiyor, tam paradoks.

bi yerlerden ufaktan ufaktan başlamak gerekiyor. bugün ruhsuz halinle bile epey yol almışsın bence.

ben de pazara gidip geldim :) şimdi deee makineye çamaşır atcam, sonra daaa seledeki çamaşırları asıcam.

hadi bize kolay gelsin.

pazara gittim
buzdolabını elden geçirdim
pazardan aldıklarımı yerleştirdim
bulaşık makinesindekileri yerleştirdim
mutfağı topladım
çamaşırları astım
makineye çamaşır attım
elektrikli sulu süpürgenin parçalarını çamaşır suyuyla yıkadım
banyoyu cillop gibi yaptım.
45 dakika ütü yaptım.
salonu topladım.

çok yorgunum ya.
yarın akşam yapcaklarımı, gündüz vakit bulursam yazarım.

Seni gördükçe ben de yaptım inanır mısın..

en son yerleri silip toz almıştım.. bugün dışarıdaydım. eve gelince yemek yaptım. mutfak mermerini ocağı temizlemiştim ama yalan oldu tabi yemek yaptıktan sonra

wc kenarındaki sarı lekeleri ovup çıkarttım. yarın balkonları fırçalamayı düşünüyorum. poşet delikmiş hep akmış çöpler çok kötü...

ütü konusunu ne yapacağım ya.. daha başlamadım ben biliyor musun

ayy yazmana çok sevindim, ben de dün akşam yemek yaptım, çamaşırları topladım sonra da kendi kendime tatil ettim. girdim nete yabancı dizi izledim.

ne tesadüf ki benim balkonum da seninki gibi, bugün ben de onları halletmeyi düşünüyordum :))

şimdi bugün yapcaklarımı yazayım

arka balkonu yıkicam. ben köpüklü su yapıp yıkıyorum, duruluyorum sonra da viledayla kuruluyorum. uzun sürüyor biraz ama öyle içime siniyor.
ön balkon fena durumda, orayı da temizlicem.
yatak odasını silip süpürcem, nevresimlerini değiştircem.
yapabilirsem camlarını silip, tülünü perdesini yıkicam.
oğlumun odasını süpürüp silicem
yapabilirsem camlarını silip tül perdesini yıkicam
antreyi ve holü süpürüp silicem.
mutfağı toplicam.
çamaşır asıcam, şimdi yıkanıyo.

bu işleri bitirince gelcem yine.

ütü mevzusuna gelince, ben ütüyü dizi izlerken yapıyorum, canım sıkılmıyor böylece. izlediğim film bitene kadar yapıyorum mesela. hiç şöyle bacak bacak üstüne atıp televizyon seyrettiğimi hatırlamıyorum. sadece temizlik yaparken bana ses olsun istiyorum.

hepiciğini yaptım. ama kendimi duracell reklamlarındaki enerjisi çabucak biten piller gibi hissediyorum. temizlik yaparken çabucak yorulup, çok sık ara verdiğim için işlerim ancak bitti.

yukardakilere ek olarak salonu ve mutfağı da süpürdüm.
elektrik süpürgesinin içini yıkadım
banyoyu dağıtıp topladım.
yerleri silerken bütün halıları kaldırıyorum sonra siliyorum, işim de uzuyor haliyle.
bu sene kullanmadığım ayakkabılarımı, oğlumu tuvalet eğitimine alıştırmak için aldığımız iki adet lazımlığı ve bikaç ıvır zıvırı evdeki gözüme batan kocaman koliye koyup attım, bi rahatladım, bi rahatladım. gözüme batan çok şey var evde, onları da bi ara elden çıkarcam.
yarına ütü odasını bıraktım.
şimdi duş alıciğim
sonra oğlumun boyalı tşört ve şortlarını suya bastırıcam. sonra da nette okey mi oynarım, pc de empire earth mü atarım bilemicem artık.

Maşallah... Ne çok iş yapmışsın öyle ya...

Ben de erkenden kalktım, misafirlerim vardı kahvaltı yaptıktan sonra onları uğurladım. Kızımla ilgilendim. Sonrasında da dışarı çıktık. Akşam geldim. Yemekten sonra uyku bastırdı. Hep az uyuyorum.. Biraz çayla falan bastırdım ama sonra da eşimle sohbete daldık. Daha bu saat oldu.. Anlayacağın salondaki oyuncaklar dahi şu an ortada. Ses yapmasın diye mutfaktaki yemekler haricinde bir şeyi ortadan kaldırmadım.. Kızım da yorgunluktan erken uykuya daldı. O yarın erken kalkacağı için az sonra ben de yatacağım. Saat erken benim için ama inşallah uyurum..

İşlerine çok özendim yahu.. Hele o bir şeyleri atma konusunu.. Ben hiç yapamam. Taa ortaokulda arkadaşımın hediye ettiği şey durur. Kıyıp atamam hiç bir şeyi..

Oğlun kaç yaşında? Ben de tuvalet eğitimi veriyorum kendimce ama bugün çişi hallettik kakayı yapmadı bezine yaptı.. 2 hafta önce başlamıştım ama sular problemli olunca, bizde de alafranga olunca ara verdim. şimdi tekrar başladım ama nasıl hallederim bilmiyorum. Siz nasıl hallettiniz?

Yarın inşallah daha dolu bir liste ile uğrarım sana günlükdaşımcım...

:)) son zamanlarda günlüğünü bayağı bir işgal ettim dimi :) kendime temizlik güncesi yapsam bu kadar uğramazdım doğrusu. akşam buraya yazdıktan sonra malum sosyal ağlara bir girdim, sinirlerim harap oldu, bütün gece uyuyamadım. millet ne derdinde ben ne derdindeyim dedim, üzüldüm.

oğlum 4,5 yaşında. ama ben tuvalet eğitimini 3,5 yaşında verdim. daha erken veremedim, ara ara bırakma denemeleri yaptım fakat hazır değildi. bi ara bez poposunu acıtınca hemen başladım, önce anlattım, sonra tuvalete götürmeye başladım, tabi bu arada bikaç sefer yere çiş kaçırdı. kakasını yapmakta ilk başta zorlandı. kendi kakasını hiç görmemişti, görünce çok şaşırdı. sana tavsiyem her zaman kullandığından farklı marka bir bez al, ve normal kullandığından bir numara küçük olsun, bezden rahatsız olduğunda senin önerilerine daha açık olur. sürekli konuş, anlat. tuvalete kaka yaptığında sifonu çekerken kakaya uğurlama töreni yapardık :))) hoşcakal kakaaaa :)) eğlenirdi. eğlenceli hale getirmeye çalış. stres yaparsan o da stres yapar. kolay gelsin :) biz tuvalet eğitimine geç başladığımız için çok çabuk kavradı, ilk zamanlar bikaç kez gece çiş kaçırdı, sonra onu da hemen öğrendi. geceleri tuvalete kaldırmadım hiç. ama uzun bir süre çiş kaçırma ihtimaline karşın yatağına sıvı geçirmez alez serdim hep.

ben de fazla eşyaları atamazdım ama artık onları omuzlarımdaki yük gibi hissediyorum. evde çok fazla ıvır zıvır olduğunda ev istediğim gibi düzenli olamıyor. daha çok şey var atıcağım, muhtemelen önümüzdeki hafta bunlarla daha çok ilgilenebilirim.

uğramana seviniyorum gerçekten. çünkü epey bir günlükle kendi kendime dertleştim.. birçok kişi okuduğu halde destek veren çok az kişi oldu. Haliyle ben de düzelemedim tabi..

Sosyal ağ konusunda aynı şeyleri ben de hissettim 15 gün önce falan.. İnsan sürekli olumsuzluklarla yüklenince bunalıma giriyor. Bir miktar uzak kal istersen. Herkesin farklı bir derdi var. Kendini kötü hissetme..

Az önce babası kaka yaptığını anladı, ben de hemen tuvalete götürdüm. çişi yaptık ama kakayı yapmadı.. sıkıldı.. ben bezi tamamen çözmedim. ifadeyi yakalayınca götürüyoruz.. evin her tarafından çiş temizlemek istemiyorum. umarım öğreniriz. seremoniyi biz de yapıyoruz. güle güle kakamız

Sevgili Günlük

Sesimi elifcino ya duyurduğun için sana çok teşekkür ederim. Artık daha hevesli geliyorum sayfalarına.. Çünkü onun da okuduğunu biliyorum. Bugün bana şans dile. Çay keyfi yapmak istiyorum temizlikten daha çok. İki gündür yağmur yağıyor nasılsa pislenecek balkon diye temizlemekten kaçınıyorum. Heveslenmem lazım.. Haydi bakalım iş başına...

asıl ben teşekkür ederim, seninle aynı durumdaydım ve kendim gibi birilerine bakınırken yazılarını görmek beni çok mutlu etti.
telefonunun alarmını bir saat sonrasına kurup, o bir saat içinde yapman gerekenlerin bir kısmını yapıp kendini ödüllendirmek iyi bir yöntem olabilir.
beni en çok motive eden şey buraya yapacaklarımı yazmak oldu. yapmam gerekenleri yazdıktan sonra onları bitirmek zorunda hissettim. yaptıktan sonra buraya "yaptım" diye yazarken çocuk gibi sevindim yahu :)))

bugün eşim işleri dolayısıyla evde değil, o nedenle oğlumla ben ilgileniyorum, her işi de yapamıyorum. ütü odasına giremedim daha. ama ütülenecek bir sürü çamaşır astım, gerisi de makinede.
birazdan:
bulaşık makinesindekileri yerleştircem
yemek yapıcam
çamaşır toplayıp yenilerini asıcam
akşam eşim geldiğinde ütü yapıcam.

mutfak balkonunu fırçaladım yapışkanları gtti.. sonra bezle sildim bir güzel..
ön balkona dokunmadı hava rüzgarlı ve yağmur çiseliyor. yarın biliyorum gene eskisi gibi olacak o yüzden dokunmadım..
mutfağı toparladım
salonu toparladım..

ütüler gram eksilmedi ya.. o günler öncesinden bahsettiğim tepecik hala duruyor!!!!!!!!
kek yapacağım az sonra..
salondaki masanın üstündeki ıvır zıvırları toplayacağım.
akşama inşallah ben de sana eşlik ederim ütü yaparken

bu arada buraya hesap vermek gerçekten motive edici. birbirimize ödül ceza sistemi gibi bir şey mi belirlesek ne yapsak.. iş yaparken bir yandan da bunu düşüneyim ben.. arzu edersen sen de düşün birbirimizi nasıl külkedisi yaparız diye

Selaamm

2-3 aydır inanılmaz bir üşengeçlik var.. Seninle aynıydım bende inanılmaz bir sosyal hayat ..
Ama artık evim külkedisi olmayı seçtim 2 senedir. Ve seviyorum bunu her işi yaptıktan sonra bir banyo yapıp kahve içmek evin temizliğini karşıdan seyretmek inanılmaz bir duygu

Ama şu aralar biraz morelim nozuk maddi sıkıntılar girince işin içine içimden hiç bir şey yapasım gelmiyor. Akşamdan bulaşık bırakıyorum ya..

Merhaba kedim

Seni burada görmek ne hoş. Umarım o üşengeçlik halini yeneceğim burada. Şimdiden ilerleme kaydediyorum.

Bu arada geçen yazmışsın benim boyumla aynı senin boy. Ama aramızda 7 kilo fark var. Ben bile kendime zayıf geliyorum. Resimlerine baktım, görüntüde çok bir fark yok. Nasıl öyle oldu anlamadım.. Ben kalan 7 kiloyu sanırım basen ve göbeğe pay etmişim!!!

bende tembel çalışkanlardanım. hem temizlik yapmayı seviyorum başlayınca bırakamıyorum
hemde bazen hiç bişeye elimi süresim gelmez ev perişna olur
ama baya düzelttim kendimi mutfakta bulaşık bırakmıyorum hiç
çamaşır birktirmiyorum
gardlobummu artık sürekli düzenli tutabliıorum
evimi hep düzgün toplu tutuyorum
yarın çalışmaya başlıorum o yüzden
halılarımı yıkadım bi güzel kuruttum kaldırdım bayrama kadar sermicem
evi dip köşe temizledim
camlar bi ay öncce silinde belki haftaya silerim.
saıl yapılcak işim ütüüüüüüüüüüüüüüü nefret ediyorum bana ütüyü sevirecek babayiğit varmı yaaaaaaaaaaaa

merhaba kuzum. Hadi ya ben 7 kilo alınca rahatsız oluyorum ya.. Çok göbekve basen popo çıkıor. göğüslerim büymüyor hem toto ve bacak göbek

ütüyü bu gece beraber yapacağız güncedaşımla.. buyur sen de katılsana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…