Bir prensesin külkedisi olma macerası

benim ki uyuyunca gece başlayabilirim ancak.. yalnız ütüden önce ve ütüden sonra diye resim eklemeye ne dersin? Az önce odaya girince karşılaştığım manzara korkunçtu da...

b'raz ]t] yaptim
.orbami yaptim
banyoyu tem'zlde'm
du; aldim
balkonun g]ne;'l'['n' yikadim ]t]led'm kocam asti
ev' s]p]rd]m tozlri aldim

bu neya düzeldi şimdi harflerim
yarın için yeşil mercimek çorbası ve spagetti yaptım.

benim ki uyuyunca gece başlayabilirim ancak.. yalnız ütüden önce ve ütüden sonra diye resim eklemeye ne dersin? Az önce odaya girince karşılaştığım manzara korkunçtu da...

kesinlikle öncesi resmi ekleyemem.:))) oda savaş alanı gibi. sadece kıyafetler değil, düzenlenmesi gereken dosyalar, ayıklanması gereken oyuncak dolu koliler ve çamaşırlar var. yani bir öğrenci evi benim ütü odasından daha düzenlidir. sonrası resmi ekleyebilirim düzene sokunca.

azıcık ütü yaptım, oğlumun beyazlarını, bir pantolon ve iki gömlek ütüledim. salonu baba oğul savaş alanına çevirmişler, her yerde yapbozlar...bir süre yapboz parçaları arayıp, oturdum yapboz yaptım :))) salonu topladım, şimdi de mutfağı toplicam.

Sevgili Günlük

Birazdan girişeceğim ütülerin resmini ekleyeceğim. Böylece arkadaşlarımın rahatlayacağını düşünüyorum

Çünküüüüüüüüüü

Farkımız yok hiç birimizin..

Daha önceki bir yazımda "salonumu bulamıyorum" demiştim hatırlarsan..

Şimdi şu resime girişeceğim:

Ya Allah Bismillah Allahü Ekber

bi de bunlarin utulu halini koy bakem chentiq bebegim

Azimcim erken kalkmışsın gene.. Günaydın, geldiğin için teşekkürler

Günaydın Günlük..

Dün buraya yazar yazmaz başladığım ütüyü, parça parça bir kaç günde yapmaya niyetlenmişken, hepsini bitirdim. Ben de bittim ama, yatağa yattığımda huzur doluydum.

Dün gece yaptıklarım,

• bulaşıkları yıkadım
  • tezgahı sildim
  • fırın, mikrodalga, buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinesi dışını fısfısladım temizledim
  • çamaşırları yıkadım
  • ütüyü bitirdim
  • balkona astım

Yattığımda saat 5 i geçiyordu. Sırtım da bayağı ağrıyordu ama kafamı koyar koymaz uyudum.. Harika hissediyorum kendimi...

Son düzenleme:
kolay gelsin hanımlar
ara sıra sizi gizli gizli takip edip iş yapmaya motive oluyorum
aranızda en vahim durumda olan benim heralde çalışmıyorum,çocuğum da yok ama tembellikte sınır tanımıyorum

vaaaaaaaaaaaymasallah canim ya amma da gec yatmisin saat kacta kalktin peki:26:

Azicm 09:30 da kalktım canım.. Ama sonra öğlen uyudum tabi 1,5 saat falan..

kolay gelsin hanımlar
ara sıra sizi gizli gizli takip edip iş yapmaya motive oluyorum
aranızda en vahim durumda olan benim heralde çalışmıyorum,çocuğum da yok ama tembellikte sınır tanımıyorum

Hoş geldin. Gizli gizli takip etme lütfen. Destek ol sen de.. Şu halden daha vahim hal mi var... Ne yaptığını, ne yapamadığını gel yaz hep..

hoş buldum :)
burda olmaya çalışacağım o zaman bundan sonra

bugün buraya yazdıktan sonra kalktım ;
önce sehpanın üzerinde kaldırılmayı bekleyen bardaklardan başladım
-nevresimleri söküp makinaya attım
-sonra bornozları yıkadım
-onlar yıkanırken buzdolabımın içini temizledim
-dünden kalma hamur vardı onu kızarttım
-çıkan yağlı bulaşıkları yıkayıp diğerlerini makinaya koydum

yarın ise,
banyomu ve yatak odamı eşimin de üstün yardımlarıyla ipli dipli temizlemeyi planlıyorum, bakalım

Sevgili Günlük..

Toplamayı hadi iyi kötü başarıyoruz da, bu dağıtmama nasıl olacak bir de hele.. 2 saatte temizlediğin düzenlediğin yer 20 dakika dayanmıyor. Bir gün de bunun üzerine düşünmem lazım..

Mutfağı çocuk uyanınca toparlayacağım. Zaten gece uyumadı. Birazdan çamaşırları atıp, banyoyu fırçalayacağım. Ama ondan önce salonumu düzenleyeyim.

Bak bu hafta için sana söz, salondaki masamın üstüne tek çöp bile koymayacağım. Galiba ona bakıyorum üstü dolu görünce, her yer dağınık görünüyor.

Bu haftaki ödevim bu olsun

ödevlerimi yaptım geldim

banyomda;
-fayansları silindi
-duşakabin camlarını ve duvarlarını cifledim
-lavabo ve klozet ovuldu
-paspasları yıkandı
-yerler çamaşır sulu fırçalandı
-kapısı silindi

yatak odamda;
-camı silindi
-pencere kenarında islenmiş duvarlar silindi
-baza çekilip altı temizlendi
-eşyaların tozu alındı

yarına Allah kerim..iyi geceler

Centigim topigin gunluun hayirli olsun.daginik olmamasi icin eline geceni ISIN bitince yerine koymayi tavsiye ederim Masa sehba istemeden de olsa yigilmaz

Sevgili Günlük,

Topiğe gelenler uğurlu geldi. Onların yaptıklarını görünce ben hevese geliyorum. Pesimistic hiç de pesimist değilmiş sen de fark ettin mi? Eline ne geçerse temizlemiş dün.

Beril de eline ne geçerse yerine koy demiş. Öyle zor ki.. Bazen elime geçenlerin yerini bile bilmiyorum. O kadar uzun zaman geçmiş ki yerine koymayalı..

Az önce bulaşıkları yıkadım. Makineyi çalıştırdım. Ocağı sileceğim. Salonu düzenleyeceğim. Eğer hala halim varsa banyo yu ciflemeyi düşünüyorum. Çünkü sabah yapmalıydım ama uyumaktan yapamadım..

Bu arada kız 01:30 da yattı. Bu demektir ki yarın öğlene kadar uyur. Sabaha kadar iş yapmaya kendimi zorlayayım. Ondan önce kalkamam, kalkarsam da iş yapamam çünkü..

Beni yalnız bırakmayan dostlarıma selam olsun

NOT: Masamın üstü tertemiz

Alisiyorsun Canim emin Öl zaten suyu ic Bardak masada mutfaga kahle almaya git elin bos ama masanin uzerindekini goturup makinaya atmayiz kahveyi ic hooop Bürde fincan eee Birde bebeye meyve ver tabak masada diye uzar bu liste
Sana tavsiyem mikrosofar Umarim yanlis yazmadim bezlerinden alman.ben Cam suyu vs....kullanmayali yillar oldu Bezi suyla isla sik sil pesinden kurula.her yerde kullanirsin mutfak, Salon, Cam vs.......
Hemde sise sise t.malzemesi almana gerek kalmaz

Sevgili chentiq arkadaşımın günlüğü,

Aaahh ahh bir bilsen ne kadar yorgunum oturduğum yerde sızıyorum , yaptıklarımı bile yazmaya mecalim yok desem inanır mısın?
pes etmiyorum ve yazıyorum

girişi ve koridoru süpürdüm sildim,
tuvalet fayanslarını eşimle birlikte sildik,yerleri fırçaladım
salonumu süpürdüm,sildim,eşyaların tozunu aldım ,camını eşime sildirdim
mutfağımı süpürdüm sildim camını sildim
balkonumu yıkadım,atılacaklar vardı onları attık

eşim yeter artık helak ettin kendini deyip ayırdı beni ev işlerinden

bu gece yattığım yeri beğenirim heralde

şimdilik hoşçakal

Not: Bu arada chentiqciğim günlüğüne konuk olduğumdan beri daha bir hevesle yapmaya başladım işleri haberin olsun :)

Sevgili Günlük

Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim demişler. Sence bu pesimistic ruh halimin yeni gelen arkadaşla bir ilgisi var mıdır? Yoktur değil mi.. Baksana ne güzel işler başarmış. Benim 3 günde başaracağım işi tek güne sığdırmış.

Sana yazmaya başlayalı ne kadar zaman oldu, hala bir süpürgeye sap olamadım. Bırak külkedisini, prenses gibi de hissetmiyorum ki kendimi. Belki bu laflarımdan pişman olacağım çünkü kk ya yazılanlar silinmiyor, belki bir kendini bilmez ileride bu sözlerimi bana karşı bir silah gibi kullanacak (çünkü çok acımasızdır bazı kadınlar) ama gene de yazacağım. Kendimi minik beyaz güçsüz ve çaresiz bir ..... (tamam hadi daha sevimli olsun!!!) hamster gibi hissediyorum! Kuyruğumdan tutup kendimi dışarı atasım var..

Bu dönem geçecek biliyorum ama sabredemiyorum bu sefer. Benim moralim bozuk olunca evle ilgilenemiyorum. Sonra da ilgilenemediğim eve bakıp moralim bozuluyor. Tam bir kısır döngü. Neden bu kadar uyukluyorum diyordum, sanırım buldum. Ben moralmen çöküğüm şu an. Canım kocacığım binlerce kez razı olsun Allah, nasıl sabrediyor.

Ya ben ne yapayım ya.. Aylardır bir kendime gelemedim. Böyle topikler açanlar nasıl da toparlıyorlar kendilerini. Ben ise bir arpa boyu yol katedemedim. Ver elime yazı hatmedeyim ama bu düzen.. Ben biliyorum. Düşüncelerim karışık ev karışık olsa kaç yazar..

Bu yazımdan dolayı KK camiasından özür diliyorum. Pek bir candan oldu bu yazı.. İnsan bu kadar dökülmemeli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…