Bir prensesin külkedisi olma macerası

Sevgili Günlük

Sana yazmadığım günlerde neler yaptım anlatayım. Pazar günü tüm gün dışarıdaydım bayağı tepindim çok iyi geldi. Salonumu değiştirdim artık çok daha geniş duruyor. Kızım bu genişlikten çok memnun çünkü dağıtacağı daha çok alan oldu. :KK1::KK1::KK1: Bahar temizliğine ara verdim, kendimi çok halsiz hissediyorum. Hastalığımız hala geçmedi kızımla. Uykusuzluk hissediyorum aldığım vitaminlere rağmen.

Ama kendimi bırakmamam gerektiğinin de farkındayım. Çünkü hiç dokunmadığım banyo hemen dağıldı. Bundan sonra başka bir adım atıyorum. Bir gün önceden ertesi gün yapacaklarımı yazacağım buraya. Umarım işe yarar.

• salonum toplanıyor
  • çamaşır makinesinin üstündeki dağınıklık kalkıyor
  • yemek yapılıyor
  • kalemler düzenleniyor
  • yerler süpürülüp siliniyor

Sevgili Günlük

Liste yapma olayı işe yaradı. Kalemleri yerleştirme haricindekileri yaptım. Bayağı iş tutar oldum artık..

• çamaşırlar katlandı
  • yenileri yıkandı
  • asıldı
  • banyo dağınıklığı toplandı
  • mutfak dağınıklığı toplandı
  • mutfak özenle yeniden dağıtıldı :KK52:
  • yerler süpürüldü
  • silindi

yarın yapmayı hedeflediklerim

• mutfağı toplamak
  • mutfak ve banyo yerlerini silmek
  • wc leri iyicene ovmak
  • ütü yapmak
  • salon masasını toplamak
  • çarşafları yıkamak
  • 3 aylara hazırlık planı
  • hava durumuna bakıp balkonu yıkamak :KK52:

Son düzenleme:
Bir Terazi de benim.

yazdıklarını baştan sona okudum. çok samimi geldi. kk'da okuduğum temizlik topic'leri hep beni gaza getirmiştir. ve mutlaka bişeyler yapmışımdır. ama aslında benim derdim, düzen oturtamamak ve eşimle kardeşimin (ayrıca kardeşim de eğitim nedeniyle bende kalıyor) düzene ayak uyduramaması veya düzenli olmamaları.

bu sıralar balkonumuza bir dolap yaptırma planımız var. ondan sonra bahar temizliğine bağlayıp düzen kurmak gibi düşünceler içindeyim.

duvarlarımı sildirip, yatak odamın düzenini değiştireceğim. koltuklarımı silip üzerlerine örtü kestireceğim çünkü korumak zor oluyor en azından örtü olunca makinede yıkarım koltukları da sık sık silmeye gerek kalmaz. halılarımı yıkamaya vereceğim. mutfak dolaplarındakileri yıkayıp atılacakları atıp dolaplarımı silip yerleştireceğim. aynı şey gardrop için de geçerli. kışlıklar yıkanıp kokulu poşetlere yerleştirilip kaldırılacak. yazlıklar yıkanıp ütülenip asılacak. fayansları da ovmak lazım :) tuvalet banyo vs. salonumda dantellerim var yıkanıp ütülenecek. perdeler camlar sil süpür. ohoooo bir sürü işim varmış :KK55::KK55::KK55::KK55::KK55::KK55:

umarım senden feyz alıp ben de bir düzen kurabilirim.

Bir Terazi de benim.

yazdıklarını baştan sona okudum. çok samimi geldi. kk'da okuduğum temizlik topic'leri hep beni gaza getirmiştir. ve mutlaka bişeyler yapmışımdır. ama aslında benim derdim, düzen oturtamamak ve eşimle kardeşimin (ayrıca kardeşim de eğitim nedeniyle bende kalıyor) düzene ayak uyduramaması veya düzenli olmamaları.

bu sıralar balkonumuza bir dolap yaptırma planımız var. ondan sonra bahar temizliğine bağlayıp düzen kurmak gibi düşünceler içindeyim.

duvarlarımı sildirip, yatak odamın düzenini değiştireceğim. koltuklarımı silip üzerlerine örtü kestireceğim çünkü korumak zor oluyor en azından örtü olunca makinede yıkarım koltukları da sık sık silmeye gerek kalmaz. halılarımı yıkamaya vereceğim. mutfak dolaplarındakileri yıkayıp atılacakları atıp dolaplarımı silip yerleştireceğim. aynı şey gardrop için de geçerli. kışlıklar yıkanıp kokulu poşetlere yerleştirilip kaldırılacak. yazlıklar yıkanıp ütülenip asılacak. fayansları da ovmak lazım :) tuvalet banyo vs. salonumda dantellerim var yıkanıp ütülenecek. perdeler camlar sil süpür. ohoooo bir sürü işim varmış :KK55::KK55::KK55::KK55::KK55::KK55:

umarım senden feyz alıp ben de bir düzen kurabilirim.

ah bu teraziler değil mi :) iş bitmez. ama parça parça yapınca halloluyor. merak etme..

gdogancımmmm :))) benim maceralarımı mı buldun :KK1::KK1::KK1:

evet , izini takip ettim burayı buldum,,:KK34:

sen de yetenek var biliyor musun? ne güzel ifade etmissin hislerini,,, sanki böyle kısa hikayeler okuyormuşum gibi hisssettim kendimi..

evet , izini takip ettim burayı buldum,,:KK34:

sen de yetenek var biliyor musun? ne güzel ifade etmissin hislerini,,, sanki böyle kısa hikayeler okuyormuşum gibi hisssettim kendimi..

ayy pek bi sevindirik oldum. teşekkür ederim

Sevgili Günlük...

Seni bir daha ihmal etmeyeceğim. Baksana kaç gün geçmiş. Halimi sorarsan hiç iyi değilim. Ütüyü biriktirdim biriktirdim, koca bir sepet doldu.. Hem de sıkışmış bir vaziyette. Gözümde yemiyor yapmaya.. :KK53::KK53::KK53:

Enerji doluyken yapmadım, erteledim. Şimdi halsizlik başladı. Şu iş yapanlara gıptayla bakıyorum. Nasıl başarıyorlar ya. Havalar bozuk, havalar yağmurlu. Bahar temizliğine bile başlayamadım daha.

Söylesene günlük, ne olacak benim bu halim. :KK31::KK31:

Sevgili Günlük...

Seni bir daha ihmal etmeyeceğim. Baksana kaç gün geçmiş. Halimi sorarsan hiç iyi değilim. Ütüyü biriktirdim biriktirdim, koca bir sepet doldu.. Hem de sıkışmış bir vaziyette. Gözümde yemiyor yapmaya.. :KK53::KK53::KK53:

Enerji doluyken yapmadım, erteledim. Şimdi halsizlik başladı. Şu iş yapanlara gıptayla bakıyorum. Nasıl başarıyorlar ya. Havalar bozuk, havalar yağmurlu. Bahar temizliğine bile başlayamadım daha.

Söylesene günlük, ne olacak benim bu halim. :KK31::KK31:

Bende sen
Merak ettim canım nerelerdesin dedim:KK48:
İşler birikince gözü korkuyor insanın :18:

Sevgili Günlük...

İflah olacak mıyım ben de bir gün? Benden başka biri daha var mıdır; böyle ortalık perişan sahibesinin gözünün içine bakarken "beni topla" diye, pc başında fink atan başka biri daha var mıdır...

Öğlen için plan yapmıştım. Evi derleyip toparlayacaktım her şey kafamda hazırdı. Sonra kızım uyumadı.. Onu uyutmaya çalışırken ben perişanladım. Şimdi ise gecenin en değerli vakitleri... Ben masaya masam bana bakıyor. Bir masaya bile sahip çıkamaz mı insan?

Nasıl bu kadar kolay dağılabiliyor el kadar ev. Bir tek benim mi çocuğum var sanki. Çocuklu hanımlar nasıl hallediyorlar bu işi, yok mu bir tanıdığın. Tüyo verse ya bana..

Günlük...

Artık gemimin dümenini elime alıyorum.. Fırtınalı havada yelkenlerimi açmayacağım.. Her ne pahasına olursa olsun, bu işi başaracağım. Kolay değil yılların alışkanlığını bir çırpıda söküp atmak..

A planı işe yaramadı. B planına geçiyoruz. "Az ama düzenli olanından"...

İlk hedefimiz: 21 gün boyunca, her gün 30 dk ev düzenlemece -kızım her gün aynı şekilde evi bıkmadan nasıl dağıtıyorsa, ben de aynı şekilde bıkmadan toparlayacağım-

Rastgele!!! :122::122::122:

çentik bacım sen günlüğünü tutmaya devam et... bak ben bugün erkenden kalktım azcık iş yaptım yemeğimi bile yaptım sabahtan...

yatak odaso toparlandı
katlanmış çamaşırlar yerleştirildi,
bulaşıklar düzenlendi makineye girmeyecekler yıkandı
yemekler hazırlandı bi ek kızımın çorbası kaldı onuda birazdan yapacam

yapmam gerekenler

askılıktaki çamaşırlar katlanacak yerleştirilecek
makişnedeki çamaşırlar asılacak
yıkanan bulaşıklar yerleştirilecek
ev in kalan kısmı topalrnacak
tuvalet banyo her gün lazım zati onlar yapılacak
süpürürüm ama slecek gücüm olur mu bilemişyom artık

Saat 16:35..

Kızımı kocama emanet ettim kahvemi içtim vee kolları sıvadım...

YES I CAN DO IT!!!

:118::118::118::118::118::118::118:​

19.12 biraz ağır oldu ama oldu... ohhh beee :KK76::KK76::KK76:

alışcaz çentiko bu tempoya başka yolu yok bende henüz ufak tefek işler yaptım salonu silip süpüreceğim malum hemen her yerr kırıntı oluyor...:KK37:

Sevgili Günlük

Artık evimin dümenini elime aldım. Görüyorum ki ZES de almış.

Kendime hedef koydum. Her gün yarım saat ev düzenlemece diye... Kağıda yazdım ve mandalladım. Salonda gözümün önünde. 2 gündür yapıyorum. Ütülerim hala beni bekliyor. 5-6 makine birikti.. Aslında 3 makine olduğunda aman yarabbim bunları nasıl bitireceğim dedikten sonra 3 maymunları oynamasaydım, şu an üstüne 3 makine daha binmezdi..

Velhasıl kelam. Mutfağım iki gündür pırıl pırıl maşallah.. Mermer de ki sarı lekeler çıkmadı yalnız cif, çamaşır suyu, bilimum uğraşlarıma rağmen. Limonla karbonat demişlerdi. Yarın da onları halledeceğim.

Tuvalet banyo ve çöp kovasını ovacaktım ama sularımız kesilip geliyor. İstikrar sağlanırsa, yarın sabahtan onları yapacağım. Bir de toz alacağım.

Eşim, ben mutfağı toplarken kızı yatırdı. Saat 12 yi geçiyordu yattığında. Şimdi hallettim, KK ya baktım ve birazdan kaldıracağım kalkarsa.. İnternette kızıma sayıları öğreten bir video izletirken gördüğüm bir sahneyle kendimden geçtim resmen. Onu gerçekleştireceğim.

$dondo.jpg

o ütü hiçbir zaman bitmiyor maalesef

ama biriktikçe daha zor oluyor.. resmen şu an acaba bir kere daha makineye atsam mı diye geçiriyorum içimden. o kadar nemsiz.. sular hala kesik :KK14::KK14::KK14:

Sevgili Günlük..

Yarım saatlik toparlamamı bitirdim. Sular akşama doğru geldi ama bizim evden çıkmamız gerekiyordu. Gelince de yemek çay faslı derken yetişmedi tabi ki. Umarım yarın sular akıyor olur uyandığımda..

Bir de.. Ne olacak bu ütünün hali ya.. Bir akıl ver ne olur.. Resmen küçük bir dağ oluştu.. :KK43::KK43::KK43:

Sevgili Günlük..

Senin sayfalarını açıp karıştıranlar çok olmuş. Peki akıl verenler neden bu kadar az? Kendi başıma başarabiliyor olsam yazmazdım ki buraya.. Bir daha gelirlerse söyle onlara destek olsunlar bana olur mu.. Eşim yarın burası böyle olursa ortada ne görürsem çöpe atacağım dedi. Bir de yemin verdi. Of :KK25::KK25::KK25:

Sular hala bir gelip bir gidiyor. Bende de şevk kalmıyor açıkçası.. Bugün gene gün boyu yoktu. Biz de gece 11 e doğru geldik eve. Geldiğimizde sular da vardı ama, şimdi yer mi silinir...

Kilo verme topikleri gibi ev düzenleme topikleri de olsa keşke.. Artılar eksiler. Puan sistemi. Benim de bir "düzen koçu" m olsa keşke. İnşallah dua yerine geçer :KK5::KK5::KK5:

chentiq sana yardımcı olabilirmiyim bilmem, zira aynı dertten muzdaribim. üniversite sınavına girecek olmasına karşın çalışma motivasyonu yerlerde sürünen ergen modundayım. motivasyon, motivasyon, motivasyon...

dün bikaç gömlek ütüledim, önceki gün çarşaf, yastık kılıfları nevresim pike falan ütüledim. ancak ütü odasındaki koltuğun üstü panayır yeri gibi duruyor hala. giyilecek ütülü tek tişört kalmadı, hepsini yıkayıp astım, şimdi kurumuştur. akşam önce toplayacağım tişört yığınını ütülemem sonra da oğlumun çamaşırlarını ütülemem gerekiyor. sadece bunları ütülemek bile bana en az 3 saate patlar, koltuğun üstündeki panayır yeri stabil kalır. napsam da onlardan kurtulsam? kilo işi pazarcılara mı satsam diye içimden geçmiyor değil :)

sana da bana da motivasyon gerek chentiq. ben de günlüğüne yancı olayım bari, her akşam yapmam gerekenleri sonra da onları yapıp yapmadığımı yazayım, belki senin de işine yarar.

akşam:

mutfak salon toplanacak.
banyo yıkanacak (lavabo, klozet, küvet temizlenecek, yerler yıkanacak vs.)
balkondaki çamaşırlar toplanacak.
makinedeki çamaşırlar asılacak.
makineye yeni çamaşır atılacak
ütü yapılacak.

(lutfedersem belki yemek de yaparım)

gecenin bi yarısı gelip yaptıklarımı yazarım artık :)

X